“We zijn geen kolonie van Brussel”: Sloveense minister-president leest Europees Parlement terecht de les

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Ophef over “Soros-marionetten”-uitspraak van journaliste

Twitter-oorlog tussen de Sloveense minister-president Janez Janša (foto) en het Europees Parlement! Brussel stuurde eigenmachtig een justitiegroep naar Slovenië. Deze zou in het land, dat op dit moment het voorzitterschap van de EU bekleedt, de rechtsstatelijkheid en mediavrijheid onder de loep nemen. Toen Janša na deze belediging niet bereid was om gesprekken met de groep te voeren, kwam het tot een felle uitwisseling op Twitter.

Anti-Soros tweet verhit de gemoederen

In het kader hiervan deelde Janša een foto-tweet, die Europarlementariërs als marionetten van George Soros liet zien. De EU-verontwaarding was groot. Dat de begenadigd speculant en globalist Brussel adviseert, is ondertussen geen geheim. Een feit is dat Janša een oudere foto tweette, waarop de Amerikaanse speculant te midden van een groep Europarlementariërs is te zien. Op de foto staat: 13 van de 226 bekende Soros-marionetten in het Europees Parlement.

De tweet werd oorspronkelijk door de journaliste Vida Kocjan van het rechts-populistische weekblad “Demokracija” geplaatst. Zij becommentarieerde de foto met “En dat niet alleen. George Soros is zijn begunstiger”. De mainstream stelde het zo voor alsof Janša deze uitspraak gedaan zou hebben.

Ne samo to. George Soros je njen mecen. pic.twitter.com/Imqqkral0o
— Vida Kocjan (@VidaKocjan) October 14, 2021

EU-brutaliteit maakt Janša boos

Janša beschuldigde het Europees Parlement van vooringenomenheid en koloniaal gedrag. Het sturen van een controleteam, terwijl het land EU-voorzitter is, is inderdaad meer dan ongevoelig en onderstreept de mateloze brutaliteit en arrogantie van de in hoger sferen verkerende EU-luchtbel. De weigering van Janša om de EU-inspecteurs te ontmoeten, werd daarna door de groep van de Socialisten en Democraten met de gebruikelijke arrogantie bekritiseerd.

The PM of #Slovenia – currently holding the presidency of the EU – will not meet with @EP_Justice delegation on official visit to the country. Instead we are faced with an empty chair. We have many questions for him on the worrying state of media freedom and the rule of law in  pic.twitter.com/nJU21EE8RX
S&D Group (@TheProgressives) October 14, 2021

Janša daarover: “Wie bent u? Hoe vaak hebt u al een Duitse kanselier, een Nederlandse premier of de Franse president bezocht? Overigens: het was in Nederland, waar onlangs nog een journalist werd vermoord. In Slovenïe vonden zulke pogingen alleen plaats tijdens het regime van uw kameraden.” (Opm.: als toespeling op het communistische regime van ex-Joegoslavië).

Who are you? How many times have you visited a German chancellor, a Dutch PM or a French president? By the way, it’s Netherlands where the last journalist was killed in the #EU. In Slovenia, such attempts were executed only during a regim of your comrades from @strankaSDhttps://t.co/WI4uYoydxS
Janez Janša (@JJansaSDS) October 14, 2021


Slovenië geen kolonie van Brussel

De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, riep Janša er op Twitter toe op om te stoppen met de provocatie van de Europarlementariërs. Dat zouden tegelijk aanvallen op de Europese burgers zijn…

We urgently call on @JJansaSDS to cease the provocations against members of the @Europarl_EN. Attacks on members of this house, are also attacks on European citizens.
A constructive collaboration with the rotating Council Presidency can only be based on mutual trust and respect.
David Sassoli (@EP_President) October 14, 2021

Janša daarop: Slovenië is geen kolonie. Zeg tegen uw parlementsleden dat zij de naam van het Europees Parlement niet misbruiken voor politieke intriges en zinloze beschuldigingen tegen Slovenië.

Well, @EP_President, Slovenia is not a colony. Please tell your MP not to abuse the name of the European Parliament for political intrigues and senseless accusations of Slovenia. pic.twitter.com/I4zVA6gx5a
— Janez Janša (@JJansaSDS) October 14, 2021

Doelbewuste provocaties

Janša verzette zich regelmatig tegen EU-insinuaties de onafhankelijke media in Slovenië onder druk te zetten. Al in maart was het in het Europees Parlement tot een schandaal gekomen, nadat Janša tijdens een hoorzitting over de situatie van de media in zijn land geëist had een door hem voorgelegde video af te spelen. Dit werd geweigerd. Het kwam tot een heftige woordenwisseling met de socialistisch-liberale commissievoorzitster Sophie in ´t Veld. Zonder verder nog een woord te zeggen verliet Janša boos de webstream.

Wat Brussel bedoelt met “onafhankelijke media” is bekend: goed gevoede schrijvers, die ongelegen regeringschefs in georkestreerde acties aanvallen en zo nu en dan ten val brengen. Daarbij speelt George Soros zeer waarschijnlijk een rol, omdat hij een armada van “filantropische” NGO´s met veel geld uitrust om doelbewust onrust in het politieke landschap te veroorzaken. Dit wordt gemotiveerd met de strijd voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op “We zijn geen kolonie van Brussel”: Sloveense minister-president leest Europees Parlement terecht de les

 1. Donald Duck Parkeerd zegt:

  Het opkoop programma van de EU betyreffende staatsleningen van de lidstaten maakt van ieder land een kolonie. Want als de EU de staatsschuld ingelost wil zien gaat het desbetreffende land op de fles en verliest de dan regerende politieke kaste zijn macht.

  De grap is dat de EU die leningen opkoopt met zelfgemaakt geld zodat de lidstaten chantabel zijn cq te besturen vanuit Brussel, geld uit het niets waar diezelfde lidstaten dan weer “borg” voor staan. Met andere woorden: de lidstaten maken zichzelf bewust onderschikt aan de EU. De Sloveense premier kan dus wel mooi praten, maar de praktijk is dat zijn land binnen de EU totaal kan worden geisoleerd….hij zal dus naderhand weet vrede sluiten en braaf zwijgen.

  De enige weg die Oost Europa kan gaan is afscheiding van de EU, met een eigen unie en ieder een eigen munt. Dan hopen dat de euro failliet gaat of totaal schijt hebben aan de EU qua schuldvordering. Misschien wel de reden dat ze nog geen euro hebben ingevoerd, omdat ze dan veel meoilijker loskomen uit de strop. Rusland zal graag een nieuw verdrag sluiten qua handel en China idem dito. Exit EU op alle industrie en handels vlakken….enn straks smekende om graan uit Rusland, of gas, of grondstoffen…..

  Onze politici hebben de grote fout gemaakt het Oosten te kleineren en te negeren, terwijl we strsaks bijna compleet afhankelijk van die kant van de wereld zullen zijn….of iemand moet nog ergens weten hoe we voldoende voedsel en energie kunnen krijgen voor een exploderende bevolking door migratie, want overbevolking is het moment dat een land niet meer de eigen bevolking uit eigen bodem kan voeden. Dat is overbevolking.

  Dat is waar wij zitten, zwaar overbevolkt en groeiende…..blauwdruk voor totale instorting, of je moet een deel van die kut burgers weten weg te spuiten….of ze elkaar laten afmaken.

  De komende oorlog zal de infra structuur grotendeels intact laten, er zullen geen grote bruggen meer worden gebombardeerd of opgeblazen, stuw dammen en fabrieken zullen gewoon blijven staan….een grote schoonmaak is wat er op til staat, met ons als blanken om grotendeels op te ruimen. De GREAT RESET is eigenlijk THE GREAT CLEANSING….de genocide op vooral het blanke ras. Eigenlijk is het een beetje zoals de EU die staats leningen opkoopt met zelfgemaakt geld, “wij” halen binnen wat ons gaat vervangen, geven de inwijkelingen vordelen en extra rechten, huizen waar onze kinderen dakloos / thuisinwonend door blijven, uitkeringen die hoger zijn dan die van de eigen burgers door extra regeltjes en bijkomende bedragen speciaal voor inwijkelingen. ZE krijgen opleiding en rijbewijzen betaald waard e eigen burger krom voor moet liggen of die onbereikbaar zijn en toch gaat het door…..jezelf opheffen regelt je medeburger wel voor je. Wat zijn we toch lui….

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Donald Duck ; Correcte weergave van de feiten, . kwam ergens eind 2019 op het internet, de statistieken tegen van Bill Deagle, ook interessante y-tube vids van hem zeer intelligente vent , Hij heeft voor allerlei 3-lettige agencies gewerkt en zijn materiaal voor deze stats heeft hij daar vandaan gehaald, hij gaf aan, dat heel veel mensen zouden sterven en ook dat door migratie een deel van dat sterftecijfer verhuld zou worden m.n in Europa en idd Amerika en Europa meeste dodental… tsja daar valt het meest te halen toch en iedereen laat zich zo makkelijk tegen mekaar uitspelen en naaien door die oude mastodonten Soros kliek.

   Like

 2. Boike zegt:

  Vrijheid van meningsuiting is nieuwspraak voor extreem linkse politiek correcte propagnda.
  Strijd voor mensenrechten is nieuwspraak voor Great Reset voor de satanische Nieuwe WereldOrde.
  Rechtsstatelijkheid is nieuwspraak voor onderwerping, ondergeschiktheid en trouw aan de communistische eenheidsstaat de EU.
  Weldoeners is nieuwspraak voor sponsers van criminele organisaties en personen met het doel de maatschappij te ontwrichten.
  Filantropie is nieuwspraak voor investeren in criminele organisaties.
  NGO is nieuwspraak voor criminele organisatie, die zich bezig houdt met illegale migratie en mensensmokkel.
  Europees Parlement is nieuwspraak voor vergadering van jaknikkende criminele marionetten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Als je als regering niet naar de Brusselse pijpen danst dan sturen deze ongekozen machtswellustelingen je in hun mateloze arrogantie wel even de inquisitie op je dak.
  Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat de EU kudde niet inziet dat deze lieden Europa in een gigantische dictatuur aan het veranderen zijn.
  Echt verstoppen doen ze dat tenslotte niet, het ligt er nogal dik bovenop allemaal.
  In de pek en de veren met dat zooitje, en dan de grens over er mee, naar hun grote vriend in Turkije bijvoorbeeld.

  Like

 4. karton zegt:

  Deze man, de Sloveense minister-president Janez Jansa, kan op één lijn worden gesteld met dhr. Orbán en die van Polen, Duda.
  Ongelooflijk dat kleutertjes als Timmermans, Verhofstadt, v.d.Leyen, Marietje in ’t Veld en meer van dat gajes, zich de les moeten laten lezen door échte leiders van landen die óóit een dictatuur waren.
  Kan @Edwin Vissers niet een paar gebedjes prevelen en verzoeken om “verlossing van de EUSSR” ?

  Geliked door 1 persoon

 5. ronjaspers zegt:

  Die george soros (bilderberger) heeft jaren geleden 226 E.P. leden omgekocht.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Je lult weer eens naar dat je verstand hebt, iedereen waar je wat tegen hebt wordt per direct tot “Bilderberger” gepromoveerd, hoeveel miljard zou je kwijt zijn om 226 parlementsleden om te kopen die al een paar ton per jaar aan salaris aantikken ?
   De beschuldigingen van u lopen echt de spuigaten uit en u heeft er werkelijk een heel arsenaal van; “de satanische bloed drinkende pedofiele elite”, het zou zomaar uit uw vocabulaire kunnen knallen.
   Nagenoeg altijd zonder enig bewijs of zelfs maar een aanleiding worden mensen van de meest afgrijselijke dingen beschuldigt met als enige reden dat ze ooit iets gezegd of gedaan hebben waar u het niet mee eens bent.
   Dat valt niet langer onder vergaand simplisme maar onder kwaadaardigheid.

   Like

 6. Mary zegt:

  Haha, nee ik als Nederlandse burger (niks EU burger, nooit voor kunnen kiezen) voel mij helemaal niet aangevallen door Janez Jansa, sterker nog ik ben het helemaal met hem eens!!!!!

  Geliked door 3 people

  • HenryN zegt:

   Volledig met je eens Mary. Die voorzitter David Sassoli is gewoon weer zo’n onbekende droplul die zijn zakken vult en dan nog zeggen dat het een aanval op de Europese burgers is. Hoe ver kun je van de realiteit afstaan???

   Like

 7. Julia zegt:

  Prima ik hoop dat ze dat algehele mislukte EU bolwerk slopen. Als de val van de EU een feit is kunnen we massaal de vlag uithangen. Het heeft alleen heel Europa naar de klote geholpen.

  Geliked door 3 people

 8. koosv8 zegt:

  Ik ken de man niet, maar ik hou nu al van hem.
  En die EU deugers komen direct weer met het idee dat de eu burgers zich ook beledigd zouden voelen! Hoe zielig is dat. Ik hoop nog vaak van deze man te horen.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   Word ik vanmorgen wakker, zet de tv aan en wát zie ik : WNL met als “gasten” o.a. twee buitenlanders, ene Zoef (zal wel Joesoef zijn) en ene Achmed, blijken die twee GVD. resp. een wethouder én een lid van de Kamer te zijn ! Buitenlanders !! I.p.v. m’n bed weer op te zoeken bleef ik kijken en waar hadden die zandhazen ’t over ? Over de premier van Polen die het aandurft om tégen de EUSSR te rebelleren en daarom vandaag naar Brussel komt. Het aanstellingsbeleid van rechters in Polen staat die twee buitenlanders ook helemáál niet aan, dat zijn “politieke benoemingen” volgens die twee analfabeten; en in een “decromatie” moet dat NIET mogen, oreerden zij; het woord “democratie” konden zij nog niet correct uitspreken, vandaar “decromatie”.
   De moord op Peter de Vries was natúúrlijk ook een onderwerp van gesprek. Nou maar uhh……..in een “decromatie” als Nederland worden de daders toch maar ff mooi vervolgd ! Alsof dat in Polen niet zou gebeuren.
   Al met al vraag ik mij toch wel af : Twee buitenlanders die hun vaderland NIET helpen opbouwen maar wél ff komen vertellen wat hier allemaal fout is, dat soort ongeletterden hoort in een zandbak en niet in de bewoonde wereld.
   Wij, échte NL’ers moeten onze oren laten hangen naar buitenlanders, onbestaanbaar !!!!!
   Ik heb vandaag géén fijne dag !! GVD.

   Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ koosv8 op 18-10-2021 om 21.01 u.
   Hoewel ik absoluut NIET van de “mannenliefde” ben ben ik ook dól op deze man.
   Wat moet “onze” Quasimodo zich toch klein voelen naast een échte leider !

   Geliked door 1 persoon

 9. karton zegt:

  Polen, Hongarije, Tsjechië, Slovenië , Bulgarije zijn géén landen die met een blinddoek op, achter Von der Leyen, Verhofstadt en Timmermans en hun vals spelend orkestje aan hobbelen; landen die dat wél doen, zoals Nederland, raken steeds meer zeggenschap over hun eigen land kwijt.
  Een land waarvoor onze ouders, voorouders en voor-voorouders hebben gevochten en velen hun leven hebben verloren ; zoals het er thans uitziet : een nutteloze dood !!!
  Het Haagse schorem moet zich kapot schamen ! Maar veel van dat schorem is hun schaamte reeds lang voorbij. Landen én mensen die ooit onder de knoet van een dictatuur hebben moeten leven verzetten zich tot het uiterste om NIET opnieuw in een dictatuur terecht te komen, genaamd de EUSSR.

  Like

 10. Wappieman zegt:

  @Tijl Uylenspiegel
  Heeft u nooit de foto gezien waarop ons prinsesje
  Mabel gezellig naast Soros zit ?
  Prinsesje Mabel van het koninklijk familietje waarvan
  prinsje Bernhardt in 1954 medeoprichter was van
  het Bilderberggroepje ?
  Zo genoemd naar hotel de Bilderberg alwaar de
  oprichting plaatsvond ?
  Als u nu werkelijk wilt weten wat kwaadaardigheid is ,
  zou u eens op Bilderberggroep moeten Googelen .
  Ik denk dat ronjaspers er meer van heeft begrepen
  dan u .

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Wappieman. Een foto van Mabel naast Soros ken ik niet. Wél een porno-foto van haar waarop zij, in haar hele bloterik de liefde ligt te bedrijven met Klaas Bruinsma , in een omgebouwde reddingsboot. Of dat wijf toen ook al zo geaffecteerd lulde weet ik niet, ik denk van niet !

   Like

   • karton zegt:

    @ karton 20-10-2021 om 11.03 u.
    FF ter aanvulling : Klaas Bruinsma was in de jaren dat hij lag te vozen met (de huidige “prinses”) Mabel, de grootste crimineel van Nederland.
    Hij werd dood geschoten op de trappen van het Hilton-hotel in Amsterdam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s