Duitsland is nog steeds het belangrijkste doel voor asielzoekers in Europa

Illegale immigranten uit Kameroen in een vluchtelingenkamp in de Litouwse stad Vydenia

(Vertaling: E.J. Bron)

Duitsland is nog steeds het doelland nummer één voor asielzoekers in de Europese Unie, en het aantal asielaanvragen loopt ook dit jaar in de honderdduizenden. Zoals de Duitse krant “Welt am Sonntag” bericht, zijn er bij de de Duitse Federale dienst voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) tot eind september 100.278 asielaanvragen binnengekomen. Dit is het negende opeenvolgende jaar, waarin het aantal asielaanvragen de 100.000 heeft overschreden.

Duitsland is verreweg het meest populaire EU-doel voor asielmigranten. Dit blijkt uit de nog niet officieel toegankelijke statistieken van het Europese Ondersteuningsbureau voor Asielaanvragen (EASO), de gemeenschappelijke instelling die voor de verbetering van de samenwerking tussen de lidstaten op het gebied van asiel verantwoordelijk is. Frankrijk staat met 54.105 asielaanvragen na Duitsland op de tweede plaats, gevolgd door Spanje (41.799 aanvragen), Italië (37.492 aanvragen) en Oostenrijk (22.928 aanvragen), bericht de “Welt am Sonntag”. Er werd op gewezen dat in september met 13.849 aanvragen bijzonder veel aanvragen bij het BAMF zouden zijn binnengekomen. In de afgelopen vier jaar werden maar tweemaal, in november 2017 en in januari 2019, zo veel asielaanvragen in Duitsland ingediend.

Deze ontwikkeling is erop terug te voeren dat de illegale – EU-interne – asielmigratie naar Duitsland uit Italië, Griekenland en Spanje al jarenlang krachtig aanhoudt en er deze zomer een nieuwe route uit Wit-Rusland naar de EU is ontstaan.

Het aantal asielzoekers dat via Ruslan en Polen naar Duitsland komt, is in verband met de activiteiten van het regime in Minsk van president Aleksandr Loekasjenko sterk toegenomen. In een begin oktober voorgelegd bericht noemde de Europese Commissie deze activiteiten door de staat gefinancierde mensensmokkel, die door Wit-Russische staatstoeristenondernemingen wordt georganiseerd. De voor de grenscontrole verantwoordelijke federale politie deelde op vragen van de “Welt am Sonntag” meer dat ze sinds augustus al 4900 personen in het Duits-Poolse grensgebied zou hebben opgepakt, die illegaal via Wit-Rusland en Polen Duitsland binnengekomen zouden zijn. Ze voegde er aan toe dat het aantal nieuwkomers verder toeneemt.

Asielzoekers, die naar de EU willen, reisden tot nu toe hoofdzakelijk met het vliegtuig van Turkije naar Wit-Rusland. Europol, het coördinatiepunt van de EU voor politiesamenwerking, heeft echter bericht dat er ook chartervluchten uit Syrië zijn aangekomen. De Syrische luchtvaartmaatschappij Cham wings biedt drie vluchten per week naar Minsk met in totaal vijfhonderd zitplaatsen aan. Behalve uit Syrië komen er volgens informatie van Europol ook vluchten uit de buurlanden Jordanië en Libanon in de Wit-Russische hoofdstad aan, bericht de “Welt am Sonntag”. Tijdens de laatste grote vluchtelingengolf in 2015 heeft Duitsland ongeveer 890.000 asielzoekers opgenomen. Hun aantal daalde in 2016 naar 280.000 en is sindsdien constant gedaald, waarbij het echter elk jaar meer dan 100.000 bedraagt.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Duitsland is nog steeds het belangrijkste doel voor asielzoekers in Europa

 1. Harry zegt:

  Laten we die parasieten in ons land enthousiast maken voor Duitsland .
  We moeten fraaie folders maken met heel aantrekkelijke foto’s van dat land .
  En reisgeld aanbieden voor een enkele reis .
  En lovende verhalen opschrijven over mutti Merkel , die zo dol is op dat buitenlandse gajes .
  Spiegel het maar véél aantrekkelijker voor dan het is , Merkel is van de eerste leugen ook niet gebarsten !
  Het loeder heeft heel Europa verziekt en haar eigen economie verkloot .
  Opdonderen met die kloteparasieten !

  Geliked door 1 persoon

  • hans-e-pans zegt:

   Laten we hier in Nederland alsjeblieft blij zijn dat voor veel van dat volk Duitsland het beloofde land is. Des te meer er naar Duitsland gaan, des te minder komen er hierheen.

   Like

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Niet alleen duitsland is een verloren natie maar de hele EU is een dood geboren kindje. De hordes zijn niet tegen te houden want de regeringen doen geen enkele moeite om de toestroom te stoppen.. Ze steunen zelfs de NOG’s die uit zogenaamde humanitaire overwegingen de a vonturiers uit zee opvissen. Daar gaan wij als europa nog gloeiende spijt van krijgen. Helaas is het al te laat om het onheil van het rottende Europa af te wenden. Het wachten is alleen nog tot de bom barst en de EUlaven in ganzenmars op weg zijn naar het schavot om te worden gehangen. Ik hoop het mee te maken.

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Waarom worden ze niet genoemd wat het werkelijk zijn.
  Profiteurs, gelukzoekers, of opvreters
  Ik durf te stellen dat zeker 90% aan bovenstaand voldoen en daarbij durf Ik ook te stellen dat me in Den Haag dat goed genoeg weet, maar het zo niet noemt want niet policor.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan J zegt:

   Er zijn ook een hoog percentage oorlogsmisdadigers bij.

   Geliked door 1 persoon

  • Bert v zegt:

   Dat weten de regeringen van de europese unie ook, het is alleen de vraag waarom ze de zgn vluchtelingen binnenlaten, die nu vaker migranten genoemd worden.
   Bij de 90% zitten ook gynaecologen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van jonge vrouwen, ze noemen die patiënten ook wel hoeren. Ook zijn er slotenmakers bij die voor u alvast de deur openmaken tijdens uw afwezigheid.
   En ook de mensen die gespecialiseerd zijn in bommen maken, waar in Nederland ook veel behoefte aan is. Etcetera.

   Geliked door 2 people

  • Bert zegt:

   Ik durf zelf te stellen dat het zeker de 95% overtreft die hier aan voldoen.
   Iemand die vlucht voor oorlog geweld heeft geen 1000den euro’s om een vliegticket te kunnen betalen naar een bestemming 1000den Km. ver weg.
   Die zijn blij als ze ergens kunnen schuilen.
   De afstand Afghanistan – Nederland is iets van 10.000Km.

   Like

 4. aris1951 zegt:

  1 is al teveel .get back were you belong.

  Like

 5. saddy zegt:

  Ik snap Loekasjenko wel.

  Eerst weigert hij bijna een miljard aan gratis geld van de wereldbank om ook de lockdowns in te voeren (geen grapje, is goed gedocumenteerd). Dat zint soros niet dus na een maand heeft soros zijn stoottroepen en ngo’s klaar om al die protesten te houden en uitgebreid in het nieuws te brengen.
  Dan sancties
  Dan een poging tot een aanslag, duitser bij betrokken?, hele grote doofpot.
  Dan continu de andere trucjes van soros en zijn ngo’s.

  In de wereld van soros, rutte en kaag past het niet om tegen de leugen in te gaan. Dan gaan ze je elimineren en dus moet je wel reageren.

  Ik dacht begrepen te hebben dat de wereldbank het normaal vindt dat 10% van de lockdown-omkoop-bedragen aan de strijkstok blijven hangen. Loekasjenko had dus heel erg rijk kunnen zijn maar hij koos voor zijn landgenoten. Kunnen rutte, kaag, de jonge en de anderen dat ook zeggen?

  Geliked door 1 persoon

 6. D-Biel zegt:

  Als ze hier nou hard werken voor Ze tot hun 70e , komt alles goed volgens die van de PvdA en VVD en nog wat clubs
  Alleen de tv reclame verteld je heel wat anders , de omvolking is al in volle gloria bezig .
  Je denkt toch niet dat Ze al die huizen leeg laten staan .

  Like

 7. J Smeets zegt:

  Er zijn nog veel opvangplaatsen van mensen die de zgn asielzoekers verwelkomen.
  Als men die nu dwong alle zgn asielzoekers op te nemen en bijkomende kosten tgv deze zgn asielzoekers te betalen, zodat de mensen die ze niet willen er mee opgescheept worden, dan zou er maar een fractie 0,01%? Binnenkomen. Als je bedenkt dat bij willempje en trix, cq alle parasieten die zich koninklijk huis noemen ook veel plaats hebben in hun schamele huisjes die door de werkende betaalt worden dan zou het asielprobleem direct opgelost zijn
  Ls. Rutte en alle andere landverraders wonen ook in ruime woningen, daar is ook nog plaats

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Vanmorgen het “laatste nieuws” vanuit Ter Apel gehoord.
  De “vluchtelingen” blijven binnenstromen, plm. 500 van die gasten méér als er pWe barsten van de banken in dit landje, Voedsel- en Kledingbanken.
  Hopelijk arriveren er nog veel meer van die “vluchtelingen”; stop dat schorem in bussen laat ze uitstappen op ’t Binnenhof zodat het “vluchtelingen-schorem” zich kan mensen met het “Haagse schorem”; zul je Quasimodo en Huppelkutje van Huffelen zien wegracen op hun fietsjes !
  Gatver. de gatver. hoe durft én kan dat Haagse zootje zich nog laten zien aan de uitgeknepen bevolking zónder dat ze gelyncht worden.

  Like

 9. Torsten Himmelstoss zegt:

  Het zijn geen asielzoekers.Het zijn bijna allemaal MANNEN.
  Het zijn mosliminfiltranten met slechts één doel:
  islamisering en wel zo snel mogelijk.
  Minder dan 3% is echt asielzoeker. De rest is… maak het verhaaltje af
  en kleur de plaatjes.

  Like

 10. Frits zegt:

  De nieuwe Jodenvervolging start in DE voorzolang het al niet aan de gang is. Niets geleerd. Oude tijden herleven

  Like

 11. Julia zegt:

  Duitslang net als die algehele EU is gestorven. Alle welvaart is verdwenen en vrijheden ontnomen. Maar we moeten de medaille wel van twee kanten zien miljoenen mensen hebben door hun lamlendige houding en te geloven in leugens hieraan meegewerkt zij vonden het allemaal wel best.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s