Poolse minister-president waarschuwt voor toenemend EU-centralisme

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU zou soevereiniteit van landen verwoesten

De Poolse minister-president Mateusz Morawiwcki waarschuwt voor het toenemende EU-centralisme. Er zouden steeds minder democratische controles zijn.

De EU zou zich ontwikkelen tot een bureaucratische eigen lichaam. Dit zou een gevaarlijke ontwikkeling zijn, die de toekomst van de EU zou bedreigen (zie bericht “Tagesspiegel”).

Letterlijk zei hij onder andere:

“Ik bedoel de stapsgewijze verandering van de EU in een subject dat geen bond van vrije, gelijke en soevereine staten is – maar een centraal geregeerd organisme wordt, dat geleid wordt door instellingen zonder de democratische controle van de burgers van Europa.”

Polen zou weliswaar EU-lid willen blijven, benadrukte Morawiecki, maar niet deze ontwikkelingen meedragen.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Poolse minister-president waarschuwt voor toenemend EU-centralisme

 1. Tistochwat zegt:

  Dit misselijkmakende ‘reclamespotje’ hebt u misschien ook al gezien:

  Ik citeer:

  “Wie geen prik heeft gehad wordt afgeschoten (fictie) Bron: NPO De Sociëteit 15-10-2021 Dit programma is uitgezonden op vrijdagmiddag om 17:10 uur, Het tijdstip waarop kleine kinderen TV kijken en met deze schokkende beelden geconfronteerd zouden kunnen worden.”

  Ja, nu is dit nog fictie, maar het zou best de natte droom van de ‘elite’ kunnen zijn.

  Geliked door 2 people

 2. Rensk. zegt:

  De EU is werkelijk de aller allerlaatste, die een ander land kan zeggen dat ze niet democratisch genoeg zijn. Hoe zijn die gasten aan het bewind gekomen daar in de EU? Juist door de stem van het volk te negeren. Meer dan 60 procent was tegen de EU hier in Nederland (2005) en toch heeft men het naast zich neergelegd. Dan Rutte die de grondwet overtreed. Ongelofelijk wat hebben die gasten stuk voor stuk de Mount Everest voor de kop. Die stomme griet Sophie in het Geld. Domme griet met het vingertje wijzen. En die moet je serieus nemen? Ik niet in ieder geval. EU heeft geen enkele bestaansrecht. Het is de dictatuur zelve. Regels opleggen voor anderen en zichzelf er niet aan houden. Mooi voorbeeld zeg ik minachtend.

  Geliked door 2 people

 3. Ronald zegt:

  De EU is ZINLOOS!!! De EEG is ZINVOL!!!

  Like

  • ronjaspers zegt:

   Ronald.De E.E.G. is de voorloper van de E.U. en komt rechtstreeks uit de nazi agenda.Hitler wilde ook alle grenzen weg in europa,het derde rijk, nazi klaus schwab spreekt over de 4e industrieele revolutie oftewel 4e rijk.

   Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Geen woorden voor….., zóveel slechts laten zien aan kinderen, wiens brein nog volop in ontwikkeling is! Mag dit zomaar, en zonder gevolgen?
  Welke idioot kijkt nog naar de NPO overigens?

  Geliked door 2 people

 5. karton zegt:

  Ik hoorde zojuist deze Poolse patriot spreken in het Europese Parlement : geen speld tussen te krijgen ! Een échte leider ! Laten de Polen trots zijn dat zo’n man hen vertegenwoordigt i.p.v. een guppie zoals wij hebben.

  Like

 6. LUCIA zegt:

  @TIs..Wat een walgelijk fimpje, heb het nog niet eerder gezien, pure intimidatie en slechte smaak kortom Nederland anno 2021…. Maar met een galg in een optocht lopen, is haatzaaien, wat is dit dan …allemaal aangifte doen ….gelijke monniken… gelijke kappen!!

  Like

 7. hans-e-pans zegt:

  De Polen en de andere landen die tot de val van de muur, ijzeren gordijn, erachter zaten, weten precies waarover zij spreken als ze het hebben over de centralisatie van de macht, want ze hebben het vele decennialang aan den lijve moeten ondervinden.

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Dat er in Brussel nog steeds geen concreet plan bestaat voor één Europese Belastingheffing, of zelfs gelijke brandstofaccijnzen in alle lidstaten, zegt toch alles over de incompetentie van de EU.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   De EU is niets anders dan het enorme beeld van Nebukadnezar uit Babylon dat uit verschillende edelmetalen werd opgebouwd en totaal GEEN eenheid kan vormen! En ooit knalt er een groot rotsblok tegenaan dat het uiteen zal doen vallen!

   Like

   • karton zegt:

    & Jules Vismale. Ik vermoed dat dat grote rotsblok wel eens uit geheel onverwachte hoek kan komen……….Oostblok !

    Like

 9. Pieter zegt:

  Die man heeft helemaal gelijk. Wat de kracht van Europa zou moeten zijn; een intensieve samenwerking van soevereine staten die samen welvaart en welzijn moeten verbeteren en beter verdelen wordt haar zwakte: een ondemocratische megalomane moloch met dictatoriale trekken die de soevereiniteit van staten minacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s