Rusland zal in de economie en de handel in het vervolg afzien van de Amerikaanse dollar

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische regering heeft in de afgelopen tien jaar aanzienlijke inspanningen ondernomen om de Russische economie te ontdoen van de dollar. Volgens de viceminister van Buitenlandse Zaken is Moskou van plan om in de economie van het land stapsgewijs af te zien van de dollar.

De Russische regering is van plan haar beproefde politiek betreffende het stapsgewijs afzien van de Amerikaanse dollar in het land voort te zetten, aldus de viceminister van Buitenlandse Zaken, Alexander Pankin.

Volgens de minister kunnen alle transacties die via het Amerikaanse financiële systeem afgewikkeld worden, door Washington naar eigen goeddunken geblokkeerd worden, terwijl de dreiging van anti-Russische sancties nog steeds actueel is.

“Het lijdt dus geen twijfel dat het zinvol is om er aan verder te werken het aandeel van de dollar aan de nationale en internationale reserves evenals zijn gebruik in het betalingsverkeer met buitenlandse partners te verminderen”, zei Pankin volgens “Interfax”.

De minister voegde er aan toe dat de Amerikaanse dollar op de lange termijn door andere buitenlandse valuta en digitale vermogenswaarden vervangen zou kunnen worden. Hij gaf echter toe dat de afschaffing van de Amerikaanse dollar met “bepaalde kosten voor ondernemingen en financiële transacties van de staat” verbonden is.

Daarvoor had de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, verklaart dat Ruslands inspanningen om de Amerikaanse dollar af te schaffen een continu proces zouden zijn, dat ook in veel andere landen zou plaatsvinden. Volgens Peskov is de belangrijkste reden hiervoor de grote bezorgdheid over de betrouwbaarheid van de Amerikaanse dollar als toonaangevende wereldvaluta.

Bron:
de.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Rusland zal in de economie en de handel in het vervolg afzien van de Amerikaanse dollar

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Groene Leeuw zegt:

  Met dit gegeven werd Khadaffi vermoord in Libie die dat ook van plan was en dit was ook de reden voor de Amerikaanse aanval op Libie.

  Geliked door 1 persoon

 3. ieznogoedh zegt:

  Ai, was het niet Khadaffi die aangaf zijn olie voortaan niet meer in dollars te willen afrekenen?
  We weten allemaal hoe het daarna met hem afgelopen is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Daar zullen ze in de USA niet echt blij mee zijn.
  Zeker nu Rusland bezig is om de Europese energiemarkt te voorzien van gas.
  Dus zal binnen nu en niet al te lange tijd Rusland als oorlogshitser weggezet gaan worden en de nodige voorbereidingen getroffen worden om Rusland te isoleren op internationaal niveau.
  Uiteraard gesteund door de grote Amerikaanse banken en met Sloppy Joe aan het roer kan het militaire apparaat de zaak flink beinvloeden.
  Het worden interessante tijden.

  Like

  • Ravian zegt:

   “Dus zal binnen nu en niet al te lange tijd Rusland als oorlogshitser weggezet gaan worden en de nodige voorbereidingen getroffen worden om Rusland te isoleren op internationaal niveau.”

   Heb je geslapen de afgelopen jaren?

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Nou nee Ravian.
    Slapen doe Ik in hoofdzaak ’s nachts en Ik begrijp maar al te goed wat je bedoeld.
    Het klopt dat Rusland de laatste jaren nogal de maat word genomen door een stel klootzakken die er een iets andere agenda op nahouden dan de wereldhandel wil.
    Het schijnt om een of andere reden altijd aan Rusland te liggen maar nooit aan het westen terwijl Putin feitelijk wel op gelijkwaardige basis zaken wil doen met het westen.
    Het westen heeft zich daarbij voorgenomen om Putin van alles in de schoenen te schuiven wat de eigen politiek heeft laten verslonzen.
    Daarom kun je mijn bovenstaande reactie dan ook zien als humor want de Russische beer laar door de watjes uit het westen niet bepaald met zich sollen dus zie Ik dat van de zijlijn met de nodige humor aan.
    Dat Rusland de oologshitser word zal In de media als waar worden verkocht en dus gaat de (niet alleen de Nederlandse bevolking) daar in mee.
    Ondertussen doet Putin zaken terwille van Rusland en in Europa heeft men niet begrepen dat zonder Russisch gas het over een maand wel eens verrekkes koud kan worden.
    Dus vind Ik het eigenlijk best wel komisch.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    En nu ga Ik slapen en kijk morgen wel verder wat een onzin hier verder verkocht wordt.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Dit is 1 van de redenen dat putin en rusland al jarenlang gedemoniseerd worden.

   Like

 5. Andre zegt:

  En je ziet goud tov de USD geen milimeter bewegen. Wel gaat Bitcoin lopen via de beurs in New York en zal omhoog worden gemasseerd. Ook aandelen staan goed maar dat komt omdat geld niets meer waard is kennelijk. Duitsland vandaag de bierbrouwers zitten met hoge kosten transport, dure grondstoffen en rete dure energie dus een biertje gaat in het restaurant een eruotje omhoog….Nu hoef ik dat eurotje lekker niet te betalen want ik heb geen QR code en testen doe ik ook niet meer))) Maar we gaan wel richting 1929. Ohja en cement gaan ze ook lekker manipuleren. Grind en zand gaten deels dicht want milieu en cement moet klimaat vriendelijk worden geproduceerd (ideetje ook van Bill Gates). En als je dan denkt nou dan maak ik wel een huisje van hout. Ook hout is al 175% omhoog en dat is de schuld van Frans Timmermans want die zaagt alle bomen om. Oh en deze dan want gas gaat per 1000m3 op de TTF in NL voor 1200 euro. Dit terwijl Rusland (nog wel in USD 650) vraagt voor 1000m3. De Joker Stef Blok lult het wel weer recht. Gaan we er weer intrappen?

  Like

 6. Bob zegt:

  De dollar en de euro worden in dien mate
  gedrukt dat het niet meer gedekt kan worden door
  echte waarde volle zaken.
  Denk aan de russische revolutuie, Duitsland waar
  een miljoen mark niets was, nu Argentinie
  met geld worden we gemanipuleerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s