Woordvoerder van Poetin over NAVO-lidmaatschap Oekraïne: “Aan de andere kant van de rode lijn”

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Kremlin heeft eens temeer duidelijk gemaakt dat een toetreding van de sinds 2014 naar het westelijke kamp overgestapte Oekraïne tot de NAVO niet onbeantwoord zou blijven. De woordvoerder van het Kremlin, Dimitri Peskov, verklaarde nu dat een toetreding van de Oekraïne tot de NAVO het ergste scenario voor Rusland zou zijn. Rusland zou in dit geval actieve maatregelen ter waarborging van zijn veiligheid moeten nemen.

Peskov letterlijk: “De toetreding van de Oekraïne tot de NAVO zou het ergste scenario zijn. Het is een scenario dat verdergaat dan de rode lijn van de nationale belangen van Rusland. Het is een scenario dat Rusland zou kunnen dwingen actieve maatregelen te nemen om zijn eigen veiligheid te waarborgen.”

De NAVO zou weliswaar nog aarzelen, maar het is een publiek geheim dat de toetreding van de Oekraïne op de middellange en lange termijn op de geostrategische agenda van het westelijke miliriare bondgenootschap staat. Al sinds 2014 streeft Kiev naar de toetreding tot de NAVO en ziet in het lidmaatschap een manier om de weg gekaapte regio´s in het oosten van het land en de Krim weer onder zijn controle te brengen.

In juni nog had de Oekraïense president Zelensky de NAVO opgeroepen om zijn land onmiddellijk in het bondgenootschap op te nemen. Kiev zou bereid zijn een actieplan ter voorbereiding op het lidmaatschap in ontvangst te nemen. En al in april had Zelensky aangeduid dat het NAVO-lidmaatschap de enige mogelijkheid zou zijn om een einde te maken aan het conflict in de Donetsbekken.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Woordvoerder van Poetin over NAVO-lidmaatschap Oekraïne: “Aan de andere kant van de rode lijn”

 1. aquarius4422 zegt:

  Nadat de NATO alle beloftes het militaire bondgenootschap niet naar het oosten uit te breiden gebroken hebben kon het inlijven van Oekraïne wel eens de lont in het kruitvat worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  het klinkt alsof Rusland de aardsvijand van de EU zou zijn. stop met die vijandige gedachte!
  de EU en Rusland kunnen verbroederen, minstens voor economische samenwerking, maar graag meer oa militaire samenwerking. de blanke volkeren van Rusland en van de EU zijn compatibel.

  de EU tracht haar blanke volkeren te mixen met bruine en zwarte volkeren, maar dat vloekt. dat geeft kortsluitingen. dat past helemaal niet samen. de Turken bij de EU halen zou on-ver-geef-lijk zijn, de grootste blunder ooit, het grootste misdrijf aller tijden.

  maar verbroederen met Rusland is zovéél interessanter. de discussie rond Oekraïne is bovendien ook meteen opgelost.

  Like

  • Ravian zegt:

   Rusland is ook de vijand van de EU, van de EU die in Brussel huist.
   De USSR is ten onder gegaan, maar niet alvorens west Europa met het socialisme te infecteren, waardoor de USSR nu als EUSSR doorleeft.
   De bakens zijn dus gewoon verzet, en nu pogen de socialisten vanuit Brussel Rusland terug te veroveren.
   Maar de grote massa is te dom om dat in te zien, die denken dat er in Moskou nog steeds communisten aan het roer staan, dat Rusland nog altijd de Sovjet unie is, en dat wij nog altijd “de goeien” zijn.
   Ook hier op E.J. Bron lopen er een paar van die onnozelaars rond.

   Toen Putin in 2000 stevig in het zadel zat heeft deze het Westen de hand gereikt, en een dergelijk samenwerkingsverband had zowel de chinezen als de islamieten direct terug hun hok ingejaagd.
   Maar dat was niet in het belang van de salonsocialistische globalisten die in Brussel en Washington aan de touwtjes trekken, en dus kreeg Putin de deur in zijn gezicht.
   Sindsdien wordt Rusland door de EU/NAVO steeds meer omsingeld en geïsoleerd, waarop de Russen stevig aan het herbewapenen zijn geslagen.
   Maar Oekraïne ligt dus voor Rusland strategisch TE belangrijk om inlijving er van bij de NAVO toe te staan.
   Datzelfde speelde in het hele gedoe rond de Krim, waarbij de NAVO Oekraïne als proxy dacht te kunnen gebruiken om Rusland een strategisch cruciale positie te kunnen ontnemen.
   En ik ben dus vrij zeker dat die arrogante idioten in Brussel helemaal niet beseffen dat Rusland een inlijving van Oekraïne bij de NAVO helemaal niet kan accepteren, en ons op die manier een derde wereldoorlog gaan injagen.

   Like

 3. Jan zegt:

  verbroedering tussen de EU en Rusland, een bepaalde samenwerking is al voldoende. lid van de EU zal Rusland wellicht nooit willen worden, als je ziet hoe de lidstaten in een wurggreep worden genomen door de grote EU-hoer. UK, Polen, Hongarije, Tsjechië, Slovenië en andere landen beklaagden zich al dat ze zich lieten verleiden om lid te worden.

  Like

 4. rolf5842 zegt:

  WOIII nadert met rasse schreden. Oekraïne is dat zeker niet waard. Opportunisten die in de oorlog aan de kant van de Duitsers hebben gevochten en nu hopen dat het Westen en de Verenigde Staten hun corruptie, antisemitisme en het voortdurend schenden van mensenrechten door de vingers ziet. Als de Navo denkt de strijd met Putin aan te kunnen gaan, komen ze bedrogen uit. Het Europese leger stelt niets voor en de Amerikaanse logistieke lijnen zijn veel te lang. Putin heeft eens gezegd dat hij de NAVO ‘op een verloren zondagmiddag’ kan verslaan. Hij zou daar wel eens gelijk in kunnen krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Kraftavilqa zegt:

  Natuurlijk maak Oekraïne NAVO-lid en verklaar tegelijk Rusland de oorlog, of misschien kunnen we Rusland uitnodigen eveneens tot de NAVO toe te treden.

  Like

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. Qvic zegt:

  Dan is de afgeknepen gas toevoer richting de EU al een voor bereidende teken, dat de rode lijn over schreden is voor Rusland. Zonder gas, geen economie, geen industrie, geen opbouw van militairen die dan afhankelijk zijn van hun bevoorrading van de desbetreffende landen. Daar het corona gebeuren ook het nodige onzeker maakt, door uitval van de bevolking en zo de logistiek. Want gas betekent verwarming en opwekking van elektriciteit.

  Like

 8. Bob zegt:

  De Nato en de EU doen veel beloften in verdragen
  die ze zelf schenden en de ander de
  schuld geven.

  Like

 9. Marc zegt:

  Met dank aan Verhofstadt, Van Balen, en natuurlijk Rutte en de hele EU-kliek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s