Zweden: Homoseksuele dominee wil alleen nog maar gelijkgeslachtelijke stellen trouwen

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Een homoseksuele dominee uit Zweden zorgt op dit moment voor krantenkoppen: hij weigert heteroseksuele mensen te trouwen om de aandacht te vestigen op de benadeling van “queere mensen”. Een kerkelijke huwelijksvoltrekking bestaat er in zijn gemeente alleen nog maar voor gelijkgeslachtelijke stellen.

Lars Gårdfeldt (foto), openlijk homoseksueel levende dominee van de Lutherse Kerk van Zweden, wil graag een signaal afgeven tegen de zogenaamde discriminatie van homoseksuelen in zijn kerkelijke gemeenschap: bij hem vindt alleen nog een huwelijksvoltrekking plaats tussen gelijkgeslachtelijke stellen. Heteroseksuelen, die hun huwelijk door hem willen laten voltrekken, wijst hij af.

Al sinds geruime tijd is het gelijkgeslachtelijke huwelijk ook binnen zijn protestantse vereniging toegestaan. Er is echter sprake van een uitzondering, die de vernieuwing in de eerste plaats mogelijk maakte: mocht het de geestelijke niet met zijn geweten kunnen overeenkomen om de zegen te geven aan gelijkgeslachtelijke stellen, mag hij dit weigeren. De beide kunnen zich dan uiteraard tot een andere geestelijke wenden. Van een discriminatie van gelijkgeslachtelijke stellen zal men hier dus nauwelijks van kunnen spreken.

Gewetenregeling afschaffen

Dat ziet de geestelijke heel anders. Die maakt nu ook gebruik van deze uitzonderingsregel – alleen andersom en hoewel het hem zou spijten. Zo zou hij de absurditeit van de afwijzing van een huwelijk in goed overleg van twee volwassenen willen laten zien. De huidige houding van zijn kerk in deze aangelegenheid noemt hij “theologisch en ethisch verwerpelijk”.

De oplossing ziet de dominee van een gemeente in Göteborg erin dat de Zweedse Kerk geen homofobe geestelijken meer in dienst zou mogen nemen: “We zouden geen nieuwe dominees als predikant moeten bevestigen die het idee doorgeven dat homoseksuelen minderwaardige mensen zijn.” Hij roept de leiding van de kerk ertoe op om de rechten van queere personen te beschermen en de gewetenregeling af te schaffen. (bron)

Door zijn actie zou Gårfeldt echter wel eens het tegengestelde kunnen bereiken: Maximale eisen, die uiteindelijk een verachting tegenover het evangelie en de traditie van de kerk laten zien en deze slechts misbruiken om zijn eigen agenda door te drukken, zorgen bij de gelovigen meestal voor het tegendeel: en dat is ook goed!

Bron:
philosphia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

30 reacties op Zweden: Homoseksuele dominee wil alleen nog maar gelijkgeslachtelijke stellen trouwen

 1. Bert zegt:

  Hij ziet er ook wel uit zeg.
  Ik betwijfel of een normaal stelletje wel getrouwd zou willen worden door deze freak.

  Geliked door 5 people

 2. Nog even en dan splitsen ze zich af om een homogod te gaan aanbidden…

  Like

 3. karinklein1968 zegt:

  Welk hetero stel wil nou door zoiets getrouwd worden dan?🤣.
  M’ien dat er geen hetero stel te vinden is voor ‘m en dat ie denkt:
  “ Gut Gut… Ik ga me maar op homo’s richten”
  Moet je trouwens als homo koppel dit trouwens ook wel zien zitten natuurlijk. ???
  Anders kan ie vast nog wel BOA worden
  Zijn positieve kijk op discriminatie is alvast een pre!

  Like

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “We zouden geen nieuwe dominees als predikant moeten bevestigen die het idee doorgeven dat homoseksuelen minderwaardige mensen zijn.”

  Het gaat er niet om dat homoseksuelen minderwaardige mensen zijn. Het gaat erom dat homoseksuelen een afwijking hebben. Daar hebben ze niet voor gekozen en ze hoeven daar om ook niet gediscrimineerd te worden. Om net te doen of er niets aan de hand is, is weer het andere uiterste.
  Deze dominee laat zien dat bij hem de afwijking niet alleen in z’n seksuele geaardheid zit. In z’n bovenkamer zit ook niet alles zoals het zou moeten zitten.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 2 people

 5. Boike zegt:

  Anno 2021 viert de kolder hoogtij.
  Het is kolder alom, wat de klok slaat.
  Homo-kolder, klimaat-kolder, CO2-kolder, corona-kolder, formatie-kolder, inclusiviteit-kolder, Great Reset kolder, injectie-kolder, QR-paspoort-kolder, nieuw-normaal-kolder, propaganda-kolder, nepnieuws-kolder, energie-kolder, valse-vlag-kolder, migratie-kolder, weg-met-ons-kolder, etcetera-kolder.

  Er wordt demissionair geregeerd met leugens en bedrog.
  Het recht is zo krom als een banaan.
  De grondwet wordt met voeten getreden.
  Vrijheden worden weggenomen.
  Apartheid is een feit.
  Kadaverdiscipline wordt geëist.
  Rijke stinkers financieren de criminele chaos.
  Digitale technologie is de heilige koe.
  Privacy en individualiteit zijn weg.
  De bomen groeien niet meer tot in de hemel.
  De vette jaren zijn voorbij en de magere zijn reeds begonnen.
  Crisis, werkeloosheid, armoe honger en kou liggen in het verschiet.
  Slavernij en depopulatie zijn het satanische doel.
  U zùlt niets meer bevitten en u zùlt gelukkig zijn.

  Het gepeupel ziet niets, hoort niets, zegt niets en wordt bij het pietje gepakt.
  Slaap rustig verder, want de ruttige regering waakt.
  Binnenkort in dit theater; ”Het volk huilt tranen met tuiten”.
  U geloofde de kolder; dikke bult eigen schuld !!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Sobieski zegt:

  Hij weigert hetero paren te trouwen. Over discriminatie gesproken. Nou ja, we missen so-wie-so niets aan zo’n gedrocht.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben wel benieuwd hoe Segers (CU) en van der Staaij (SGP) op zo’n bericht zouden reageren.
  Maar goed het zal wel storm lopen in zijn kerkje, heel homoseksueel Göteborg wil straks naar binnen.

  Like

 8. Dijkstra zegt:

  Nou een ding is zeker: zijn poging om aandacht te krijgen voor homo’s is gelukt. Alleen dan met een negatieve strekking: dat ook homo’s kunnen discrimineren (nlm ten aanzien van hetero’s).

  Like

 9. Bob zegt:

  In de Bijbel staat :’Gaat heen en vermenigvuldig U’.
  Deze dominee zeg: “Vermenigvuldigen is alleen toegestaan
  zoals ik het wil, dus niet”.
  De Christelijke naaste liefde heeft hier voorrang.

  Like

 10. karton zegt:

  Foto : een homo gekleed in een berenvel………..typisch een homo-sapiens !

  Like

 11. Ravian zegt:

  Lars Gårdfeldt moet eens opzoeken wat het doel van het kerkelijke huwelijk ook al weer was, en zich dan eens afvragen of dat dit biologisch wel te realiseren valt met een stelletje flikkers…
  In navolging daarvan zou hij zich dan eens af moeten vragen wie hij zo dacht dat hem en zijn mede “queers” op zijn drieëntachtigste in bad moet komen doen.
  Lars zal er wel van uitgaan dat anderen dat wel voor hen gaan regelen, zo gaat dat namelijk altijd met dit soort linksdraaiend volk.
  Zijn/het/haar uiterlijk spreekt verder boekdelen.

  Like

 12. Groene Leeuw zegt:

  Heb het altijd al gedacht dat dit soort lieden een afwijking hadden in hun hersenen. Zie die foto…..

  Like

 13. ieznogoedh zegt:

  Alweer zo’n man die eigenlijk liever vrouw geweest was.
  Hij kan schminken en smeren zoveel hij wil, maar dat brengt me bij het gezegde:
  al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

  Geliked door 1 persoon

 14. Harry zegt:

  Als die homo’s nou niet snappen waarom wij vaak gruwen van hun uitwassen , zouden ze allemaal onder een heel streng regime in behandeling moeten .
  Er zijn toch grenzen aan wat wij aanvaardbaar moeten vinden ?
  Ik kan er geen ogenblik naar kijken , in ieder geval .
  Waarom had je dit soort onzin niet in de vijftiger jaren ?
  Waren we minder gedegenereerd ? Minder verknipt ?
  Minder gedrogeerd ? Minder teveel aan vrije tijd ?

  Like

  • Boike zegt:

   @ Harry 19 oktober 2021 om 17:20

   Homo’s had je vroeger ook. Ze zaten in de kast en kregen niet zoveel publiciteit. Ze troffen elkaar in speciale gelegenheden. Laten we eerlijk wezen homosexualiteit is geen keuze. Je bent het, of je bent het niet. Het is aangeboren, oftewel genetisch bepaald.

   De meeste homo’s, die ik ken, willen het liefst zichzelf zijn en een gewoon leven lijden, zonder aanstoot te geven. Een kleine groep daarentegen heeft er kennelijk wel behoefte aan om zich extreem te gedragen. Zij beseffen niet, dat hun gedrag afstotend overkomt. Zij maken heel veel voor de ”normale” homogemeenschap kapot. Kennelijk spoort er bij hen psychisch iets niet goed. Ik kan het niet duiden. Voer voor psychologen ???

   Dat homosexualiteit momenteel vaker voor lijkt te komen dan vroeger zou deels waar kunnen zijn. Martin Vrijland heeft enige tijd geleden een artikel gewijd aan de gender-identiteitsproblemtiek. Hij stelt, dat IVF en vaccinaties hier deels debet aan zouden kunnen zijn. Vroeger kenden we eigenlijk alleen de pokkenspuit. Sedert de 60er jaren zijn allerlei vaccinaties en ook de hielprik ingeburgerd. En een 20-tal jaren daarna begon de homosexualiteit grootschalig de kop op te steken. En sinds de eeuwwisseling ook de gehele genderproblemtiek. Ik heb eens ooit over een geval gehoord, van iemand die een grote transplantatie had ondergaan en beweerde dat zijn persoonlijkheid na de transplantatie was veranderd. Waar zijn we godsnaam helemaal mee bezig ???

   Onze kennis over het DNA is van vrij recente datum. Eigenlijk weten we er nog niet zo heel veel van. Toch menen sommige lieden alle kennis al in pacht te hebben en met het DNA te mogen gaan klooien. Over de gevolgen is nog maar heel weinig wetenschappelijk bekend. De voordelen van het klooien worden rooskleurig voorgesteld en de gevaren worden weggewimpeld. Hoe durven ze !!!

   De covid-19 injecties hebben tot doel de mensheid te transhumaniseren. Dat wil zeggen, dat het DNA wordt gewijzigd. Dat een en ander tot grote problemen zal gaan leiden ligt zekerlijk voor de hand. Een reden te meer om uiterste voorzichtigheid te betrachten met het injectiebeleid. Neem de injecties NIET.

   Wie zijn wij ??? Zijn wij God ??? Moet alles, dat we kennen en kunnen ook mogen ??? Misschien moeten we eens wat meer aandacht gaan besteden aan de ethische kant van het een en ander. Hoe staat het met onze normen en waarden ???

   https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/de-grote-ommekeer-martin-vrijland-neemt-het-op-voor-de-lhbti-gemeenschap/

   Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    Het is een gekend feit, dat bij de productie van vaccins/injecties gebruik gemaakt wordt van geaborteerde foetussen. Het is dus ook niet zo verwonderlijk, dat in de 60er jaren, toen er voor allerlei enge ziektes vaccins werden ontwikkeld, er opeens propaganda op gang kwam voor abortus provocatus (baas in eigen buik). De farmaceutische industrie heeft het beste voor met de gezondheid van de mensheid, maar is nergens te vies voor. Het is een verdienmodel. De farmaceutische industrie is in handen van rijke stinkers. Mensen, die zich gewoon netjes gedragen, worden niet zo gemakkelijk een rijke stinker.

    Geliked door 1 persoon

   • Boike zegt:

    De X en Y chromosomen, die het geslacht bepalen, konden door de op geaborteerde foetussen gebaseerde vaccins wel eens beïnvloedt of verminkt worden, hetgeen een verklaring zou kunnen zijn voor de enorme genderproblematiek.

    Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Harry op 19-10-2021 om 17.20 u.
   Ik weet natuurlijk ook niet precies waarom dit soort waanzin in de 50-er niet zagen.
   In ieder geval was er toen nog niet jaarlijks een dag dat in Amsterdam de grachten “bezet” waren door bootjes, volgeladen met bijna naakte mannen én vrouwen, die, al varend, neukerige bewegingen maakten, man met man en vrouw met vrouw; de bedoeling daarvan is kennelijk : “Kijk ons eens ff lekker LBGKUTGH zijn”.
   Ook heb ik in die jaren nooit innig tongende jongens/ mannen in ’t openbaar gezien;
   verder was er toen nóóit een hoop trammelant om een vlaggetje, de zg. regenboogvlag.
   Het onderwijs was toen gewoon, écht onderwijs.
   Toevallig gisteren op tv. weet een meisje/vrouw, plm. midden 20, NIET waar Veenendaal ligt, ook Hoogeveen was al eens een totaal onbekende plaats voor een jong persoon.
   In de 50-er jaren waren er geen feestjes die een hele nacht + dag duurden, wat alleen was vol te houden met een paar pilletjes , zoals vandaag de dag. Ná zo’n “feest” moeten de “feestvierders” óf naar het ziekenhuis of twee dagen in de ziektewet thuis doorbrengen.
   Natuurlijk ben ik een “ouwe zak” als ik dit hier plemp, maar het verschil tussen de 50-er jaren en NÚ is onoverbrugbaar.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ach @karton, onoverbrugbaar? Ik zou eerder willen zeggen onvergelijkbaar.
    Een anekdote; ik ging als +/- 18 jarige naar de bioscoop, Studio in de Haagse Kettingstraat en na afloop zag ik dat er 50 mtr verder een café zat, ik geloof dat het de Psor bar was of de Pschor bar, iets dergelijks in ieder geval, toen ik binnenkwam viel er ineens een doodse stilte terwijl het best druk was en alle ogen waren op mij gericht.
    Ik heb nog wel een biertje besteld maar het voelde niet goed en ik ben snel weer vertrokken.
    (veel) Later heb ik het eens over dat voorval gehad met een homoseksuele vriend van ons die altijd in de horeca had gewerkt en die moest lachen, het bleek een homokroeg geweest te zijn en die hele homowereld bleek elkaar wel zo’n beetje te kennen, als er dan een vreemde binnenkwam was men bang dat het een “stille” was want als mannen bijvoorbeeld zaten te zoenen konden ze gearresteerd worden wegens oneerbaar gedrag.
    Het was er dus wel degelijk maar allemaal in het geniep.
    Nee dat was geen goede zaak vind ik, alleen zijn ze tegenwoordig doorgeslagen de andere kant op.
    En het uitgaan?
    Ach in de zestiger jaren zat je nog niet zo ruim bij kas als tegenwoordig, een biertje in de kroeg kostte al gauw meer dan een gulden en als je per week maar 25 gulden te besteden hebt dan pas je wel op.
    Wat ook niet behulpzaam is tegenwoordig is het gebrek aan opvoeding, als ik vroeger na enen thuiskwam dan had ik de volgende dag wat uit te leggen, tegenwoordig gaan die kinderen pas na twaalven op stap omdat er voor die tijd niks te beleven valt.
    En ouders vinden het allemaal maar “normaal”.

    Geliked door 1 persoon

   • Bert zegt:

    Tijl, of je viel in de smaak daar bij het publiek.
    Waarna ze spontaan sprakeloos werden om zo’n lekkere knul van 18 jaar die ze zo maar even kwam opzoeken.
    Ze wisten niet wat ze mee maakte daar.

    Like

   • Bert zegt:

    Tijl, weet ik wat ik flikte als ik erg laat thuis kwam, en ik kwam er niet meer in.
    En mijn pa zei dan, je gaat maar lekker ergens op een bankje slapen.
    Dan leer je het wel. Had je maar op tijd thuis moeten komen.
    Geen probleem, dan ga ik vragen of ik op het politie bureau kan slapen.
    Belden die agenten mijn ouders op, deden ze als nog open.

    Like

 15. Julia zegt:

  Nou om nu je huwelijk te laten sluiten door deze enge homo te laten sluiten dan weet je zeker dat je huwelijk al bij voorbaat mislukt. Hier kan uiteraard geen zegen over liggen. Hoe krankzinnig is een massa bevolking komt dat toch door die vaccinaties die blijkbaar de hersencellen van een massa mensen flink aantast. Ik ben er van overtuigd dat mensen met gezond verstand zo langzaamaan in de minderheid zijn. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling en daarbij over discriminatie gesproken. Het lijkt mij toch dat normale denkende homo’s (waar niets mis mee is een ieder mag zijn wat of zij is) deze idioot niet serieus nemen en zich hiermee niet willen identificeren.

  Like

 16. Jan zegt:

  De Lutherse kerk, Maarten Luther, van dat smerige geschrift ‘Von den Juden und ihren Luegen’

  Like

 17. ronjaspers zegt:

  De wereld wordt geregeerd door satanisten,het boek van robin de ruiter de 13 satanische bloedlijnen.Alles wat god geschapen heeft moet kapot,dit is al begonnen in de jaren 60 met de zogenaamde sexuele revolutie.Onbeschermde sex met drugs tussen mannen en vrouwen,mannen met mannen,vrouwen met vrouwen,volwassenen met kinderen weet ik niet maar het zal mij niets verbazen.

  Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ ronjaspers 20 oktober 2021 om 03:52

   Bol.com heeft het boek ”de 13 satanische bloedlijnen van Robin de Ruiter ” in oktober 2020 uit zijn assortiment genomen omdat in zijn boeken complottheorieën centraal staan.

   Zie ook mijn bovenstaande reactie @ Harry 19 oktober 2021 om 17:20

   Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Boike.Klopt en niet alleen bij bol.com,het is in meerdere landen verboden.De satanische globalistische elite is bang dat de burgers achter hun walgelijke smerige genocidale plannen komt.

    Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   We zijn nog niet aan het einde gekomen van het ‘glibberige pad’ waar Gideon van Meijeren het over had. Wat staat ons nog te wachten? Normaler en mooi wordt het beslist niet.
   De mens moet (bijna) uitgeroeid worden. De satanisten hebben in het geheim de meest gruwelijke plannen uitgedacht. Wat zal er van onze kinderen en kleinkinderen terecht komen en in wat voor soort wereld moeten zij leven, als hen het leven nog gegund is?
   We vliegen met en sneltreinvaart richting een enorme catastrofe. Daarvan ben ik overtuigd.

   Geliked door 2 people

 18. Julia zegt:

  Als je de afgebeelde engerd toch tegen komt dan denk je toch dat je in een horror film bent beland of te diep in het glaasje heb gekeken. We maken dus normaal wat abnormaal is. Hoe ziek en krankzinniger kan het nog.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s