GLOBALISME

(Door: F.K.)

De in zwang gekomen ideologie van dit moment is het GLOBALISME. Maar wat houdt dat eigenlijk in In Nederland is D66 sterk globalistisch gericht. En Volt niet te vergeten. Deze partijen zijn in de eerste plaats EU-gericht en steunen voluit de Europese integratie. In feite is de EU een begin van verdere schaalvergroting naar een wereldregering. Gedurende de hele geschiedenis is bestuurlijke schaalvergroting het parool geweest. In onze tijd met de communicatiemogelijkheden over de hele wereld lijkt een wereldregering voor de hand te liggen.

Maar er is een groot verschil tussen bestuurstechniek en politiek. We zien nu dat het EU-project niet zo gemakkelijk loopt als de bestuurstechnocraten in Brussel hoopten. Met name de Oost-Europese landen verzetten zich hevig tegen het inperken van hun soevereiniteit. Hier schuilt het addertje onder het gras. In hoeverre willen landen hun soevereiniteit en identiteit afstaan om op te gaan in een grotere bestuurseenheid. 

Zoals we weten, hangt politiek nauw samen met machtsvorming. Het verleden heeft geleerd dat dictators vaak langs democratische weg tot hun positie komen. En machtsvorming is ook aan de orde bij bestuurlijke schaalvergroting. Het hogere bestuursorgaan wil altijd de totale zeggenschap en macht overnemen. 

De situatie van vandaag is echter heel anders dan die voor de Tweede Wereldoorlog. Toen waren het staten en hun regeringen die met elkaar in conflict verkeerden. Sindsdien zijn er, met de beste bedoelingen, supranationale organisaties in het leven geroepen, zoals de VN, de WHO, het WEF, de Wereldbank, de ECB en ook de EU, die vanuit hun ongekozen positie macht zijn gaan opbouwen. Ook is er een groep schatrijke miljardairs die met hun geld eveneens macht zoeken. Bekend voorbeeld is Bill Gates, die zo’ n beetje eigenaar is van de WHO. Deze groep organisaties en miljardairs heeft zich een machtspositie verschaft waartegen landsregeringen het moeten afleggen en de zwaksten zich reeds aan ondergeschikt hebben gemaakt. We moeten vrezen dat onze regering bij de laatsten hoort.

Een ander bijkomend probleem is de invloed van de islam in Europa en de wereld. In het verleden heeft de islam zijn invloed en macht in veel landen met geweld gevestigd. Nu gaat het via sluipwegen, zoals immigratie via vluchtelingen, die dat de facto niet zijn. Naarmate het percentage mohammedanen in een land stijgt, wordt hun eisenpakket groter en veel omvattender. Helaas zijn de globalisten de islam hierbij graag van dienst en doen ze alles om de islam in bescherming te nemen. 

Het is een illusie te denken dat er een eenvoudige oplossing uit dit dilemma mogelijk is. Als de ontwikkeling naar een wereldregering een historische onvermijdelijkheid zou zijn, dan moeten er vanuit de bevolkingen tegenkrachten opgebouwd worden. Internationale partijvorming lijkt een mogelijkheid, mits deze partijen duidelijke doelstellingen verkondigen en zich daar ook volledig en consequent aan committeren. Vooral de vorming van een degelijke ouderwetse liberale partij naar oorspronkelijke opvattingen is daarbij een noodzaak. (ook in Nederland trouwens)

Wat dit betreft heeft het Europarlement de verkeerde route gekozen door afgevaardigden van lokale landelijke partijen te installeren. Weliswaar in kunstmatige fracties ondergebracht, maar er hadden al lang Europese partijen gevormd moeten worden, over de landsgrenzen heen, die Europese belangen nastreven en afgezanten naar het Europarlement afvaardigen. Echte Europese verkiezingen waren dan nodig en logisch geweest i.p.v. de schijnvertoning die we nu beleven.  Ook hier zal macht en machtsverlies wel een rol spelen.

Het blijkt dat deze ideeën een illusie zijn. De ongekozen Europese Commissie probeert absolute macht op te bouwen, helemaal naar het historische voorbeeld van bestuurlijke schaalvergroting. Het Europees Parlement kijkt er naar, maar doet niets. Zoals de EU thans functioneert, geeft ze ruimte aan de grote landen Frankrijk en Duitsland om hun wil op te leggen aan de rest. En kunnen we spreken van neo-kolonialisme. 

Door:
F.K.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op GLOBALISME

 1. Bob zegt:

  Het gebeuren in de EU is heel democratisch
  buiten de bevolkingen om.

  Like

 2. Ravian zegt:

  Schaalvergroting is het stokpaardje van de gevestigde macht.
  Dat moet zogenaamd meer efficiëntie aan minder kosten koppelen.
  Zo moest het samenvoegen van gemeenten een hoop geld gaan opleveren.
  Het tegenovergestelde is het geval gebleken.
  Het enige dat het oplevert is concentratie van macht, waardoor de machthebbers gemakkelijker hun dictatuur kunnen vestigen.
  En dat is ook wat die hele globalisering drijft; het centraliseren van macht, zodat de elite minder mensen hoeft om te kopen om hun zin door te kunnen drijven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Eén ding staat als een paal boven water, de opzet van de huidige EU werkt niet.
  Het is een stuurloze moloch geworden, partijen als D66 en Volt denken een soort Verenigde Staten van Europa te kunnen vormen en de in hun ogen enige weg daar naartoe is door steeds meer macht naar de EU te trekken.
  Door partijvorming hebben Duitsland (maar vooral) Frankrijk een veel te grote stem en voelen kleinere landen vooral een beperking doordat hun ongevraagd wet en regelgeving wordt opgedrongen.
  Daarbij is men veel te toeschietelijk geweest met het toelaten van voormalige Oostbloklanden terwijl die daar nog niet aan toe waren, de achterliggende gedachte was om ze te helpen uit de Russische invloedsfeer te halen.
  Daarbij zou er eindelijk eens wat gedaan moeten worden aan de werkelijk sloten met geld die men nodig denkt te hebben om het instituut als zodanig overeind te houden, een parlementslid ‘verdient’ aanmerkelijk meer dan een minister en ook de maandelijkse verhuizing van Brussel naar Straatsburg is natuurlijk te bezopen voor woorden. (let wel; het parlement heeft maar liefst 750 leden!!)
  Maar ja, ga er maar aanstaan om parlementsleden een realistischer loon te geven, ze zullen zich met hand en tand verzetten, het leeuwendeel zit daar niet om een bijdrage te leveren maar om hun eigen zakken te vullen.
  Bedenk bij dit alles wel; het is eenvoudig om zo’n gedrocht in het leven te roepen, afschalen is een stuk moeilijker.
  Wat vooral steekt is dat de Europese Commissie zo ongeveer almachtig is en volslagen ondemocratisch tot stand gekomen is.
  De macht van een F. Timmermans is slechts een van de voorbeelden van commissieleden die het naar het hoofd is gestegen.

  Like

  • Ravian zegt:

   “partijen als D66 en Volt denken een soort Verenigde Staten van Europa te kunnen vormen”

   Dat is niet wat ze denken, dat is wat ze beweren, wat ze werkelijk denken, en pogen te realiseren, is het omvormen van Europa in een socialistische heilstaat naar USSR / PRC voorbeeld.

   Like

 4. Edwin Vissers zegt:

  ‘Ein Volk, ein Reich, ein Führer’ (

  666

  Geliked door 1 persoon

 5. Ben zegt:

  Globalisme is een eufemisme voor fascisme.
  In Nederland vooral aangehangen door NSB66.

  Like

 6. Bas zegt:

  Er is een patent op het coronavirus, terwijl een natuurlijk virus nóóit een patent kan hebben, dus het virus is niet natuurlijk maar gecreëerd …..?

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  NEXIT NU !!!

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  “Een wereldregering lijkt voor de hand te liggen” lees ik in ’t artikel.
  Hevig geschrokken hield ik mij staande aan de tafel omdat ik anders subiet zou zijn omgevallen.
  Een wereldregering ? En Rutte heeft al gesolliciteerd als “wereldregeringsleider” neem ik aan, want in zulke “zaakjes” staat Quasimodo altijd vooraan en zichzelf aan te prijzen, zoiets als : “Kijk beste mensen, humble humble, het is me gelukt om geheel Nederland binnen enkele jaren a.d. bedelstaf te brengen, ik wijs u hierbij op het groeiend aantal Voedselbanken, zulks zal mij óók op wereld-niveau lukken, zeker weten. Humble humble. Uw positieve beslissing betreffende mijn aanstelling kunt u sturen aan mijn woonadres : Binnenhof, Den Haag, Netherlands.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   karton.1 wereldregering,1 wereldreligie,1 wereldvaluta,contant geld wordt afgeschaft,mensen krijgen een onderhuidse chip waarmee je kunt kopen of verkopen.En natuurlijk maar 500 miljoen mensen op aarde,de rest wordt uitgemoord.Welkom in de NWO.

   Like

 9. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s