2015 mag zich niet herhalen: Sluit de grens met Polen!

(Vertaling: E.J. Bron)

Alleen al in oktober werden aan de Duits-Poolse grens, stand van deze week, meer dan 3000 illegale binnenkomsten van migranten geregistreerd. Dieter Romann, de chef van de federale politie, slaat alarm: “De cijfers stijgen exponentieel!” Met andere woorden: in de winter van 2021 zou de zomer van 2015 kunnen terugkeren. En wat doet de Diutse regering in de persoon van haar (nog) minister van Binnenlands eZaken Horst Seehofer (CSU)? Opnieuw zo goed als niets!

Via Wit-Rusland vinden duizenden, en als het zo doorgaat de komende dagen heel snel tienduizenden migranten de weg naar het westen. Minister Seehofer wil als reactie op het doelbewuste binnensluizen van vluchtelingen via Wit-Rusland de Duits-Poolse samenwerking opvoeren om de grens te bewaken.

De Duitse regering zou Polen bij de “afweer van een irreguliere migratie” ondersteunen, zei de CSU-politicus in Berlijn. Daarom zou hij zijn Poolse collega Mariusz Kaminski gezamenlijke controles aan de Duits-Poolse grens hebben voorgesteld.

Het is opnieuw de mooi geprate bekentenis van het totale eigen falen! Want:

Migranten terugsturen aan de grens sloot Seehofer nadrukkelijk uit. Het zou er om gaan de binnendringers te “identificeren”. In een brief aan Kaminski bood Seehofer weliswaar aan om de aanwezigheid van de federale politie in het grensgebied duidelijk te verhogen, maar een sluiting van de grens tussen Polen en Duitsland “staat niet op de agenda”.

Achtergrond van de zich dagelijks toespitsende situatie aan de Duits-Poolse grens: sinds augustus komen er steeds meer migranten uit het Midden-Oosten en Afghanistan in Duitsland aan. Ze kwamen via Wit-Rusland naar Polen, wiens 418 kilometer lange grens met Wit-Rusland tegelijk ook een buitengrens van d eEU is.

Brussel beschuldigt de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko ervan de “vluchtelingen” opzettelijk binnen te sluizen en dan verder te sturen om de EU vanwege de tegen Minsk opgelegde sancties in verband met de gedwongen landing van een passagiersvliegtuig onder druk te zetten. Volgens informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken kwamen er via Wit-Rusland en Polen tot nu toe in totaal 4500 mensen Duitsland binnen.

Weidel (AfD): “Geen enkele illegale migrant mag de grens overschrijden!”

Seehofer heeft opnieuw weer een enorm grote mond, maar er komt zoals altijd alleen maar gebakken lucht uit. De minister noemde het optreden van de leiding in Minsk een “door de staat georganiseerde, in ieder geval ondersteunde activiteit van binnensluizen”. Dit zou een groot probleem zijn, dat uiteindelijk “alleen maar op EU-niveau” opgelost zou kunnen worden.

Polen, maar ook de niet minder getroffen Baltische landen Letland en Litouwen proberen ondertussen de EU-buitengrens naar Wit-Rusland zo goed als het kan dicht te maken. De landen bouwen grenshekken, Polen plant ook een permanente versterking. De grensbewaking daar registreerde alleen al sinds begin oktober ongeveer 10.000 pogingen van illegalen grensoverschrijdingen aan de grens met Wit-Rusland, na 6.000 in september.

En wat doet Duitsland? De “identiteit” van de migranten “vaststellen” (voor zover überhaupt mogelijk) en verder de rode welkomst-loper uitrollen zoals in 2015!

Alice Weidel, de fractievoorzitster van de AfD in de Duitse Bondsdag, is sprakeloos: “We hebben een complete opnamestop nodig, terwijl de politiek zich eindelijk en in de eerste plaats moet bezighouden met de belangen van de eigen burgers. Geen enkele illegale migrant mag in het vervolg de grens overschrijden!”

Bron:
deutschlandkurier.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op 2015 mag zich niet herhalen: Sluit de grens met Polen!

 1. Marc zegt:

  Wat verdienen politici die hun land verraden?

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Marc op 21-10-2021 om 10.44 u.
   Ja, wat verdient dat vullis; ik stel voor, zoals iedere landverrader : de DOODSTRAF middels de galg , gevolgd door een nekschot voor de zekerheid.

   Geliked door 3 people

 2. Rien E zegt:

  Beter nog sluit ALLE grenzen. Dweilen met een open kraan gaat niet werken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Klaas zegt:

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Klaas
   Met name het tweede filmpje roept toch vragen op, de militairen kijken toe terwijl de barrière uit elkaar getrokken wordt maar grijpen niet in, dan komen ze erover heen en worden ze niet zachtzinnig gearresteerd maar hun doel is bereikt; ze zijn binnen.
   En zie ze nou maar eens kwijt te raken.
   Waarom niet eerst een paar waarschuwingsschoten en als ze niet weggaan gericht schieten?

   Like

 4. antiislamnu zegt:

  Het interesseert ze geen flikker voor deze psychopaten is het juist goed nieuws eigen identiteit uitwissen om zo een eensgezind Europa te vormen. Tradities en vaderlandsliefde moeten daarom kapot E.u is einde Europa en begin nieuwe wereldorde.

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  2015 Mag zich niet herhalen.
  Op zich een goed idee maar 2015 is op dit moment al in meervoud aan het ontwikkelen.
  Op dit eigenste moment komen er meer profiteurs Europa binnen dan ooit.
  Kijk alleen maar even naar Nederland.
  Een dikke 5000 in een week wat nog nooit eerder is voorgekomen.
  Zelfs Hier in Bulgarije waar het sociale vangnet bijlange niet is als wat het in west Europa is ziet men in dat het uit de klauwen loopt.
  In Sofia bijvoorbeeld begint het op te vallen dat de straten steeds donkerder gekleurd worden.
  Even ter verduidelijking, In Bulgarije krijgen die opvreters dus niet alle voordelen die in west Europa van toepassing zijn maar op het moment dat ze papieren hebben zullen ze zich als een olievlek over het westen verspreiden.
  En dan het volgende lachertje.
  In Bulgarije dus asiel aangevraagd en daarmee geen rechten in andere Europese landen kunnen claimen.
  Geloof me maar dat onder druk van Brussel de nodige wetten aangepast gaan worden.
  Zie wat momenteel met Polen gebeurd en hoe het land onder druk gezet wordt om maar zeker de nationale wetten onder druk te zetten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  de EU gedraagt zich als een dikke domme trut, geen visie, geen gezag, geen organisatie, geen eensgezindheid, geen respect voor de grondwet van de lidstaten, veel gekakel, gigantisch verkwisten van fortuinen, onbekwaamheid, on-democratisch, zwijgplicht en uitsluiting van rechtsdenkende burgers en partijen, open grenzen voor vreemde graaiers, samengevat een ‘rampzalig beleid’ !!!

  als verstandige mensen in Brussel vreedzaam gaan betogen tegen het giftige vax en de zinloze covid-maatregelen, dan spuit-slaat-schiet de politie met paarden en tanks deze onschuldigen overhoop en verjaagt hen met geweld. maar wanneer ongewenste vreemdelingen langs alle mogelijke kanten de grenzen van de EU vertrappelen, dan wordt weinig of niets ondernomen. integendeel, dan worden alweer de strategisch ingezette huilende kindjes met mooie grote oogjes op TV getoond om het sentiment te bespelen en met spoed ‘humanitaire hulp’ in te roepen om de ontvangst van de ongewenste vreemde indringers toch maar te bespoedigen!

  wat een leugens, wat een misleiding van het volk, wat een valsheid, schrijnend bedrog, ziek politiek beleid met medeplichtigheid van de media !!! de linkse varkens die zichzelf ‘politici’ noemen, graaien voor hun wanbeleid maandelijks fortuinen weg die de EU-volkeren ter goeder trouw met volle handen onophoudelijk aandragen in de EU-schatkist. ook de vreemdelingen viseren met al hun krachten onze EU-rijkdommen en komen er op af als vliegen, met miljoenen, al jaren lang, al moeten ze er hun leven voor riskeren.

  de EU-hoer is een smerig wijf dat hoereert met Turkije en dergelijken. ze VERRAAD haar eigen volk. ze is het slechtste wijf dat er ooit bestaan heeft. mochten we maar een president hebben in de EU zoals Poetin of Trump. een man die zijn volk lief heeft en beschermt, die in de benen schiet van ongewenste indringers, die zijn volk koestert en voor welvaart en geluk zorgt.
  de EU-hoer heeft afgedaan. ze kan de pot op. ze zal ineen zakken door al haar wangedrag en slechtheid, hoe vlugger hoe liever.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De oorzaak ligt zoals wel vaker; in het verleden.
  Men wilde de binnengrenzen van de EU landen zo graag openzetten maar vergat daar gemakshalve bij dat de consequentie daarvan automatisch is dat de buitengrenzen dan wel scherp beveiligd moeten zijn/worden.
  Daarbij is de handelswijze van Wit-Rusland uitermate ernstig maar wordt door de media nog niet als zodanig naar buiten gebracht.
  Loekasjenko is hevig schatplichtig aan Rusland en heeft deze handelswijze niet zelfstandig bedacht.
  Het probleem wordt dus nog onder de pet gehouden en dat maakt dat men nog geen haast maakt met maatregelen daar waar dat natuurlijk allang had moeten gebeuren.
  Maak daarbij het illegaal in een land zijn nu toch eens eindelijk strafbaar, sluit die mensen op onder sobere omstandigheden totdat ze meewerken aan uitzetting buiten de EU.
  Die verhalen gaan als een lopend vuurtje via allerhande kanalen naar de respectieve landen van herkomst waardoor de aanvoer zal afnemen.
  Maak nu toch eindelijk eens werk van het uitzetten van afgewezenen en als de landen van herkomst niet meewerken kom dan met strafmaatregelen.
  Om maar een voorbeeld te noemen; stop per direct met het uitkeren van sociale uitkeringen naar die landen inclusief AOW.
  Velen wonen in Marokko en vormen zo een economische factor van belang.
  Zielig voor die mensen natuurlijk maar maak direct in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat de aanleiding ligt bij hun regeringsleiders. Daarmee creëer je onrust onder de eigen bevolking en dat is iets waar geen enkel Arabisch land op zit te wachten.
  Zo zou je ook kunnen denken dat Duitsland niet de grens met Polen beter moet beveiligen maar dat ze Polen helpen hun grenzen beter te sluiten, op het moment dat Wit-Rusland de binnengehaalde migranten niet meer door kan sluizen zullen ze moeten stoppen met binnenhalen.
  De migratie is een monster met vele koppen maar zijn stuk voor stuk wel te verslaan, wat nodig is dat is het onderkennen van de problemen en ze daadkrachtig aanpakken.

  Like

 8. Sobieski zegt:

  Het is niet de grens met Polen die primair gesloten moet worden, maar de grens met Belarus, en ook Ukraine, want als ze via Belarus niet meer de Polen, Letland of Litauen binnen kunnen komen, wijken ze van daar uit naar Ukraine, en dan krijgt Polen alsnog de lading, samen met Hongarije en Slowakije (Roemenie heeft geluk dat het van daar uit niet “op hun weg”ligt). Beter nog om de dialoog aan te gaan met Lukashenko, om ervoor te zorgen dat deze die gasten van vreemde culturen ueberhaupt niet meer binnenlaat. Om met Lukashenko te kunnen onderhandelen is ruggesteun van Putin nodig. Dus dialoog met Putin is waar de oplossing begint. Maar dat willen de corrupte EU-burokraten niet, betaald als ze zijn door o.a. Soros, Rothchild, Rochefeller en de Saudis, die ook de corrupte troep rond Biden financieren, om de wereld voor de “religie van de vrede” te veroveren, die dmv die slaafse pseudo-religie gemakkelijker te onderdrukken is.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Sobieski op 21-10-2021 om 15.36 u.
   Goed idee van u : praten met Lukashenko en Putin.
   Maar weet u, Sobieski, daar heb je wel échte politici” voor nodig , dus mensen die op het niveau van die twee kunnen kletsen en enig gezag bezitten.
   Kent u dergelijke “politici” binnen de EUSSR ?

   Geliked door 2 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Sobieski
   Onderhandelen met een man die doelbewust migranten ophaalt en ze vervolgens naar de grens brengt ? De man is gewoon een misdadiger, door met hem te onderhandelen geef je hem de schijn van legitimiteit en dat is geen goed idee.

   Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Volgens mij is Lukashenko een extreme dictator in dat land daar en over zijn bevolking.
   Ik begrijp totaal niet waarom er hier zoveel fans zijn van die man.
   Volgen jullie het nieuws niet en de video’s waar hij met een AK47 rond loopt.
   Over sport lui die geen enkele vrijheid hebben en vluchten.
   Families die bedreigd worden als iemand commentaar heeft op de man.

   Zoek maar een bericht op met iets positief over de man, ga je niet vinden.
   Natuurlijk mag Putin de man. Een soort gelijk persoon in handelen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s