Amnesty International beklaagt censuur, pesten en criminaliseren van critici van corona-maatregelen

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat zal de corona-regimes inclusief aangesloten mainstream pers onvoorbereid getroffen hebben: de door linkse politieke kringen hoog vereerde mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft in een actueel bericht duidelijk gemaakt dat de enorme wereldwijde beperking van de vrijheid van meningsuiting een oorzakelijk verband met de corona-maatregelen zou hebben. Er zou een “klimaat van de angst ontstaan”, aldus de organisatie.

“Door de corona-pandemie hebben repressieve regeringen nu nog een voorwendsel gevonden om hun aanval op de burgersamenleving voort te zetten en de vrijheid van meningsuiting verder te beperken”, wordt in het afgelopen dinsdag gepubliceerde Amnesty-bericht de Azië-deskundige Theresa Bergmann geciteerd.

In het kader van de Covid-19-pandemie zouden regeringen – het bericht concentreert zich hier sterk op China – onafhankelijke berichtgeving verboden en mensen aangevallen hebben die de reactie van hun regering op de uitbreiding van het corona-virus bekritiseerden of vragen stelden bij hun maatregelen, staat er verder in het bericht.

Politiek correct kan echter ook Amnesty het niet laten en heeft plichtbewust kritiek op zogenaamd “Fake News” over Covid-19, dat in de sociale media verbreid zou worden en het voor de mensen steeds moeilijker zou maken een gefundeerde mening te vormen: “Staten en bedrijvers van sociale media zouden ervoor moeten zorgen dat het publiek ongehinderd toegang tot nauwkeurige op evidentie gebaseerde en actuele informatie heeft.”

Amnesty International roept alle landen op om de pandemie niet langer als voorwendsel te gebruiken om onafhankelijke berichtgeving te onderdrukken. De schendingen van het recht op vrije meningsuiting moeten beëindigd worden en het publiek moet geloofwaardige, betrouwbare en toegankelijke informatie ter beschikking staan.

Het blijft spannend hoe de corona-horige mainstream inclusief de corona-regimes op de berisping van de tot nu toe hoog vereerde NGO reageren.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Amnesty International beklaagt censuur, pesten en criminaliseren van critici van corona-maatregelen

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ach ja Amnestie, de club die van Soros 100 den miljoenen toegespeeld krijgt zal binnenkort door het baasje wel terug gefloten worden en met een aangepast verhaal komen.
  Zou niet de eerste keer zijn.

  Like

 2. Peter zegt:

  Mensen hebben een korte termijn geheugen,en zijn de politiek die geen moer meer voorstelde voor de uitbraak van de coronaplandemie,daarmee hebben zij zich weer in het zadel gehesen,maar vergeet niet dat het nog steeds dezelfde koekebakkers zijn als voor alle maatregelen .Ook dit zalgeen stand houden ,het ijs wordt steeds dunner en met een nieuwe aankomende uitbraak willen ze dit verlengen ,alleen de massale sterfte blijft uit ,tot ongenoegen van de politiek ,en media,die hopelijk worden veroordeeld voor het grootste bedrog van deze eeuw .

  Like

 3. Ravian zegt:

  He was natuurlijk ook wel veel gevraagd, van een club als Amnesty, om hun linkse geloofsgenoten in het westen af te vallen.
  En dus richten ze de publieke aandacht maar op China, waarvan alle normale mensen al lang wisten dat vrijheid in het algemeen, en vrije meningsuiting in het bijzonder, er al zo’n driekwart eeuw niet meer bestaan.
  Alles om de aandacht af te leiden van het onderdrukken van de vrijheid, en de vrijheid van meningsuiting, in het westen, waar de autochtone andersdenkenden nu voor de afwisseling eens niet door islamitisch tuig maar door “de arm der wet” het ziekenhuis in gemept worden.
  En “en passant” nemen ze dan nog even plichtsgetrouw de corona kritische alternatieve media op de korrel, waarmee ze dan laten zien dat ze in werkelijkheid gewoon met de China-fiele globalistische elite in bed liggen.
  Wat een proleten club…

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Hoe geloofwaardig is een organisatie nog als telkenmale, bij hulpverlening na rampen in armere regionen in de verre uithoeken van de aardbol, het eigen personeel en ingehuurde hulpverleners een spoor van ernstige misstanden en ongepast gedrag achterlaten……..vele slachtoffers voor het leven getekend achtergelaten,….en vele miljoenen geparkeerd op overzeese rekeningen….

  Like

 5. de barbaar zegt:

  fake nieuws, vertragend…..krijgen miljoenen om netje mee te lopen in het gareel….dus FAKE NEWS.

  Like

 6. Bob zegt:

  Laat AI maar eens objectief zijn.
  Het is een organisatie van huilen met de
  wolven in het bos.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s