Trump herinnert aan overleden minister van Buitenlandse Zaken Powell: “Hij heeft vele fouten gemaakt”

(Vertaling: E.J. Bron)

Een prominent corona-slachtoffer: de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell stierf deze dagen op 84-jarige leeftijd aan corona – hoewel hij, zoals zijn familie nadrukkelijk meedeelde, tweemaal gevaccineerd was.

Bij het nageslacht wordt Powell niet alleen als minister van Buitenlandse Zaken onder George Bush jr. herinnerd – in deze functie manipuleerde hij de wereldopinie in 2003 aan de hand van vervalste “bewijzen” voor zogenaamde Irakese massavernietigingswapens, die hij voor de VN presenteerde, de tweede Irak-oorlog in. Al in de eerste Irak-oorlog in 1991 speelde hij als opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten een twijfelachtige rol en formuleerde als strategische doctrine dat de Amerikaanse strijdkrachten in staat zouden moeten zijn om de tegenstander met “overweldigende kracht” (overwhelming force) tegemoet te treden.

Verder kondigde hij aan: “Eerst snijden we ze af, daarna roeien we ze uit.” Deze aankondiging maakten de Amerikaanse strijdkrachten eind februari waar, toen ze het zich al uit Koeweit terugtrekkende Irakese leger op de “Snelweg des Doods”, de weg naar Basra, letterlijk verpulverden.

Ook de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft Powells twijfelachtige verdiensten niet vergeten en herinnerde er naar aanleiding van zijn dood aan: “Hij heeft vele fouten gemaakt, maar hoe dan ook, moge hij in vrede rusten!”, deelde Trump dinsdag mee. Het zou prachtig zijn om te zien hoe Powell, die “grote fouten wat betreft Irak en, zoals bekend, de zogenaamde massavernietigingswapens” gemaakt zou hebben, door de “Fake News-media” nu na zijn dood zo goed behandeld zou worden. Hij zou hopen dat dit hem op zekere dag ook ten deel zou vallen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Trump herinnert aan overleden minister van Buitenlandse Zaken Powell: “Hij heeft vele fouten gemaakt”

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Een prominent corona-slachtoffer…”

  Over fake nieuws gesproken, van Colin Powell was bekend dat hij “al geruime tijd aan bloedkanker leed”. Maar bloedkanker is natuurlijk niet dodelijk, corona wèl, zeker als je volledig gevaccineerd bent. Colin Powell wordt na zijn dood misbruikt om de mensen bang te maken en te houden. Wat een smerig spelletje wordt er ook hier gespeeld.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  “toen ze het zich al uit Koeweit terugtrekkende Irakese leger op de “Snelweg des Doods”, de weg naar Basra, letterlijk verpulverden.”

  Yeah, en dat was geheel terecht.
  Buiten dat het gewoon een legitieme militaire actie was betrof het hier Saddams “elite” troepen die, na al moordend plunderend en verkrachtend door Koeweit getrokken te zijn, nu met hun buit de benen poogden te nemen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bert zegt:

  Powell is de 18de overleden.
  Dus Trump heeft dan nog de kans om over ze graf heen te zeiken.
  Daar heeft hij mazzel mee met zo’n kans.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik denk dat Trump bedoeld het verhaaltje over de massavernietigingswapens die Sadam zou hebben en daarmee Amerika met een nieuwe oorlog op zadelde

   Like

 4. Boike zegt:

  De nabestaanden hebben niet voor niets expliciet gemeld, dat hij is overleden aan complicaties van het coronavirus en dat hij volledig gevaccineerd was. Het bericht over die bloedkanker is afkomstig van CNN (politiek geëngageerd met de Democraten en pro-Biden). De waarheid is dus weer eens slachtoffer van politieke manipulatie.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “De waarheid is dus weer eens slachtoffer van politieke manipulatie.”

   Wel eens gehoord van bewijslast, Boike? Dat wil zeggen dat wie iets beweert, iets moet bewijzen. Kun je dit hardmaken, dat er sprake is van manipulatie van het nieuws?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 5. Bas zegt:

  Ondertussen, mr dementia

  ” …binnenlands terrorisme van blanke supremacisten is de meest dodelijke terroristische dreiging in het thuisland.”

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen
  Gouverneur van de VS, Florida, Ron DeSantis: “… het mandaat dat ze ziekenhuizen gaan opleggen … ‘als je geen GEDWONGEN INJECTIES doet, verlies je Medicare & Medicaid-financiering’ … dat is illegaal, dat is verkeerd … ”

  Like

 7. Adriaan Jansens zegt:

  Er is nog nooit een dag van gerechtigheid geweest op de planeet aarde, Collin Powell, Madeleine Albright c.s. zijn medeverantwoordelijk en schuldig aan de dood van 500.000 Iraakse kinderen, door een vooropgezet duivelsplan om het imperialisme van de Verenigde Staten zoveel mogelijk uitbreiden, met hun links/liberaal gejank om democratie te brengen in landen die democratie totaal niet aankunnen, enfin als er een God bestaat die dit onrecht moet veroordelen dan is het rijkelijk te laat, zoals met veel democratie brengende militaire acties.

  Madeleine albright Iraqi babies

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s