Chantage! Fractiechef van de EVP voorstander van stoppen met uitbetaling van corona-hulpgelden aan Polen

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU-bureaucraten laten hun gemene tronie zien: de fractievoorzitter van de EVP in het Europees Parlement, Manfred Weber (CSU, foto), verlangt duidelijke consequenties in het conflict rondom Polen´s justitiehervorming. “Heel concreet eis ik dat de aanstaande uitbetaling van de corona-opbouwhulp net zolang gestopt wordt zolang in Polen deze tuchtkamer aan het werk is”, zei hij tegenover de zender “Phoenix”. Die zou ontbonden moeten worden.

“Ik wil graag eerst concrete stappen zien, voordat we geld overmaken”, zei Weber. De tuchtkamer aan Polen´s hoogste gerechtshof is het kernstuk van de Poolse justitiehervorming en kan de immuniteit van rechters of officieren van justitie opheffen. Het Europees Gerechtshof had in juli al geoordeeld dat de tuchtkamer geen onafhankelijkheid en onpartijdigheid zou garanderen.

Weber bekritiseerde ook de Europese Raad, die in het debat rondom de rechtsstatelijkheid van Polen te veel tijd zou hebben laten verstrijken: “Sinds 2017 ligt de artikel-7-procedure op tafel. Dat is het scherpste wapen dat Europa heeft om rechtsstatelijkheid door te drukken en te handhaven. En sinds 2017 hebben de staats- en regeringschefs in hun vergaderingen niet over het onderwerp gesproken.”

Derhalve zou het dringend noodzakelijk zijn dat daar bij de huidige EU-top over gesproken zou worden. Harde woorden vindt Weber ook voor Rusland´s gaspolitiek: “Wanneer Rusland niet bereid is om ons in deze energieschaarste te helpen en desbetreffende hoeveelheden gas beschikbaar te stellen tegen normale prijzen, dan moet men over de inwerkingstelling van Nord Stream 2 nog eens serieus discussiëren.” De EU zou zich niet door de Russische president Poetin voor de gek moeten laten houden.

Daarbij wil hij graag ondersteuning van oud-bondskanselier Gerhard Schröder: “Hij zou nu voor de Duitsers bij het energieverbruik ook een keer een goed woordje moeten doen dat e rmeer gas stroomt tegen normale prijzen.”

“Chanteur” Weber behoort tot de EU-hardliners, die waarschijnlijk van een Groot-Europees Rijk dromen, net zoals enkele duistere figuren uit vervlogen tijden. Alleen destijds probeerde men met wapens de grenzen te “verschuiven”, tegenwoordig gebruikt men daar geld voor. Bovendien doet hij net alsof er in andere landen nog onafhankelijke rechters zouden bestaan. Zelden zo gelachen.

Laten we hopen dat Polen standvastig blijft, net zoals Hongarije. Wellicht zouden de Oost-Europes elanden (inclusief de deelstaat Sachsen) iets voor zichzelf moeten beginnen en de Brusselse booswichten de middelvinger moeten laten zien.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Chantage! Fractiechef van de EVP voorstander van stoppen met uitbetaling van corona-hulpgelden aan Polen

 1. Marc zegt:

  Het wordt tijd dat wij een tuchtkamer invoeren. Bij mij thuis is daar alle ruimte voor.

  Like

 2. Jean zegt:

  Die EU troep is de reinste DICTATUUR, wij moeten die hééééél snel uitschakelen en die leeglopers de EXIT wijzen ‘zonder oprotpremies’.
  Ik heb nooit haat gekend in mijn leven wat de 80 benaderd maar die EU leeglopers hebben het mij opgedrongen.
  Het enige waar die EU bende zich voorlopig nog mag mee bezig houden is Europa herleiden tot:
  1- één veiligheid resp. justitiebeleid
  2- één muntbeleid
  3- één verkeersbeleid

  Like

 3. Boike zegt:

  Doen, doen, doen !!! Aan dwarsliggers als Polen en Hongarije moet je geen subsidies meer verstrekken en vooral hele hoge boetes opleggen. Dan lost het probleem zich vanzelf op. Dan komt een EXIT heel dicht bij. En als er één schaap over de dam is, volgen er meer. En dan dondert de EU vanzelf in elkaar. Ja toch.

  Like

 4. karton zegt:

  Deze “christelijke” figuur is van ‘t zelfde doortrapt gemene soort als Rutte. Smeerlappen v.d. ergste soort.

  Like

 5. antiislamnu zegt:

  Het beste zou zijn om de Europese dictators af te zetten en de Europese unie of te ontmantel of te laten leiden door Polen en Hongarije.

  Like

 6. Peter zegt:

  CSU ,dat is toch de partij van Merkel die een zeperd kreeg met de verkiezingen ,ook die partij kan duiken net zoals het CDA bij ons,die grootmuil zou liever inbinden ,en de democratie in acht nemen .

  Like

 7. Ravian zegt:

  Hulp aan de slachtoffers van een door hen zelf gecreëerde ramp als chantagemiddel misbruiken om een vijftig jaar lang onderdrukt volk te dwingen haar vers verkregen vrijheid weer op te geven, en geeneens in de gaten hebben dat je daarmee werkelijk tot op de bodem van de morele beerput afgezakt bent.
  Dat laat toch maar weer mooi zien met wat voor een gewetenloze misdadigers we hier te maken hebben.
  En je dan ook nog moreel verheven kunnen voelen, dan moet het ontbindingsproces in de hersenen toch al ver gevorderd zijn.
  De EU is een kwaadaardige kanker, en enkel rigoureus snijden gaat nog soelaas kunnen bieden.

  Like

 8. Bob zegt:

  De EU-leiders zijn machts wellustelingen.
  Alleen hun wil is wet. Tegen elke staat of volk
  dat niet aan hun wil voldoet worden openlijke
  of verborgen sancties genomen.
  De dictatuur Europa zal globaal heersend moeten
  zijn.
  Polen als lid van de EUmag openlijk bedreigt worden.
  Poetin is de vijand, Israel voldoet niet aan het dictaat van de EU.
  Oost Europa wil niet gekolianiseerd worden door de Islam.
  Trump deed wat goed was voor de VS.
  Het grootste deel van de europese bevolking
  gedragen zich als een kudde lemmingen.

  Like

 9. R Thomasson zegt:

  Manfred Weber is een gehersenspoelde politicus (geboren 1972) met een grote bek, matige historische kennis en niet al te hoge intelligentie. Als deze portret is een fractievoorzitter van de EVP, dat laat duidelijk zien wat de hele zooi waard is. Het is vanzelfsprekend dat Polen zou haar soevereiniteit en vrijheid niet opgeven t.b.v. een organisatie van “Europese rioolratten” bestaande uit landen die ze in het verleden hadden aangevallen- of hadden verraden voor en na de oorlog. Na 51 jaren geknecht te zijn door de meest wrede bezetters uit de 20ste eeuw, is de Poolse grondwet voor het Poolse volk heilig. Polen zal niet zwichten voor glazen kraaltjes, flessen en spiegeltjes die Weber, Rutte en consorten ze bieden. De arrogante houding van de EU laat duidelijk zien een karakter van een bezettingsmacht. Wat is de plan als Polen blijft weigeren? De Waffen SS erheen sturen? Op het moment dat sancties zouden komen, kan Polen de EU verlaten. Ook de VK heeft de stap overleefd. Economisch kan de nieuwe status voor Polen gunstig uitpakken; mits ze de kaarten goed spelen. a) De goedkope Zloti zal investeerders naar het land trekken. Zeker als men in rekening brengt dat Polen heeft een homogeen goed opgeleide bevolking. b) Het land zal niet meer onderworpen worden aan EU-regels m.b.t. asiel en migratie uit Derde-Wereldlanden (vooral islamitische- en Afrikaanse landen. Dat zal de veiligheid in het land flink omhoog schroeven en gunstige leefklimaat voor expats.

  Like

 10. Jan zegt:

  Ik denk dat ik maar een bestel en uithang als Rutte van Polen een trap onder zijn ballen heeft gekregen, wat ik ten zeerste hoop

  Polen Staatsvlag Handelsvlag
  https://wereldvlaggen.nl/product/polen-staatsvlag-met-adelaar/

  Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Laten we hopen dat Polen haar poot stijf houdt net als de rest van de Balkan landen. De EU is een verloren bolwerk dat miljarden heeft lagen verdampen daar wil een lidstaat toch niet meer aan bijdragen. Die algehele EU staat garant voor de algehele ondergang van Europa en ook met name de hielenlikker en het onderkruipsel van de EU Rutte ziet graag dat Nederland mede verzuipt in het enorme wanbeleid en de chaos rondom migratie. Willens en wetens stampt hij met zijn hele waardeloze zooitje ons land overvol maar flikkert elke verantwoordelijkheid hierover over de schutting van de burgemeesters en het wanbeleid rondom van de onrechtmatige corona dictatuur naar de ondernemers.

  Like

 12. Scarface zegt:

  Dat wordt geheid een nederlaag voor de EU. Ik ken niet veel Polen, maar díe ik ken zijn allemaal zeeeeer standvastig. Supertrots volk, dat zich niet laat koeioneren. Zeker niet door een instelling als de EUSSR.

  Like

 13. Bert zegt:

  Wat een extreem gluiperige kop heeft de man trouwens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s