Frankrijk wil geen “woke-cultuur”

(Door: Loretta Tóth – Vertaling: E.J. Bron)

De Franse regering beschouwt de uit de Verenigde Staten “geïmporteerde” extreemlinkse identiteitspolitiek als gevaarlijk voor het land en heeft onder auspiciën van het ministerie van Onderwijs een denktank opgericht, die zich bezighoudt met de bestrijding van de “Woke”-beweging.

“The Great Awakening” noemen de mainstream media het proces waardoor de massa van de verlichte blanken wakker wordt en inziet dat uitsluiting en onderdrukking, die in de koloniale tijd als vanzelfsprekend golden, nog altijd in de diepe lagen van de Amerikaanse samenleving te vinden zijn en dat radicale, vooruitstrevende maatregelen nodig zijn om deze op te ruimen. Hoewel het begrip “Woke” nieuw is in de Europese politieke discussie, gaat het in de Verenigde Staten bijna een eeuw terug: oorspronkelijk betekende het een ontwaken van het bewustzijn tegen de discriminatie van de zwarten in Amerika.

De opkomst van de “Woke”-ideologie in Europa wordt echter niet door iedereen begroet.

De Franse president Emmanuel Macron heeft zich bijvoorbeeld herhaaldelijk uitgesproken tegen de identiteitspolitiek, die hij als existentiële bedreiging voor Frankrijk beschouwt. Ze zou separatisme en “islamisme” bevorderen, de nationale eenheid verstikken en het geestelijke en culturele erfgoed van Frankrijk aanvallen.

Tegen deze achtergrond is het niet verwonderlijk dat Macron´s minister van Onderwijs, Jean Michel Blanquer, onlangs een nieuwe denktank in het leven heeft geroepen die de “Woke-Culture” moet tegengaan. Bij het openingsfeest van het Laboratoire de la République, dat door de minister van Onderwijs persoonlijk geleid wordt, zei Pierre Valentin, een van de experts van de denktank: “Frankrijk vecht nu tegen een nieuw virus, dat uit de Verenigde Staten komt. Ons land is het doelwit van de ´Woke´-beweging geworden. Als er een vaccin tegen het woke-virus zou bestaan, dan zou het Frans zijn, en de leiders van de beweging weten dat”, benadrukte Pierre Valentin. In een interview met het linkse Franse dagblad “Le Monde” zei Blanquer over het instituut dat de Franse Republiek volledig tegen het Wokéisme zou zijn. In de Verenigde Staten zou deze ideologie een reactie hebben opgeroepen die tot de opkomst van Donald Trump geleid zou hebben, aldus de politicus, die er aan toevoegde dat Frankrijk zich zou moeten bevrijden van deze ideologie.

In ieder geval is het tijdstip van de inwijding van de denktank veelzeggend, want ze vond zes maanden voor de Franse presidentsverkiezingen plaats, en alles duidt erop dat de belangrijkste uitdager van de huidige president de rechtse essayist Éric Zemmour zal zijn, die de “Franse Trump” genoemd wordt.

Hoewel Zemmour zijn kandidatuur nog niet officieel heeft aangekondigd, zou de in Algerije geboren immigratie-vijandige schrijver volgens de nieuwste opiniepeilingen op de tweede plaats staan wanneer er nu presidentsverkiezingen zouden plaatsvinden, en Marine Le Pen, de voorzitter van het Rassemblement National, achter zich laten.

In ieder geval heeft de denktank voor een heftige discussie in de Franse publieke opinie gezorgd, waarbij enkele beweren dat “het ministerie van Onderwijs een private organisatie gebruikt om het publieke debat over bepaalde onderwerpen te blokkeren.” Volgens Rim-Sarah Alouane van de Universiteit van Toulouse gebruikt Blanquer de denktank bijvoorbeeld om de zienswijze van de staat bij de interpretatie van de onderwerpen op de agenda van de woke-beweging door te drukken.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Loretta Tóth

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankrijk wil geen “woke-cultuur”

 1. Edwin Vissers zegt:

  Ik huil om de fransen

  Like

 2. Jan zegt:

  Zemmour is een Algerijnse migrant die komt vertellen dat hij tegen migratie is. hilarisch.
  in belgië hebben we een gelijkaardig geval, een migrant die minister van migratie is geworden. we hadden ook een minister van gezondheid. ze woog ruw geschat 200 kg. ministers worden hier niet in hun bevoegdheid gekozen, maar de kiezer geeft carte blanche aan een politiek kandidaat en onderling verdelen ze daarna de ministerpostjes. dan krijg je natuurlijk zo’n beschamende situaties.
  de politiek is rot en wij blijven hun vuil spel maar mee spelen. onbegrijpelijk.
  niet de migranten, noch de politici zijn de oorzaak van het probleem, maar WIJ ZELF.

  Like

 3. Joepiedepoepie zegt:

  Die elite satanisten als soros stimuleren deze demonstraties om de maatschappij te destabiliseren!

  Like

 4. Ravian zegt:

  Haha, meneer “Frankrijk heeft geen cultuur” die zich opeens druk maakt over het voortbestaan van de Franse cultuur…
  Het zal inderdaad wel de hete adem van Zemour / Le Pen in zijn nek in combinatie met de naderende verkiezingen zijn die zijn plotsklapse liefde voor de Franse cultuur drijft.
  Het zal mij benieuwen of de Fransen net zulke onnozelaars als de Nederlanders gaan wezen, die zich elke vier jaar opnieuw brutaal in hun achterste laten nemen.

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het is toch vreemd dat de grenzen wijd open mogen staan voor de ongereguleerde import van een extremistische ideologie, waar wereldwijd al decennia de meest verschrikkelijke terroristische aanslagen uit ontspruiten, maar over een clubje liefhebbers van Rapmuziek die zich als gekleurde zijtak van de Linksche Looney Brigade manifesteren, daar spreekt de Franse ambtenarij over ” de Bestrijding van de “Woke”-beweging” ……….en dat klinkt zelfs in het frans nóg angstaanjagender.
  Rare jongens die Fransozen…

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  @ Als er een vaccin tegen het woke-virus zou bestaan, dan zou het Frans zijn, @

  Propjes lood met een doorsnee van 9 mm is een meer dan uitstekend vaccin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s