De Hongaren van nu zijn waardige opvolgers van de helden van 1956

(Door: István Simicskó– Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse nationale feestdag vandaag neemt een belangrijke plaats in ons leven in, omdat hij zo veel boodschappen, betekenissen en lessen in zich draagt die onze identiteit en ons beeld van de wereld en de Hongaarse natie in haar bepalen. In de haast van de 21e eeuw zouden we er echter toe geneigd kunnen zijn om zijn betekenis over het hoofd te zien, hoewel het de moeite loont om even stil te staan en erover na te denken waaraan de geschiedenis zelf ons allemaal in deze dagen met rode letters herinnert. Behalve de ontspanning is het belangrijk om de boodschap van het feest te verinnerlijken, dat met al zijn verworvenheden, verliezen, zeges en tragedies verkondigt dat we hier zijn, zoals God ons geschapen heeft, en dat dit nooit zal veranderen. Velen hebben geprobeerd het tegendeel te beweren, maar onze gevierde helden hebben het er niet bij laten zitten. Dat zullen wij ook niet!

De 23e oktober is een datum, die ons uit het niet te verre verleden aanwijzingen geeft om onze wereld beter te begrijpen en ons leven in de juiste, goede richting te sturen. In hoeverre zijn de helden van 1956 een voorbeeld voor ons, en wat kunnen we sindsdien van hen leren? Niets minder dan het besef en de opoffering om tot het einde voor de vrijheid te vechten; dat een volk zich tegen buitenlandse onderdrukking en een communistische macht, die blindelings buitenlandse machten dient, met een rechte rug en trots als David tegen Goliath kan handhaven. En iedereen, die deelnam aan de revolutie, wist dat hun leven letterlijk op het spel stond.

Onze ouders en grootouders hadden in 1956 het vuur, dat in de verdedigers van de burcht van Johannes Hunyadi, in de kuruc van Ferenc Rákóczi of in de enthousiaste mensenmassa´s van 1848 brandde, die de onderdrukking niet langer wilden accepteren. Bijzondere situaties brengen bijzondere mensen en bijzondere begaafdheden aan het licht. Het is een overwinning van het hart wanneer men tegen een overweldigende overmacht naar de wapens grijpt. De Hongaren, die bereid waren om tot het einde voor hun land, hun natie en hun families te vechten, toonden in 1956 hun vastberadenheid en kracht.

In velerlei opzichten kunnen we zeggen dat Hongarije ondanks de pandemie in het jaar 2021 in een goede positie verkeert. We leven hier midden in Europa, in vrijheid. Ons land, dat na Trianon leeggebloed was, heeft zichzelf weer hervonden, en we hebben ons weer herenigd met onze etnische broeders en zusters aan de andere kant van de grens. We hebben ons fysieke en morele lidmaatschap door inburgering en staatsburgerschap bewezen, en we bezitten wellicht de beste betrekkingen tot naburige volkeren en landen in de afgelopen honderd jaar. Wat Hongarije tegenwoordig zegt en doet, is weegt mee. We maken deel uit van de sterkste militaire en politieke bondgenootschappen. We bevinden ons eindelijk op een weg, die het ons mogelijk maakt de achterstand van veertig jaar communisme en de woede-uitbraken van de socialistische regeringen na de regimewisseling te overmeesteren.

Tegelijkertijd mogen we echter niet achterover gaan leunen, want we moeten blijven vechten voor het behoud van onze soevereiniteit. De grootste slag zal in de intellectuele en ideologische arena worden gestreden, tegen een tegenstander waarmee we ons gezamenlijk lot delen. Het lidmaatschap van Europa werd nooit betwijfeld, maar de bureaucraten in Brussel zijn vergeten dat de Europese Unie een institutioneel kader is, een instrument dat voor de lidstaten bestaat, met bevoegdheden, die door de lidstaten verstrekt worden, en niet over de lidstaten kan heersen door ze te chanteren en tegen elkaar uit te spelen. Brussel oefent nu druk op ons uit en dringt aan de Hongaren een onacceptabele ideologie op, die onze bestaande identiteit in elk opzicht moet vernietigen. Dit is voor ieder verantwoordelijk persoon onacceptabel. Het was de bedoeling van de oprichters van de Unie om een betrekking op te bouwen die op de samenwerking van sterke, soevereine naties berust, die elkaar wederzijds helpen, de waarden van de ander bewaren en de ontplooiing van de lidstaten bevordert, wat nu een systeem van dreigingen en de aan zichzelf opgelegde capitulatie met economische middelen is geworden. De migratiedruk aan onze grenzen maakt de oplossing van conflicten niet eenvoudiger, omdat de EU al jarenlang niet in staat is zinvolle maatregelen te nemen om de stroom nieuwe immigratiegolven in te dammen. Ons standpunt is duidelijk: een sterk Hongarije kan alleen maar opgebouwd worden door burgers, die steunen op duizendjarige christelijke wortels en betrouwbare familiaire bindingen in tijden van nood.

De vrijheid is een schat, die steeds weer opnieuw bevochten moet worden, en niet iets dat men eenmaal verworven heeft en daarna altijd bezit – dat leert onze geschiedenis ons. Net zoals de helden van 1956 tientallen jaren geleden in bloedige gevechten voor Hongarije en de Hongaarse nationaliteit gevochten hebben of onze voorouders honderden jaren lang voor hen, zo moeten wij voor onze belangen en onze vrijheid opkomen. Nu is het niet meer een vreemd leger dat ons onderdrukt, maar Brussel, dat zich in de illusie van de Verenigde Staten van Europa verschanst heeft en met een bijna imperiale arrogantie probeert ons allemaal te onderwerpen, onze christelijke, nationaliteit te verzwakken, haar in een smeltkroes te veranderen, de uniciteit van het continent, de landen en uiteindelijk de mensen op te ruimen en ons leven, dat nu vaak al absoluut absurd is, in surrealistische verwachtingen te veranderen.

We moeten de wereld laten zien dat we hier thuis zijn, in dit land, en we zullen niet toestaan dat ons verleden, ons heden en onze toekomst van ons wordt afgepakt! We moeten laten zien dat de Hongaren van nu waardige opvolgers zijn van de helden, die in de herfst van 1956 zijn opgestaan en ons thuisland met blote handen verdedigd hebben. Laten we vandaag meedoen aan de vredesmars om de wereld en links, dat om de macht vecht, te laten zien: wij zullen niet vergeten! We zijn met velen, en met de kracht van de liefde zullen we alles, wat we tot 2021 gezamenlijk bereikt hebben, beschermen!

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: István Simicskó

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De Hongaren van nu zijn waardige opvolgers van de helden van 1956

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik hoor Rutte zo’n broodnodige speech niet geven, jammer wat heeft deze man vele kansen gemist om ons land weer op de rails te krijgen.

  Like

  • karton zegt:

   @ Bob Fleumer op 23-10-2021 om 17.16u. Rutte heeft al jaren z’n best gedaan en doet nog steeds z’n uiterste best om ons landje ván de rails te krijgen en dat is ‘m goed gelukt. Hij zal geen poot uitsteken om ons landje weer óp de rails te krijgen. Wát een verschil met échte leiders als dhr. Orbán , Zeman of Duda. Rutte zou zich moeten dood-schamen !! Letterlijk graag !

   Geliked door 1 persoon

   • koddebeier zegt:

    Het enige waar Rutte goed in is, is de boel naar de verdommenis te helpen, daarbij geholpen door een leger hielenlikkers !!

    Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Rutte kan zo’n speech ook helemaal niet geven, omdat hij een nationalisme hatende globalist is.
   De EU heeft het nationalisme failliet verklaard, en Rutte is de curator die ervoor moet zorgen dat Nederland zo efficiënt mogelijk geliquideerd en naar Brussel overgeheveld wordt.
   En deze landverrader wordt door twee groepen in het zadel gehouden; zij die denken er persoonlijk beter van te worden, en zij die te stom zijn om te begrijpen dat ze genaaid worden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Boike zegt:

  Chapeau !!! Daar kan menig staatshoofd in Europa een voorbeeld aan nemen. Vlijmscherp en geen woord spaans. Het zegt alles over de Hongaarse gemoederen jegens de EU.

  De hakken staan in de grond, het touwtrekken kan beginnen. Ik heb zo’n slim vermoeden, dat de satanische elites van de EU hier niet van terughebben. Ze zullen wel gaan dreigen en ongepaste taal gebruiken, maar dat brengt een Hongaarse EXIT wel dichterbij.

  Het zijn interessante tijden en het kan wel eens heel spannend gaan worden.

  Geliked door 1 persoon

 3. O. Burger zegt:

  Het verleden: helemaal mee eens. protest tegen EU … politici allemaal onbetrouwbaar. Veel voordelen in dit land. Maar …..in Hongarije wel 60-65% gevaccineerd. Nog nooit zo’n apatische volgzaam schapenvolkje gezien … nauwelijks demonstraties voor vrijheid, tegen doodsprikken. Orban heeft CCP toegelaten in Hongarije door linkse Soros eruit te schoppen en te vervangen door comministische CCP (universiteit). Tevens hebben Huawei (5G) en 2 Chinese banken toegang gekrgen tot Hongarije. Verwachting: opkopen Hongaarse landbouwgronden t.b.v. Chinese voedseltekorten in eigen BigBrotherLand. Het volk is voorbereid tot slaafse meewerking en zal niet onderdoen voor de onderdrukte Chinese bevolking.

  Like

 4. Als kind herinner ik me deze datum zó goed; we hebben veel gebeden voor Hongarije en kunnen met z’n allen trots zijn op dit land en zijn mensen!

  Like

 5. Julia zegt:

  De Hongaren kunnen trots zijn op hun land en leider. Wij kunnen alleen maar huilen hoe Rutte en de rest van de demissionaire idioten ons land naar de afgrond hebben geworpen en onze soevereiniteit hebben verkocht en belastinggeld hebben verspild naar die doorgeslagen ongekozen idioten in Brussel. De komende jaren kunnen alle burgers zwaar bloeden en flink de broekriem aantrekken.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s