Franse verkiezingen 2022: “Frankrijks Trump” op de inhaalstrook

(Door: Szilvia Akbar – Vertaling: E.J. Bron)

Éric Zemmour (foto) geldt als de Franse Trump. De [vermoedelijke] presidentskandidaat is tegen de linkse ideologie in de media, op scholen, universiteiten en in de cultuur. Sinds Emmanuel Macron in 2017 tot president van Frankrijk werd gekozen, hebben mediale en politieke waarnemers voorspeld dat hij het bij de volgende verkiezingen moet opnemen tegen de rechts-nationale Marine Le Pen. Maar nu is er een nieuwe kandidaat op het politieke toneel verschenen en maakt furore: Éric Zemmour.

Zemmour is pas enkele maanden geleden als [nog niet officieel] kandidaat aangetreden, maar hij heeft nu al in iets meer dan een maand tijd in peilingen alle potentiële kandidaten – behalve Macron zelf – ingehaald.

Zoals blijkt uit een oktober-peiling van het gerenommeerde marktonderzoeksinstituut Harris Interactive, staat Zemmour direct na Macron op de tweede plaats met 17% van de stemmen. De huidige president zou op dit moment met 24% aan de leiding gaan. Marine Le Pen heeft ten koste van de opkomst van Zemmour nog maar tussen de 15% en 16% en werd voor het eerst van de tweede plaats verdrongen.

Volgens berekeningen van “Politico” is de voorsprong van de nieuwkomer echter niet zo groot. Het politieke blad ziet Zemmour op 13%, achter Le Pen met 17% en Macron met 24%.

Maar wie is Zemmour en welke kant zou Frankrijk opgaan mits hij de presidentsverkiezingen van 2022 zou winnen?

Strijdlustig, onverschrokken en duidelijk”

Politico” noemt hem een “polemisch figuur”. Zemmour zal Frankrijk door zijn retoriek splijten. Hij zou tekeergaan tegen de islam en radicaal tegen migratie zijn.

Zemmour is een typisch lid van de Franse intellectuele elite, schrijft daarentegen de “Financial Times”. Als schrijver en commentator heeft hij tientallen boeken over geschiedenis, politiek en samenleving geschreven. Critici zouden hem echter als gevaarlijk provocatief classificeren.

The Spectator” noemt hem een conservatief – “strijdlustig, onverschrokken, duidelijk”.

Westelijke media noemen hem synchroon “Frankrijks Trump” en drukken hem een bepaald politiek stempel in Europa op. “Politico” ziet tussen Trump en Zemmour negatieve parallellen, beiden zouden door hetze populariteit hebben verkregen.

“Net als Trump heeft ook Zemmour het medialandschap met een mengeling van overdreven presentatie van zichzelf en beloftes van een harder standpunt tegenover de immigratie beziggehouden.”

Het verschil met Trump zou zijn dat deze de Republikeinse Partij achter zich had, terwijl Zemmour tamelijk alleen zou staan, citeert de “Financial Times” de politicoloog Benjamin Morel. “Maar als hij het geld en de handtekeningen krijgt – dan wordt hij een serieuze kandidaat.”

Tegen de linkse ideologie

Zijn agenda: strijd tegen de linkse ideologie in de media, de scholen en universiteiten en in de cultuur. Het zou een “oorlog zijn, die links systematisch gewonnen zou hebben”, aldus Zemmour.

“Links heeft onze scholen met haar alomtegenwoordige racisme, LGBT en de devaluatie van het eindexamen overgenomen. Ze heeft onze universiteiten met haar ideologie en het afslachten van onze taal veroverd”, zegt hij. Zangers, acteurs en regisseurs zouden gezinnen en de betrekkingen tussen mannen en vrouwen ondermijnd hebben.

In zijn toespraken spreekt Zemmour zich hartstochtelijk tegen het opleggen van lockdowns tijdens de Covid-crisis uit – een politiek, die hij aan de kaak stelt als door China geïnspireerd.

De tegenstanders van Zemmour hopen dat zijn aantrekkingskracht afneemt zodra hij zichzelf officieel tot kandidaat verklaart en een positie zou moeten innemen wat hij in het geval van zijn verkiezing voor het land zou doen.

Of het hem lukt om meerdere miljoenen euro´s voor zijn verkiezingsstrijd bij elkaar te krijgen, blijft de vraag. Bovendien heeft hij 500 handtekeningen van gekozen vertegenwoordigers in heel Frankrijk nodig, opdat zijn kandidatuur erkend wordt.

Bron:
epochtimes.de
Door: Szilvia Akbar

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Franse verkiezingen 2022: “Frankrijks Trump” op de inhaalstrook

 1. de barbaar zegt:

  de namen van zowel de kandidaat in spe, en de naam szilvia akbar doen niet frans aan.
  Ik ben nogal sceptisch als het over niet franse,en m.i. beetje arabische namen gaat.
  Mag ik nog even ernstige bedenkingen hebben?

  Like

 2. Peter Rissing zegt:

  Ik ben benieuwd op welke gebieden Le Pen en Zemmour van mening verschillen. Ik denk dat dat wel overbrugbaar zal zijn. Een voorzichtige, strategisch weloverwogen samenwerking is mijn wens.

  Like

 3. Harry zegt:

  Moeten we hier blij mee zijn ?
  Ik weet het niet .
  Uiteindelijk wordt het weer een versnippering op rechts , waar die smeerlap van een Macron garen bij zou kunnen spinnen .
  Jammer , lijkt me .

  Geliked door 2 people

 4. john van antwerpen zegt:

  De Franse geschiedenis heeft bewezen dat ze tot Verlichting en Verduistering heeft geleid.
  Verduistering anno nu (Bataclan, radicale islam en merr van die ziekten).
  230 jaar terug het opvoeren van verlichtinsgedachten zoals het bannen van religie uit
  de publieke sfeer. Of de filosofische school, de opkomst van de wetenschappen en afschffen
  van het koningshuis. Plots kwam daar Napoleon Bonaparte…Eigenlijk wel een land van de zigag

  Like

 5. droevige mof zegt:

  Wat hij zegt is allemaal goed en wel. Maar het is opvallend hoe weer iemand uit het niets verschijnt en een leidende rol krijgt toebedeeld. Marine Le Pen zou zeker de verkiezingen winnen, ware het niet dat Zemmour plotseling opdook.
  Ik zeg dat de zaak stinkt.

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  Éric Zemmour : « Je suis le seul, dans l’espace politique, à utiliser l’expression “Grand remplacement”, et 67% des Français sont d’accord avec moi »

  Hij is op dit moment deEregast van Orban in Hongarije. ( weliswaar tesamen met Marine le Pen )
  Daar wordt de 2-jaarlijkse “Demographic Summit” gehouden van de Oost-EU-landen die in tegenstelling tot West-EU kritisch staan t.o.v de migrant/moslim-import.

  Het is de vierde keer van de “Demography Summit” in Boedapest, die sinds 2015 om de twee jaar wordt georganiseerd door de Hongaarse premier Viktor Orban.
  Achter deze titel gaat eigenlijk een verwijzing schuil naar de rechtse theorie van de “grote vervanging”, waarnaar de meeste van haar deelnemers verwijzen

  Het is dus geen wonder om daar deze keer de mogelijke Franse presidentskandidaat Eric Zemmour aan te treffen, te midden van figuren van de identiteitsrechten en/of populisten, uit heel Europa en zelfs de Verenigde Staten.
  Viktor Orban gaat uitvoerig in op de ( SLECHTE ) voorbeelden van de West-EU-landen
  “Sommigen,van hen in het Westen, geloven dat immigratie de demografische achteruitgang zal tegengaan”, zo zei hij tijdens de openingstoespraak, donderdag 23 september, “MAAR ZE HOUDEN GEEN REKENING MET DE CULTUURSCHOK”……….

  “Een land is alleen levensvatbaar als haar burgers dezelfde waarden delen”, hamerde de Hongaarse premier, erop en waarschuwend: “ANDERS STORT EUROPA IN ELKAAR”.

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @delamontagne
   Wij maken het hier natuurlijk van een afstand mee en de reguliere media zeggen er nog niet zoveel over, maar mijn gevoel zegt dat dit een verzwakking op rechts is, als le Pen en Zemmour vechten om een been gaat Macron ermee heen om het maar eens een beetje simplistisch te zeggen. Het zou zomaar kunnen dat ik de plank missla maar dan hoor ik het graag van u.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik maak ’t eigenlijk ook “van een afstand mee”, want ik kan dan wel Frans lezen, maar op de gang van zaken ? ?? heb ik uiteraard geen enkele invloed.
    Wat dat betreft, met internet kun je alles te weten komen, voor Fr moet je dan wel Frans kunnen lezen.
    Er wordt héél veel over Zemmour geschreven.
    De reguliere Pers [ zoals in NL ] uiteraard steeds negatief over Zemmour ( in NL toch niet anders wat Wilders betreft ?)
    Van de Partij van Marine le Pen gelooft 92% in de Grand Remplacement / de grote vervanging ]van autochtonen door voornamelijk moslim-migrants.

    Remplacement……..
    https://pbs.twimg.com/media/FCTLLFbXEAcylLP?format=png&name=small
    / / / / / /
    Nu lees ik net dat de Linkse partijen sympathisanten héél verontrust zijn door de opkomst van Zemmour en dat ze extreem Rechts willen verbieden, dus Zemmour en Marine le Pen……….
    ( was zoiets ook niet gebeurd tijd geleden tegen de PVV ?, Extreem Rechts, Verbieden.

    Maar er zijn er genoeg die hem President willen zien, hier in Rouen………

    Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Als ik trouwens naar zijn foto kijk dan denk ik dat hij wel een dankbaar onderwerp is voor karikaturisten met die onwaarschijnlijk grote oren 🙂

   Like

 7. Joepiedepoepie zegt:

  Trap er niet in gelijk de hele oplichterspolitiek controleren.,

  Like

 8. Blaffertje zegt:

  Nou, Europa mag van mij in elkaar storten, liever gisteren nog dan vandaag.

  Maar hier ben ik het helemaal mee eens “Een land is alleen levensvatbaar als haar burgers dezelfde waarden delen”.
  Dat betekend in mijn ogen; alle exoten eruit.
  Geen muzelmannen, negers of meer van dat soort, maar alleen gelijk gestemden.

  Waar kan ik tekenen?

  Geliked door 1 persoon

 9. Torsten Himmelstoss zegt:

  Zemmour heeft groot gelijk met zijn stelling dat legio problemen binnen de EU
  door “asielzoekers” veroorzaakt worden.
  Da’s geen racisme maar een feit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s