Held Viktor Orbán staat op tegen EU-klimaatgekte: “Een utopische fantasie”

(Door: Michael van der Galien)

De Hongaarse premier Viktor Orban noemt Europese plannen om ‘klimaatverandering’ te bestrijden ‘een Utopische fantasie.’ Ook stelt hij dat dit soort wanbeleid er verantwoordelijk voor is dat energieprijzen in heel Europa de pan uitrijzen. 

EU-klimaatmaatregelen zorgen ervoor dat het beleid van de EU (en eurofiele regeringen) ervoor zorgen dat energieprijzen “als een raket de hemel inschieten” en daarbij “de middenklasse vernietigen,” aldus de Hongaarse leider. Hijzelf staat voor gezond verstand, maar de EU wordt geregeerd door lieden die in de ban zijn van één of andere vreselijke “fantasie. En een Utopische fantasie vermoordt ons,” zei Orban. “Dat is het probleem ook met de energieprijzen.”

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Held Viktor Orbán staat op tegen EU-klimaatgekte: “Een utopische fantasie”

 1. karton zegt:

  Moeten we over de heer Orbán nog spreken ? Lijkt mij niet ! Rutte is, bij hem vergeleken, een mestkever.

  Geliked door 3 people

  • Blaffertje zegt:

   @Karton.
   Alles is beter dan Pinokkio, zelfs mijn demente buurman. 😄

   Maar zonder gekheid, Orban is een patriot en dat mis ik bij onze ‘leiders’.
   Doe mij iemand als Orban of Putin, die staan tenminste voor hun volk.

   Geliked door 2 people

 2. Boike zegt:

  Chapeau !!! Hongarije laat heel duidelijk merken genoeg te hebben van het Brusselse gedoe. Het lijkt erop, dat er in Hongarije een sfeertje gecreëerd wordt voor een EXIT. Als Hongarije uit de EU stapt, volgen er meer landen. Dan zal binnen de kortste keren de hele EU als een kaartenhuis in elkaar donderen.

  Meer dan 15 jaar geleden heb al ik voorspeld, dat als Europa ooit één mocht worden, het van ellende uiteen al vallen, niet in een 30-tal landen, maar in een groot aantal kleine staten. De onderlinge historisch gegroeide maatschappelijke, sociale en economische tegenstellingen zijn te groot om in een, twee, of drie generaties te overwinnen. En ook de migratieproblematiek draagt zekerlijk niet bij tot de gewenste eenheid. Grootschaligheid, een satanische obsessie, heeft helikopter view en heeft geen oog voor details. In tijden van voorspoed is het wel min of meer pais en vree wat de klok slaat. Maar in tijden van recessie en crisis, gaat men, zoals gebruikelijk, zwarte schapen zoeken, met vingers wijzen en oude koeien uit de sloot halen. Dat dreigt nu dus te gaan gebeuren en is eigenlijk al volop aan de gang. Kleinschaligheid en zuivering zullen het gevolg zijn.

  Het EU schip is niet zeewaardig; nooit geweest. Het dobbert op een woeste oceaan. De kapitein gaat niet recht door zee, maar vaart een onbestemde koers. Neptunus, de duivel van de zee, doet zich gelden. Donkere wolken kondigen zwaar weer aan. De passagiers feesten niet meer en beginnen te morren en de lading is gaan schuiven. Als het schip niet meer te besturen is en kapseist, is het: ”ieder voor zich en God voor ons allen”.

  We leven in interessante tijden. Het zou wel eens heel erg spannend kunnen gaan worden.

  Like

 3. Leo 1 zegt:

  Klimaat gekte of niet…. effe off topic maar toch !!!!!

  MUST SEE !! https://youtu.be/F21woaBMdpg

  Urgent video, trek er uw conclusies uit.

  Like

 4. Andre zegt:

  Tsjechië heeft verkiezingen gehad en daar was Babis de poplist, net als Orban voor het volk (en miljardair) Precies net op het juiste tijdstip kwamen toevallig de pandora papers en via de media lag hij eruit. De nieuwe Zeman had besprekingen bij hem en werd afgevoerd naar het ziekenhuis ofzo en kan Babis niet vervangen vaag allemaal vaag dat enge nazi EU project van Klaus Schwab. Dat de energieprijs omhoog moet is om waterstof interessant te maken maar waterstof moet je maken en dat kost energie en hiervoor heb je 1,25 hoeveelheid energie nodig om 1 hoeveelheid energie te kunnen maken in de vorm van waterstof. De idioten in Bruxxel vinden dit prachtig want er komt dan namelijk water uit je Auspuff en dat is groen ofzo maar het verlies van 0,25 energie maakt ze niet uit en dat de middenklasse hierdoor verdwijnt nog veel minder. Mensen hebben geen idee hoe verrot die greendeal is van die bolle Frans.

  Like

 5. Niek zegt:

  De heer Orban heeft volkomen gelijk en zou aan alle kanten gesteund moeten worden.
  De media maakt deze man echter kapot en waarom?
  De problemen in Nederland stapelen zich op maar niemand die ze opruimt.
  Alleen megalomane plannen presenteren en ideologie verspreiden.
  Nu hebben de Oost Europese landen het voordeel dat de Sovjet Unie nog vers
  in het geheugen zit en ze zijn het nog niet vergeten.
  De grondwet van de Sovjets was zo prachtig geschreven dat iedereen in zo’n
  utopisch land zou willen wonen, de waarheid was een stuk anders.
  Ben erg benieuwd als er een koude winter komt en dat is vrij zeker nu Saturnus
  en jupiter aan de andere kant van de zon staan dan de aarde hoe wij Nederland
  van aardgas gaan voorzien? Met zonnepanelen en windmolens gaat dat niet
  lukken, denk maar aan Texas vorig jaar er gebeurde precies het zelfde.
  Victor is mijn held en zou willen dat wij zo’n geweldige leider met visie zouden
  hebben ipv. een Mark die zich druk maakt over de rechten van slechts 2% maar
  liever doet wat Schwab heeft opgedragen en niemand die het ziet!

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Wat een geweldige leider is Victor Orban. Een man met gezond verstand. Wij hebben die vreselijke huichelaar en volksverrader Rutte die voorop loopt met zijn vernietigende klimaathysterie. Zoals gewoonlijk is dit kleine landje weer het beste jongetje van de klas maar de burgers worden meer en meer de dupe en flink op kosten gejaagd. De algehele economie gaat naar de klote (is dat grotedeels al) https://www.ad.nl/dossier-deze-verhalen-mag-je-niet-missen/china-heeft-spullen-rusland-gas-en-wij-lege-containers-en-een-hoge-rekening~adac1456/ De mestkever Rutte heeft samen met de doorgeslagen arrogante onbenullen in Brussel hebben landen zoals Rusland tegen zich in het harnas gejaagd. China lacht die gehele waardeloze nietszeggende EU uit maar heeft de macht voor het leveren van de broodnodige goederen. Dat stelletje ongekozen arrogante niets presterende grootbekken in Brussel en crimineel Rutte leggen de rekening neer bij bedrijven die dit uiteraard doorberekenen aan de consumenten. Ondertussen is dit ooit welvarende land een grote chaos, energiearmoede, drinkwatertekorten, torenhoge prijzen voor levensbehoefte, minimale gezondheidszorg, enorme woningnood die alleen maar groter wordt vanwege vertraging van nieuwbouw en voedselschaarste staan ons te wachten. Ongelooflijk dat het Europese volk niet massaal naar Brussel trekt en met name Nederlanders massaal keihard afrekent met de huidige demissionaire bende. Ze hebben kans gezien om nu geheel Nederland naar de afgrond te helpen. Tja hadden wij maar leiders zoals Orban mannen met daadkracht, standpunten en hart voor eigen land en volk. Nee dat miezerige mannetje peddelend op zijn fiets heeft ruim 10 jaar kans gezien om alles kapot te bezuinigen en ons land te verkopen aan die vernietigende en miljarden verspillende ongekozen klootzakken in Brussel. Ik hoop dat de dag niet ver meer weg is dat de algehele EU als een kaartenhuis in elkaar stort inclusief die bende hier in Den Haag. Het is toch een horror en onverantwoord als die mislukte demissionaire falende en misdadige zooitje het de komende vier jaar voor het zeggen krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Men spreekt over een Utopie waarvoor een overgrote meerderheid zelfs hun rechten en wetten moeten opgeven, onmondig zijn gemaakt en zelfs gecensureerd worden,….t’is een dictatuur!

  Geliked door 1 persoon

 8. Joepiedepoepie zegt:

  Hoor Rutte nog zeggen: ” we hebben een plan liggen, dat bij onvermijdelijke problemen met de Euro, we onmiddelijk een eigen geldsysteem kunnen opstarten?”
  Dus mooi niet , een slappeling met geen ruggegraat, en het liefst de boel in elkaar laat vallen?

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Iedereen blijft meelopen met de Linksche Looney Brigade,……totdat het geld opraakt, (de staatsschuldenberg van de EU-lidstaten de komende generaties terugzetten naar de middeleeuwen)…arm volk.

  Like

 10. Bas zegt:

  Opzettelijke economische zelfmoord…

  https://www.frontnieuws.com/de-groene-agenda-en-het-plan-om-de-industriele-wereldeconomie-te-laten-instorten-bevolkingsvermindering-op-een-massale-schaal/

  De Groene Agenda en het plan om de industriële wereldeconomie te laten instorten – Bevolkingsvermindering op een massale schaal

  De energieprijzen van alle conventionele bronnen zijn wereldwijd aan het exploderen. Verre van toevallig, het is een goed georkestreerd plan om de industriële wereldeconomie in te laten storten, die al dramatisch verzwakt is door bijna twee jaar van belachelijke covid quarantaine en aanverwante maatregelen, schrijft Globalresearch.ca.

  Wat we zien is een prijsexplosie van de belangrijkste energiebronnen olie, kolen en nu vooral aardgas. Wat dit anders maakt dan de energieschokken van de jaren ’70 is dat het zich deze keer ontwikkelt terwijl de investeringswereld van bedrijven, gebruikmakend van het frauduleuze ESG groene investeringsmodel, niet meer investeert in toekomstige olie, gas en steenkool, terwijl de OESO-regeringen afschuwelijk inefficiënte, onbetrouwbare zonne- en windenergie omarmen, die de ineenstorting van de industriële samenleving misschien al in de komende maanden zullen verzekeren. Behoudens een drastische heroverweging plegen de EU en andere industriële economieën opzettelijk economische zelfmoord.

  Like

 11. Horatius zegt:

  De EU is een reus op lemen voeten met te veel landen die daarin eigenlijk niet thuishoren zoals Griekenland, Roemenië en Bulgarije. Hoe meer zielen hoe meer vreugde dacht men in 2004 toen de Unie werd uitgebreid tot 27 lidstaten. Maar een keten is zo sterk als de zwakste schakel en een land als Griekenland is daar een treffend voorbeeld van met haar vroegpensioen, corruptie en belastingontduiking wat daar een nationale sport schijnt te zijn.

  Engeland zou na de Brexit de afgrond instorten maar ze leven daar nog steeds in redelijk normale omstandigheden en bepalen nu hun eigen koers zonder inmenging van Brussel.

  Viktor Orbán is een realist met een visie die zijn eigen volk op de eerste plaats wil zetten en niet als een makke schaap naar de pijpen wil dansen van de Europese Commissie en consorten.

  De opwarming en dus de klimaatverandering van de aarde is een verschijnsel zo oud als de aarde zelf en dat heeft ook zijn voordelen: enorme gebieden zoals o.a. Groenland, Alaska en Siberië worden bewoonbaar en daar moet men bijtijds op inspelen en niet vervallen tot doemdenken.

  De miljoenen Afrikanen die nu richting Europa trekken zouden beter ingezet kunnen worden om de Saharawoestijn bewoonbaar te maken door het graven van irrigatiekanalen om zodoende een vruchtbaar gebied te scheppen voor hun nageslacht. Een project wat tientallen jaren in beslag zal nemen maar wat een oplossing zou zijn voor de overbevolking van dit werelddeel en het eindeloze vluchtelingenprobleem.

  Nu worden o.a. de boeren de dupe van een stikstof-paniekbeleid waar niemand mee gediend is.
  Zorgen voor goede betrekkingen met Rusland (met respect voor haar traditionele invloedsferen) is een voorwaarde voor de levering van aardgas op de korte en langere termijn. Poetin zal nooit en te nimmer de gaskraan dichtdraaien want zonder die vaste bron van inkomsten is Rusland binnen de kortste keren volledig failliet.

  Stijgende energieprijzen, ongelimiteerde aantallen economische vluchtelingen die zorgen voor overbevolking, islamisering, woningnood en de niet geringe kans op grote maatschappelijke onrust die kan uitmonden tot een burgeroorlog is het rampzalige resultaat van het huidige EU-beleid.

  Like

 12. Ravian zegt:

  Frans Timmermans is een socialist en zijn “green deal” is dus gewoon weer een “groot socialistisch experiment” dat, net als al die eerdere “grote socialistische experimenten” op een gigantische berg ellende uit gaat draaien.
  En voor Klaus Schwab zijn “grote socialistische experiment” (Built Back Better) geld precies hetzelfde.
  Dat krijg je er nu eenmaal van als je denkt dat een ideologie de wetten van de natuur wel even naar haar hand kan zetten, en te dom bent om iets van de geschiedenis op te steken.
  Incompetentie in combinatie met grootheidswaan, en “het volk” gaat de slagersrekening weer eens mogen betalen.
  Tenzij datvolk door ervaring wijs geworden is, zoals de Hongaren, en een man als Orban in het zadel hijsen.

  Like

 13. Bas zegt:

  Natuurlijke schommelingen in temperatuur sinds einde laatste ijstijd.
  Huidige opwarming is niet alarmerend en niet uniek.

  https://pbs.twimg.com/media/FCY0sgcXoAERFla?format=jpg&name=900×900

  Like

 14. Jan zegt:

  Ook Bennett is een klimaatgekkie

  Israël verklaart klimaatverandering ‘nationale veiligheid’

  De Israëlische premier Naftali Bennett heeft zondag de strijd tegen klimaatverandering uitgeroepen tot een prioriteit van “nationale veiligheid” en beloofde investeringen in groene energie te “faciliteren”.

  Dagen voor de wereldwijde klimaattop COP26 in de Britse stad Glasgow – die Bennett zal bijwonen – kondigde de Israëlische regering de oprichting aan van “werkgroepen” over klimaatverandering.

  “De klimaatcrisis is een van de belangrijkste kwesties op de wereldagenda”, zei Bennett en noemde het een “nieuw nationaal veiligheidsbelang” van Israël.

  “Het betreft het leven van ons allemaal, en ook het leven van onze kinderen en kleinkinderen”, voegde hij eraan toe. “We zijn verplicht om ermee om te gaan in Israël; het zit in de kern van ons wezen.”

  De Joodse staat is een van de lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) die het minst investeert in het openbaar vervoer.

  Maar Bennett zei dat de regering besluiten heeft goedgekeurd “ter bevordering van schoon en koolstofarm transport, energie-efficiëntie, vermindering van emissies, aanmoediging van technologische innovatie en versnelling van de infrastructuur.”

  In juni stelde de nieuwe coalitieregering onder leiding van Bennett Israël de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 27 procent te verminderen en tegen 2050 met 85 procent, vergeleken met het niveau van 2015.

  Israël is trots op zijn hightechsector, met bedrijven op het gebied van cyberbeveiliging, defensie en financiële technologieën die internationaal succes hebben en een tiende van de beroepsbevolking in dienst hebben.

  In de groensector ziet het kabinet soortgelijke innovaties ingezet worden.

  “Al vele jaren lopen Israëlische start-ups wereldwijd voorop bij het ondernemen van actie op verschillende gebieden”, zei minister van Energie Karine Elharrar.

  “Dit besluit is bedoeld om barrières weg te nemen, baanbrekende projecten te stimuleren en groene energie-ondernemers te faciliteren.”

  Minister van Milieu Tamar Zandberg zei dat de Israëlische regering na “te vele jaren slepend” eindelijk “echte betrokkenheid” bij de kwestie toonde.

  “De regering bereidt zich voor op klimaatverandering”, zei Zandberg.
  https://www.wionews.com/world/israel-declares-climate-change-national-security-issue-423706

  Is zeker bang dat de woestijnen in steppes en jungles veranderen

  Like

 15. Wappieman zegt:

  @Andre
  Het verlies bij de productie van waterstof zal wel zo’n
  25 procent zijn .
  Het verlies bij een diesel of benzine motor zit rond de
  75 procent , het vliegt als warmte de motorruimte en
  uitlaat uit .
  Als nu het rendement van een elektromotor veel hoger is , hebben we gewonnen .
  Zowieso zijn die uitlaatgassen helaas niet erg gezond
  hetgeen bij waterstof geen punt is .
  Bovendien kun je je ketel er lekker warm mee stoken .
  Ik ben voor waterstof , eventueel gefabriceerd met
  kernenergie .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s