Qatar neemt Afghaanse vluchtelingen op, maar alleen in transito

(Door: Joseph Martin – Vertaling: E.J. Bron)

Van de 60.000 Afghanen, die sinds 15 augustus door het soevereine gebied van Qatar gereisd zijn, heeft slechts een zeer gering aantal een verblijfsvergunning gekregen. Qatar, een van de landen met het hoogste bbp per hoofd van de bevolking ter wereld, communiceert uitvoerig over zijn werk ten gunste van Afghaanse vluchtelingen. Men vergeet echter te vermelden dat de voor hen gereserveerde VIP-ontvangst slechts van korte duur is, voordat ze naar andere landen doorgestuurd worden.

Lauweren zonder langdurige betrokkenheid. Qatar, een meester van de communicatie als het erom gaat over zichzelf te spreken, heeft een opnamecentrum voor Afghaanse vluchtelingen gecreëerd. “In Qatar zouden de Park View Villas, een nieuw gebouwde woonwijk aan de stadsrand van Doha, tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2022 geopend worden. Maar de intocht van de Taliban in Kabul midden augustus versnelde de ingebruikneming. In plaats van door voetbalfans of FIFA-medewerkers geopend te worden, wanneer november volgend jaar het wereldkampioenschap begint, werd de plek eind augustus door Afghaanse vluchtelingen ingewijd. De residentie is een van de meerdere plekken in het Emiraat die in beslag werden genomen om mensen onder te brengen die met vliegtuigen van Qatar Airways, de enige luchtvaartmaatschappij die op Afghanistan vliegt, uit Kabul en zijn nieuwe “islamistische” heersers zijn gevlucht. Daar werden in de afgelopen weken duizenden geëvacueerde mensen doorgesluisd, en er wonen nu bijna 400 mensen, terwijl ze wachten op een visum dat hen de verhuizing naar een derde land, naar de Verenigde Staten, naar Duitsland of elders mogelijk maakt”, bericht “Le Monde” enthousiast.

Een luxueus ontvangscentrum is daarom een geschenk uit de hemel om het land bekend te maken. Een beginsel, waardoor het Franse dagblad zich echter niet laat misleiden: “Het is een goede humanitaire daad van het Emiraat. Qatar speelt zoals gebruikelijk de rol van de liefdadige bemiddelaar en zorgt ervoor dat zijn gasten geen vaste voet krijgen in het land. Van de 60.000 Afghanen, die sinds 15 augustus het land doorkruist hebben, werd slechts aan een zeer gering aantal het verblijfsrecht toegestaan.”

Sinds het begin van de crisis heeft het kleine Emiraat de rol van bemiddelaar tegenover de Taliban overgenomen. Zowel tegenover de westelijke media als tegenover de internationale media, die alle berichten over de nieuwe machthebbers van het land gepubliceerd hebben. Een jaar voor het wereldkampioenschap en in een tijd, waarin het gevaar bestaat dat het land en zijn behandeling van gastarbeiders krachtig bekritiseerd worden, is dit een welkome PR-factor.

(Bron: rse-magazine.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Joseph Martin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Qatar neemt Afghaanse vluchtelingen op, maar alleen in transito

 1. Bert zegt:

  Wat is, het hoogste bip per hoofd
  En wat is, alleen in transito. We hebben het over “vluchtelingen”.
  Of ben in nou gewoon achterlijk dat ik dat niet weet.
  Alles is mogelijk natuurlijk.

  Like

  • R Thomasson zegt:

   De autoriteiten van Qatar prijzen zichzelf altijd als goede moslims. Het volk van de Koran. Qatar is Dar el Salam; Het huis van de vrede! Europese landen, en andere landen die christelijk zijn, noemen ze : Dar el Harb: Huis van de oorlog. Nou, uitgaan van deze zinsnede, hebben de Afghanen in christelijke landen NIETS TE ZOEKEN! Er is uitsluitend transito naar andere islamitisch land- NIET HIER NAAR TOE. Laat de lui van Qatar de wandelende kloten van Allah-aanbidders maar daar houden. Daar zijn ze thûs.

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Dan zal het allemaal wel goed komen als een land het internationaal moslimterrorisme steunt en als transitieland kan dienen.
  Ik heb zo maar een vermoeden dat bij screening in Quatar dan ook geen enkele terrorist geïdentificeerd gaat worden.
  Verdomme Henk wat ben je weer wantrouwig Hahahahaha

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Als in Quatar blijkt dat ze niet voor asiel in aanmerking komen betekend dat dus dat ze meteen weer terug naar Afghanistan kunnen…
  En gezien de vluchten van Doha naar Kabul wel niet bepaald met toeristen en zakenlui vol zullen zitten komt dat mooi uit.
  Aan het feit dat dit niet gebeurt kun je dus zien dat hier een heel ander spelletje gespeeld wordt.
  Het welbekende Jihad spelletje om precies te zijn, ditmaal in de vorm van het organiseren van een islamitische kolonisten invasie richting westerse wereld.

  Geliked door 2 people

 4. leeuw7 zegt:

  Gelukkig kunnen al deze islamitische Afghaanse vluchtelingen bij de terroristenvereerster Sigrid K.en bij de demissionaire psychopaat Mark R. komen inwonen!! Deze twee demissionaire criminelen hebben genoeg eigen middelen om deze islamitische kostgangers jarenlang bij hun thuis te huisvesten ,dat is nog eens gastvrijheid!!

  Geliked door 2 people

 5. Joepiedepoepie zegt:

  Zô n mart kan makkelijk migranten opnemen!

  Like

 6. Bert zegt:

  Transito ben ik achter. Doorvoer.
  Maar met bip kan het internet niks mee.

  Like

 7. Wappieman zegt:

  Jongens en meisjes !
  Hebben jullie het al gehoord ????
  Mark en Sigrid hebben beide een CARAVAN gekocht
  om in te gaan wonen !
  De goeierds stellen hun riante woning beschikbaar
  voor zielige arme immigranten uit Afrika en het
  midden oosten !!!!
  Ik heb zelfs vernomen dat ook Frans en Marcel hun
  villa beschikbaar willen stellen , ze wachten nu nog
  op levering van de bestelde caravan .
  Kijk , dat zijn nu linkse mensen met een voorbeeld-
  functie die de DAAD bij het WOORD voegen !
  ZO ! NOU JULLIE WEER !

  cynismeknop uit .

  Geliked door 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  Wat ze in Qatar wel kunnen, is in Europa erg moeilijk uitvoerbaar.
  Ze zijn haast niet tegen te houden…………

  [video src="https://im7.ezgif.com/tmp/ezgif-7-91c459fe731f.mp4" /]

  Geliked door 1 persoon

 9. delamontagne zegt:

  [video src="https://im3.ezgif.com/tmp/ezgif-3-91c459fe731f.mp4" /]

  Like

 10. Bas zegt:

  Eurpoa

  “De Poolse grens wordt belegerd! Indringers vallen het grenshek aan. Onze leugenpers drukt op de traanklieren en steekt de Polen die Europa verdedigen in de rug. Zielig.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s