Congo-Kinshasa (DRC): “Islamistische” aanvallen nemen toe

(Vertaling: E.J. Bron)

In het oosten van de Democratische Republiek Congo neemt het aantal christenen dat bij aanvallen van “islamisten” gedood werd, toe. De situatie in het centraal-Afrikaanse land was in de afgelopen maanden bijzonder erg. In totaal werden meer dan 750 mensen door “islamistische” rebellen gedood. De bevolking is voor 95% christen, dientengevolge waren ook de meeste slachtoffers christenen. Afgezien van de cijfers tekent zich de duidelijke bedoeling af om de christelijke bevolking doelgericht aan te vallen.

Het gaat om meerdere regio´s: tussen 24 september en 1 oktober kwam het tot een serie aanvallen in en rondom de kleine stad Komanda in de provincie Ituri. Daarbij kwamen in totaal minstens 21 christenen om het leven, velen werden ontvoerd en worden nog steeds vermist, talrijke huizen werden in brand gestoken. Op 4 september 2021 werden in de provincie Ituri 30 mensen vermoord., Op 29 augustus vonden bij een aanval op een dorp in de regio Beni (provincie Noord-Kivu) 19 mensen de dood. In de namiddag van 2 augustus werden in de buurt van Idoho in het gebied Irumu in Ituri 16 mensen met messteken vermoord.

Noodtoestand zonder effect

Al deze aanvallen werden gepleegd door de Allied Democratic Forces (ADF), een gewapende rebellengroep die oorspronkelijk uit Oeganda afkomstig is, nu echter alleen nog maar in de DRC actief is. Hij bestaat voornamelijk uit “islamisten”, die zich in 2017 hebben aangesloten bij de terreurbeweging “Islamitische Staat”. Al tientallen jaren lang vermoorden en ontvoeren ze christenen, leiden jihadisten op en sturen ze naar andere Afrikaans elanden. Weliswaar had de regering van DRC in mei de noodtoestand voor de betreffende regio´s uitgeroepen, maar het gehoopte effect bleef uit.

Uitbreiding van het “islamisme”

Een expert van “Open Doors” voor Subsahara-Afrika verklaart dat het aanvalspatroon van de rebellengroep ADF identiek is aan dat van andere “islamistische” groepen extremisten: “Hier gebeurt hetzelfde als in andere delen van de Sahel-zone, waar groeperingen zoals Boko Haram het noordoosten van Nigeria terroriseren. Het gaat om een ideologie, het doel om een kalifaat op te richten. Ze treden op dezelfde manier op en we zien het leed dat ze toedienen aan onschuldige gemeenschappen.”

De DRC staat in de Wereldvervolgingsindex op plaats 40. Deze herhaaldelijke aanvallen zorgen in de bevolking voor een golf van angst en de overwegend christelijke stad Beni wordt duidelijk het doelwit. Ontelbaar veel mensen werden door het geweld verdreven. In deze regio kwam het na de aanslagen eind augustus tot demonstraties om te wijzen op het onvermogen van de VN-troepen de aanvallen te verhinderen, waardoor in de afgelopen drie jaar meer dan 2500 mensen hun leven hebben verloren.

Bron:
opendoors.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Congo-Kinshasa (DRC): “Islamistische” aanvallen nemen toe

 1. Harry zegt:

  En wat doen die stomme christenen , terwijl ze nog zwaar in de meerderheid zijn ?
  NIKS , BIDDEN TOT IETS OF IEMAND DIE OOK GEEN POOT UITSTEEKT !
  Het probleem zit in het GELOOF , HET GELÓVEN IN EEN SPROOKJE , terwijl je uitgeroeid wordt .
  Moeten we daar meelij mee hebben , of ze verwijten dat ze op hun zwarte reet blijven zitten ?

  Geliked door 2 people

 2. Bert zegt:

  95% christenen. Een makkelijke prooi voor die islam gasten.
  Het enige wat ik dan hoop is dat ze het niet bij bidden houden.
  Zo als gebruikelijk. En zelf de wapens op pakken.
  Want er is helemaal niks en niemand die ze hier mee gaat helpen.
  ik hoop dat ze dat op tijd door krijgen. anders is het afgelopen met ze daar.
  Maar ik vrees het ergste.

  Like

 3. Renato zegt:

  Een Congolese van de VN diplomaat Serge Borte Bokwango waarschuwde Europa jaren geleden al voor de influx van criminelen die Afrika wilde lozen. Misdadigers, voormalig kind soldaten en islamitisch geïndoctrineerden die met blinkend geslepen staal hun overtuiging zouden gaan bevestigen. Hij noemde hen tuig. Inmiddels wordt de overture op ons continent in wrange klankkleuren ten gehore gebracht. En Afrika wordt gezuiverd van het Christendom. Inmiddels zijn het de Chinezen die met eigen arbeidskrachten de heerschappij van dit continent zullen overnemen. Zonder zich met decplaatselijke conflicten te willen bemoeien.

  Like

 4. Ravian zegt:

  Het zou toch onderhand eens tot al die deugers door moeten dringen dat vrede met “het geloof van de vrede” geen realistische optie is.
  Dit gaat pas ophouden als deze expansionistische, intolerante, en gewelddadige ideologie met wortel en tak is uitgeroeid…

  Geliked door 2 people

 5. Bas zegt:

  Dr. Gad Saad, die ontsnapte aan islamitische vervolging in Libanon en wiens ouders werden ontvoerd in Beiroet, weigert te zwijgen of te buigen voor de politiek correcte menigte:

  “Islamisme IS islam”

  “Het is geen radicale islam, het is geen islamisme, het is niet militant, gewelddadig, extremisme,… het is islam”

  Like

 6. Bas zegt:

  Overal ellende…

  Bangladesh: moslims komen al dagen in opstand vanwege nepbelediging van de islam (Boo Hoo)

  3 hindoes dood, 150 gewonden, 88 hindoetempels aangevallen

  Amerikaanse media zwijgen of belasteren hindoeslachtoffers. Hoeveel mensen moeten er sterven voordat de wereld het islamitische probleem toegeeft?

  Like

 7. Bas zegt:

  Jezus waarschuwde voor valse profeten!

  Paus omhelst imam die…

  – eiste dat bekeerlingen tot het christendom werden gedood
  – onderschreven zelfmoordaanslagen tegen joden
  – afvalligen om gedood te worden
  – homoseksualiteit een ziekte genoemd
  – mensenrechten afgedaan als “tikkende tijdbommen”

  https://churchmilitant.com/news/article/pope-embraces-anti-semitic-imam-who-wants-christian-converts-killed

  Like

 8. Bob zegt:

  Aanvallen op Christenen.
  De Wereld Raad van Kerken is gillend stil.
  Het Vaticaan zwijgt als het graf.
  Als Israel iets doet ook al staan ze in hun
  recht over protesten en geschreeuw.
  De VN is muisstil bij deze aanvallen.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ja Bob Ik denk dat ze er in de Wereldraad van kerken vanuit gaan dat de andere wang toegekeerd zal moeten worden.
   Dat ondertussen de kop eraf gaat schijnt niemand te beseffen bij die hemelhoeren

   Like

 9. Bas zegt:

  Like

 10. Horatius zegt:

  De islam is de religie van de Vrede!
  En de islam is een wezenlijk onderdeel van onze cultuur; houden de regeringsleiders in West-Europa ons regelmatig voor.

  Helaas voor ons hebben we hier niet te maken met een uit de hand gelopen sekte maar met 1,5 miljard moslims op deze aarde, niet allemaal terroristen maar iedere terrorist is wel een moslim.

  En maar binnenhalen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, want onze eigen cultuur kan wel wat diversiteit gebruiken en onze arbeidsmarkt zit te springen om hoogopgeleide migranten die graag de handen uit de mouwen willen steken om onze economie op poten te zetten.

  Die miljoenen Afrikanen die naar Europa zijn gekomen – of nog onderweg zijn – zouden toch eigenlijk de strijd moeten aanbinden met deze islamitische terroristen i.p.v. de zielige vluchteling te spelen en hun eigen familie en volk in de steek te laten.

  De VN had allang een leger moeten oprichten om met name in Afrika orde op zaken te stellen met een Vreemdelingenlegioen naar Frans voorbeeld. Een goed soldij en na 6 jaren dienst een bedrag voldoende om uiteraard in het thuisland een bedrijfje te starten. De Paus doet er het zwijgen toe, geen kruistocht om het Christendom in Afrika te beschermen en te bestrijden, want de islam moet hij te vriend zien te houden. Een tactiek die doet denken aan de jaren 30 toen de toenmalige paus een concordaat sloot met Nazi-Duitsland.

  Wanneer vallen eindelijk de schellen van de ogen van de zelfbenoemde leiders van de EU?

  We hebben te maken met een wereldwijd probleem maar we staan erbij en kijken ernaar want we zijn tenslotte overgeleverd aan Brussel en Straatsburg, de mensenrechtenactivisten, De NGO’s, George Soros en consorten en de diverse Groene partijen die openlijk collaboreren met de radicale islam in al zijn extreme vormen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s