Orbán rekent af met de “Europese waarden”: “Meer eigen kinderen i.p.v. meer immigratie!”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft in zijn wekelijkse interview, dat hij al jarenlang aan de publieke radiozender Radio Kossuth geeft, de westelijke migratiepolitiek weer eens hard aangepakt. De actuele aanleiding voor zijn kritiek is de dramatische verslechtering van de situatie aan het Europese migratiefront.

Orbán bekritiseerde niet in de laatste plaats de onder West-Europese links-liberalen verbreide opvatting om de eigen demografische tekorten door immigranten te willen opheffen. “Er ontbreekt een Duitser, in plaats daarvan zou een Afrikaan goed zijn.”Aldus gaf de Hongaarse regeringschef de westelijke denkwijze weer. In het Westen zou men de hoop opgegeven hebben dat de eigen naties de demografische crisis te boven zouden kunnen komen, en nu hopen op migranten. “Deze denkwijze is een draai om de oren voor het Hongaarse volk”, aldus Orbán. Men zou veelmeer “de hindernissen uit de weg moeten ruimen die ertoe leiden dat er minder kinderen geboren worden dan men wenst.”

Overigens zou er in het Westen grote arrogantie heersen – men zou de eigen levensstijl en de eigen waarden ten koste van alles ook aan alle anderen willen opdringen. Orbán gebruikte in dit verband nadrukkelijk de Duitsers als slecht voorbeeld: “De Duitsers bijvoorbeeld zijn onze vrienden, en in Europa is het altijd de vraag wat Duitsland wil. In de laatste tijd is dit al een Duits Europa. Dat betekent dat zij willen dat wij hun oplossingen erkennen en overnemen, maar dat is zo ver verwijderd van het Hongaarse concept als de hemel van de aarde.”

Orbán refereerde ook aan de onlangs door twaalf EU-landen ondertekende brief, waarin ze meer geld van de EU verlangen voor de uitbreiding van de grensversterkingen. Hij ziet in deze ontwikkeling een bevestiging voor de Hongaarse koers bij de afweer van de illegale migratie: “Nu bouwt iedereen hekken, maar nog nooit heeft een vooraanstaand Europees politicus Hongarije erkend”, benadrukte Orbán.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Orbán rekent af met de “Europese waarden”: “Meer eigen kinderen i.p.v. meer immigratie!”

 1. HenK zegt:

  Afganistan was 50 jaar geleden hetzelfde als NL, overal vrijheid , meiden in korte rokjes, toen kwamen er steeds meer islamieten, 25 jaar later liepen alle vrouwen gesluierd over straat omdat het moest. Herken ik hier iets in ? Rutte wil ons land ook propvol islam toch ?

  Geliked door 2 people

 2. Jan zegt:

  “Meer eigen kinderen i.p.v. meer immigratie!”

  Dat lijkt mij geen probleem

  Geliked door 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Viktor Orban geeft af op de vijandige houding van de Europese Unie:”Brussel zou er beter aan doen te begrijpen/ zich herinneren dat zelfs de communisten er niet in geslaagd zijn ons ER ONDER TE KRIJGEN…”
  /////////////////////////////////////////
  Hij zal dit welgezegd hebben tijdens de 2-jaarlijkse “Demographic Summit” dat sinds 2015 na Madame Merkel”s “Wir schaffen das [nicht]”, wordt gehouden.
  Op deze bijeenkomst wordt gediscussieerd over de demography EU [ het afnemen van de autochtonen en het DWAZE IDEE VAN DE West EU om dit op-te-vangen door Afrikanen en anders Islam ges^@((* te importeren ] .
  Iets waar de Oost-Europese landen tegen zijn.
  / / / /
  Viktor Orban verheft zijn stem. De Hongaarse premier, tijdens de bijeenkomst in Boedapest zes maanden voor de parlementsverkiezingen.

  Hij hekelde de houding van de Europese Unie jegens zijn land en Polen, die volgens hem een voormalige USSR waardig zou zijn.
  “De Europese Unie spreekt tot ons en gedraagt ​​zich tegen ons en de Polen als vijanden”, zo zei hij, voor een grote menigte sympathisanten, verzameld voor een bijeenkomst ter gelegenheid van de nationale feestdag ter herdenking van de opstand van Hongarije tegen de USSR in 1956.

  Hongaarse site in ’t Engels……..
  https://hungarytoday.hu/4th-demographic-summit-vucic-jansa-dodik-babis-novak/

  Geliked door 3 people

 4. Marc zegt:

  Deze redenering van Orban is zo logisch als wat. Hieraan kun je afmeten hoe geschift en zelfvernietigend het Westen geworden is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s