CARTOON . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op CARTOON . . .

 1. Meine zegt:

  Doe dan wel even de volledige informatie….

  Cartoonist Michael Leunig has been axed from his prime spot in The Age newspaper after a cartoon comparing resistance against mandatory Covid vaccines to the fight for democracy in Tiananmen Square was censored.

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/aussie-cartoonist-fired-comparing-australias-covid-19-mandates-tiananmen-square-massacre/

  Like

 2. Jan zegt:

  Leunig opzij gezet door The Age vanwege anti-Dan cartoon
  12 cartoons die kritiek hadden op Daniel Andrews en Covid-gezondheidsorders werden gecensureerd door The Age voordat Leunig van de voorpagina verdween.

  Een van de meest succesvolle cartoonisten van Australië is van de voorpagina van maandag gehaald vanwege het maken van redactionele cartoons die kritiek hebben op de Victoriaanse premier Daniel Andrews en de Covid-gezondheidsvoorschriften van de staat.

  “De manier waarop het werd gedaan was onbeleefd. Het was een nogal botte, onbeleefde en frustrerende manier om een einde te maken aan een halve eeuw redactionele cartoons in The Age”, zei Leunig over zijn annulering. “Mijn grootste ontsteltenis bij dit alles is de erbarmelijke staat van cartoons en humor in The Age. Het is alsof ze cartoons willen vernietigen of onderwerpen.”

  Michael Leunig, die in 1999 door de National Trust of Australia werd uitgeroepen tot ‘Australian Living Treasure’, is in de problemen gekomen door een reeks cartoons die het gezaghebbende karakter van de Victoriaanse Covid-reactie benadrukten.

  The Age weigerde een cartoon die Victoria’s verplichte vaccinatiebeleid rechtstreeks vergeleek met het ‘Tank Man’-incident op het Tiananmen-plein.

  De cartoon van Leunig, die in eigen beheer op zijn website werd gepubliceerd, beeldde een tank af met een naald in plaats van het hoofdkanon en een persoon die ervoor stond. De cartoon suggereerde dat vaccins een vorm van tirannie waren tegen de mensen, gepleegd door een krachtige overheidsrichtlijn. Het is een overtuiging die aantoonbaar werd gedeeld door duizenden demonstranten in de straten van Melbourne tijdens de pandemie.

  “Gay [de redacteur] vindt dat dit type cartoon niet in overeenstemming is met het publieke sentiment, en het lezerspubliek van The Age, dat het echter grotendeels wel eens is is met het Andrews Covid-verhaal. Maar het is mijn taak om de status-quo uit te dagen, en dat is altijd de taak van de cartoonist geweest.”

  Toen de cartoon verscheen, veroorzaakte het een storm van controverse op Twitter, waar de hashtag #IStandWithDan vol veroordelingen stonden.

  Het Tiananmen-plein staat al lang als een symbool van verzet tegen autoritaire regimes. Leunig zegt dat hij parallellen zag met de situatie in Melbourne, de meest afgesloten stad ter wereld, waar duizenden Australiërs worden ontslagen als ze weigeren zich te laten vaccineren. Premier Daniel Andrews waarschuwde de Victorianen vorige week in een persconferentie dat de niet-gevaccineerde mensen tot ten minste medio 2022 zouden worden uitgesloten van de economie en hun rechten.

  Leunig legde verder uit dat Gay Alcorn, de redacteur van The Age, gelooft dat zijn anti-regeringscartoons ‘te veel uit de pas lopen met de lezers’ en beweert verder dat hij 12 cartoons heeft laten censureren met Covid, Daniel Andrews of beide zonder ‘verklaring’ van The Age.

  “Ik begrijp wel dat een krant de vrijheid moet hebben om de inhoud ervan te controleren en te weigeren stukken te publiceren zoals hij redelijkerwijs nodig acht. Ik heb cartoons laten censureren tijdens mijn 55 jaar redactionele cartoons en de redenen voor afwijzing werd altijd op intelligente, respectvolle manieren aan mij uitgelegd door de redacteuren. Het is niet de afwijzing die me stoort. Het is het woke-isme en de humorloosheid, die lijken zonder moed, goede geest of creatieve verbeeldingskracht.”

  Alcorn: “Ik heb meerdere cartoons van Leunig getrokken, bijna volledig op grond van het feit dat ze een antivaccinatie-sentiment uitdrukten. We vinden het niet erg dat cartoonisten de lezers uitdagen. We moedigen diversiteit van gedachten aan, maar ik maakte me zorgen over cartoons die als anti-vaccinatie werden beschouwd.
  https://www.rebelnews.com/leunig_cancelled_by_the_age_over_anti_dan_cartoon

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s