TOEN WAREN HET DE JOODSE BURGERS…

Huisraad van opgehaalde Joodse burgers – 1943

(Door: “Driek”)

Toen waren het de Joodse burgers, doch straks zijn wij allen een prooi voor gewetenloze Boa’s en politieagenten die zonder aanzien des persoons onschuldige burgers van hun bed lichten. Wie had ooit kunnen bevroeden dat wij eens in een tijd zouden leven waarin we een legitimatiebewijs zouden moeten tonen aan lieden in uniform? Om ergens binnen te komen? Het is werkelijk onvoorstelbaar.

Doch het onvoorstelbare is werkelijkheid geworden. De tijd lijkt niet meer veraf dat wij uit onze huizen worden gehaald, omdat we niet zijn gevaccineerd en geen geldige pas kunnen tonen aan geüniformeerde machtswellustelingen. Wat een helse verschrikking staat ons nog te wachten. Straks liggen wij ’s nachts met gespitste oren te luisteren naar gestamp van laarzen en hard gerinkel van de deurbel. Ik houd mijn hart vast. Steeds strenger worden de maatregelen voor de burger. Onze tijd doet mij sterk denken aan de Duitse bezetting. Ik huiver.

In 2021 wordt geweld door Boa’s toegestaan

De inhumane Hugo de Jonge houdt strak en stijf vol dat ongevaccineerden de ziekenhuisbedden bevolken. Niets is minder waar. Maar hoe hebben we het in hemelsnaam toch zo ver laten komen? Welnu, beste lezer, van het begin af aan had de burger ongehoorzaam moeten zijn door alle regels aan zijn laars te lappen.

Maar al die volgzame horecaondernemers en hun clientèle gaven gewillig gehoor aan die nieuwe bepalingen. Plotsklaps was die anderhalve meter afstand niet meer van belang. En zoals het de Joodse burger verging tijdens de Duitse bezetting – stap voor stap – zo vergaat het nu de goedgelovige Nederlander. Want, ‘ach’, denkt die Nederlander, ‘waarom zou ik die prik niet nemen? En zo’n pasje is toch wel erg handig’.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte het opsporen van ondergedoken Joden een belangrijk deel van het werk van de Nederlandse politie uit. Velen van hen deden dit beulswerk met grote overtuiging. Ze mishandelden, stalen, roofden en verkrachtten. Ze joegen duizenden Joden de kampen en de dood in.

Denk dus maar niet dat die politieagenten en Boa’s, die straks opdracht krijgen bij u aan te bellen, zich ontpoppen als een brave Hendrik.

Ik wens U allen nog een vredige dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op TOEN WAREN HET DE JOODSE BURGERS…

 1. Bert zegt:

  Nou Tijl, kom er maar in.
  En dat de mensen gewoon moeten mee weken en niet zo moeten provoceren.
  Dat is nergens voor nodig.
  Ze weten tenslotte dat er regels en hebben daar gewoon gehoor aan te geven.
  En anders moeten ze het niet opzoeken, dan krijgen ze ook geen problemen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Dat de politiek zich zo leent voor een dictatoriale eu-overheersing, en zelfs de bevolking haar vrijheden ontneemt,……schaamteloos corrupt, en ongrondwettelijk door spoedwetten uit te vaardigen zonder noodzaak.

  Geliked door 3 people

 3. leo1 zegt:

  Tja,….. Net als toen.

  Zet een LUL een pet op en de grote bek komt van zelf.
  Toen heetten ze NSB ers nu heten ze BOA s ( Burger Onderdrukkings Assitenten )

  O, Ja ,…… vergeet het week-end niet de klok terug te zetten….. > naar 1940 -1945 .
  De donkere dagen komen er weer aan .

  Geliked door 8 people

 4. Gerrit zegt:

  Na het lezen van het boek “Jodenjacht” krijg je een beeld van hoe erg de vervolging was. Allereerste daad was een greep in de binnenzak van het colbert.van de heer des huizes.
  Stelde mij zelf de vraag waar zou je een Joods kind zonder gevaar kunnen onderbrengen bij de mensen die je kent. Na zorgvuldige overweging blijven maar heel weinig mensen over.
  Moed is schaars,

  Geliked door 4 people

 5. Harry zegt:

  Eigenlijk zijn ambtenaren engerds .
  Het is meestal een soort volk dat zelf geen verantwoording durft te dragen , maar alleen in de beschermende omgeving van de verstikkende veilige ambtenarij durft te functioneren .
  Ze hebben een boekje met regeltjes en als je daar niet aan voldoet , kun je naar de rechtbank .
  De ondernemer mag dan zijn eigen advocaat betalen , de ambtenarij betaalt hun advocaat van ONS BELASTINGGELD !

  Ik kreeg ook regelmatig controle van de milieudienst .
  Die sturen dan meestal een snotneus met een boekje met regeltjes en een camera op je dak om misstanden vast te leggen .
  Toen ik mijn nieuwe bedrijfspand betrok heb ik die lui gebeld en gezegd : kom maar precies vertellen hoe je het wilt hebben , dan maak ik het zó .
  Aldus geschiedde , ik in de onnozele hoop dat ik dan voor vele jaren van het gezeik af zou zijn .
  Een jaar later waren er alweer mutaties en moest ik opnieuw investeren .
  Weet je wel hoeveel geld dit gaat kosten , vroeg ik .
  De controleur had geen idee .
  “ Nou waarschijnlijk meer dan jij op je bankrekening hebt staan “ .
  Dat deerde hem niet , want een ander barst toch immers van het geld ?
  Twee weken later kwam dezelfde lul controleren of de nieuwe regels al ingevoerd waren .
  Dat had ik wel gedaan om verder gezeik te voorkomen .
  De volgende dag kreeg ik een brief , DAT ALLES IN ORDE BEVONDEN WAS , MAAR DAT IK DAAR GEEN RECHTEN AAN KON ONTLENEN !
  Nemen ze wéér geen verantwoordelijkheid .
  Laffe hypocriete donders .
  AMBTENAREN !

  Die BOA ‘s is hetzelfde soort !
  De politie ook , goeddeels .

  Geliked door 4 people

  • karton zegt:

   @ Harry op 27-10-2021 om 19.37 u.
   Doorgaans volledig met u eens, maar nú moet ik u toch ff “terecht wijzen”.
   Ik heb als ambtenaar, 3 keer een advocaat nodig gehad in een zaak tégen één van m’n directe chefs (alle 3 gewonnen trouwens !), maar ik mocht mijn advocaat zélf betalen.
   Uw mening over BOA’s en politie/justitie deel ik helemaal omdat uw mening juist is : ’t is één grote rotzooi, elkaar “naar de mond praten”, doofpot-affaires enz.

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Als slechte ontwikkelingen niet tijdig gestopt worden verloopt het van kwaad tot steeds erger. Dat hebben onze (groot)ouders tijdens de vooroorlogse jaren in Duitsland al gezien. Het begon ook daar met een tweedeling in de maatschappij en eindigde met de concentratiekampen. Overigens; in Australie bestaan al kampen waar ongevaccineerden naat toe moeten, en hier in Nederland word door overheidswege valse informatie verspreid met als doel de bevolking tegen elkaar op te zetten. Zolang de mensen hun overheid blijven steunen zijn op termijn de gevolgen niet meer te overzien. Net als toen destijds in Duitsland.

  Geliked door 1 persoon

 7. De handhavers van het overheidsgezag worden geacht strikt uit te voeren en te handhaven, wat hun wordt opgedragen. De politiewet is daar duidelijk over “handhaving van de rechtsregels in ondergeschiktheid aan het bevoegde gezag.” Dat betekent dat de handhavers niet zelf iets mogen beoordelen, zij hebben alleen te “handhaven” Befhel ist Befehl. Voor klachten moet u niet bij de handhavers zijn maar bij hun politieke bazen. Die hebben echter het liegen en bedriegen tot wetenschap en kunst verheven en zien kans om met een warrig betoog, de meest holle fraes uit te spreken. Zoals vandaag de minister van justitie deed op tv toen het ging over de bedreiging van de directeur van Feyenoord. Een regelrechte aanfluiting van het gezag dat deze man zou moeten uitstralen. Wat een walgelijke sukkel. En daar moeten we nou de opoprlog mee winnen. Niet dus.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Vergeet niet dat veel die een bedrijf of zaak hebben zoals caféhouders boven het bedrijf wonen en dat als zij failliet gaan ook geen dak meer hebben boven hun hoofd. Hun inboedel zijn zij dan ook kwijt aan de staat die hun woning leegplundert. Zij kunnen op een bankje overnachten of bij het Leger des Heils en worden door de binnengesluisde Rutte-parasieten uit Azië uitgelachen die alles gratis krijgen.

  Like

 9. Torsten Himmelstoss zegt:

  “Lieden in uniform??” Boa’s zeker? De Nieuwe STASI is beter op z’n plaats.

  Like

 10. oprechtegeus zegt:

  Wie in dit land had ooit gedacht dat het met onze vrijheid zo zou aflopen. En dat zich dit in anderhalf jaar tijd zou voltrekken. Daar hadden zelfs de nazi’s veel meer tijd voor nodig. Hugo de jonge rat heeft zich geweldig van zijn taak gekweten. Keffer 11 Ab Osterhaus heeft ook nog een bijdrage geleverd: alle ongevaccineerden op een onbewoond eiland opsluiten. Krijgt hij weer eens een oprisping vanuit zijn feitelijke beroep als dierenarts. Ongevaccineerden zijn voor hem kennelijk niets meer dan dieren en moeten ook als zodanig worden behandeld. Deze man is rijp om voor een gerechtelijk tribunaal te verschijnen vanwege begane misdaden tegen de menselijkheid, met als tweede in de rij Hugo de jonge r

  Like

 11. oprechtegeus zegt:

  Wie in dit land had ooit gedacht dat het met onze vrijheid zo zou aflopen. En dat zich dit in anderhalf jaar tijd zou voltrekken. Daar hadden zelfs de nazi’s veel meer tijd voor nodig. Hugo de jonge rat heeft zich geweldig van zijn taak gekweten. Keffer 11 Ab Osterhaus heeft ook nog een bijdrage geleverd: alle ongevaccineerden op een onbewoond eiland opsluiten. Krijgt hij weer eens een oprisping vanuit zijn feitelijke beroep als dierenarts. Ongevaccineerden zijn voor hem kennelijk niets meer dan dieren en moeten ook als zodanig worden behandeld. Deze man is rijp om voor een gerechtelijk tribunaal te verschijnen vanwege begane misdaden tegen de menselijkheid, met als tweede in de rij Hugo de jonge rat

  Like

 12. Lenie Flotman zegt:

  Ik weet niet wat hier de bedoeling van is met dit schrijven maar het haald de burger aardig na beneden ga is verder verdiepen we zitten midden in bijbelse gebeurtenis en het einde naderd voor die duivelse bende wat er beschreven wordt gebeurd niet het licht heeft allang gewonnen het licht aan het einde van de tunnel is in zicht

  Like

 13. LUCIA zegt:

  Ooit in een ouderwetse zwart/wit film gezien : Twee buren werden tegen mekaar opgehitst, terwijl ze buiten aan de voorzijde met elkaar vochten werd aan de achterzijde het huis leeggehaald een helder voorbeeld van een kruising van VERDEEL EN HEERS POLITIEK , inclusief (en dat geldt m.n. voor de Nederlandse overheid ) ALI BABA en zijn 40 rovers.

  De methoden om te stelen zijn talrijk, daar hebben we de “Leuker kun je het niet maken, ellendiger ook niet” ..de blauwe envelop… daarna veel grootser, het probleem-verzinnen ….ja in flagrante tegenstelling tot echte problemen( die kosten wel geld) wordt door de “linkse Jomande, DE wetenschap onderschoffelende kliek”, met modellen en algoritmen, zo een probleem opgetakeld/opgetuigd , gooi er als rozijnen in de cake wat rellen bij liefst van discriminerende aard ( altijd goed voor het schuldgevoel) wat prostituerende rechtsgang voor de pooierstaat en dan afwachten tot alles in het vat gaat gisten …het is zo makkelijk om slecht te zijn …goede mensen snappen dat niet, ik heb helaas een crimineel brein doch gelukkig voor mijn medemens, een ijzeren zelfdiscipline en aardig wat moraal maar ik zie wel de mogelijkheden .

  Voor ik het vergeet, Nep-Problemen, het soort waar de staat de Nederlanden, de laatste jaren aardig in grossiert, leveren geld op, soms via een omweg van vriendjes die eilandhoppen en shoppen, soms onder de paraplu van weldoeners en gratismensen….WAAROM ; Het oplossen kost zeer veel geld, zo wordt het gebracht maar omdat het probleem niet bestaat, kun je lekker andere dingen met het geld doen….lekker puh en die loonslaven maar dokken !!!

  .Ergens aan het begin, het midden of op het eind wordt u genaaid, via alle wegen… omweg , sluipweg, directe en indirecte weg……Ze maken gatenkaas van uw portemonnee en daarna wordt u opgespoten naar uw laatste rusthuis…… waar u als rook verdwijnt …vergeet echter een ding niet, u bent ook door uw medemens genaaid

  Like

 14. Bob zegt:

  De politie en de BOA’s zijn de Bruinhemden
  van de 30er jaren.
  De Kristalnacht begon met bevel van uit de
  regering.
  Hugo heeft er al voor gewaarschuwd dat
  dit tijdperk weer wordt ingevoerd.

  Like

 15. Hovawart zegt:

  De grootste misvatting was de aanname dat het nazisme werd verslagen, dat na negentienhonderdvijfenveertig de New World Order niet meer bestond, en de plannen en ideeën voor werelddominantie geen doorgang meer vonden…..They never left!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s