Baas van Rosneft waarschuwt Europeanen voor naïeve energiepolitiek: “Overdreven veel vertrouwen in alternatieve energieën”

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit Rusland is op dit moment weinig begrip te horen voor de Europese energiegevoeligheden. Dat is niet verrassend: Rusland is een van de belangrijkste gasleveranciers van Europa, ziet zichzelf echter door de Europeanen op verschillende wijze gebruuskeerd – hoewel de EU-landen dringend op meer Russisch (en goedkoop!) gas zouden zijn aangewezen.

Nu sprak Igor Setsjin, bestuursvoorzitter van de Russische energiereus Rosneft op het 14e Eurazische Economieforum in Verona (Italië) duidelijke taal. De sterke stijging van de gasprijzen in Europa zou “hoofdzakelijk verbonden zijn met een overdreven veel vertrouwen in de betrouwbaarheid van de alternatieve (energie)opwekking”, zei Setsjin. Dit vertrouwen zou een van de redenen zijn waarom er in de Europese reservoirs niet voldoende gasreserves zouden zitten.

“De jongste gebeurtenissen tonen aan dat de stabiliteit van de windkracht overschat wordt. Volgens klimaatonderzoekers was de windkracht in Europa in september en oktober van dit jaar 15% onder het historische niveau, wat een negatief effect had op de productie van windenergie”, aldus de baas van Rosneft. Maar de Europeanen zouden er pas met het naderen van de winter serieus zijn gaan nadenken

over de risico´s van de opwekking van hernieuwbare energie. Deze situatie zou geleid hebben tot recordgasprijzen, “die sinds het begin van dit jaar vervijfvoudigd zijn en nu het economisch herstel van Europa op de lange termijn bedreigen.”

De bestuursvoorzitter van Rosneft riep ertoe op om ondanks de politisering van het energieproces “de bruggen van vriendschap en het wederzijds begrip” tussen Rusland en Europa te versterken. Want: “Rusland blijft de belangrijkste en meest betrouwbare gasleverancier voor Europa”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Baas van Rosneft waarschuwt Europeanen voor naïeve energiepolitiek: “Overdreven veel vertrouwen in alternatieve energieën”

 1. Joepiedepoepie zegt:

  Zet atoomenergie op deze planning bij wind en stroomtekort

  Geliked door 1 persoon

  • Qvic zegt:

   @ Joepiedepoepie zegt:
   31 oktober 2021 om 13:23 Ik weet niet of jij het weet, maar kernenergie kun je niet als een lamp even aan en uit zetten, zoals bij gascentrales. Want wat jij nu zegt is van als wind en zonne-energie te weinig energie opbrengt, even een kerncentrale opstarten om de missende stroom aan te vullen. Ik heb hier geen woorden voor, hoe achterlijk en krankzinnig iemand zoiets kan verzinnen. Dit kunnen eigenlijk alleen mensen zijn die totaal geen weet van deze materie maar iets afweten en daarom met een onuitvoerbare oplossing mee aan komen zetten. Alleen maar om zo niet van Rusland afhankelijk te zijn, is de achterliggende gedachte.

   Like

 2. Ravian zegt:

  Dit is gewoon met opzet gebeurt.
  De “alternatieve” verwarmingsbusiness loopt niet zo lekker.
  Zo raken Edje Nijpels en zijn vriendjes bijvoorbeeld de warmtepompen aan de straatstenen niet kwijt.
  En zo “promoten” socialisten dan hun waren, niet door die waren beter en/of goedkoper te maken, maar door de concurrerende producten de markt uit te belasten.
  Hetzelfde hebben we gezien met het openbaar vervoer.
  Als de mensen daar geen zin in hebben, omdat het niet deugt, dan maak je het openbaar vervoer niet beter/goedkoper, dan maak je de auto gewoon duurder, en zorg je er met gecreërde file problemen voor dat je met de auto ook net zo eindeloos lang onderweg bent als met de bus/trein.
  Diezelfde methode wordt nu gewoon op de verwarmingsbusiness toegepast.
  Ze maken het gas gewoon zo duur dat Jan modaal de verwarming niet meer aan kan zetten, in de overtuiging dat Edje en zijn vrienden dan alsnog hun linkse warmtepomp zakken kunnen gaan vullen.
  En voor de hele windmolen en zonnepanelen business geld hetzelfde.
  Die wiebelstroom maak je ook goedkoper/aantrekkelijker door de prijzen voor grijze stroom, middels de prijzen voor fossiele brandstoffen, door het dak te jagen.
  Het is het systeem dat de voormalige Sovjet Unie tot zo’n daverend economisch succes gemaakt heeft…

  Geliked door 1 persoon

 3. Bob zegt:

  Als het klimaat werkelijk verandert zou het
  ook kunnen zijn dat er tijden noch wind
  noch zon is.
  Gates had plannen om een kunstmatige wolk
  om de aarde te leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s