Poolse grenscommandant over illegale migranten: “Deze mensen zijn net stenen”

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

In het begin nog aarzelend, maar nu berichten Duitse vooraanstaande media steeds meer over de drama´s aan de Pools-Wit-Russische grens. De meelijwekkende verhalen lijken op die vanaf het jaar 2015, illegale migranten worden “vluchtelingen” genoemd, het leed wordt op de voorgrond geplaatst, het Akkoord van Dublin en de bewaking van de EU-buitengrens worden volledig buiten beschouwing gelaten en er wordt gewezen op het asielrecht. Tot nu toe ontbreken echter de teddybeer gooiers met hun grote bekken. Dat ligt vermoedelijk aan het stiekeme doorsluizen. Het welkomstgeschreeuw kunnen ze ook als alternatief voor de instellingen voor eerste opname ten gehore brengen.

Deze keer hebben de binnendringers rechtstreeks bij het Wit-Russische reisbureau de entreetickets geboekt om zich illegale toegang tot de EU en Tot Duitsland te verschaffen. Duizenden zijn al in het doelland van hun reis aangekomen, anderen worstelen met ongemakken op de geplande route, het hek van prikkeldraad en vooral met de koppigheid van de Poolse grensbewaking, maar ook aan Wit-Russische kant eindig plotseling de vriendelijke reisverkeer-service.

Ook de journalist van de “Bild-Zeitung”, Hans-Jörg Vehlewald, bericht bijna dagelijks van de Pools-Wit-Russische grens. Sinds hoofdredacteur Julian Reichelt weg is, wordt er weer politiek correct gezwamd. Vehlewald interviewt een groep Somaliërs en Piotr Mazuruk, de commandant van de Poolse grenstroepen, die wat betreft de journalist van de “Bild-Zeitung” macabere humor heeft:

[…] Men moet zich Piotr Mazuruk als humoristisch mens voorstellen. Midden in het grensgebied staat de grenscommandant voor een zestal camera´s grappen te maken met zeven Somaliërs. “Waarom zijn jullie niet via onze mooie grensovergang gekomen?”, vraagt hij aan de groep. “Er rijdt elke dag een trein van Minsk naar Parijs. Daar zouden jullie hebben kunnen uitstappen en om toelating kunnen vragen.”

Poolse vluchtelingenhelpers rondom de parlementariër Franek Sterczewski hebben de groep in de buurt van het dorp Maruszek ontdekt. De zeven Somaliërs hebben Sterczewski afgelopen maandag als wettelijk vertegenwoordiger voor hun asielaanvraag ingezet. Desondanks spant de parlementariër zich sindsdien vergeefs in om van de autoriteiten te weten te komen wat er met de Somalische groep is gebeurd.

Zijn vermoeden: ook zij werden na verzorging door vrijwillige verplegers stiekem door de grenstroepen van commandant Piotr Mazuruk terug het bos ingebracht.

Commandant Mazuruk neemt ook dat met bijtende humor op: “Dez emensen zijn net stenen. De Wit-Russen gooien hen over het hek naar ons toe. En wij gooien ze weer terug…” […]

Meer op bild.de.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Poolse grenscommandant over illegale migranten: “Deze mensen zijn net stenen”

 1. antiislamnu zegt:

  En zo hoort het gewoon weer terug gooien ze moeten blij zijn dat ze geen pakslaag krijgen

  Geliked door 3 people

 2. vangie1206j zegt:

  Gooi die “STENEN,, veel harder terug zodat ze kapot vallen.
  En dan zeggen ,,die zien we nooit meer terug hoppata,,.

  Geliked door 4 people

 3. Ben zegt:

  Somaliërs?. groter gajes kun je niet in je land krijgen.
  Terroristenvolk en te lui om te werken.

  Geliked door 5 people

 4. Ravian zegt:

  De man heeft gewoon gelijk, een uit Wit Rusland afkomstige illegaal de Poolse grens gepasseerde Somaliër KAN helemaal geen vluchteling zijn, en dus mik je die gewoon terug de grens over.
  En datzelfde geld voor al die andere zogenaamde “vluchtelingen” die de afgelopen jaren illegaal de Europese buitengrenzen gepasseerd zijn.
  Er zijn gewoon geen oorlogen in aan Europa grenzende landen, en dus kunnen er ook geen oorlogsvluchtelingen zijn.
  Het is zo simpel als één plus één is twee.
  En de oplossing is net zo simpel; je houd gewoon de grenzen dicht, en als er dan criminelen zijn die illegaal je grens passeren dan pak je die op en schop je ze terug de grens over.
  En voor dat bijna een miljoen uitvreters dat op deze wijze in Nederland is binnengedrongen geld hetzelfde; enkeltje land van herkomst.
  En dat valt dan gewoon onder het handhaven van de wet…

  Geliked door 3 people

 5. Hovawart zegt:

  Stenen zijn ook ballast, daar dragen de stijgende zeespiegel en verminderende draagkracht ook niet aan bij….dat word hozen en lozen.
  Het EU-beleid omtrent de immigratie is “To be up shit creek in a barbed-wire canoe with a rusty teaspoon for a paddle”.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  PREDIKEN! Stop de invasie!

  AfD-politicus verbijstert Duits parlement: ‘99% van de Afghanen steunt de sharia – we kunnen deze mensen niet integreren’

  “Nee, dames en heren, onze burgers, ons land is Afghanistan niets verschuldigd.” – MP Sven Tritschler

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s