De Brexit is een groot succes: Lonen stijgen, huren in Londen dalen!

(Door: Steven Garcia – Vertaling: E.J. Bron)

Britse arbeiders jubelen

Exploderende lonen, dalende huren, opbloeiende economie: voor socialistische media wordt het steeds moeilijker om het succesmodel Brexit kapot te praten. Het drukken van de lonen door de “internationale concurrentie” functioneert niet meer. Dat overstijgt waarschijnlijk de stoutste dromen van zelfs de meest radicale vakbondsman.

Wat moeten we allemaal wel niet voor sprookjes aanhoren over de Brexit: de economie op apegapen, gebrek aan geschoolde arbeidskrachten, tankstations zonder benzine. De waarheid is heel anders: nog nooit in de geschiedenis van het huidige Engeland zijn de lonen van arbeiders meer en sneller gestegen, nog nooit nam het handwerk zo´n belangrijke plaats in als nu. Want: de economie van Groot-Brittannië leeft op als zelden tevoren.

Vraag en aanbod functioneren weer: € 63.000,- voor vrachtwagenchauffeur

De Brexit maakt het (niet meer ) mogelijk. Wanneer de lonen voor arbeiders (zoals nu) “dreigen” te stijgen, kunnen (niet meer zoals vroeger) gewoon goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa geregeld worden om de lonen te drukken. Nu functioneren vraag en aanbod eindelijk weer! De reden: vanwege corona hebben circa 1,3 miljoen EU-burgers Engeland verlaten, alleen al in de hoofdstad Londen 700.000. Nu is er alleen al aan vrachtwagenchauffeurs een tekort van 100.000 mensen. Wat er nu gebeurt, overstijgt zelfs de stoutste dromen van radicale vakbondsmensen: de industriële bedrijven overbieden elkaar bijna met loonsverhogingen – en de lonen zijn vaak hoger dan dan de vakbonden ooit gedurfd hadden om te vragen. Supermarktketens zoals Waitrose moeten vrachtwagenchauffeurs inmiddels € 63.000,- per jaar betalen om ze überhaupt te krijgen. Dat is meer dan financieel analisten in de City of London verdienen (€ 55.000.-). Of leraren!

Fransen voor Brexit?

De Franse vakbonden eisen al net zulke loonsverhogingen als aan de andere kant van Het Kanaal. In Frankrijk ontbreken ongeveer 43.000 vrachtwagenchauffeurs. Maar de Fransen hopen tevergeefs – want in Frankrijk staan de grenzen (voor ijverige migranten uit Oost-Europa) nog steeds wagenwijd open. Het is waarschijnlijk geen toeval dat de Tories (“Conservatieven”) juist in de Noord-Engelse, voormalige kieskringen van Labour in 2019 grote verkiezingssuccessen vierden. En de euforie doet ook zijn intrede in Londen: waar het huurniveau langzaam weer terugkeert naar normale proporties.

Johnson verhoogt minimumlonen met 5,7%

Wie had dat kortgeleden nog gedacht: uitgerekend een conservatieve (!) premier dringt aan op de krachtige verhoging van de Britse minimumlonen. Dientengevolge zou een ongeschoolde arbeider in Groot-Brittannië minstens € 11,- per uur krijgen (dus € 1900,- bruto per maand). De ondernemersorganisatie “Confederation of British Industry” is woedend. En waarschuwt: de hogere lonen zouden tot hogere prijzen kunnen leiden. Maar de sombere geluiden van de bazen zijn te doorzichtig. In werkelijkheid zouden hogere lonen tot een enorme modernisering kunnen leiden. Want alleen wanneer arbeiderslonen duurzaam hoog blijven, zijn investeringen in rationalisering rendabel.

Fake “gasschaarste”

Wekenlang tierden de socialistische media over de “gas-chaos rondom de Brexit”. En inderdaad foeterden ook Engelsen ove rhet aantrekken van de gasprijzen. Maar dat doen de prijzen in de EU ook. En de reden in Engeland is de oplevende economie (informatie die u waarschijnlijk niet in de mainstream media te horen zult krijgen). Dit jaar zou de economie in Groot-Brittannië met 7% kunnen groeien. En dat met minder arbeidskrachten dan voor de Brexit – wat het bruto binnenlands product per inwoner naar de Europese top zou kunnen katapulteren! En last but not least: hoge gasprijzen zijn niet erg – wanneer men genoeg koopkracht bezit. En die explodeert bijna in het Verenigd Koninkrijk – terwijl ze in veel delen van de EU hardnekkig stagneert.

In werkelijkheid siddert de Europese Unie inclusief haar “rode” media-apparaat. Want de Britse opleving zal weldra aanleiding voor de Bank of England zijn om zijn rentes te verhogen. Wat de Europese Centrale Bank (ECB) ertoe zou dwingen hetzelfde te doen. Dat zou het begin van het einde van het pan-Europese socialisme kunnen zijn: want rentes van 2% en meer betekenen voor socialistische failliete staten zoals Griekenland, Italië, Portugal – of Frankrijk – het zekere einde! In werkelijkheid is de zogenaamde “Brexit-chaos” er eentje van de “rode EU”.

Bron:
wochenblick.at
Door: Steven Garcia

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op De Brexit is een groot succes: Lonen stijgen, huren in Londen dalen!

 1. karton zegt:

  Dat de Brexit een succes is verbaast mij niks. Al enkele weken hoor en zie je op tv berichten over de deplorabele toestand waarin Groot Brittanië zich zou bevinden. Dit soort berichtgeving is gebruikelijk bij de NL-media als er iets te verbloemen is. Wij worden besodemieterd maar gelukkig komen daar steeds meer Nederlanders achtr.

  Geliked door 3 people

 2. Bert zegt:

  Wacht nog maar even, tot die Boris klaar is met ze klimaat plannen.
  Ook Boris vind dat de wereld vergaat zonder ingrijpen.
  Ik zag ‘m vandaag ergens in een nieuwsbericht zijn doem bericht verkondigen.

  Like

 3. Schuimpje zegt:

  Zo voorspelbaar en kinderachtig inderdaad. Al die linkse journalisten die destijds bijna activistisch tegen de Brexit waren. Tegenwoordig bij ieder klein nieuwtje over elke tegenslag wordt dat meteen vermeld als groot nieuws, en proberen ze wanhopig nog een beetje gelijk te halen. Dit fenomeen wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat deze niet-onafhankelijke journalisten in de ontkenningsfase zijn blijven hangen. De EU is in hun ogen zo ideaal dat ze blind zijn voor de schaduwkanten ervan. Ze hebben een grote fout gemaakt door destijds partij te kiezen. Kranten, radio, tv en websites die nu nog wel objectief nieuws brengen over Brexit zijn op 1 hand te tellen. Ik hoop dan ook dat deze weblog altijd een vrijplaats zal blijven waar voor- en tegenstanders hun mening kunnen geven.

  Geliked door 2 people

 4. ronjaspers zegt:

  Vergis je niet in die boris johnson,hij is een vrijmetselaar en een marionetpop van de NWO kliek.

  Like

 5. Jan zegt:

  De echte reden waarom de EU Brexit Groot-Brittannië haat
  De boze brief van de Franse premier bevestigt dat sommigen in het neo-Imperium een voorbeeld willen stellen aan ons opstandige Britten.

  Brendan O’Neill

  De echte reden waarom de EU Brexit Groot-Brittannië haat
  De boze brief van de Franse premier bevestigt dat sommigen in het neo-rijk een voorbeeld willen stellen aan ons opstandige Britten.

  Eindelijk heeft iemand het stille gedeelte hardop gezegd. De Franse premier Jean Castex heeft een brief aan de Europese Unie geschreven waarin hij eist dat het een voorbeeld wordt van Brexit Groot-Brittannië. Gericht aan Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, roept Castex op tot een officiële reactie van de EU op de weigering van Groot-Brittannië en Jersey om enkele tientallen Franse boten de vergunningen te verlenen die ze nodig hebben om in de wateren rond Jersey te vissen. Het is absoluut noodzakelijk, zegt Castex, dat Brussel Parijs steunt in deze visserij-ruzie en dat het Groot-Brittannië op de een of andere manier berispt. Waarom? Omdat, zegt hij, het ‘onontbeerlijk is om de Europese publieke opinie te laten zien dat… het meer schade berokkent om de EU te verlaten dan om erin te blijven’.

  Boom. Daar is het. In zwart en wit. Waar velen van ons Brexiteers de afgelopen vier of vijf jaar voor waarschuwen. Namelijk dat de meedogenloze agitatie van sommige Europese leiders tegen Brexit Groot-Brittannië, hun vastberadenheid om ons een vernederende deal op te leggen, niet alleen werd aangedreven door een instinct om de integriteit en het concurrentievoordeel van de interne markt te behouden tegen deze nieuwe onafhankelijke krachtige economische kracht op de westkust van de Unie. Nee, het ging er ook om aan de mensen die onder het bevel van de Euro-oligarchie leven te laten zien dat ze de EU op eigen risico verlaten. Dat als ze doen wat wij Britten deden, en op eigen houtje toeslaan, hun leven moeilijker zal worden. Meneer Castex heeft ons allemaal een groot plezier gedaan – hij heeft de bestraffende drang en existentiële angst bevestigd die schuilgaat achter de woede van Europese functionarissen over Brexit-Brittannië. Merci, premier.

  De brief van Castex komt naar voren in de context van een escalerende botsing over visrechten na de Brexit. De vraag wie het recht heeft om de Britse wateren te betreden, inclusief de wateren rond de Crown Dependency van Jersey, voor de Franse kust, is een serieus knelpunt geweest in de Brexit-besprekingen. Honderden pagina’s documentatie zijn geschreven, aanpassingsperioden zijn opgesteld, woedende ruzies zijn ontstaan. Franse vissers protesteerden rond de haven van St. Helier in Jersey, en op een gegeven moment stuurden zowel Groot-Brittannië als Frankrijk marineschepen naar het gebied om toezicht te houden op deze bizarre visoorlogen. De weigering van Jersey om vergunningen te verlenen aan 75 Franse vissersvaartuigen om zijn wateren te betreden, is het laatste pijnpunt. De Fransen zijn woedend. En ze willen dat hun vrienden in Brussel delen in hun woede.

  De brief van Castex is een zeer nuttige interventie omdat het vastlegt wat er echt op het spel staat in deze impasse. Dit gaat niet alleen over vissen. Het gaat helemáál niet om vis. De visserij is goed voor een minuscuul deel van zowel de Britse als de Franse economie. Nee, het gaat om veel grotere vragen over soevereiniteit, macht en reputatie. Castex vertelt von der Leyen dat de ‘niet-coöperatieve houding van het Verenigd Koninkrijk’ niet alleen voor de Franse vissers moeilijkheden veroorzaakt, maar óók voor de EU zelf. De weigering om visvergunningen te verlenen aan enkele tientallen Franse boten lijkt misschien een klein punt, maar het stelt de ‘geloofwaardigheid’ van de EU en ‘ons vermogen om onze rechten te verdedigen als het gaat om door de Unie ondertekende internationale overeenkomsten’ in twijfel, aldus Castex. De arrogante capriolen van Brexit – zoals de Fransen ze zien – kunnen ‘een precedent scheppen voor de toekomst’, benadrukt Castex. En daarom moet de EU zich aansluiten bij Parijs – om Groot-Brittannië, de Europeanen en vermoedelijk de wereld duidelijk te maken dat als je de EU verlaat, het leven geen makkie zal zijn. We moeten laten zien, zegt hij, als een ouderwetse kolonialist die neerkijkt op een vervelende, verheven natie die het aandurfde zich los te wurmen van het rijk, dat ‘het meer schade berokkent om de EU te verlaten dan om erin te blijven’.

  Castex heeft de visoorlogen behulpzaam in hun juiste historische context geplaatst. Wat op het eerste gezicht een schermutseling lijkt te zijn tussen Franse vissers en een Britse afhankelijkheid, is in werkelijkheid de zoveelste uitdrukking van het bittere verzet van de EU tegen de vestiging van echte, betekenisvolle soevereiniteit in het VK na het referendum van 2016. Van de vissen rond Jersey tot al die moeizame handelsbesprekingen tot het aanhoudende probleem van het Europese Hof van Justitie dat enige vorm van jurisdictie geniet in Noord-Ierland, dit kan lijken op gekibbel over de technische kwestie van hoe Groot-Brittannië en de EU zich tot elkaar zullen verhouden in deze nieuwe tijd. In werkelijkheid zijn het echter allemaal manifestaties van een van de belangrijkste en meest ingrijpende conflicten van onze tijd – die tussen een volk dat de soevereiniteit van hun land wil terugwinnen en herstellen en de globalistische instelling die dit verlangen naar soevereine controle beschouwt als een bedreiging voor zijn grensoverschrijdende oligarchische macht. Als Castex zegt dat de spanningen in Jersey niet alleen over vis voor de Fransen gaan, maar ook over de macht van de EU in de nasleep van de Brexit, heeft hij gelijk.

  Het mag nooit worden onderschat hoe hard de Brexit het gevoel van legitimiteit en autoriteit van de EU heeft aangetast. Dit is namelijk een van de redenen waarom sommigen van ons de Brexit zo sterk steunden – niet alleen om het proces om de democratie hier in het VK te herstellen, maar ook als een manier om de instellingen van de Brusselse oligarchie te verzwakken en te demonstreren tegen de wereld dat de EU niet onfeilbaar is. Te oordelen naar de broosheid van de EU na de Brexit, haar nauwelijks verhulde angst, haar buitenmaatse, obsessieve woede met ons in opstand komende Britten, waren we duidelijk succesvol in deze poging. Brexit heeft de diepe morele crisis van de EU aan het licht gebracht, en nu heeft de brief van Castex meer licht op deze crisis geworpen. Straf Brexit Groot-Brittannië om de rest van het Europese gespuis op zijn plaats te houden – dat is in wezen wat hij zegt. Het herinnert ons eraan wat een briljante democratische slag voor de oligarchie de EU-Brexit is geweest. Ze zijn existentieel van streek en ze zullen ons, Britten, blijven geselen in een wanhopige poging om hun zwakte als kracht en hun onzekerheid als vertrouwen op te fleuren. Het is een verder bewijs dat we volkomen terecht voor Leave hebben gestemd en dat andere Europese volkeren ons voorbeeld moeten volgen. Omdat een vakbond die je meedogenloos zou straffen voor je vertrek, een vakbond is waar je geen lid van zou moeten zijn.

  Like

  • karton zegt:

   @ Jan op 2-11-2021 om 15.13 u.
   Wát een relaas @ Jan, maar zinnig om te lezen !
   Wat mij óók trof was de opmerking dat “je géén lid zou moeten zijn van een vakbond”.
   Helemaal mee eens. Ik ben er enkele jaren lid van geweest maar snel gestopt toen ik merkte welk soort personen aldaar “aan de touwtjes trokken”.
   Allemaal omhoog gevallen figuurtjes die via een vakbond proberen om in de politiek te geraken. Wim Kok was zo’n mafkees, een verschrikkelijke zakkenvuller nadat hij ook nog eens commissaris bij ING werd ná z’n “politieke loopbaan”, ten tijde waarvan o.a. de moord op dhr. Fortuyn plaatsvond. Meer recentelijk de vette Agnes Jongerius, uitgekotst bij de vakbond maar nog prima te gebruiken in het EU-parlement.
   Zakkenvullers zijn ‘t, anders niks. Geen enkele meerwaarde voor de NL-maatschappij.

   Like

 6. Bob zegt:

  Moeder de Gans(MSM) vertelt dat de grote
  boze reus(Brexit) Klein Duimpjr(VK) vertrapt.
  De gans met de gouden eieren wordt
  opgehokt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s