De profiteurs van de crisis: Globale elites, multimiljardairs, grote concerns

(Door: Guido Grandt – Vertaling: E.J. Bron)

Al lange tijd beheersen de corona-pandemie, natuurrampen, militaire conflicten, burgeroorlogen en opstanden, de vluchtelingencrisis evenals globale recessies ons leven.

Door globalisering en “catastrofe-kapitalisme”, zoals de Canadese journaliste Naomi Klein het een keer treffend uitdrukte, staan de elites uit de economie en de politiek met de rug tegen de muur. Want de wereld is al lang “te gronde gegaan” en “uitgebuit”. De eigen welvaart van de globale spelers wordt bedreigd. En daarmee ook hun doelen om op de langere termijn economievriendelijke strategieën en de staat uit de macht te ontzetten. Deze “globaal heersende klasse” bestaat volgens de overleden Duitse professor in de sociologie, Bernd Hamm, uit superrijken en rijken, CEO´s (bestuursvoorzitters) en leidende kaders van multinationale grote ondernemingen en hun functie-elites in de politiek, het leger, de media en Think Tanks. Onder de dekmantel van crises en oorlogen zetten ze vaart achter hun agenda.

Splijting van de samenleving

De corona-pandemie splijt de samenleving in “gevaccineerden” (“proefkonijnen”) en “ongevaccineerden” (“sociaal gevaarlijke individuen”), creëert zodoende een “tweeklassen-maatschappij” en produceert bewust sociale onlusten.

De regeringen gebruik(t)en de pandemie ervoor om met speciale wetten of uitgebreide wetsbesluiten de grond- en vrijheidsrechten van de burgers te beperken of op te schorten (bijv. de lichamelijke integriteit, recht van vrije vestiging of de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vergadering).

Noodzakelijke hervormingen?

Alle desbetreffende maatregelen van de staat worden gedekt door de infectiebeschermingswet. Daartoe behoren o.a. de sluiting van winkels, scholen en kleuterscholen, meldingen door de autoriteiten van corona-infecties, huiselijke quarantaine voorschriften (die bij overtreding met tot twee jaar gevangenisstraf gesanctioneerd kunnen worden), uitgaansbeperkingen, contactverboden, het peilen van mobiele telefoons, reguleringen van levensmiddelen en andere goederen, uitgaansverboden (lockdowns). Indien nodig zelfs gedwongen vaccinaties “ter bescherming van derden”. Desbetreffend legden de autoritaire, neoliberale elites de getroffen staten schijnbaar noodzakelijke “hervormingen” op, vooral echter bezuinigingsprogramma´s. In werkelijkheid ging het er om de lonen van de werkenden te verlagen (goedkope lonen), mini-jobs, contracten over aanneming van werk en uitzendwerk in te voeren, evenals de macht van de vakbonden te breken. Ook om ingrepen in de sociale- gezondheids- en onderwijssystemen door te drukken, de werknemersrechten te reduceren en vaart te zetten achter de privatisering van openbare instellingen.

Nieuw economisch systeem

Zo werd er een nieuw economisch en sociaal ordesysteem geïnstalleerd, waarvan het volgende doel de afschaffing van contant geld is. Want door een digitalisering van het betalingsverkeer kunnen de mensen nog beter gecontroleerd worden. Onder de dekmantel van de zogenaamde “oorlog tegen de terreur” werden massale controlemechanismen geïnstalleerd. Ter “bescherming van de binnenlandse veiligheid” werden antiterreurwetten aangenomen, politiewetten verscherpt, antiterreur databanken gecreëerd. Vooral in de VS ontstond zodoende een permanente uitzonderingstoestand met een rechtsvrije ruimte, waarin verdachten geïnterneerd en zelfs gefolterd kunnen worden (Guantánamo Bay, Abu Ghraib). Bovendien werden door de zogenaamde “Patriot Act” aanvalsoorlogen evenals de beperking van grondrechten gerechtvaardigd. Ook maken de globale spelers gebruikt van het produceren van angst, verboden en bewaking. Er wordt gedreigd met klimaatvluchtelingencrises, natuurrampen e nieuwe pandemieën, voordat de aarde volledig “ten onder gaat”. Zo zouden de in de corona-crisis beproefde beperkingen van burgerlijke vrijheidsrechten weldra ook voor de klimaatverandering kunnen gelden. De mensen moeten door het afzien van dingen en verboden hun complete levensstijl veranderen: verre reizen met het vliegtuig, een SUV in de garage of de dagelijkse vleesconsumptie zullen weldra al tot het verleden behoren. Nieuwe klimaatbelastingen (CO²-belastingen), verhoging van de energieprijzen, rijverboden, snelheidsbeperkingen, elektrische auto´s, dure verbouwing van huizen door energiebezuinigingsvoorschriften (en dus een stijging van de woonlasten voor huiseigenaren en huurders), beperkingen van de consumptie van vlees enz. zullen volgen.

Het gaat alleen maar om machtsbehoud

Uiteindelijk gaat het in de kunstmatig geproduceerde crisesaltijd om politiek en economisch machtsbehoud, behoud van eigendom en vermogensvermeerdering van de globale elites. Dat kan alleen maar bereikt worden door de vernietiging van de beveiligingssystemen, radicale sociale dumpings en beperkingen van de vrijheidsrechten, evenals controlemechanismen door de staat. Andreas Banoutsos, voormalig directeur van de Vereniging van Griekse industriëlen, zei met betrekking tot de economische en financiële crisis van 2007/2008 heel juist: “De rijke mensen werden in de crisis rijker, zij profiteren van de situatie (…). Alles wat er gebeurde, is in werkelijkheid geen reële crisis, maar een crisis die door een bepaalde elite werd geprovoceerd om door de armoede van andere mensen machtiger en nog rijker te worden.”

Bron:
wochenblick.at
Door: Guido Grandt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

43 reacties op De profiteurs van de crisis: Globale elites, multimiljardairs, grote concerns

 1. Jan zegt:

  Indiase televisie onthult hoe Pfizer landen treitert en chanteert om COVID-‘vaccins’ te kopen- “Landen in totale wanhoop worden gedwongen tot vernederende concessies” (VIDEO)
  video

  Geliked door 1 persoon

 2. antiislamnu zegt:

  Mooie voorbeeld van de milieu terreur is de rijkste mens op aarde Ellon Musk .
  De hogere inkomens kunnen een tesla aanschaffen met 10 duizenden euro’s subsidie die bij Musk ze zakken in gaat.
  En wie betaalt dit alles juist ja Jan de arbeider .

  Geliked door 4 people

 3. saddy zegt:

  Onder noodzakelijke hervormingen staan een paar treffers.

  in australie is er een wet door hun “”tweede kamer”” die idd deze aspecten bevat:

  -2 jaar straf max of 90.000 aus dollar.
  -lockdown mogelijk ook als daar lokaal geen reden voor is.
  -quarantaine kamp. (Zo omschreven dat het in de praktijk Dachau voor mensen met een IQ boven de 66 wordt.)
  – en nog een paar van dit soort totalitaire willekeuren.

  Maar er is 1 extra regel die hier niet genoemd is en die je in slaap moet sussen Er komt dan ook een commissie die de premier controleert. Veilig gevoel toch? (Helaas: De premier benoemt de leden van deze commissie!)

  Deze wet gaat ook wel door hun eerste kamer want het vertrouwen waarmee ze steeds zeggen: This is the new world order is erg groot.

  Geliked door 2 people

 4. hans zegt:

  Dit stuk is zeker informatief en ok, maar het word te defaitistisch gepresenteerd. Dit is niet een onomkeerbare natuurwet, want als mensen het echt zat worden dan pakken ze de wapens op en zijn al deze fascisten nergens meer veilig. Wat gaan ze doen als 500,000 mensen naar de directiekantoren gaan van Pfizer of de media en het in de hens steken en alles wat er uit probeert te kruipen helemaal de tering te slaan! Dat moment ligt dichterbij dan hun totale dictatuur.
  Zo geld dat ook voor die Rockefellers, Rotschilds en Sorossen en niet te vergeten Zuckerbergen en Gateshondjes. Het leuke is dat nu vrijwel iedereen die een beetje nadenkt weet wie deze smerige engerds zijn!

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Nieuw internationaal Ivermectine-rapport van 64 onderzoeken toont 86% succes als profylaxe en 67% succes bij vroege behandeling
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/11/wonder-drug-new-international-ivermectin-report-64-studies-shows-86-success-prophylaxis-67-success-early-treatment/

  De tabletten kosten ca €20, terwijl de farmaceuten met hun rotzooi honderden miljarden bij elkaar schrapen

  Geliked door 1 persoon

 6. Albert zegt:

  De zonnekoning dacht ook dat hij goed bezig was… tot de koppen letterlijk begonnen te rollen…

  Geliked door 2 people

 7. Julia zegt:

  De algehele economie komt onder een enorme druk, huizenbezitters wacht een zware mokerslag https://www.xandernieuws.net/algemeen/nederlandse-huizenmarkt-nu-grootste-nationale-zeepbel-ooit-is-de-onvermijdelijke-crash-dichtbij/ Mensen die een huis hebben gekocht en nu nog van hypotheekaftrek kunnen profiteren zullen zwaar worden getroffen waardoor de te hoog afgesloten hypotheken onbetaalbaar worden https://www.telegraaf.nl/financieel/577169031/eu-kaapt-onze-hypotheekrenteaftrek-hervorming-geeist-voor-coronasteun Banken zijn nagenoeg failliet gevolg spaargelden zullen snel verdampen, energieprijzen zullen jaarlijks flink stijgen en voedsel vele malen duurder worden maar ook schaarser. Kortom dit alles wordt onder het kopje pandemie de algehele samenleving aangedaan. Nu weer nieuwe maatregelen puur om nog bedrijven om zeep te helpen en banen laten verdwijnen. We mogen allemaal ons hart vast houden wat ons de komende jaren staat te wachten. Alleen de elite en multi nationals zullen er rijker van worden en vooral de big pharma door het dingen van vaccinaties dat de komende jaren het geval zal zijn. Het twee G communisme is ook bij Rutte en De Jonge al in voorbereiding dus het is kiezen of delen of je zelf laten vergiftigen door een experimenteel experiment of algeheel uitgesloten te worden van de samenleving zelfs niet meer mogelijk om te werken dus geen salaris als je niet bent gevaccineerd of genezen bent van corona. Het smerige politieke spel gaat vanaf vanavond verder uitbreiding van de toegangspas die volgens de smerige leugenaars Rutte en De Jonge tijdelijk zou zijn en de leugen dat vaccinatie nimmer verplicht mag worden is de grootste leugen. Kortom de realisatie van de agenda NWO 2030 zal ons allen bezuren en zullen leven onder een enorme dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

  • Fred F zegt:

   die vinden het vast niet erg. Toen dit jaar vrijstelling op aankopen buiten de EU onder 22 EUR eventjes werd afgeschaft kon ik nauwelijks een tegenargument vinden. Er waren vaak reacties in de trant van “ik betaal dolgraag die belasting, want (het is belastingonduiking/gelijk speelveld/aanslag op het milieu vul maar in)” en die werden dan nog bedolven onder de likes, dat bedoel ik, waarom zou je je dan druk om hen moeten maken?

   Like

 8. Republikein zegt:

  “Al lange tijd beheersen de corona-pandemie, natuurrampen, militaire conflicten, burgeroorlogen en opstanden, de vluchtelingencrisis evenals globale recessies ons leven.”

  Hoe lang is lang?
  Sinds homo erectus?
  Hoe lang is ook een Chinees!
  Maar dat wisten we al.

  Like

 9. Joe zegt:

  De massa moet de globaliseringelite ter verantwoording brengen en de rekening daarvan presenteren!

  Like

 10. Bas zegt:

  Dr Scott Jensen durft de waarheid te spreken!!!

  Criticaster1960
  Dr. Scot Jensen. Aangeklaagd voor leugens. Had gezegd dat hij vanuit de overheid opdracht had gekregen om ‘corona’ als doodsoorzaak te noteren als niet duidelijk was waaraan iemand overleden was. Zo werden de cijfers opgedreven..
  Vrijgesproken. Had t overheidsdocument nog

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Hoe Pfizer landen chanteert…

  Geliked door 1 persoon

 12. Bas zegt:

  De Nederlandse premier Mark Rutte kreeg een onderscheiding uit handen van Schwab. Hij is een van de lievelingetjes.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Bas op 2-11-2021 om 11.58 u.
   Ik val van de ene verbazing in de andere !!
   Gaat mestkever Schwab nu óók al z’n eigen onderscheidingen uitreiken , in elkaar geknutseld door mevr. Schwab ? Hoewel………ik kan me niet voorstellen dat zó één smeerlap als Schwab een echtgenote zal hebben, maar “geld maakt blind” zegt men weleens.
   Gaat die dwaze Rutte nóg krommer lopen met al die kroonkurken aan z’n jasje.
   Zou zo’n nietsnut als Rutte nou ook écht blij zijn met zo’n kroonkurk van vriendje Schwab ? Ik denk dat, als je Rutte iets op z’n jasje plakt, hij zo trots als een aap met 7 lullen door Den Haag gaat paraderen, niet wetend hoe belachelijk hij eruit ziet !
   Ja ja, we zijn mooi in den aap gelogeerd met deze clownsfiguur.

   Like

 13. Bas zegt:

  Echtpaar ursula en heiko von der leyen
  De een koopt de vaccins, de ander maakt ze….

  https://pbs.twimg.com/media/FDLgjdfXIAg6TyX?format=jpg&name=900×900

  Geliked door 1 persoon

 14. droevige mof zegt:

  De Oostenrijkse regering blijft dreigen met een lockdown alleen voor de ongevaccineerden. Als er meer dan 600 bedden op de intensive care bezet zijn (Oostenrijk heeft 9 miljoen inwoners), dan mogen de niet-gevaccineerden alleen in noodgevallen het huis verlaten. Dit kan spannend worden, Austria en Australia lijken steeds meer op elkaar te gaan lijken.
  https://www.merkur.de/welt/corona-oesterreich-lockdown-ungeimpfte-5-stufen-plan-kanzler-schallenberg-kontrolle-polizei-kritik-91081553.html

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ droevige mof op 2-11-2021 om 12.58 u.
   Oostenrijk, Oostenrijk ?
   Kwam daar óók niet ene Adolf H. vandaan ?
   Het gezegde : “Een vos verliest wel z’n haren maar niet z’n streken” , gaat kennelijk óók voor hele landen !
   Die Adolf H.-streken blijven ze houden én etaleren !
   Ik begrijp dat Quasimodo Rutte én Hugo Mengele, grote aanhangers van de Adolf-H.-doctrine zijn.

   Like

 15. Bas zegt:

  De grote reset. “De pandemie vertegenwoordigt een zeldzame maar beperkte kans om onze wereld te reflecteren, opnieuw vorm te geven en te resetten”. Klaus Schwab over hoe we kunnen herstellen van COVID-19 om een ​​gezondere, rechtvaardigere en welvarendere toekomst op te bouwen….

  Geliked door 1 persoon

 16. Bas zegt:

  DE TEMPERATUUR OP AARDE IS DE AFGELOPEN 15 JAAR NIET GESTEGEN!

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-2425775/Climate-scientists-told-cover-fact-Earths-temperature-risen-15-years.html

  ’s Werelds beste klimaatwetenschappers zeiden dat ze het feit moesten ‘verdoezelen’ dat de temperatuur op aarde de afgelopen 15 jaar niet is gestegen

  – Uit gelekt rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de temperatuur in de wereld de afgelopen 15 jaar niet is gestegen
  – Politici hebben hun bezorgdheid geuit over het definitieve ontwerp
  – Vrees dat de bevindingen ontkenners van door de mens veroorzaakte klimaatverandering zullen aanmoedigenn.

  Wetenschappers die aan de meest gezaghebbende studie over klimaatverandering werkten, werden aangespoord om het feit te verdoezelen dat de temperatuur in de wereld de afgelopen 15 jaar niet is gestegen, zo wordt beweerd.

  Een uitgelekte kopie van een rapport van de Verenigde Naties, samengesteld door honderden wetenschappers, toont aan dat politici in België, Duitsland, Hongarije en de Verenigde Staten hun bezorgdheid uitten over het definitieve ontwerp.

  Volgende week gepubliceerd, wordt verwacht dat het ingaat op het feit dat 1998 het warmste jaar ooit was en de wereldtemperaturen het nog niet hebben overschreden, wat wetenschappers tot nu toe met moeite hebben kunnen verklaren.

  Het rapport is het resultaat van zes jaar werk van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering (IPCC) van de VN, dat wordt gezien als de wereldautoriteit op het gebied van de omvang van klimaatverandering en de oorzaak daarvan – waarop regeringen, waaronder de Britse, hun groene beleid baseren.Wetenschappers die aan de meest gezaghebbende studie over klimaatverandering werkten, werden aangespoord om het feit te verdoezelen dat de temperatuur in de wereld de afgelopen 15 jaar niet is gestegen, zo wordt beweerd.

  Een uitgelekte kopie van een rapport van de Verenigde Naties, samengesteld door honderden wetenschappers, toont aan dat politici in België, Duitsland, Hongarije en de Verenigde Staten hun bezorgdheid uitten over het definitieve ontwerp.

  Volgende week gepubliceerd, wordt verwacht dat het ingaat op het feit dat 1998 het warmste jaar ooit was en de wereldtemperaturen het nog niet hebben overschreden, wat wetenschappers tot nu toe met moeite hebben kunnen verklaren.

  Het rapport is het resultaat van zes jaar werk van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering (IPCC) van de VN, dat wordt gezien als de wereldautoriteit op het gebied van de omvang van klimaatverandering en de oorzaak daarvan – waarop regeringen, waaronder de Britse, hun groene beleid baseren.

  Geliked door 1 persoon

 17. Bas zegt:

  Australië, geen prik, geen geld…

  BANKREKENINGEN VAN DE NIET-GEVACCINEERDE WORDEN IN AUSTRALI GESLOTEN, HET GELD WORDT INgehouden TOTDAT ZE WORDEN GEVACCINEERD! DIT IS HET BEEST SYSTEEM IN VOLLE GANG GEEN VAX GEEN BANKREKENING GEEN VOEDSEL GEEN NIETS HERSTEL DEZE MENSEN EN VECHT HARD TERUG WIJ ZIJN IN OORLOG MET HET KWAAD

  Geliked door 2 people

 18. Bas zegt:

  Robert F. Kennedy doet een wanhopig pleidooi aan de wereld om weerstand te bieden aan de tirannie die wordt ingevoerd in naam van Covid, een waarschuwing dat we ons nu op nazi-gebied bevinden.
  Ik weet niet waarom mensen (meestal links) die hierin meegaan niet zien wat er gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 19. Bob zegt:

  De mens is een dier.
  Een roofdier. In de dieren wereld is het
  normaal dat alleen bij honger een ander dier
  wordt opgevreten
  Het roofdier dat de mens heet wil niet alleen naar
  behoefte anderen opvreten maar wil ook
  reserves aanleggen , ook al heeft het zoveel
  dat het in zijn leven nooit opkomt.
  De kleine rovers verschuilen zich voor de grote
  rovers wordik niet gezien word ik niet opgevreten.
  De hele kudde kijkt toe zonder zich te verdedigen,
  want als de kleine rover zich verdedigt is die alleen
  en wordt vernietigd.
  Samen sterk kent de kudde niet.
  Het nooit genoeg rovers dier wil daarom steeds meer.
  Dit verhaal is net onduidelijk als de manier waarop
  de geslagen mens reageert.

  Geliked door 1 persoon

 20. Bas zegt:

  telegraaf:
  Om in aanmerking te komen voor miljarden uit het Europese coronaherstelfonds eist Brussel dat het kabinet gaat tornen aan de regeling voor huizenbezitters. https://telegraaf.nl

  Geliked door 1 persoon

 21. Bas zegt:

  Like

 22. Hovawart zegt:

  De elite bezitten straks echt alles, krijgen een zeer dikke vinger in alle facetten van de samenleving, totale zeggenschap over leven en dood, zelfs over voortplanting………….brrrrr

  Geliked door 1 persoon

 23. Blaffertje zegt:

  Thierry is helemaal van het paadje.
  Dit gaat te ver en straks komt hij weer met een verklaring dat hij het niet zo bedoeld had. 🙄
  De domme opmerking van “had hij griep?” waarmeee hij op de IJslandse voetballer speelt doelt die een hartstilstand heeft gekregen.
  Zie de tweet hieronder. 👇🏻

  Like

 24. Bas zegt:

  Thierry Baudet

  Het ergste moet nog komen… Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bestelt 90 pantserwagens voor ‘ordehandhaving’. Levering vanaf begin 2022. Waar gaan ze dan mee komen dat de mensen zo boos maakt, dat ze hen alleen nog met pantserwagens aankunnen?

  interieur.gouv.fr
  Le ministère de l’Intérieur commande 90 véhicules blindés de maintien de l’ordre à la société…
  À l’issue d’une mise en concurrence initiée en décembre 2020, le ministère de l’Intérieur va acquérir des véhicules blindés de maintien de l’ordre pour la Gendarmerie nationale. La société SOFRAME a…

  Geliked door 1 persoon

 25. Bas zegt:

  Mondiale burgemeesters met een globalistische agenda. De bekendste burgemeesters zijn zowel lid van het WEF als van Global Parliament of Mayors. Klik op link voor hun missie:
  https://globalparliamentofmayors.org/gpm-mayors/

  Geliked door 1 persoon

 26. Jan zegt:

  De donkere kant van thuiswerken
  We vervagen de grens tussen ons werk- en privéleven.
  Para Mullan

  Dolly Parton’s hit over de beproeving ‘Werken van negen tot vijf’ moet worden herschreven. In onze tijd van Covid lijken we onverbiddelijk op weg te gaan naar een wereld van ‘flexibel werken’.

  [https://youtu.be/UbxUSsFXYo4]
  Dolly Parton – 9 To 5

  Het Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) heeft zojuist een discussie gelanceerd over de regels voor flexibel werken. Nu moet je 26 weken ergens in dienst zijn geweest voordat je recht hebt op flexibele werkregelingen. En je kunt maar één keer per 12 maanden een verzoek indienen. In de consultatie wordt onderzocht of deze regels moeten worden geliberaliseerd.

  De roep om flexibeler werken komt van alle kanten, zowel van bedrijfsverenigingen als vakbonden. Zo lanceerde het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) in februari de campagne ‘Flex from First’. Ondertussen stelt Frances O’Grady, algemeen secretaris van het Trades Union Congress, dat flexibel werken ‘werkende mensen helpt om werk en hun andere verantwoordelijkheden te combineren’.

  Flexibel werken kan een aantal dingen betekenen – van parttime werken tot flexibele begin- en eindtijden. Maar vaker wel dan niet, vooral sinds de pandemie, betekent flexibel werken gewoon thuiswerken. Veel medewerkers hebben hier tijdens de lockdown voor het eerst van geproefd. Uit een onderzoek van het Office for National Statistics (ONS) in juli bleek dat 85 procent van de thuiswerkende volwassenen wilde dat hun werkgevers permanent een hybride aanpak zouden aannemen, wat inhoudt dat ze ten minste een deel van de tijd op afstand zouden kunnen werken.

  Flexibel werken zou voordelen opleveren voor zowel werkgevers als werknemers. Werkgevers besteden minder aan kantoorkosten omdat er minder personeel binnenkomt. Velen geloven dat flexibel werken het ziekteverzuim vermindert en de motivatie verhoogt – en dus de productiviteit. Het geeft werkgevers ook een grotere pool van talent om uit te kiezen – als iedereen vanuit huis werkt, kunnen rekruten uit alle delen van de wereld komen.

  Werknemers kunnen ondertussen reistijd besparen en hun beroepsleven aanpassen aan hun behoeften, hun verantwoordelijkheden thuis en hun persoonlijke omstandigheden.

  Maar is flexibel werken echt een win-win voor beide partijen? Wat betekent het voor werknemers om hun werk in huis te halen, mogelijk zeven dagen per week?

  Thuiswerken is natuurlijk niet helemaal een nieuwe trend en de problemen die het met zich meebrengt ook niet. Technologische ontwikkelingen, zoals smartphones en breedband, hebben ons 24 uur per dag bereikbaar gemaakt voor onze werkgevers. Dit heeft bijgedragen aan het creëren van een ‘altijd aan’-mentaliteit, die ons ertoe aanzet onze smartphones bijna dwangmatig te controleren op sms’jes en e-mails. Dit vervaagt al de grens tussen ons werk en ons privéleven. Voor sommige mensen staat bijna elk uur dat zij wakker zijn in het teken van werk.

  Thuiswerken tast deze grens nog verder aan.
  Wanneer al je werk virtueel wordt uitgevoerd, nodig je via Zoom je managers bij je thuis uit. Je bazen kunnen zelfs oordelen over je levensstijl op basis van wat ze zien.

  Dit binnendringen van werk in onze huizen berooft ons van onze privéruimte, waar we ons kunnen afsluiten van ons werk en kunnen ontspannen zoals we willen. Het is voor iedereen moeilijk om tot rust te komen als ze constant telefoontjes van hun werk aannemen of als ze weten dat ze weer aan het werk moeten als ze hun kinderen naar bed hebben gebracht.

  Deze privéruimte is ongelooflijk waardevol. Thuis doen we een groot deel van ons denken en reflecteren op ons handelen. Hier kunnen we problemen delen en bespreken met onze dierbaren. Dit is waar we onze emoties kunnen uiten en zeggen wat we willen zeggen. Dit is niet mogelijk als er van ons verwacht wordt dat we de hele tijd bereikbaar zijn.

  Niet alleen het werk zelf is het probleem, maar ook de verwachting van het werk. Een studie uit 2016 wees uit dat ‘alleen al het anticiperen op werk een stress creëert die een werknemer uitsluit van het geestelijk afstand doen van werk’. Deze ‘verwachtingen – reëel of ingebeeld – veroorzaken meer problemen, waaronder burn-out en problemen met de balans tussen werk en privéleven, dan de werkelijke tijd die nodig is om e-mails buiten kantooruren te lezen en erop te reageren’.

  De opkomst van flexibel werken en thuiswerken wordt kritiekloos toegejuicht, schijnbaar van alle kanten. Maar hoewel iedereen het recht zou moeten hebben om flexibel werken te vragen, mogen we ons geen illusies maken over de nadelen. We hebben allemaal tijd buiten het werk nodig die we echt onze eigen tijd kunnen noemen. En we moeten zeker niet voortdurend ‘stand-by’ staan voor onze werkgever.
  https://www.spiked-online.com/2021/11/02/the-dark-side-of-working-from-home/

  Like

 27. Eppo zegt:

  Het aantal asielzoekers nam sinds juni
  toe van 700 per week naar meer dan 1000
  per week.Het zijn vooral Syriërs,Turken
  en Afghanen.Het aanmeldcentrum in Ter
  Apel raakte overvol doordat mensen
  niet konden doorstromen naar azc’s.Die
  zitten ook vol doordat er onvoldoende
  woningen voor statushouders zijn.

  Heel dat Midden Oosten halen ze hier binnen.
  Werk maar hard tot je 70e voor Ze.
  Opvangen in Eigen Geloofs Regio.
  Daar horen Ze thuis.

  Like

 28. Julia zegt:

  Ach Willem en zijn vrouw hebben toch maar weer even het vliegtuig gepakt. https://www.ad.nl/show/koningspaar-maakt-zich-op-voor-reeks-activiteiten-na-verwelkoming-op-vliegveld-abu-dhabi~aa2747a3/ Die genieten wel en vliegen er flink op los maar het klootjesvolk krijgt het nakijken nu weer de waanzin over het rondom de niet werkende mondmuil. Met recht massa klootjesvolk te dom om na te denken en volgzaam de waanzin te blijven volgen https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/kabinet-herinvoering-coronamaatregelen-niet-bedoeld-om-besmetting-te-voorkomen-maar-om-urgentiebesef-te-kweken/ Waar halen die elitaire smerige fascisten de moed vandaan. Zullen we dan maar eens beginnen alle privé jets en regeringsvliegtuigen in de hangars te zetten dan is dat t.b.v. van de klimaathysterie al opgelost dan kan het elitair gespuis gewoon vanuit huis video vergaderen en komt er ook een eind aan al die dure feestjes. Nee zij permitteren zich alles wat God verboden heeft maar maken van Europa en Nederland een heropvoedingskamp. Zij bepalen wat we nog mogen eten want o.a. de snackbars worden in vele gemeenten aan banden gelegd vanwege obesitas. Mogen de betaalslaven alleen nog betalen en niet meer van het leven genieten. Lees het artikel dat de kosten voor dat voetbalstadion vol met EU profiteurs en politieke mislukkelingen a.u.b. naar 116 miljard stijgt. Het is een schande en betreurenswaardig hoe de algehele EU bevolking wordt uitgekleed en die elitaire EU nietsnutten in Brussel zelf flink de zakken vullen. Ook die walgelijke fascistische maatregelen slaan nergens meer op het gaat absoluut niet om de overbelasting van ziekenhuizen en IC. Op 12 oktober 2018 verscheen het artikel door Gommers in het NRC https://www.nrc.nl/nieuws/2018/10/12/kiezen-op-ic-de-kanker-of-de-leverpatient-a2421535. Dus toen was er al een tekort aan capaciteit. Dus die smoes kunnen we nu ook aan de kant gooien en er niets meer van aantrekken. Het gaat dus puur om de agenda NWO 2030. Wanneer ontwaakt de massa eens en rekenen we massaal met al die elitaire fascisten voor goed af.

  Geliked door 1 persoon

 29. BigLJohn zegt:

  Leen Jongewaard zong het al; Het is de schuld van het kapitaal.

  Like

 30. Bas zegt:

  Hans van Tellingen
  In BMJ, het toonaangevende British Medical Journal, een artikel waaruit zou blijken dat Pfizer de boel nogal heeft bedonderd en mede daarom aan ‘approval’ van het FDA is gekomen. Een niet al te frisse zaak?

  https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_term=hootsuite&utm_content=sme&utm_campaign=usage

  Covid-19: Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial

  Covid-19: onderzoeker blaast de klok over problemen met gegevensintegriteit in de vaccinproef van Pfizer

  Onthullingen over slechte praktijken bij een contractonderzoeksbureau dat helpt bij het uitvoeren van de cruciale covid-19-vaccinproef van Pfizer, roepen vragen op over gegevensintegriteit en regelgevend toezicht. Paul D Thacker meldt:

  Like

 31. Bas zegt:

  Wurgcontract….

  Nederland betaalt rond de 24 miljard aan het Coronaherstelfonds (in 30 jaar).
  En kan daar nu 6 miljard euro voor terugkrijgen (goeie deal!!!) mits NL de hypotheekrente- en zelfstandigenaftrek afschaft.

  businessinsider.nl
  ‘Nederlandse rekening voor Europees herstelfonds kan decennialang rond €1 miljard per jaar bedragen’
  Het Europese herstelfonds van 750 miljard euro in verband met de coronacrisis kan zo’n dertig jaar lang kosten meebrengen voor Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 32. Bas zegt:

  Een stukje inzicht via de GGD staat hier:

  https://pbs.twimg.com/media/FDM9ZobXMAADPGe?format=jpg&name=small

  Geliked door 1 persoon

 33. Joepiedepoepie zegt:

  Breekt nog een revolutie uit?
  Dan komen ze er met Robbespierre er niet goed van af!

  Like

 34. Bas zegt:

  “Klimaat” Top

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s