Onuitstaanbaar: Kosten voor pensioenen van EU-ambtenaren stijgen naar € 116 miljard

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – Het is altijd goed om te weten hoe het geld van de hardwerkende Europese belastingbetaler verpulverd wordt en waarom de EU-bonzen er zo gebrand op zijn dat hun bureaucratische apparaat steeds verder wordt opgeblazen:

De oudedagsvoorziening van de EU-ambtenaren en EU-politici wordt steeds duurder voor de Europese belastingbetaler. Zoals de “Bild-Zeitung” onder verwijzing naar interne EU-berekeningen bericht, bedroegen de kosten van de pensioenen op de lange termijn in 2020 € 116 miljard. Dat waren € 18,4 miljard of 18,8% meer dan het jaar daarvoor.

Destijds bedroegen de verzekeringstechnische pensioenverplichtingen van de EU nog € 97,7 miljard. De pensioenen moeten grotendeels uit de lopende EU-begroting, dat vooral uit belastinggeld bestaat, betaald worden. Een deel komt echter ook uit een pensioenfonds, waaraan de ambtenaren zelf meebetalen.

Weg uit deze EU, weg met deze EU.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Onuitstaanbaar: Kosten voor pensioenen van EU-ambtenaren stijgen naar € 116 miljard

 1. Rensk. zegt:

  Volkomen terecht volgens die vetklep Timmermans. Omdat hij zo hard moet werken. Dat waren zijn eigen woorden. Anderen werken niet hard. Hij wel. Nou nog even de huiseigenaren flink treiteren door de hypotheekaftrek af te nemen (EU), terwijl huiseigenaren netto allang de schatkist vullen. Ik merk dat klussers enkel nog zwart willen werken. Zeg maar net zoals in Italie. Dat is het gevolg van een EUbeleid wat nergens toe leidt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Zoals ook hier blijkt is degene die het kortst bij het corrupte vuur zit, zich het beste warmt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Maar ja de EU schuift vanaf nu ook aan de formatietafel van het vernietigende demissionaire zooitje dat de komende tijd weer de scepter gaat zwaaien. Zij vullen zelf hun zakken flink maar bemoeien zich nu met toestemming van Rutte en Hoekstra met de hypotheekaftrek in ons land zodat alle huizenbezitters met hypotheek een flinke financiële dreun krijgen. https://www.telegraaf.nl/financieel/277011623/analyse-brussel-schuift-nu-als-vijfde-partij-aan-formatietafel-aan. Hier heeft Rutte uiteraard al mee ingestemd. Onderdrukking, liegen en bedriegen maar ondertussen worden wij allemaal flink genaaid en in de zeik genomen. Voor de gepensioneerden in ons land heeft al jaren geen enkele indexatie plaatsgevonden terwijl er miljarden op de plank liggen van de pensioenfondsen. Wat kijk ik er naar uit dat die algehele EU in elkaar klapt alsmede flink wordt afgerekend met die demissionaire boevenbende hier in Den Haag.

  Geliked door 1 persoon

 4. jungleelephant zegt:

  En wij krijgen er al een jaar of 15 niks bij,vuile zelfverrijkers!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Nou, dan kunnen we dus met de guillotine een hoop geld besparen…

  Geliked door 2 people

 6. Joepiedepoepie zegt:

  Duimen draaiend zich schatrijk rekenen.
  Plastic flesjes ook zo.
  Supers wrijven in de handen, nu ook literflessen in de natuur , dank je wel Sophies batterijenknijper van Soros!

  Like

 7. Jan J zegt:

  Mijn pensioen is door inflatie 70 % minder waard en ik heb ongeveer 3 jaarsalarissen ingeleverd. Met dank aan de eu, die de rente kunstmatig laaghoud waardoor de dekkingsgraad laag blijft en bijgevolg de pensioenen niet geïndexeerd wordt. De waardedaling, koopkrachtvermindering van van de meeste pensioengerechtigden, wordt steeds lager.
  Met dank aan de burgers die altijd op de landverraders stemmen.
  Overigens, de hogere ambtenaren zitten in een apart (geheim) fonds bij het abp.
  Dit subonderdeel wordt wel geïndexeerd

  Geliked door 1 persoon

 8. EU PARLEMENTARIERS ZIJN DE REINSTE PARASIETEN DIE DE BELASTING BETALENDE & WERKENDE BURGERS TOTAAL UIT& LEEG ZUIGT. BIJNA DEMONISCH TE BENOEMEN.

  Geliked door 2 people

 9. BigLJohn zegt:

  Een heer en de stelende EU beer willen steeds meer. Geld speelt geen enkele rol, vooral als dat gestolen word van EU burgers. De EU aast ook al op onze pensioenpot van meer dan1400 miljard Euro. Zodat toekomstige pensionado’s te horen krijgen dat de AOW al een poosje afgeschaft is, het pensioen verdwenen is in de bodemloze put van de EU in Brussel, en ze maar moeten gaan inwonen bij hun kinderen. En als dat niet mogelijk is maar moeten gaan zwerven.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s