Trump wil het Big Tech mediakartel breken

(Vertaling: E.J. Bron)

Op weg naar een niet te censureren globale informatiesamenleving

Donald J. Trump trekt ten strijde tegen het steeds meer en brutaler om zich heen grijpende Big Tech mediakartel en voor dit doel de Trump Media Technolgy Group – TMTG – in het leven geroepen. In een persverklaring van 26-10-2021 heeft Donald Trump zijn onderstaande mening over de achtergrond en de doelen van TMTG laten verkondigen.

Vorige week heb ik de oprichting van een grote nieuwe onderneming aangekondigd, die vraagtekens zal plaatsen bij de dominantie van de grote tech-giganten en de bazen van Big Media. Vandaag wil ik graag nader uitleggen wat ik van plan ben en waarom. Voor mij gaat het bij deze onderneming om veel meer dan alleen maar om politiek. Het gaat erom ons land te redden.

Amerika was altijd al een land van verstandige, moedige en onafhankelijke mensen, die met trots kijken naar hun zelfstandig denken. We bewonderen al diegenen die niet bang zijn hun mening te zeggen of tegen de stroom in te zwemmen. Maar plotseling worden we door een kleine groep regenteske querulanten en zelfbenoemde scheidsrechters, die bepalen wat alle anderen te denken, te zeggen, te delen en te doen hebben, gecensureerd en betutteld.

Deze censuur is nergens gevaarlijker en schaamtelozer dan in de sociale media, de openbare ruimte van onze tijd. We hebben meegemaakt hoe gerenommeerde artsen van platforms verbannen werden, omdat ze de gezondheidsautoriteiten tegenspraken of vraagtekens plaatsten bij de actuele politieke discussie. We hebben meegemaakt hoe wetenschappers op zwarte lijsten terechtkwamen, omdat ze bewijzen leverden dat de pandemie vanuit een Chinees laboratorium begon. We hebben meegemaakt hoe belangrijke berichten over de buitenlandse zaakjes van Joe en Hunter Biden – informatie die kiezers nodig hadden en verdiend hebben te weten te komen – slechts enkele weken voor de presidentsverkiezing meedogenloos onderdrukt en van het internet verwijderd werden. En zoals iedereen weet, hebben we meegemaakt hoe een zittende president van de Verenigde Staten door een kleine oligarchie van tech-titanen en massamediaconcerns effectief tot zwijgen werd gebracht.

De corruptie van deze platforms is niet over het hoofd te zien. We zijn in ons land op de “gladde helling” van de censuur naar beneden gegleden. Het zijn thema´s die behoren tot de belangrijkste kwesties van onze tijd, waaraan het de Amerikanen in toenemende mate verboden wordt om over mee te discussiëren.

Deze agressieve censuur en “wis-cultuur” is niet alleen on-Amerikaans, maar heeft ook directe gevolgen in de reële wereld. Het duidelijkst zijn de vele rampen die zich onder de huidige regering afspelen: de catastrofale aftocht uit Afghanistan, de ramp aan de zuidelijke grens, de galopperende inflatie en de nachtmerrie van de biljoenen kostende socialistische uitgavennachtmerrie, om slechts enkele te noemen. In een land met vrije meningsuiting en vrije informatiestroom zou dit alles niet gebeurd zijn – en niemand begrijpt dat beter dan de mensen die censuur bedrijven.

Maar de onderdrukking en het verwijderen van informatie heeft ook op subtielere, maar eveneens verwoestende wijze effect op ons land. Hoeveel Amerikanen vertrouwen hun politici, de media of vertegenwoordigers van het gezondheidswezen, omdat zij zeker weten niet het hele verhaal te horen te krijgen? Hoeveel gewone burgers nemen het hun buren kwalijk, omdat ze het gevoel hebben dat ze in twee verschillende realiteiten leven? Hoeveel miljoenen Amerikanen verzetten zich stilzwijgend tegen de ons toegediende complete onzin, zien echter de harde hand van de censors en komen tot de conclusie dat hun eigen stem geen verschil maakt respectievelijk dat de prijs om zich daartegen uit te spreken veel te hoog lijkt?

Voor ons land is het nieuwe tijdperk van de censuur een catastrofe. De dagen, toen we onze debatten heftig en open konden voeren, waren veel beter, omdat we daarna als Amerikanen gezamenlijk vooruit konden komen, omdat alle partijen zich ervan bewust waren dat er werd geluisterd naar hun stemmen en beste argumenten.

Des te meer ik me met dit probleem bezighoud, des te duidelijker werd het me dat er een groot nieuw platform op de markt zou moeten komen om de vrijheid van meningsuiting te herstellen. Een platform, dat zich keihard voor de bescherming van levendige debatten voor alle partijen inzet. Temeer daar de opbouw van een nieuw platform volledig afhankelijk is van de infrastructuur van Big Tech en moeilijk en duur is, zou het plan extreem goed gefinancierd en voor de lange termijn bedoeld moeten zijn. Bovendien zou zo´n platform in korte tijd miljoenen gebruikers moeten aantrekken, en niet alleen Republikeinen, maar ook partijloze mensen en Democraten.

Dit vormt een mengeling van uitermate moeilijke uitdagingen – en het werd me duidelijk dat ik wellicht de enige persoon in Amerika ben met het noodzakelijke geluid, de bronnen, de ervaring en de wens dit alles te realiseren. En exact dat doe ik nu, met dezelfde strijdgeest die de Amerikanen altijd al eigen was.

Om de censuur van Big Tech het hoofd te bieden, creëren wij een “Big Tent”-platform: TRUTH Social. We nodigen mensen van alle politieke richtingen en met verschillende standpunten uit om weer deel te nemen aan het grote Amerikaanse debat. Want exact daarom zou het in ons land moeten gaan. Anders dan bij de platforms van Big Tech zal er geen shadow-banning (verkapte censuur), geen reductie van de bandbreedte, geen monetaire annulering en geen algoritmes voor politieke manipulatie plaatsvinden. Wij zullen de gebruikers niet als laboratoriumratten voor sociale experimenten gebruiken of alternatieve opvattingen als “desinformatie” bestempelen. Wij zullen onze medeburgers niet tot zwijgen brengen, alleen omdat zij zich misschien vergisten – of erger nog, omdat wij dachten dat Amerikanen “niet met de waarheid zouden kunnen omgaan”.

TRUTH Social zal net zo vrij, dynamisch, levendig en divers zijn als Amerika zelf. Maar het is slechts het begin van onze plannen. De Trump Media and Technology Group (TMTG) zal ook een video-streaming-service op afroep aanbieden, die zal concurreren met de toenemende “wis-cultuur” en de gepolitiseerde “Amusement”-programma´s van Big Tech en de protagonisten van Big Tech. TMTG beschouwt het eveneens voor mogelijk om alternatieven op andere gebieden te creëren, van webdiensten tot aan betalingsafwikkeling.

Per slot van rekening kun je niet een klein aantal machtige mensen vertrouwen, die bijna alle grote media-, technologie- en amusementsondernemingen in Amerika controleren en die allemaal hetzelfde denken en iedereen tot zwijgen willen brengen die anders denkt. Het is mijn onbetwiste doel om de wurggreep tegen de stemmen van het Amerikaanse volk te breken – miet alleen voor mij en mijn eigen aanhangers, maar voor de Verenigde Staten van Amerika!

(Lees HIER de originele Engelse versie)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Trump wil het Big Tech mediakartel breken

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ik hoop dat Trump “triumpfeert”

  Like

 2. Bert zegt:

  Kan Trump zich niet beter bezig houden met alle fraude die ze ‘m geflikt hebben en die demente Biden?
  Of heeft ie tijd teveel of zo op ze oude dag.
  Je kan het wel willen, dat afbreken. Maar of het ooit gaat lukken.
  Misschien maakt ie meer kans als president dan als een bekende Amerikaan.

  Like

  • fredjohan zegt:

   Bert begrijpt er weinig van. Als Trump kans ziet om als vrije media tycoon bekend te worden, is zijn volgende presidentschap verzekerd.

   Like

   • Bert zegt:

    Zolang iedereen nog steeds een facebook account heeft of blijven posten op youtube zal het weinig uitmaken.
    De deelnemers geven ze die macht en die deelnemers vinden het best zo.
    De meeste zijn helemaal niet geïnteresseerd in vrije media, die geloven de massa wel.
    Kranten worden nog steeds verkocht, hoe vaak jij ook vermeld dat het gekleurd is.
    Dagelijks wordt er nog naar journaal gekeken van 20:00 uur.
    Laat ie maar beginnen met die fraude, dan komt de rest daarna wel.

    Like

 3. Joepiedepoepie zegt:

  Gelukkig dat nu ook iemand zo over denkt, hij krijgt mijn instemming!

  Like

 4. Adriaan zegt:

  Wow, de geruchten hierover zongen al enige tijd rond op het internet.
  Deze moedige man staat op tegen de aanstaande, dreigende, wereldwijde conmmunistische satanistische wereldheerschappij.
  God zegene deze man en hopelijk laten de mensen zich massaal onafhankelijk informeren en keren ze de staatspropaganda de rug toe.
  Hiermee is de kous natuurlijk niet af, de volksverraders zouden zich moeten verantwoorden voor een volkstribunaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Waarom moet er nou weer godsdienstwaanzin bij dit artikel betrokken worden ?
   Wat heeft ie ooit gedaan om de corruptie te voorkomen ?
   Het bedrog ?
   De leugens ?
   De ellende van de tweede Wereldoorlog ?
   Geen donder , toch ?
   God is een hersenspinsel , val ons daar toch niet steeds mee lastig .
   Of krijg je betaald van bovenaf als influencer ?
   Dan krijg je je beloning NOOIT !
   Al vergooi je je hele leven met die onzin .

   Like

 5. Ben zegt:

  Big Tech in Amerika is marxistische indoctrinatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s