“Schandalig” – Raad van Europa trekt pro-hoofddoekcampagne terug

(Vertaling: E.J. Bron)

De Raad van Europa heeft een onlinecampagne tegen de discriminatie van draagsters van hoofddoeken na scherpe protesten uit Frankrijk teruggetrokken. De tweets zouden verwijderd zijn en over hun inhoud zou nagedacht worden, deelde een woordvoerster van de Raad van Europa in Straatsburg mee.

De tweets lieten de fotomontage van een glimlachende jonge vrouw zien, die links een roze hoofddoek draagt en rechts rood haar en een tuinbroek.

“Beauty is in diversity as freedom is in hijab”, luidde de kop in het Engels. Dus zoiets als “Schoonheid ligt in de diversiteit zoals vrijheid in de hijab”. De hijab is een islamitische hoofddoek die de haren, de oren en de hals bedelt.

Deze videoclip werd op Twitter gepubliceerd.

De Raad van Europa ziet zichzelf als “hoeder van de mensenrechten” en democratie. Hij heeft 47 leden, waaronder ook Turkije en Rusland.

In de Franse verkiezingscampagne voor de presidentsverkiezing stuitte deze weergave partij-overstijgend op protest. Marine Le Pen noemde de campagne “schandalig en onfatsoenlijk”. Miljoenen vrouwen zouden zich verzetten tegen de “onderwerping” door de islam, argumenteerde ze.

Maar ook in het linkse kamp en in de regering stuitte het filmpje op tegenspraak. De Franse staatssecretaris voor Jeugdzaken, Sarah El Haïry, zei tegen de zender LCI dat Frankrijk de Raad van Europa zijn “extreem grote afkeuring” duidelijk gemaakt zou hebben. Daarop zouden de tweets zijn verwijderd.

De Europese Commissie in Brussel droeg naar eigen zeggen in totaal € 340.000,- aan de campagne bij, die “onlinehaat” tegen moslims en Joden moet bestrijden. Een woordvoerder van de Europese Commissie benadrukte: Vrouwen moeten mogen dragen wat ze willen, zolang ze de wetten van het desbetreffende land respecteren.”

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Schandalig” – Raad van Europa trekt pro-hoofddoekcampagne terug

 1. Jan zegt:

  Ik weet niet waarom dit ‘schandalig en onfatsoenlijk’ is

  Like

  • karton zegt:

   @ Jan op 3-11-2021 om 18.25 u.
   Jan toch , dat je dít nou niet ziet………………deze mevrouw draagt géén mondkapje !!!!!
   Bovendien staat zij, zónder onderbroekje, met haar bipsje tegen een smetteloos witte muur te wrijven ! Óók wappert zij met de slip van haar jasje teneinde haar (on)welriekende geurtjes vanonder haar jasje te verspreiden, zodat u én ik daar last van kunnen krijgen, je zal maar last van astma hebben !

   Like

 2. delamontagne zegt:

  « L’Organisation Internationale de soutien au prophète de l’Islam » appelle les pays arabes au boycott du président Macron

  Ondertussen roept de pas opgerichtte Organisatie van de profeet Mo op om Macron [ Frankrijk ] te boycotten.
  De bijeenkomst met veel islam-landen was te Istanbul op 27 October j.l. om clausules op-te-stellen gericht tegen Westerse landen, om het negatief spreken over of beledigen van de profeet of allaha strafbaar te stellen.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  De oprichting in Istanbul, Turkije van de Internationale Organisatie om de Proleet van de islam te ondersteunen tegen de kwaadsprekerij over allah overal in de wereld en dit als ’n misdaad te gaan beschouwen.

  UIT NAAM VAN ALLAH de BARMHARTIGE

  De mondiale
  organisatie ter ondersteuning van de profeet ontving het volgende verheugende nieuws om dit alles te bevestigen;

  De volkeren van Noord-en West Afrika beginnen een boycott.
  Onze zegevierende cultuur tegen de overblijfselen van de Franse cultuur uit het colonialisme.
  In deze overwinnende pogingen speelt de President van het Parlement van Mauretanië een belangrijke rol

  CHEIKH OULD BAYA

  Overal in het Parlement wordt het verboden om de Franse taal te spreken.
  Verscheidene Ministeries van de Algerijnse Regering zijn al ge-arabiseerd.
  Het betreft de documenten en alle correspondentie.

  BRON:
  https://www.dreuz.info/2021/11/lorganisation-internationale-de-soutien-au-prophete-de-lislam-appelle-les-pays-arabes-au-boycott-du-president-macron-254436.html

  Like

 4. top of flop zegt:

  Het is tuig aldaar.

  Like

 5. Kees zegt:

  Gaat ons belastinggeld naar dit soort onzin??

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  Wat heeft Turkije in de raad van Europa te zoeken?
  Die negorij ligt helemaal niet in Europa.
  Verder blijkt het EU zooitje dus nog steeds niet te (willen) begrijpen dat het dragen van de hijab niets met vrijheid van kleden te maken heeft.
  De hijab is voor de islam wat de swastika voor het nazisme was.
  Het is niets anders dan een herkenningsteken, zodat de mannelijke islamieten niet per ongeluk de verkeerde vrouwen aanranden en/of verkrachten.
  Niet omdat ze nu zo zuinig op hun vrouwen zijn, maar omdat dit van mo niet mag, en ze dan het risico lopen zelf eens tegen de geneugten van de Sharia aan te lopen.

  Like

 7. Bob zegt:

  Als de Raad van Europa zeker van het
  spotje was hadden ze het nooit terug
  getrokken.
  Islamitische propaganda van de eerste orde.

  Like

 8. Jan zegt:

  ‘De hoofddoek is niet zomaar een stukje textiel, het is een soort Berlijnse muur’
  Masih Alinejad Al jaren voert de Iraanse journalist Masih Alinejad vanuit haar ballingsoord New York campagne tegen het verplicht dragen van de hoofddoek, dat zij ziet als een belangrijk middel om de vrouw te onderdrukken.
  …..
  Al jaren voert Alinejad vanuit haar ballingsoord New York campagne tegen het verplicht dragen van de hoofddoek, die zij ziet als een belangrijk middel om de vrouw te onderdrukken. „In Iran geeft de wet alles aan mannen”, zegt ze. „Vrouwen mogen niets, al leven we in de 21e eeuw. We mogen ons haar niet laten zien, in het openbaar geen kleren dragen die we zelf uitkiezen, niet zingen, we mogen niet dansen, geen stadion betreden of rechter worden. Naar het buitenland mogen we niet reizen zonder toestemming van onze mannen.”

  Juist op de verplichte hoofddoek spitst de strijd tussen de fundamentalistische geestelijken en een groep moedige vrouwen zich toe. Die laatsten riskeren daarvoor arrestatie en celstraf. Het dragen van de hijab is een van de regels waaraan de ayatollahs in de Iraanse theocratie het meest verbeten vasthouden, omdat die ook in hun ogen van het grootste symbolische belang is. „Het is niet zomaar een stukje textiel”, zegt Alinejad. „Het is een soort Berlijnse muur, een van de belangrijkste ideologische pijlers onder hun regime. Zo willen ze ons lichaam controleren. Als vrouw wordt zo je lichaam het bezit van de staat en van je echtgenoot.”
  …..
  https://tinyurl.com/2nzh67sn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s