FOTO . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op FOTO . . .

 1. Harry zegt:

  Eindelijk eens iets positiefs van het openbaar vervoer !
  Maar net als de dienstregeling ; altijd te laat .
  Dit speelt al anderhalf jaar .

  Geliked door 4 people

 2. BigLJohn zegt:

  Kutregels ja. Voor een niet bestaand virus, dat getest word met een PCR test alwaar men geen enkel virus kan opsporen, en met een bevolking die zich voor deze onzin leent. Als eind volgende week die twee schoften weer op de TV komen (Rutte en de Jonge) worden de regels weer veel strenger. De bevolking zal ze weer slaafs opvolgen en ons land zal langzaam maar zeker verworden tot een tweede China ! Vele slapjanussen hebben zich nu toch maar laten vaccineren. Met zulke een bevolking is het voor Rutte en de Jonge goed garen spinnen !

  Geliked door 3 people

 3. Dolf van de Klundert zegt:

  In Vlaanderen betekent dit iets heel anders.

  Like

 4. Blaffertje zegt:

  Prachtig.
  Mag van mij overal opgekalkt worden.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Kutregels ???? Wat wil je anders in een Kutland ???

  Like

 6. Jan zegt:

  Waar is de verontwaardiging over vaccinpaspoorten?
  Onze vrijheden worden met nauwelijks weerstand van de bevolking uitgehold.
  Joanna Williams

  Zoals iedereen inmiddels weet, overweegt de regering om de bijdragen voor de nationale verzekeringen te verhogen om de groeiende vraag van het VK naar sociale zorg voor volwassenen te financieren. De uitgelekte voorstellen waren onmogelijk te missen. Ze maken al bijna een week voorpaginanieuws.

  De voorgestelde belastingverhoging heeft voor verontwaardiging gezorgd onder conservatieve parlementsleden die achter de bank zitten, die klagen dat belangrijke verkiezingsbeloften worden verbroken. Het heeft voormalig Tory-kanselier Philip Hammond en Labour-leider Keir Starmer verenigd in de oppositie. Beiden stellen dat het verhogen van de nationale verzekeringen – in tegenstelling tot het verhogen van andere belastingen – de jongsten en armsten het hardst zal treffen. Commentatoren waren van kracht en voerden aan dat de plannen van de regering een intergenerationeel contract schenden en het VK in een gerontocratie zouden kunnen veranderen .

  Al deze kritieken hebben hun verdiensten. Maar wat verrassend is in de huidige ronde van verontwaardiging over de financiering van sociale zorg, is de enorme omvang van pushback in vergelijking met andere problemen waarmee het VK momenteel wordt geconfronteerd. Terwijl Tory-parlementsleden druk bezig zijn met fulmineren in hun WhatsApp-groepen en de Labour-leider verklaringen aflegt, zijn er toch meer details naar voren gekomen over plannen om vaccinpaspoorten in te voeren, die weinig weerstand hebben ondervonden.

  In Schotland is Nicola Sturgeon van plan om tegen het einde van deze maand een vaccin-paspoortregeling in te voeren voor toegang tot nachtclubs en andere locaties waar grote menigten samenkomen, waaronder voetbalstadions. Ondertussen heeft de Britse minister van vaccins Nadhim Zahawi beweerd dat vaccinpaspoorten essentieel zijn om een nieuwe afsluiting te voorkomen. Hij heeft gesuggereerd dat ze de komende weken in Engeland kunnen worden verplicht. Zelfs theaters moeten mogelijk van toeschouwers eisen dat ze hun papieren laten zien voordat ze binnenkomen.

  Vaccinpaspoorten vormen een alarmerende inbreuk op onze burgerlijke vrijheden. De introductie ervan zou de aard van de Britse samenleving fundamenteel veranderen, waardoor alle burgers niet vrij en gelijkelijk aan het openbare leven zouden kunnen deelnemen. Toegang wordt verleend op basis van ‘papieren alstublieft’. Nachtclubeigenaren en theatermanagers zouden worden omgevormd tot staatsfunctionarissen, met het mandaat om onze vaccinatiestatus te controleren.

  Binnenlandse vaccinpaspoorten zouden de bevolking verdelen tussen degenen die volledig zijn geprikt en degenen die – om welke reden dan ook – zich niet aan de regels houden. De gevaccineerden zouden bevoorrechte toegang hebben tot banen en evenementen. Deze discriminatie op basis van medische status is inderdaad het hele punt van vaccinpaspoorten. Het doel is om vaccinatie te stimuleren door de ongeprikte gelijke status te ontzeggen. Met andere woorden, vaccinatie wordt effectief verplicht voor iedereen die een normaal leven wil behouden.

  Waar is dan de verontwaardiging? Er zijn natuurlijk veel actiegroepen, ondernemers en individuen die dapper en luidruchtig terugdringen tegen vaccinpaspoorten. Maar waar zijn de koppen en de commentaarstukken? Waar staan ​​de parlementsleden in de rij om zich uit te spreken tegen de regering? Het lijkt erop dat veel meer mensen het warm krijgen van het vooruitzicht van verhogingen van de nationale verzekeringen dan van het vooruitzicht van vaccinpaspoorten.

  Wanneer het debat over vaccinpaspoorten de pagina’s van onze landelijke kranten haalt, wordt het gekenmerkt door een toon van berusting. Terwijl parlementariërs duidelijk denken dat ze, als ze maar genoeg ophef veroorzaken, de regering ertoe kunnen brengen de plannen om de nationale verzekeringen te verhogen te laten vallen, lijkt de invoering van vaccinpaspoorten een uitgemaakte zaak. Het is ofwel onvermijdelijk en daarom is het niet de moeite waard om tegen te werken, of het is een gerechtvaardigde manier om de opname van vaccins aan te moedigen. In beide gevallen wordt individuele vrijheid niet als een groot verlies gezien.

  Deze ongelijkheid in verontwaardiging is onthullend. Het laat zien hoe weinig respect we hebben voor de waarde van vrijheid. Een land dat bozer is over het uitgeven van een paar extra ponden per jaar dan het verliezen van fundamentele vrijheden, heeft zijn prioriteiten verkeerd gesteld. We moeten vragen waarom.
  Leven in een vrije samenleving houdt in dat je risico’s neemt. Elke keer dat we onze huizen verlaten en de openbare ruimte betreden, riskeren we allerlei fysieke gevaren en psychologische schade. Maar we accepteren dit omdat deze risico’s worden getemperd door ons vertrouwen in andere mensen. We verwachten dat mensen zich op bepaalde manieren gedragen. Niemand zou in een auto stappen en over een snelweg razen als ze de meeste andere automobilisten er niet op vertrouwen dat ze zich aan de verkeersregels houden. Onze huidige minachting voor vrijheid – en onze gelijktijdige bevoordeling van veiligheid – laat zien dat we dit vertrouwen in andere mensen hebben verloren.

  Hoewel sommigen graag beweren dat de coronaviruscrisis de natie bij elkaar heeft gebracht, heeft de lockdown ons duidelijk uit elkaar gedreven. Na 18 maanden van beperkingen zijn we meer geatomiseerd dan ooit tevoren. Dit is een van de redenen waarom zoveel mensen zich ontspannen voelen als ze medisch bewijs moeten overleggen voordat ze een openbare ruimte betreden. Het is ook de reden waarom er zoveel ophef is over het collectief bijdragen aan de kosten van de sociale zorg. Sociale solidariteit betekent zowel mensen voldoende vertrouwen om vrijheid te waarderen als voldoende om mensen geven om voor hun zorg te betalen. Helaas geven we tegenwoordig weinig om vrijheid of solidariteit.
  https://www.spiked-online.com/2021/09/06/where-is-the-outrage-over-vaccine-passports/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s