Glasgow . . .

Oké… Nu we allemaal socialisten en groen geworden zijn… Wat nu?

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “rené“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Glasgow . . .

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik mis die Zweedse trol in het plaatje.
  Want zonder kun je niet uiteraard.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ravian zegt:

  Op een houtje bijten?

  Like

 3. john van antwerpen zegt:

  Kelten, neanderthalers, visigoten, barbaren, oost goten, hunnen of welke stam ook,
  de volksverhuizingen tussen de val van het Romeinse rijk en het begin van de
  middeleeuwen waren doorlaggevend voor het latere Heilige Roomsche rijk.
  Dat Roomsche rijk wist zich wel te verdedigen tegen moslim invasie,s, iets wat je
  van huidige deugmensen niet verwacht. Onze vooorvaderen waren nog helden,
  wat je nu om je heen ziet zijn gelovers in beterschap tewijl het steeds slechter gaat.

  Like

  • LUCIA zegt:

   @John van A;
   Vreemd dat de een in heldhaftige termen aan het Roomse rijk denkt en de ander denkt aan genocide en martelen van allerlei natuurvolkeren en niet te vergeten onder de joden z.g. heksen etc, onder de noemer van de Inquisitie, het verkrachten vaak met dodelijke gevolgen van kleine kinderen op zeer grote schaal etc
   Kortom als je wat van geschiedenis weet …dan weet je ook dat er geen geloof is met meer bloed aan zijn handen dan Rome maar leve de tunnelvisie en gebrek aan kennis …er zijn nog mensen die zelfs Stalin terug willen..wie zei ook alweer, er zijn 2 zaken oneindig, het universum en de domheid van de mens

   Like

   • john van antwerpen zegt:

    Geen enkel rijk is heilig, noch het Roomsche noch het Romeinse.
    Wel had Het R.R. literaire helden die buiten de wereld stonden, (bewust).
    Over domheid gesproken; welke filosoof zei dat we van de geschiedenis
    niets hebben geleerd ?

    Like

   • john van antwerpen zegt:

    Aan Lucia; Geen elkel systeem heeft zoveel bloed aan zijn handen dan de natuur
    zelf met zijn kleine en grote rampen tot meteoorinslagen toe.
    En hoe je Stalin er bij haalt is me een raadsel. Verder is het universum niet
    oneindig maar maakt ze steeds sneller steeds meer ruimte bij.
    En wat de domheid van de mens betreft;
    Als de dieren konden praten zouden ze zeggen; Menselijkheid (dus ook slimheid)
    is een vooroordeel waar wij dieren niet onder gebukt gaan.
    Nietzsche, de Einstein onder de filosofen.

    Like

 4. BigLJohn zegt:

  Ja wat nu ? Heel simpel; ze gaan opnieuw de Coronagekte invoeren. Daarna zijn ze in het stadium aangeland dat ze geen mensen meer zijn maar primaten c.q. apen.

  Geliked door 1 persoon

 5. top of flop zegt:

  Ik zie alleen maar linkse handen, wat kun je daarmee?

  Like

  • LUCIA zegt:

   @top of flop ; een normaal mens zou denken …hee ik heb 2 handen maar links is nooit goed geweest in cijfers, daarom doen ze alleen aan modellen… veel makkelijker!!

   Like

 6. Andre zegt:

  Alles wat in Glascow zit zijn primaten, wat een circus want NL draait op kolen………..en gas……………..en olie met een dom wind molentje voor de show!

  Like

 7. Janh zegt:

  Aan Israël hulp vragen, hoe die Zionisten het klaar speelden uit niets een mooi land op te bouwen.

  Like

 8. Jan zegt:

  De planeet dienen
  Groen beleid zal de ondergang van de mondiale arbeiders- en middenklasse versnellen.
  Joel Kotkin

  Net als zijn wereldwijde voorgangers zal de COP26-conferentie in Glasgow een nieuwe golf van apocalyptische waarschuwingen over klimaatverandering inluiden . Het zal waarschijnlijk ook niet succesvoller blijken te zijn, in termen van het daadwerkelijk aanpakken van het probleem, dan zijn voorgangers, vooral omdat China, India en andere ontwikkelingslanden hun uitstoot opvoeren.

  Desalniettemin zal dit alles de klimaatactivisten niet dwingen te heroverwegen hoe de huidige strategieën tegen de opwarming van de aarde de reeds geplaagde arbeiders- en middenklasse zouden kunnen breken. (Voor Britse lezers gebruik ik de term ‘middenklasse’ hier in de Amerikaanse – minder burgerlijke – betekenis.) Het klimaatkoor van beroemdheden , oligarchen en royals kan deugdzaam aanvoelen, maar voor de meeste mensen kan de toekomst een eigendomloze proletarisering blijken te zijn. Velen van hen bidden momenteel in Glasgow aan het altaar van ‘ de-growth ‘/consuminderen. Ze willen de consumptie van de werkende en middenklasse beperken, hun baan ondermijnen, hun energierekening verhogen en hun vermogen om onroerend goed te kopen of om te reizen belemmeren.

  Dit beleid past goed bij ‘ontwaakte’ corporatisten zoals BlackRock, die enorme winsten zien in de gereguleerde verschuiving in energie, zelfs als ze proberen hun bedrijf uit te breiden met ’s werelds dominante vervuiler, China. Wat ontbreekt, is elke focus op hoe de uitstoot te verminderen zonder hoge inflatie te veroorzaken, de energieprijzen te verhogen en de middenklasse te vernietigen. Tot dusverre zijn smakelijkere opties, zoals meer werken op afstand, aardwarmte, aardgas, kernenergie en diverse nieuwe technologieën, niet op de agenda gekomen.

  Met het klimaat, zoals met veel andere problemen, leggen de hogere klassen hun eigen voorkeuren op aan de arbeiders en de middenklasse. Terwijl non-profitorganisaties, oligarchen en bureaucraten de toekomst uitstippelen, zitten eigenaren van kleine bedrijven en de middenklasse, zoals een ondernemer het uitdrukte , ‘niet aan tafel – of zelfs niet in de kamer’. Dit is de klasse – wat ik de yeomanry noem – die een groot deel van de economische vooruitgang van het Westen heeft aangedreven en zelfbestuur heeft gekoesterd. Democratie werd geboren toen zowel Athene als later Rome kleine eigenaren van onroerend goed in het bestuur opnam. De democratie stierf toen deze kleine eigenaren de macht verloren aan wat Aristoteles de ‘ oligarchie ‘ noemde .

  Na de autocratische middeleeuwen kwamen zowel de menselijke vooruitgang als het zelfbestuur terug toen de middenklasse begon te stijgen – eerst in Italië, maar daarna dieper en meer doordringend in Nederland en de Britse eilanden, voordat ze zich verspreidden naar Noord-Amerika en Oceanië , waar geen echte erfelijke aristocratie was. Studenten met klassieke ervaring, zoals Thomas Jefferson, James Madison en John Adams, beschouwden allemaal de overconcentratie van eigendom in een paar handen als een fundamentele bedreiging voor republikeinse instellingen, een inzicht dat gedeeld wordt door intellectuelen als Edmund Burke, Alexis de Tocqueville en Adam Smit (1).

  Na de wreedheden van de vroege industriële revolutie en twee wereldoorlogen bloeide de middenklasse niet alleen in Amerika, maar ook in Groot-Brittannië, Australië, Canada en in toenemende mate in Oost-Azië. Maar tegen de jaren zeventig begonnen we aan wat een onverbiddelijke mars is geworden naar een steeds feodalistischere structuur. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling heeft geconstateerd dat in de 36 rijkere landen de superrijken de afgelopen decennia een steeds groter deel van het nationale BBP hebben ingenomen, terwijl de middenklasse ‘steeds meer lijkt op een boot in rotsachtig water’.

  Deze patronen zijn duidelijk zichtbaar in de Verenigde Staten, waar de vermogenswinst vooral geconcentreerd is bij de top 0,1 procent. Het aandeel van de nationale welvaart van degenen onder de top 10 procent is sinds de jaren tachtig met 12 procentpunten gedaald, hetzelfde aandeel dat de top 0,1 procent heeft gewonnen. Tegenwoordig verdient ongeveer de helft van alle Amerikanen minder dan $ 35.000 per jaar , en leeft in wezen van cheque tot cheque.

  Zelfs met hun robuuste sociale voorzieningen hebben meer dan twee derde van de landen van de Europese Unie , waaronder Zweden, te maken met afnemende sociale mobiliteit. Duitsland is aanzienlijk minder gelijk dan zijn EU-collega’s, met rijkere huishoudens die een groter deel van de activa in handen hebben dan in de meeste andere West-Europese staten. De onderste 40 procent van de Duitse volwassenen bezit bijna geen activa ; amper 45 procent van de Duitsers heeft een huis. Zelfs in theoretisch socialistisch China bezit de top één procent van de bevolking ongeveer een derde van de rijkdom van het land . Ondertussen vervagen de vooruitzichten voor de Chinese middenklasse, vooral in het licht van de recente schulden- en huizencrisis.

  Deze scheve inkomensverdeling loopt parallel met een toenemende concentratie van de macht van het bedrijfsleven. Zowel in de VS als in Europa is dit nu doorgesijpeld in de eens zo dynamische tech-economie . In Silicon Valley is de befaamde garagecultuur (kleine, inventieve bedrijfjes) veranderd in een verzameling gigantische bedrijven met een in de moderne tijd ongekende marktmacht, die in sommige gevallen 80 tot 90 procent van hun markten in handen hebben. ‘Gratis toegang’ tot tech- en andere markten wordt steeds moeilijker zonder toegang tot enorme financiële middelen.

  Nu de beloning van leidinggevenden bij de grote technologie- en financiële bedrijven de stratosfeer heeft bereikt, worden kleine bedrijven – het bolwerk van de yeoman-klasse – geconfronteerd met ‘een existentiële bedreiging’, aldus de Harvard Business Review . Experts waarschuwen dat een derde van de kleine bedrijven voorgoed zou kunnen sluiten. Honderdduizenden zijn al verdwenen, waaronder bijna de helft van alle zwarte bedrijven. Volgens een rapport van mei van dit jaar kan in totaal ongeveer 37 procent van alle eigenaren van kleine bedrijven in de VS hun huur niet betalen.

  Een ruim monetair beleid dat tijdens de pandemie werd opgelegd, heeft grotere bedrijven in staat gesteld hun aandeel in de taart te vergroten. Sinds de financiële crisis van 2008 zijn de financiële activa geconsolideerd en zijn kleine banken, die vaak van cruciaal belang zijn voor het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven, overgenomen of simpelweg failliet verklaard. De Covid-lockdowns speelden ook een rol bij het versnellen van de voortdurende verschuiving naar grote ketens en online platforms zoals Amazon (die nu zijn macht gebruikt om kleine bedrijven te dwingen hun gegevens op te geven).

  De lockdowns lijken misschien tragisch voor operators in Main Street, maar sommige groenen zien ze als de basis voor een bureaucratisch gecontroleerde toekomst waarin gecertificeerde mandarijnen de details van het dagelijks leven bepalen. Dit omvat beleid dat is ontworpen om de manier waarop mensen leven te veranderen. Reeds klimaatgericht beleid heeft de inspanningen ondersteund om de bouw van betaalbare woningen in de periferie te blokkeren en een steeds grotere dichtheid van stedelijke gebieden af ​​te dwingen. Hierdoor zijn de prijzen gestegen, wat heeft geleid tot een daling van het eigenwoningbezit , vooral onder jongeren, met name in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië.

  In het VK komt de klimaatcommissie van de regering met voorstellen die het onmogelijk zouden maken om eengezinswoningen te verkopen – ook niet die tientallen jaren geleden zijn gebouwd – die niet aan de strenge energienormen voldoen. Een dergelijke regelgeving zou een toch al enorm betaalbaarheidsprobleem kunnen doen escaleren . Evenzo zoeken Californische progressieven, sommige ontwikkelaars en hun media-boosters een wereld waarin eengezinseigenaren veranderen in permanente appartementhuurders. De regering van president Biden lijkt vastbesloten om dit door te drukken in de VS.

  Net als in de middeleeuwen wordt eigendom steeds meer geconcentreerd. Het bezit van onroerend goed in Europa is steeds meer in minder handen. In Groot-Brittannië , waar de grondprijzen de afgelopen tien jaar dramatisch zijn gestegen, bezit minder dan één procent van de bevolking de helft van al het land. Zelfs in de Verenigde Staten, een land dat nooit feodalisme heeft meegemaakt, is het bezit van onroerend goed nu steeds meer afhankelijk van erfenis. De nakomelingen van bezittende ouders zijn veel beter geplaatst om uiteindelijk een huis te bezitten (vaak met ouderlijke hulp) en binnen te treden in wat een schrijver ‘de trechter van het voorrecht’ noemt. In Amerika hebben generatie Z drie keer zoveel kans als Boomers om voor hun pensioen op erfenis te rekenen. Onder het jongste cohort, 18-22 jaar, meer dan 60 procent ziet erfenis als hun primaire bron van levensonderhoud naarmate ze ouder worden.

  Deze feodalisering van eigendom kan binnenkort erger worden. Sommige grote banken, zoals de Britse Lloyds-bank , profiteren van recordwinsten en werken aan het opslokken van een opkomende markt in noodlijdende eigendommen, appartementen en zelfs eengezinswoningen. Deze trend is er al en groeit in de VS, aangevoerd door bedrijven als BlackRock . In het eerste kwartaal van 2021 waren beleggers goed voor ongeveer één op de zeven gekochte woningen , een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Analisten voorspellen dat binnenkort de meeste mensen uit de middenklasse gedwongen in een ‘huurmaatschappij’ terecht zullen komen, waar huizen, meubels en andere benodigdheden worden omgezet in huurproducten die eindeloze cashflow bieden aan de oligarchen.

  Dit alles past bij wat het Davos-publiek de ‘grote reset’ noemt, een top-down poging om het kapitalisme en het dagelijkse leven langs groene lijnen te hervormen. Het doel is niet alleen om van potentiële eigenaren huurders te maken, maar ook om alle consumptie in het algemeen te verminderen, als onderdeel van een overgang naar een ‘netto nul’-toekomst waarin auto’s zeldzamer worden, kilometers worden belast en alleen dure elektrische auto’s overblijven, grotendeels alleen voor de rijken.

  De anti-middenklasse-jihad bedreigt ook het levensonderhoud van miljoenen mensen uit de arbeidersklasse, met name die in goedbetaalde productie-, bouw- en energiebanen. Groen beleid heeft de de-industrialisatie van landen als het Verenigd Koninkrijk al versneld en zou de recente inspanningen om fabrieken terug te halen uit China kunnen ondermijnen. Die veel geprezen ‘groene banen’, die zo centraal staan ​​in de klimaattop, blijken veel minder te betalen en hebben veel minder kans op vakbonden. Velen van hen kunnen hoe dan ook in ontwikkelingslanden terechtkomen .

  Ondertussen blijven mensen als Jeff Bezos – die eerder dit jaar 10 miljard dollar aan milieugroeperingen schonk – in Nero-achtige luxe leven, in privéjets vliegen en vele malen meer broeikasgassen uitspuwen dan de gewone sterveling. Het is geen verrassing dat de Amerikaanse klimaattsaar John Kerry – een andere frequent vlieger met privéjets – gelooft dat zijn voorstellen geen ‘offer’ maar ‘een kans’ zijn. Hij zal ongetwijfeld worden vergezeld door Amazon, andere technologiebedrijven en Wall Street bij het investeren in duurzame programma’s, vaak gesubsidieerd door regeringen. Dergelijke bedrijven zijn klaar om grote begunstigden te zijn van nieuwe uitgaven voor groene infrastructuur.

  Dit alles dreigt een groot deel van de yeomanry in de richting van een lijfeigene-achtige status te dwingen. Velen, vooral de bezitloze jongeren, zullen zich aansluiten bij een aanzwellend proletariaat dat afhankelijk is van overheidstransfers en beperkte uren werkt, als ze al werken. De scheldwoorden die in Schotland aankomen, beweren misschien de mensheid te redden, maar het zijn de midden- en arbeidersklasse die de prijs moeten betalen.

  De enige manier waarop we deze situatie kunnen veranderen, is dat gewone mensen het elitebeleid aanvechten – zoals al is gebeurd, zij het chaotisch, in Frankrijk en verschillende andere landen. Zelfs als we de klimaatuitdagingen het hoofd bieden, mogen we niet toestaan ​​dat groene politiek de zoveelste nagel aan de doodskist wordt van de eens zo grote Yeomanry.
  https://www.spiked-online.com/2021/11/01/serfing-the-planet/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s