De pers triomfeert: Brigitte Bardot weer eens wegens “racisme” veroordeeld

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

Brigitte Bardot (87, foto) is weer eens door een Franse rechtbank wegens vermeende racistische uitlatingen tot een hoge geldboete veroordeeld. Ze moet € 20.000,- betalen. Dat beslisten een rechtbank in de Franse overzeese provincie La Réunion, een eiland in de Indische Oceaan.

Bardot geeft zelf toe uit woede over een bepaalde praktijk in de omgang met honden en katten voor delen van de bevolking van La Réunion ongepaste termen te hebben gebruikt. In maart 2019 had ze woedend in een brief geschreven dat de dierenbeulen daar een “gedegenereerde bevolking met barbaarse tradities” zou zijn. Bij hen zou het gaan om “autochtonen, die de genen van de wilden behouden hebben”. Talrijke Duitse “kwaliteitsmedia” berichten nu duidelijk vol leedvermaak over haar veroordeling – ze verzwijgen echter waarop de uitlatingen van Bardot betrekking hadden.

Dat is zeer goed te begrijpen, want teveel informatie zou mogelijkerwijs sympathieën voor Bardot bij het publiek kunnen oproepen. Dat dachten wellicht ook journalisten van de “Spiegel”, die een desbetreffende bericht gepubliceerd hebben.

Bij de “Spiegel” zou men het mogelijkerwijs echter beter moeten weten, als men maar zou willen. En eens in het eigen archief kijkt. Want al in het jaar 2005 heeft het tijdschrift zich beziggehouden met een praktijk waaraan je moet wennen, die alleen maar voorkomt op La Réunion:

Jonge mannen rammen grote haken door de lichamen van levende honden en katten, die ze aan touwen achter hun boten door de zee slepen om haaien te lokken. Dan vangen ze de haaien om hen daarna – eveneens levend – hun vinnen af te snijden, die als delicatesse met een potentie verhogende werking gelden.

Fijn is dat niet. Desondanks zag ook de Duitse Bondsdag in het jaar 2013 geen aanleiding om n.a.v. een desbetreffende petitie de Franse buren ertoe op te roepen een einde te maken aan deze onfraaie praktijk.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op De pers triomfeert: Brigitte Bardot weer eens wegens “racisme” veroordeeld

 1. Tistochwat zegt:

  De wereld wordt met de dag kwaadaardiger en krankzinniger:

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Zouden jullie het minder erg vinden als ze de kwaadaardige ‘elite’ zouden gebruiken als lokaas voor haaien?

  Geliked door 1 persoon

 3. Bert zegt:

  Je mag dus alle kennis die je ergens over weet niet delen met andere.
  Dan discrimineer je dus andere bevolking groepen.
  Hoe barbaars zee zich ook gedragen.
  Duidelijk. Gewoon je bek houden ergens over. En anders een boete.
  Fijne wereld leven we in.

  Like

 4. Wappieman zegt:

  Dieren mishandelen mag , als je maar van de zwartjes
  en mosseltjes afblijft , want DAN !
  Inderdaad Brigitte , een gedegenereerd zootje , evenals dat walgelijk journaille .
  ❤❤❤

  Geliked door 3 people

 5. Marijke zegt:

  Ik ben blij dat er een Brigit Bardot is die voor de dieren opkomt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Jackholland zegt:

  Brigitte for president de la france

  Like

 7. Claudia Millenaar zegt:

  Daar was de rechtbank in de Franse overzeese provincie La Réunion, een eiland waar absolute dierenmishandeling plaatsvindt, in de Indische Oceaan, natuurlijk not amused over…

  Ik zou het bedrag in zoveel mogelijk losse biljetten overdragen, waarmee ik persoonlijk mijn reet had afgeveegd. Alstublieft!

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Ik mag deze mevrouw Bardot wel ! Ze lult in ieder geval géén wartaal zoals vele personen in ‘t NL-kabinet..

  Geliked door 1 persoon

 9. Eppo zegt:

  1 van Frankrijks kanjers is Brigitte wat ziet zij de Islam invasie goed .
  Iemand die van de dieren houdt kent de mensheid goed

  Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  ‘gedegenereerde bevolking met barbaarse tradities’

  Gunst, zo noem ik alle socialisten, want zij zeggen immers steeds weer dat zij de moderne tijd willen afschaffen en alles willen vergroenen, wat inhoudt dat deze bevolkingsgroep zwaar retro is, eufemistisch uitgedrukt (in eigen bewoordingen), ‘progressief’.

  En hebben ‘progressieven’ het niet altijd ook over ‘offers die gebracht moeten worden’? Wat inhoudt dat de levenskwaliteit achteruit dient te gaan ten koste van de gezondheid.

  Dat gekke linkse volkje houdt zich vaak bezig met ‘natturgeneeswijze’ en dan zelfs ook nog eens zo tot zij er letterlijk dood bij neervallen, zoals Sylvia Millecam die geloofde in Jomanda, die water instraalde, de strijkster (ik vrees van verkreukelde bankbiljetten)

  Linkse gekkies zijn schizofrenen. Willen zoveel mogelijk niets te maken hebben met de moderne techniek maar zetten wel weer zonnepanelen op hun daken of kopen warmtepompen die de buren compleet gek maken vanwege hun gedreun ver op de achtergrond als de isolatie knudde is.

  Over de ander kant moet het zo primitief mogelijk, maar met de koets op vakantie naar Italië is er dan weer niet bij, zij gaan met het vliegtuig, kopen dan weer een aflaat zodat van de opbrengst een boompje geplant wordt. Dat armetierig ding zou dan de vieze lucht filteren (of zoiets).

  Linksen lijken in dit opzicht op flagellanten, boetedoeners die onheil probeerden af te wenden door zichzelf te geselen, wat de linksen doen als het hen uitkomt, dan zeggen zij ‘nu even niet hoor’. 1 dag later is de apocalyps er volgens hen weer als zij buurman in de BMW zien rijden.

  Montrez leur l’enfer, Brigitte

  Geliked door 1 persoon

 11. Julia zegt:

  Een prachtige vrouw die ik zeer bewonder. Zij is een vrouw met daadkracht en principes als het grote deel van onze bevolking zo zouden zijn dan waren we allang verlost van dat fascistisch demissionair zooitje en leefde wij allen in vrijheid.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s