Hoe “Let´s go Brandon” een landelijke middelvinger naar Joe Biden werd

(Door: Sandra Vernon)

We horen en zien steeds vaker de zin “Let’s go Brandon” in de Verenigde Staten. Bill Posey moedigde Brandon zelfs aan tijdens een speech, en Ted Cruz werd op de foto gezet met een bord om Brandon aan te moedigen. Maar wie is Brandon? Waar moet hij zijn best voor doen? Het blijkt dus dat de zin “Let’s go, Brandon” code is geworden voor “Fuck Joe Biden”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Hoe “Let´s go Brandon” een landelijke middelvinger naar Joe Biden werd

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  En de stameloma moet ook weer een boertje laten.

  Broekers noemt terugdringen migranten door Kroatië onacceptabel
  Het „grensbeheer” aan de buitengrenzen van de Europese Unie moet te allen tijde binnen de Europese en internationale kaders plaatsvinden, aldus de bewindsvrouw.
  Wat dus feitelijk wil zeggen dat ze vindt dat er geen grenzen zijn voor opvreters.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/269951502/broekers-noemt-terugdringen-migranten-door-kroatie-onacceptabel

  Like

 2. Jan zegt:

  ‘Let’s go Brandon’ en de hysterie van de elites
  Een virale grap ten koste van Joe Biden wordt behandeld als een bedreiging voor de Amerikaanse democratie.
  Tim Black

  Brandon Brown had net zijn eerste NASCAR-race gewonnen op de Talladega Superspeedway in Alabama, en de menigte riep iets achter hem. ‘Je kunt de gezangen van de menigte horen’, zei NBC Sports-verslaggever Kelli Stavast, ”Let’s go, Brandon!”.

  Alleen riep het publiek niet ‘Let’s go, Brandon’. Het schreeuwde ‘Fuck Joe Biden’.

  Dat was een maand geleden. Sindsdien is ‘Let’s go Brandon’ een virale grap geworden, een schijnbaar saaie paar bemoedigende woorden die een belediging verhullen die rechtstreeks aan het adres van de president was gericht.

  De tegenstanders van Biden zijn er dol op. De Republikein Jeff Duncan uit South Carolina droeg een ‘Let’s go Brandon’-gezichtsmasker in het Capitool, terwijl de senator Ted Cruz uit Texas betrapt werd op poseren met een ‘Let’s go Brandon’-bord tijdens de World Series. Toen Biden een bezoek bracht aan een bouwplaats in Chicago om zijn mandaat voor vaccineren of testen door te drukken, werd hij begroet door de vriendelijk bemoedigende uitdrukking van drie woorden. Het gezang is zelfs op muziek gezet – Adele’s comeback-single werd eindelijk van de eerste plaats in de iTunes-hitlijst geboot door ‘ Let’s Go Brandon ‘ van rapper Bryson Gray .

  Het is echt overal. Vorige week tekende een piloot van Southwest Airlines zelfs zijn passagiersadres met een ‘Let’s go Brandon’.

  De populariteit van de meme is niet moeilijk te begrijpen, vooral onder de lang gedemoniseerde Trump-aanhangers. Ten eerste levert het kritiek op van die eindeloze, luid geprezen ‘Fuck Trump’ uit de mond van beroemdheden. Ten tweede kwam het voort uit wat leek op een al te typische mainstream media-poging om elke kritiek op Onze Verlosser Joe Biden weg te poetsen. En ten derde vinden liberalen het echt heel vervelend.

  Als gevolg hiervan heeft de meme ‘Let’s go Brandon’ een golf van confronterende kritiek van de liberale mainstream uitgelokt. Associated Press behandelde de uitdrukking alsof het begrijpen ervan een doctoraat in de hermeneutiek van de rechtse subcultuur vereiste, noemde het ‘conservatieve code voor iets veel vulgairs’ en beschouwde het als een ‘smet’. Dana Milbank, schrijft in de Washington Post , zegt dat terwijl ‘de helft van de Amerikaanse leiders probeert te regeren… de andere helft vulgariteiten aan het slingeren is’. Een ander commentaarstuk beweert dat degenen die de uitdrukking gebruiken de democratie ontmenselijken.

  Horen zij eigenlijk zelf wel wat zij zeggen? Ze hebben het over een beetje onbedoeld rijmend jargon, niet een extreemrechtse oproep tot wapens.

  Trouwens, waar waren al deze zelfbenoemde bewakers van beleefdheid precies tijdens de ambtstermijn van Trump? Hij kreeg een serenade van ‘Fuck Trump’, elke dag van de vier jaren die hij als president vervulde. Geen anti-Trump-protest was compleet zonder een vierletterig saluut aan The Donald. Tijdens de Tony Awards van 2018 kondigde Robert De Niro memorabel aan : ‘Ik ga één ding zeggen. Fuck Trump.’ Hij kreeg een staande ovatie.

  Maar als Republikeinse politici of zelfs een piloot van een luchtvaartmaatschappij zeggen: ‘LGB’, worden ze behandeld alsof ze een bedreiging vormen voor de politiek. CNN politiek analist Asha Rangappa ging zelfs zo ver dat hij het aftekenen van de piloot vergeleek met iemand die zei: ‘Lang leve ISIS’. Deze prominente commentator worstelt blijkbaar met het onderscheid tussen onbeleefd zijn over Joe Biden en trouw zweren aan de Islamitische Staat – tussen een jeugdige opwinding en een politiek gebaar ter ondersteuning van een genocidaal regime.

  Dit zou niet moeilijk te begrijpen moeten zijn. Beledigende, grove taal is een essentieel onderdeel van het politieke discours. Het heeft zijn plaats. Natuurlijk, het beledigen van politici zal het politieke debat niet bevorderen – het is tenslotte vaak vloeken tegen de bekeerden. Maar het zal ook geen einde maken aan het politieke debat.

  Het wordt tijd dat de fanclub van Biden bij zinnen komt.
  https://www.spiked-online.com/2021/11/03/lets-go-brandon-and-the-hysteria-of-the-elites/

  Like

 3. Jan zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s