IS HONGER EN ARMOEDE ONZE TOEKOMST?

Toekomst van Nederland

(Door: “Driek”)

In het jaar 1848 was de bevolking van Europa in honderd jaar verdubbeld. De leefomstandigheden door die bevolkingsaanwas waren dan ook in één woord verschrikkelijk. De grote steden werden overstroomd door mensen van het platteland, die op zoek waren naar werk. Het grootste obstakel was echter dat er voor die grote drommen mensen geen huisvesting was. Tot overmaat van ramp werd het volk ook nog eens geteisterd door een cholera-epidemie. Het was toen een en al droefheid wat de klok sloeg.

In de 19e eeuw was er in Europa een aanhoudende golf van epidemieën die de burger moedeloos maakte en van al zijn geest- en veerkracht beroofde. In 1848 en 1849 kwam de tweede choleragolf op gang. Er werden overal speciale ziekenhuizen ingericht om zo de verdere verspreiding te voorkomen. De laatste en meest dodelijke epidemie vond plaats in 1866. In 1854 ontdekte de Britse arts John Snow (1813-1858) dat cholera veroorzaakt werd door verontreinigd water.

Mondkapje tijdens Spaanse griep – 1919

In Amsterdam woonden er in de 19e eeuw zo’n vijf mensen in een klein gammel huis van maximaal vijftig vierkante meter zonder stromend water. In 1848 hield de epidemie vooral huis in Amsterdam en omstreken. Ruim 21.000 mensen verloren daarbij het leven, waaronder drieduizend Amsterdammers. De Amsterdamse arbeider woonde in die tijd bekrompen, zijn armetierig leven was kort en treurig. Veel mensen leefden toen in overbevolkte krottenwijken zonder sanitaire voorzieningen en zonder behoorlijk voedsel. De gemiddelde leeftijd waarop men stierf was dertig jaar. Een klein lichtpuntje in die donkere tijd was dat op 12 december 1853 bij de Haarlemmerpoort het eerste schone duinwater werd verkocht voor één cent per emmer.

Mede door radio- en televisieprogramma’s, die de burgers aanmoedigen zich toch vooral te laten vaccineren, laten miljoenen onweldenkende burgers zich injecteren met een twijfelachtige substantie die zich nog in een experimenteel stadium bevindt. Inmiddels heeft dit gif al duizenden slachtoffers geëist. En het gaat maar door. Dag in – dag uit staan die onnozele halzen gehoorzaam in de rij om zich te laten vergiftigen. De overheid heeft zonder enige gewetensnood de ‘Eed van Hippocrates’ aan haar laars gelapt, waardoor de medische stand monddood is gemaakt.

Mondkapje tijdens corona – 2021

Lezer, wij stevenen af op een zeer wanordelijke tijd die vele malen erger is dan de crisis in de jaren dertig. Doch het moment nadert dat de Nederlander misschien eindelijk eens beseft dat hij deel uitmaakt van een misdadig complot en op de meest geraffineerde wijze door zijn regering wordt gemanipuleerd. Het leven van de burgerij wordt volkomen verziekt door onze demissionaire minister-president Mark Rutte en zijn misdadige handlangers, die ons levensgeluk, waar ze voor zijn aangesteld, dienen te waarborgen. Doch die pluimstrijkende medeplichtigen gedragen zich als misdienaren.

Komt er ooit nog eens een moment dat de “onder het juk buigende” Nederlander, die zich braaf legitimeert met een pasje, gaat inzien dat hij zwaar belazerd wordt? Is honger en armoede onze toekomst? Wat zijn die Nederlanders toch een onvoorstelbaar onderdanig en gehoorzaam volk.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op IS HONGER EN ARMOEDE ONZE TOEKOMST?

 1. Bert zegt:

  Zal die Driek nou ook nog wel eens een dag lachen. plezier beleven of zomaar vrolijk door het leven gaan, ondanks alle ellende.
  Dat vraag ik mij wel eens af na weer zo’n droevig gestemd artikel.

  Geliked door 2 people

 2. Julia zegt:

  Wacht maar even af het duurt niet lang meer dat massa Nederlanders door onderdanigheid barre tijden staan te wachten behoudens uiteraard de rijken.
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/tekort-kunstmest-door-stopzetten-fossiele-energie-leidt-tot-wereldwijde-hongersnood-in-2022-2023/
  Maar ja niets geleerd van de geschiedenis wie voor tirannie zwicht, zal lijf en goed verliezen en dan dooft het licht. Het begint met financieel kaal plukken, verder afschalen van gezondheidszorg m.a.w. niet geholpen kunnen worden dan pech gehad, onteigenen van boeren, veestapel drastisch verminderen zodat voedsel schaars en onbetaalbaar wordt voor het onderdanige klootjesvolk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Alfred zegt:

  Tsja, we roeren in de koffie en zeggen “wat erg he”
  Ik zou wel wat meer willen doen om te protesteren tegen deze bezopen “regering”. Ik woon echter in Drenthe en verrek het om naar de randstad af te reizen voor zoiets.
  Ik denk dat ik een dikke trekker ga kopen en daarmee rondjes ga rijden…
  Dat zal ze leren…

  Like

  • Bert zegt:

   Ik ben conciërge geweest op een land en tuinbouw school.
   En als het flink sneeuwde dan kwam de helft met de tractor naar school.
   De hele parkeer plaats stond dan vol met dikke trekkers.

   Like

  • leo1 zegt:

   @ Bert : Wellicht heeft Driek een sluimerend oorlogs traumaatje.
   Dan kan de huidige toestand die momenteel in ons land heerst je nog niet bedroeven.
   Hij kan over de schutting heen kijken.
   Hij heeft de geschiedenis boeken na 1945 zien komen, die een GROOT deel van onze bevolking niet wil lezen.

   Like

   • Bert zegt:

    Dat hadden mijn beide oma’s en opa’s ook.
    En alle hadden ze ook nog kinderen om voor te zorgen en dagelijks van voedsel te voorzien.
    Mijn pa komt 1936, mijn moeder uit 1941

    Like

 4. Bert zegt:

  Beste Driek, is dit niet wat voor je om weer gewoon te reageren op deze site,
  Komt uit Israël en is behoorlijk veilig.
  https://orange.safe-mail.net/cgi-bin/Safe-mail.net/gate/N1O-6186cb5b-1f4b3b70
  Is helaas wel alleen in het Engels.

  En anders via zo iets.
  https://www.anonymousemail.nl/
  https://nl.wikihow.com/Een-anonieme-e%E2%80%90mail-versturen

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Driek kijkt net als ik graag en met belangstelling om naar het verleden.
  Een tijd geleden waren hier reacties te lezen van oud-Rotterdammers, voor hen heb ik een leuke link over een fotoboek oa. van Rotterdam;
  https://www.ad.nl/den-haag/met-zijn-hoofd-uit-vliegtuigraampje-met-130-km-u-fotografeerde-bart-hofmeester-veranderend-nederland~ab11c8de/
  Verkrijgbaar bij;
  https://watermerk.eu/
  Natuurlijk zijn er op het internet ook foto’s te vinden maar wat ik ervan zag zijn dit toch wel heel bijzondere exemplaren die voor de aandachtige kijker een mooi beeld laten zien van het naoorlogse Nederland.

  Like

 6. LUCIA zegt:

  Als een elitaire NWO-jood, je zegt; ” you will own nothing and you will be happy”, en binnen dat kader een great reset plan uitstippelt, is er zeer veel reden om op zijn minst voor honger en armoede te vrezen, zie ook, de nefarische rol, die Joden gespeeld hebben tijdens de Russische revolutie en opkomst van het marxisme/communisme, weer zo’n “mooie”, joodse vondst . Ik begrijp Driek zijn stelling dus wel !! Angst voor een nieuwe Joodse commu -staat is niet zo vreemd, groot deel van die globalistenclub, zijn extreem rijke Joden.

  Overigens, ik ben zelf jood (echter nooit wat gevoeld voor het “Joodse geloof*), qua afkomst en de laatste tijd schaam ik me daarvoor, ben toch e.e.a. aan de weet gekomen, die daar zeer veel reden toe geeft.
  Ik heb gesprekken gehad, over diverse zaken met mensen uit andere landen, die nog verhalen hebben van hun grootouders, zodoende heb ik aardig wat gehoord over hoe de Joden hebben huis gehouden in Rusland en Polen o.a. , op het internet is er ook genoeg info te vinden en als je dat tot je neemt, en laat bezinken, dan is het niet vreemd dat er veel haat is tegen Joden, uiteraard z.a. altijd ten koste van de goeden, die onder de kwaden moeten lijden.

  Wat me altijd vooral gestoord heeft bij het Joodse geloof, is dat niet-Joden/goyem niet allen zwaar veracht worden maar dat een misdaad ten opzichte van hen, gepardonneerd wordt, vanuit dat geloof, want het zijn “mindere” mensen, dat soort zaken vind ik zeer kwalijk en maakt dat ik niets met dat geloof te maken wil hebben.

  Mocht ik van alles over me heen krijgen, weet dan.. ik ben voor de waarheid en tegen discriminatie en ook in die volgorde.
  Ik ben niet voor niets, tegen alle gevestigde religiën…. omdat ze een makkelijk kader vormen voor allerlei gestoorde geesten en ook een drogreden/ voedingsbodem vormen, voor allerlei “heilige oorlogen”.
  Ik ben er overigens ook achter gekomen dat de scheidslijn tussen “echte en nep-Joden” een zeer diffuse is en dat van beide kampen, veel ellende af gekomen is en mogelijk ook veel samenwerking in de bovenste regionen, dat geeft je te denken.

  Er is zoiets als, closing the ranks, dat houdt in, dat je je bek moet houden over je eigen groep en de zwarte kanten daarvan en alleen maar de buitenstaander mag bekritiseren, ieder beroep hierop is een ontzettend stomme… kijk naar de staat van de wereld… een en al ellende en het principe van closing the ranks, is hier een aardige bijdrage aan.

  Verbeter de wereld, beging bij jezelf, stop het “closing the ranks principe”, roei eerst je eigen kwade geesten uit, voordat je je over die van de anderen buigt, zou een ieder hoog in het vaandel moeten hebben, overigens zelfkritiek is reinigend en voorkomt zelfhaat .

  Geliked door 1 persoon

 7. karton zegt:

  “Zijn honger en armoede onze toekomst ?”
  Nee hoor, NIET onze toekomst, honger en armoede zijn reeds onder ons !
  Zie de rij wachtenden voor de vele Voedsel- en Kledingbanken, of de 1000-den wachtenden voor hulp van de Schuldhulpverlening. Sommigen op deze site zullen reageren met : “Dat is hun eigen schuld”, enz. enz. Dat zijn in mijn ogen de mensen zónder enig gevoel voor de medemens.
  Oké, natúúrlijk zijn daar mensen bij wiens eigen schuld dat is, maar blijft het grootste deel over die er géén schuld aan hebben, maar door toedoen v.d. “overheid” zover zijn geraakt.
  Zoals alom te horen én zien is, het aantal afnemers van de Voedselbanken groeit snel, het aantal kinderen ónder de armoegrens groeit eveneens heel snel.
  Nog enkele jaren, dan zal alléén de zg. “elite” nog in staat zijn om zichzelf te bedruipen en is de “normale” burger afhankelijk van de “goedertierenheid” v.d. “elite”.
  Maar gelukkig zal ik dat niet meer meemaken, tenzij het morgen gaat gebeuren, hopelijk red ik dat nog nét !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s