Orbán biedt corridor voor migranten aan: “Als jullie ze nodig hebben, neem ze”

(Vertaling: E.J. Bron)

Dat de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) geen model ziet in de West-Europese migratiepolitiek dat aanbevelenswaardig is om over te nemen, is bekend. In tegenstelling tot Duitse, Oostenrijkse of aan voorschriften gebonden EU-politici maakt hij zich er sterk voor dat men zich moet houden aan verordeningen zoals Schengen of Dublin. Desbetreffend beschermt hij ook de grenzen van Hongarije. Ook is het in Hongarije bijna onmogelijk om asiel aan te vragen, omdat de zogenaamde “vluchtelingen” zoals bekend via veilige derde landen binnenkomen, waar ze hun asielaanvraag zouden hebben moeten indienen.

Hongaarse grensbewaking “illegaal”

Vanaf het jaar 2015 liet Orbán aan de grens met het zuidelijke buurland Servië een metalen hek oprichten. Illegaal binnengekomen personen, die in Hongarije worden opgepakt, worden door de autoriteiten zonder verder proces naar Servië teruggestuurd. Mensenrechtenactivisten en de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR noemen deze praktijk illegaal.

Dat past natuurlijk niet in de agenda om Europa met niet-Europeanen te overstromen en in plaats van Orbán dankbaar te zijn, verwijt men hem rechtsbreuk. Met zijn asielpolitiek zou Hongarije volgens opvatting van de EU Europees en internationaal recht schenden. Daarom werden tegen het land meerdere verdragsschending procedures aangespannen.

Wanneer jullie ze nodig hebben, neem ze”

Zoals de “Welt” bericht, heeft Orbán nu dienovereenkomstig gereageerd. Hij heeft het westen aangeboden om door zijn land een corridor voor “vluchtelingen en migranten” te openen als men dit zou wensen. “Als jullie ze nodig hebben, neem ze”, zei hij vrijdag in een radio-interview.

Overigens vond hij dat de verschillende corona-virus-varianten door migranten binnengebracht zouden worden. Een thema, dat bij ons volledig doodgezwegen wordt. De beide agenda´s, enerzijds de disciplinering van de bevolking door corona-maatregelen evenals de reisbeperkingen en de gewilde massamigratie anderzijds, stonden elkaar al sinds het begin van de “pandemie” niet in de weg.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Orbán biedt corridor voor migranten aan: “Als jullie ze nodig hebben, neem ze”

 1. karton zegt:

  De heer Orbán zet de overige EUSSR-landen te kijk !! Chapeau !!!!! 👍👍

  Geliked door 3 people

 2. Hans M zegt:

  Deze man verdient een onderscheiding. Hij heeft het bij het rechte eind. Immigranten komen hier ongevaccineerd binnen en dan gebeurt er verder niets want je kunt ze niet bij kop en kont pakken en gedwongen vaccineren. Nee, de verspreiding van het virus is de schuld van de autochtone ongevaccineerden en owja, van de bijbelbelt natuurlijk. Droom maar lekker verder.

  Geliked door 2 people

  • Marijke zegt:

   En asielzoekers die hier al binnen zijn en uitgezet moeten worden, omdat ze uitgeprocedeerd zijn, weigeren zich te laten testen, zodat ze niet op het vliegtuig kunnen worden gezet. Asielzoekers mogen dat.

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Ik las net dat er al 1400 weigerimmigranten zijn in het coa,die terug moeten maar dat weigeren:ze laten ze dus gewoon zitten!En maar schreeuwen om meer opvangplaatsen!Boeien en in een vliegtuig zetten,die hap!En eindelijk die onzinnige verdragen opzeggen:die dienen alleen die landen waar dat schuim vandaan komt!En de verantwoordelijken hiervoor,alsmede het coa voor de rechter brengen!

    Geliked door 2 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Maar Marijke, je gelooft toch niet zelf dat er ook maar een uitvreter het land uitgeflikkerd word ook al testen ze negatief.

    Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Jungleelephant op 7-11-2021 om 23.00 u.
   Van die 1400 weigeraars las ik ook ergens en ik dacht meteen : “Wanneer krijgen we nou eens hulp “van boven”? Moge al die weigeraars zeer ernstig besmet zijn met corona, naar adem liggen te happen op de vloer van een AZC en vervolgens stikken !”Das de enige manier om van dat gajes af te komen, kennelijk. Of verwacht u dat er échte NL’ers van een IC zullen worden verwijderd ten faveure van zo’n “vluchteling”?
   Stomme vraag van mij , natuurlijk zullen er NL’ers worden verwijderd van een IC !!!

   FF off topic : gisteren dhr. Wilders gezien/gehoord op tv over de “oorlogstoestand” in o.a. Ter Apel ? Wat hij daar vertelde klopt helemaal. Wij hebben daar bekenden wonen en komen af en toe aldaar, we zien én horen hetzelfde als dhr. Wilders. Onhoudbare toestand aldaar.
   En dan komt die ouwe Knol op bezoek , rent als een bezetene bij de directeur v.h. AZC naar binnen, probeert iets zinnigs te zeggen en reist zo snel mogelijk weer terug in haar limousine + chauffeur (beide door óns betaald); zo’n flutwijf komt dan uitgebreid op tv ook nog !
   De handel in bewakingshonden viert hoogtij in die regio, vreemd hé ?
   Buschauffeurs weigeren zelfs van Emmen naar Ter Apel te rijden, tenzij bewaking mee rijdt in hun bus.
   Zet gvd één of twee mannen + twee bijtgrage honden in die bus en u zult zien, nog nóóit zo’n vreedzaam en vrolijk reisje van Emmen naar Ter Apel meegemaakt !
   (Ik weet wel dat een hond niet in de bus mag, maar als er al 40 Syrische honden in zitten dan kunnen twee Duitse, Hollandse of Belgische herdershonden er ook nog wel bij)

   Geliked door 2 people

 3. Victor33 zegt:

  De EU ‘snak’t naar migranten (heil Kalergi !), En Wit-Rusland wordt ondanks dat door de EU aangewezen als de sneaky doorstroomtunnel voor deze migranten, Orban geeft hier dus een mooi satirisch commentaar bij. Maar dat “corona-virus-varianten” met migranten mee zouden komen is natuurlijk weer de complete nonsense van de (nooit bewezen) besmettingsmythe.

  Geliked door 1 persoon

 4. koddebeier zegt:

  Rutte kan niet eens in de schaduw staan van Viktor Orbán.
  Met Viktor Orbán hadden geen islamitische invasie gehad .

  Geliked door 2 people

 5. koddebeier zegt:

  m/z hadden we……

  Geliked door 1 persoon

 6. Horatius zegt:

  Ik ben toch zeer benieuwd of ze in Brussel, dus de Europese Commissie (van Islamiseringszaken) , daadwerkelijk op dit genereuze aanbod van Viktor Orbán zullen ingaan.

  Een paar honderdduizend stoottroepen van de islam via een corridor op weg naar de vleespotten van de verzorgingsstaat om z.g. onze economie een nieuwe impuls te geven.
  De diverse Veiligheidsdiensten zullen er een enorm probleem mee hebben om ze stuk voor stuk te controleren op eventuele radicalisering en een strafblad.

  En wie zorgen er onderweg voor voedsel, drank en medische verzorging? Een domme vraag! Natuurlijk de Artsen zonder Grenzen en andere NGO’s die een rijke ervaring hebben in het begeleiden van z.g. vluchtelingen, IS-strijders, voormalige kindsoldaten, criminelen en ander wrakhout van de Arabische lente.

  Bij aankomst in Duitsland (Wir schaffen Das!) volgt dan een herverdeling van deze vluchtelingenstroom en natuurlijk zal ons landje een bijdrage leveren om dit humanitaire probleem op te lossen. Laat dat maar aan Mark Rutte over.

  Over het risico van corona-virus-varianten wordt uiteraard niet gesproken, behalve door een zekere Geert Wilders. Maar dat is een rechtse populist en die weet intussen wat een politiek-cordon-sanitaire inhoudt, dus die wordt niet serieus genomen door de gevestigde politieke elite.

  Victor Orbán verdient intussen de Nobelprijs voor de Vrede maar daar is de Bilderbergkliek zeer op tegen. Want hij staat daar te boek als een ernstige spelbreker in het geplande omvolkingsproces inclusief de islamsering van Europa.

  Geliked door 3 people

 7. karton zegt:

  De heer Orbán wil alleen de EUSSR helpen met z’n aanbod !!
  Geweldige man, toch ?
  Rutte is, met hém vergeleken, een soortement “Manneke Pis”.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s