VIDEO: “Zielige vluchtelingen” bestormen de Poolse EU-buitengrens

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

47 reacties op VIDEO: “Zielige vluchtelingen” bestormen de Poolse EU-buitengrens

 1. Stefan zegt:

  Kijk ze maar eens staan. De toekomst van Europa.
  Vredig volk, dat het geloof van de liefde komt brengen.
  Hopelijk brengen ze ook veel technische kennis mee, zodat Europa nog verder ontwikkeld kan worden.

  Geliked door 3 people

 2. Ton Ruygrok zegt:

  Nou deze gasten kan je wel binnen laten , ik zie dat ze heel ijverig zijn en hard willen werken..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Geliked door 2 people

 3. Klaas zegt:

  Like

  • Jan zegt:

   Laat die Lavrov in de stront wegzakken. Die geschifte heeft een dubbele agenda aangezien hij voor dictator Putin werkt. Het Kremlin steunt Lukaschenko
   Lavrov’s geheugen is zeker een zeef waarin niks blijft zitten. Erdogan vroeg aan de Brussel hetzelfde te doen en zij deden het ook nog. Toen de buit binnen was volgde een tsunami van parasieten en terroristen en verkrachters

   Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Allemaal jonge, huwbare vrouwen die een ruimdenkende westerse man zoeken

   Like

  • Jan zegt:

   Trump heeft in het verleden er voor gewaarschuwd dat Europa zich niet afhankelijk moest laten maken van Russisch gas, nu krijgt het de rekening gepresenteerd.

   Like

  • Hovawart zegt:

   Binnenkort willen alle grensstaten van de EU ook een Turkendealtje,……..kassa.
   Dat we daardoor gechanteerd kunnen worden is ook weer een puik staaltje geopolitiek van de politieke dwaallichten van de Brusselése maffia……..wie dit mag blijven ophoesten is geen verrassing meer……..

   Geliked door 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  In de media noemt men ze immigranten. De enige echte benaming voor dit soort tuig is indringers. Hun beoogde doel zijn landen alwaar geen controles plaatsvinden en waar ze flink in de watten worden gelegd. Engeland, Duitsland en Nederland dus. Want daar wonen de gekken die alles goedvinden. Alwaar welkomstkoortjes op het vliegveld staan en waar ze flink de beest kunnen uithangen zonder noemenswaardig gestraft te worden. Op deze manier ging het Romeinse Rijk ook ten gronde.

  Geliked door 8 people

 5. Jules Vismale zegt:

  Wat mij betreft creperen al die “zielige” vluchtelingen daar ook in Polen maar omdat ze zo oerstom zijn geweest om zich, gelijk naar de ondeugende jongens uit het verhaal van Pinokkio, naar Luilekkerland te worden gestuurd en waar hen niettemin geen veranderingen in ezels te wachten stond maar wel een heel stel boze grenswachten!

  Geliked door 2 people

 6. roheline1 zegt:

  Ze kappen bomen, milieudelict! Ze hebben geen paspoorten, ze zijn illegaal! Ze slopen de grensafrastering, ze zijn crimineel! Het zijn geen vluchtingen, bedriegers! Reden genoeg om maar eens wat harder op te treden tegen deze zwerm parasieten.

  Geliked door 7 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Iedereen die deze site al langer volgt weet dat er hier veel “aanhangers” van Putin zijn, dat laat echter onverlet dat met wat er nu speelt langs de grenzen van Wit-Rusland zich een nieuw hoofdstuk in staatsterreur ontwikkelt, en laten we elkaar maar geen verhaaltjes vertellen; zonder rugdekking van Putin zou Loekasjenko dit nooit gedurfd hebben.
  En dit zou als het verder escaleert zomaar een nieuwe grote oorlog op Europese bodem kunnen veroorzaken. We weten allemaal waarom de Arabieren naar Europa willen en dat dit geen hoogdravende redenen zijn maar dat laat onverlet dat deze mensen nu klem zijn komen te zitten tussen een misdadig regime aan de ene kant en een land dat zijn grenzen verdedigt aan de andere kant.
  De oplossing?
  Ik zie hem niet, Polen kan ze niet binnenlaten en Loekasjenko kan ze niet terugnemen, de EU denkt dat ze het met nóg meer economische sancties kunnen redden maar dat heeft nog nooit geholpen in het oplossen van een conflict.
  Als de Polen het straks niet meer bolwerken zal de EU gedwongen zijn te helpen.
  Natuurlijk zal Links straks de zieligheidskaart trekken want “die arme sloebers kunnen er ook niks aan doen” en veel zal afhangen van het antwoord dat het weldenkende deel van Europa zal gaan zijn.
  De “Wees Welkom” types zijn zich al aan het warmlopen en dat is precies waar Wit-Rusland en Rusland op uit zijn.
  Kortom de situatie is de gevaarlijkste sinds het einde van WW II.

  Geliked door 4 people

  • roheline1 zegt:

   Deze arabieren die daar nu zo “zielig” aan de grens zitten wisten ook wel dat ze op een illegale manier Europa trachtten binnen te komen dus zo zielig of onschuldig zijn ze ook weer niet. Wie zijn kont brandt moet op de blaren zitten. Maar ik ben ook bang dat de linksche gutmenschen ze allemaal weer van een huis gaan voorzien in een zinkend Europa. Ik dank de Polen hartelijk voor hun inzet! Orban(ja dat is dan weer een Hongaar) for European President!

   Geliked door 4 people

  • Alleen een kogels kunnen deze vluchtelingen stoppen

   Geliked door 4 people

  • Horatius zegt:

   Het meest waarschijnlijke scenario is dat uiteindelijk Duitsland zal zwichten vanwege humanitaire redenen en ze groepsgewijs toegang zal verschaffen onder voorwaarde dat er daarna een herverdeling zal plaatsvinden naar de overige West-Europese landen waaronder ook Nederland. De ‘meest schrijnende gevallen’ komen dan als eerste in aanmerking.

   Als Duitsland en de Europese Commissie niet zal zwichten zal Wit-Rusland met de winter in het vooruitzicht grootschalige kampementen moeten gaan bouwen met alle nodige voorzieningen. Zijn ze daar toe bereid of laten ze het bewust volledig uit de klauwen lopen met schokkende beelden in het nieuws als het ultieme drukmiddel?

   Het meest onwaarschijnlijke scenario is dat de vluchtelingen langzaam maar zeker terugkeren naar de landen van herkomst. Kans van minder dan 10 procent en dan ben ik nog optimistisch.

   Inderdaad: de situatie kan gaan escaleren met als oorzaak het ‘Wir schaffen Das’ van 2015.

   Geliked door 2 people

 8. Bas zegt:

  Daar zijn ze weer, de activisten….met bussen om ze op te halen.

  Ze kunnen niet in Polen blijven. Ze kunnen de grens niet over,

  zegt een Poolse politieagent terwijl hij Duitse activisten terugstuurt die de illegale migranten willen helpen om EU-grondgebied binnen te komen.

  Geliked door 2 people

 9. Jan zegt:

  Geliked door 1 persoon

 10. Bas zegt:

  Migrants attempting to cross the Polish border are instructed on how to use children to try to cross the border. “Take the kids, hug them, look dirty and tired.”

  Migranten die de Poolse grens proberen over te steken, krijgen instructies over hoe ze kinderen moeten gebruiken om de grens over te steken. “Neem de kinderen, knuffel ze, zie er vies en moe uit.”

  https://pbs.twimg.com/media/FDzJIFpWYAAkFOs?format=jpg&name=small

  https://pbs.twimg.com/media/FDzJIFvWQAM-TtP?format=jpg&name=small

  Geliked door 2 people

 11. Jan zegt:

  De oplossing bij de grens Polen-Wit-Rusland

  voor alle missies wordt er gezegd, dus testen, nu is het moment

  Geliked door 2 people

 12. Jan zegt:

  Men probeert dit nog een keer

  Propagandagezwets van Lukaschenko

  Alle mensen, wat zijn er veel mafkezen in Duitsland die het gewauwel accepteren (zie commentaren). Blijkbaar hebben die allen een doodsverlangen

  Geliked door 1 persoon

 13. Julia zegt:

  Dat gezin dat is geholpen door vrijwilligers in de bossen en kans hadden gezien ongemerkt Polen binnen te komen betaalde wel 2100 per persoon en het waren zeker inclusief op en oma 12 personen reken dus ui ook moesten ze op 1 koekje leven met 5 volwassenen en dat dagenlang gelooft u het zelf dan zou je dus geen energie meer over hebben om dagenlang in bossen te veroeven. De zielenpoten stelden dat zij alles kwijt waren maar blijkbaar niet dus de knip. Echte vluchtelingen die wel geholpen dienen te worden hebben helemaal niets meer en bestormen geen grenzen het zijn allemaal profiteurs die hebben geroken dat hun bedje binnen de EU staat gespreid en flink van alles kunnen profiteren. Gewoon keihard terugsturen. Ze

  Geliked door 1 persoon

 14. Bas zegt:

  ondertussen,
  Bestorming in Frankrijk…

  Like

 15. Marijke zegt:

  Waarom drukken ze door, terwijl ze toch zien dat ze beslist niet gewenst zijn?! Dit is een retorische vraag uiteraard; gratis geld.

  Geliked door 1 persoon

 16. Kraftavilqa zegt:

  Je kunt wel op strenge toon “halt, geen toegang” roepen maar die zwartkoppen houdt je toch echt alleen tegen met machinegeweren en vlammenwerpers. Als ze bereid zijn te sterven in hun poging Europa binnen te dringen het zij zo, stuur ze maar naar Allah daar zijn ze welkom niet in Europa.

  Geliked door 1 persoon

 17. ben zegt:

  Klimaatfascisten.
  Bomenkappers moeten ter plekke worden afgestraft.
  Deze scumbags mogen onze landen niet binnen.

  Geliked door 1 persoon

 18. koddebeier zegt:

  Zet er maar een .50 op, probleem zo opgelost !

  Geliked door 1 persoon

 19. Hans M zegt:

  Dit zijn geen zielige vluchtelingen maar criminelen gesponsord door een andere crimineel genaamd Lukashenko. Probeert een Erdogannetje te doen.

  Geliked door 2 people

 20. ronjaspers zegt:

  Georganiseerd en gefinancierd door de extreem linkse multimiljardair george soros.

  Geliked door 2 people

 21. BosscheBol zegt:

  Deze mensen zijn door Wit-Rusland uit het Midden-Oosten opgehaal. Ze worden onder dwang (en klappen en hondenbeten) de grens naar Polen over gejaagd. Daar worden ze door de Polen met geweld terug gejaagd. Sommigen zijn al 8x heen en weer gejaagd. Sommigen van hen zijn Jezidi, die we een paar maanden geleden nog zo sympathiek vonden.
  Loekasjenko en Putin zijn hier een smerig spelletje aan het spelen om Europa kapot te maken. Ze zeggen dat Europa zich niet aan zijn eigen “humanitaire principes” houdt door deze mensen niet op te nemen. Wat een cynisme.
  Ik hoop overigens wél dat de Polen stand houden en dat Europa zijn “humanitaire princiopes” nog eens tegen het licht houdt.
  En ik hoop dat iedereen die Poetin zo aardig vindt daar nog eens over nadenkt.
  En ik hoop dat Europa niet weg kruipt nu die “aardige” Putin atoombommewerpers naar de grens heeft gedirigeerd.

  Geliked door 1 persoon

  • Hovawart zegt:

   En nog steeds worden de tickets en verblijfskosten betaalt door vredelievende NGO’s uit Zwitserland, waar de EU driftig aan bijdraagt………
   De EU trapt de huurlingen in een vliegtuig naar de Russische lidstaten, en die trappen ze net zo hard over de EU-grenzen…een smerig spelletje….een speelbal van onze EU-socialisten.

   Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Jezidi’s zijn niet allemaal christenen.
   Sommige zijn mossel.
   Hier heeft er 1 ze zus dood gestoken of geschoten voor het station omdat ze met een vriendje afspraak.
   Heeft hier zeer uitgebreid in de plaatselijke krant gestaan.
   Met alle achtergrond info.

   Like

 22. Bob zegt:

  Tijl als je het over een misdadig regime hebt
  kijk dan Brussel en hun vazallen.
  Zoals de terreurdemonstratiies in Gaza hebben
  georganiseerd zo organiseren ze nu de demonstraties
  van uit Wit Rusland.
  De grote vraag is wanneer mogen geweld gebruiken
  zoals in Gaza.

  Geliked door 1 persoon

 23. oudmarinier zegt:

  In Polen maken ze toch verrekt goede en doeltreffende ” CZ – Scorpions” …Laten de grens-bewakers die nou eens laten ratelen …. !!!

  Geliked door 2 people

 24. Jan zegt:

  November 7 2021: Hundreds of Refugees waiting to board flight in Damascus, Syria. Their destination is Belarus. From there, toward Europe. Most of them are Iraqi Kurds from the town of Duhok and Zaxo.
  video

  Geliked door 1 persoon

 25. Bas zegt:

  De Nederlandse publieke omroep NOS heeft besloten om kritiekloos Wit-Russische propagandavideo’s te verspreiden waarin de Poolse grenswacht wordt beschuldigd van onmenselijke behandeling van de migranten die illegaal Polen binnen proberen te komen.

  Geliked door 3 people

 26. Bas zegt:

  ‘Hybride oorlogsvoering’…

  https://www.b92.net/eng/news/world.php?yyyy=2021&mm=11&dd=09&nav_id=112210

  Achtergrond van de migrantencrisis: reisarrangementen die leiden tot “hybride oorlogvoering”

  Iraakse reisbureaus zeggen dat de zaken zijn begonnen nadat de Wit-Russische president Loekasjenko in juni had gezegd dat hij niet zou voorkomen dat migranten en drugs Europa binnenkomen.

  De woede van het regime in Wit-Rusland als gevolg van Europese sancties heeft Iraakse reisbureaus en smokkelaars ongelooflijk veel geld opgeleverd, wat een groot aantal klanten zou kunnen aantrekken die een gemakkelijke reis naar Europa willen, waar ze denken dat werk en een comfortabel leven op hen wachten, meldt “De Telegraaf”.

  Reisbureaus bieden Irakezen en Syriërs een pakketdeal aan om naar Wit-Rusland te reizen, met advertenties die suggereren dat ze kunnen reizen en werk zoeken in Europa.

  De advertenties die op sociale netwerken worden geplaatst, zijn bedoeld om de reis er legitiem uit te laten zien en om ononderbroken reizen te beloven, waarbij wordt benadrukt dat passagiers een zevendaags toeristenvisum voor Wit-Rusland krijgen.

  In een recente post op Facebook zei het reisbureau dat het mensen op “conventionele manieren” naar Europa brengt.

  “Europese luchtvaartmaatschappijen hebben alleen al 1,2 miljoen vluchtelingen nodig. Maak van de gelegenheid gebruik. Betaal ons bij aankomst”, luidt de aankondiging, die vervolgens werd verwijderd nadat het media-aandacht had getrokken, meldt de “Jutarnji-lijst”.

  Wie zijn de klanten?
  In Shiladze, een Iraaks Koerdische stad, vertelde een reisbureau vorige maand aan Reuters dat hij pakketten had verkocht aan 200 mensen sinds het bedrijf in het late voorjaar van start ging.

  Bijna 400 mensen uit de omgeving van die stad, waar 40.000 mensen wonen, zijn dit jaar al in Wit-Rusland aangekomen, en volgens een lokale journalist gaan er steeds meer van hen met de dag weg.

  “Veel van mijn familieleden en vrienden zijn die kant opgegaan. En vele anderen willen hetzelfde doen”, vertelde Abdullah Omar, een 38-jarige kapper uit Shiladze, aan Reuters.

  “Mensen verkochten hun huizen of auto’s om het te betalen.” Velen in de stad noemen de slechte economische omstandigheden en het conflict tussen Turkije en de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die actief is in het gebied, als reden voor hun vertrek.

  “Ons gebied is omsingeld, het is in handen van de PKK en de Turken. Onze regio is prachtig, maar we zijn bang en geloven niet dat we hier zullen blijven”, vertelde Halkaft Muhammad, een inwoner van Shiladze, aan Reuters dat zijn 19 -jarige zoon arriveerde in september in Duitsland.

  Vluchten
  Aanvankelijk vlogen passagiers rechtstreeks van Irak naar Minsk op vluchten van Iraqi Airways en Fly Baghdad.

  Maar in augustus zette de Europese Unie Irak onder druk om directe vluchten stop te zetten, en reisbureaus begonnen met het verkopen van tussenlandingsreizen naar Dubai of Turkije. Passagiers, die hun paspoort gebruiken en regelmatig commerciële vluchten vliegen, melden te horen dat Europa binnenkomen legaal is als ze een Wit-Russisch visum hebben. Reizen kan meer dan 9.000 euro kosten, rekening houdend met vluchten en smokkel over de EU-grens, zeggen pakketverkopers.

  Bij aankomst in Minsk worden passagiers in zwarte Mercedes-busjes naar drie- en viersterrenhotels in de Wit-Russische hoofdstad vervoerd, zo meldt de Litouwse nationale elektronische media LRT English.

  In afwachting van de transfer naar de grens krijgen migranten boodschappen in Wit-Russische winkelcentra.

  Aankomst in Minsk en overgang naar de EU
  Ze kopen goedkope tenten, slaapzakken, winterkleren, rubberen laarzen en dikke handschoenen om hun handen te beschermen tegen het prikkeldraad op de hekken aan de grens, meldt de Poolse televisie Belsat.

  Deze groepen worden tijdens het winkelen altijd vergezeld door een vertaler, aldus het Wit-Russische kanaal op de sociale media Telegram. Na enkele dagen wachten in Minsk worden passagiers enkele uren vervoerd naar de grens met Polen, Litouwen of Letland, van waaruit ze te voet proberen de EU over te steken, soms onder begeleiding van Wit-Russische grenswachten.

  Soms lopen ze uren door het bos voordat ze de grens bereiken. Velen kregen te horen dat ze zouden worden opgepakt en naar Duitsland of Frankrijk zouden worden gebracht, maar de meesten werden vastgehouden door Europese grenswachten.

  Tegen de tijd dat ze worden onderschept, zijn veel migranten hun documenten kwijt, vertelde de Litouwse onderminister van Binnenlandse Zaken Arnoldas Abramavicius aan de Washington Post, eraan toevoegend dat 75 procent zei dat ze uit Irak kwamen.

  Like

 27. Jan zegt:

  Ok, this is the most disturbing border video I’ve seen so far. Lukashenko’s armed thugs dressed like ISIS militants are quite literally pushing women and children over the Polish border fence and forming a human shield to prevent them from returning to Belarus. Please RT!

  video

  Like

 28. Jan zegt:

  Ach kijk eens aan, dictator Putain gooit olie op het vuur

  Spanningen stijgen aan Wit-Russische grens met Polen: Rusland stuurt bommenwerpers en Europa dreigt met sancties
  ….
  Binnen de Europese Unie gaan er ondertussen steeds meer stemmen op om geld te investeren in grensinfrastructuur aan de bewuste grens. Michel gaf al aan dat het mogelijk zou moeten zijn dat de Europese Unie dat financiert. Hij verwees in die context naar een advies van de juridische dienst van de Raad. “Een beslissing daarover komt de Europese Commissie toe, maar het is alvast mijn indruk dat we moeten verduidelijken wat al dan niet mogelijk is.”
  Sommige lidstaten spreken daarbij al openlijk over het bouwen van een grensmuur.
  https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211110_96019983

  Geliked door 1 persoon

 29. Marc zegt:

  De reacties die ik lees hekelen dan wel de migranten, dan wel de Russen. Een enkeling hekelt terecht de NOS.

  Als ik het bericht zelf lees, heb ik maar een reactie: wat is de westerse mens toch ongelooflijk ziek!
  Want die migrant begrijp ik heel goed: gratis een land waar het goed leven is met alles erop en eraan. Wat ik laak aan het gedrag van sommige van die migranten is dat zij willens en wetens de gezondheid en levens van hun eigen kinderen op het spel zetten. Dat illustreert eens te meer wat voor gewetenloze mensen het eigenlijk zijn.
  De Russen begrijp ik ook heel goed. Het gaat er niet om dat Poetin Luckachencko zo’n geweldige vent vind, maar hij reageert vanuit de gedachte ‘de vijand van mijn vijand is mijn vriend’. Dat het Westen de vijand van de Russen is, hebben de EU en Navo de Russen meer dan duidelijk gemaakt.
  Afhankelijk van Russische olie of gas? Dat is nog de enige weg die Rusland en het Westen nog scheidt van oorlog. Zo lang dat gas er is, is er vrede!

  Het is de westerse mens die tot bezinning moet komen. De Polen en Hongaren nemen het voortouw.

  Geliked door 1 persoon

 30. Torsten Himmelstoss zegt:

  Het zijn geen “asielzoekers”, het zijn overlastveroorzakers.

  Geliked door 1 persoon

 31. Jan zegt:

  De stemming van sommigen in Wit-Rusland zit er goed in, even geschift als Lukaschenko

  Hitler zou hem niet kunnen verbeteren

  Like

 32. Hovawart zegt:

  Mutti Merkel zal trots zijn op haar nieuwe Berlijnse Muur, een met wachttorentjes bezette en torenhoge muur om Europa heen, om kwaadwillende menigtes buiten te houden en nog meer kwaadwillende hordes binnen te houden….

  Like

 33. Jan zegt:

  Loekasjenko bereidt de weg voor een militair conflict en bedreigt de #EU met terroristen door valselijk te claimen wapenleveringen van de Oekraïne
  video

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s