Fotocollage . . .

Door:
“Balkanske priče”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Fotocollage . . .

 1. Bob zegt:

  Deze arme mensen kunnen zomaar
  20000 Euro neertellen voor een reis
  naar Europa. In het land van herkomst
  een taxi nemen naar de grens, omdat
  zij zo arm zijn en geen toekomst in het
  land van herkomst.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Gelukkig zitten de nieuwe Europeanen er al warmpjes bij, goed in de slappe was…….dat zal wel gaan tegenvallen wanneer men hier een basisloon krijgt.
  (of hebben de getraumatiseerde reizigers recht op een Wajong?)

  Like

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Claudia Millenaar zegt:

  Hoeveel??? 925,- voor een jas?!?!

  Kan iemand die klanten daar aan de grens heel duidelijk gaan maken dat de oorspronkelijk werkende bevolking alhier er maanden moeten sparen voor ze überhaupt aan de aanschaf van een jas van 925,- kunnen denken?

  Dit bling-bling volk moet zeker uit Europa gehouden worden, hier gaan zij dit soort exorbitante prijzen voor een ‘jas’ (!) ook nooit bij elkaar verdienen met veelal het droevig gevolg dat ze het dan komen halen. Sla de kranten maar open…, ze staan dagelijks bol van de berichten. Waarbij onze ouderen bijzonder vaak het slachtoffer zijn.

  Als dit zo doorgaat wordt Europa één grote beerput, een derde wereld deel. Eens kijken hoe onze omnipotente Europese Unie leiders dit gaan oplossen, want bij de onvermijdelijke val, is dit ook voor hun het einde oefening.

  Geliked door 2 people

 5. Bert zegt:

  Ik kan het niet betalen, een jas van 925 euro.
  !00-150 euro is toch wel echt de grens voor een hele goede jas.
  En dan moet het wel een hele goede zijn.

  Like

 6. Ravian zegt:

  Dit zooitje is afkomstig uit landen waar het gemiddelde jaarloon minder is dan het Nederlandse minimum weekloon.
  Toch hebben ze allemaal een 800 Euro smartphone op zak, en lopen ze in kleding die in Nederland enkel de beter gesitueerden zich kunnen veroorloven.
  Daar zijn dan mogelijk twee verklaringen voor.
  De eerste verklaring is dat ze in het thuisland tot de elite behoorden, maar dan waren ze niet te voet hierheen gekomen, en hadden ze niet aan grens hekken staan te rammelen, dan waren ze gewoon met een visum op zak in het vliegtuig naar Europa gestapt.
  De tweede, en enige resterende, verklaring is dat het criminelen betreft die hun rijkdom middels misdaad en uitbuiting over de ruggen van hun arme landgenoten verzameld hebben, en nu hier naar rijkere jachtgronden komen zoeken.
  En als ik zo kijk naar wat ik op de weg aan door twintigjarige allochtoontjes bestuurde kapitale automobielen tegenkom dan werkt dat prima.
  Een veel rijker volk om te bestelen, politie apparaten die structureel de andere kant op kijken voor allochtone criminelen, en mochten ze al eens per ongeluk gesnapt worden dan volgt er een foeigesprek of een fopstraf.
  Zowel het Nederlandse partijkartel als de EU faciliteert vervolgens de ongelimiteerde instroom van dit gajes, en weigert op te treden tegen hun misdadige praktijken, sterker nog, mensen die dit benoemen worden door hen geridiculiseerd, gedemoniseerd, en zelfs vervolgt.
  Het mag dus duidelijk zijn dat het elitaire zooitje dat momenteel in Europa aan de touwtjes trekt enkel uit vijanden van het Europese volk bestaat.
  En dat blijkt inmiddels ook overduidelijk uit hun “corona beleid” en “klimaat politiek”.
  Deze gewetenloze elite is op de genocide van de autochtone Europeanen uit, en hun plannen vorderen al aardig.
  Het is dus zaak hier een stokje voor te steken voordat het te laat is, en erg veel tijd rest er niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 7. Knalkopje1 zegt:

  In Amsterdam slaat het woke-virus weer keihard toe. Het kan altijd nog erger. Geen Nederlandse vlag in de raadzaal, wel een BOA-hoofddoek, Allahu Akbar! Dus eigenlijk niet Amsterdam, maar Allahmsterdam. Zie
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/amsterdamse-raad-wil-geen-nederlandse-vlag-wel-steun-voor-boa-hoofddoek/ar-AAQBhFj?ocid=msedgntp

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Waar zijn die jack’s te koop ? Zo’n lieve jongen als op de foto gun je toch álle goeds ? Ik gun deze vredelievende doch stinkende islamiet niet veel goeds. (Ik weet wel wát ik ‘m gun maar ‘t is té verschrikkelijk om hier te tonen)

  Like

 9. Torsten Himmelstoss zegt:

  Immigranten.???
  Waar kan ik braken?
  Het zijn gvd alleen maar islamitische overlastveroorzakers.
  Ze zijn van hetzelfde kaliber als die islamofascisten van DENK in
  de Utrechtse gemeenteraad: die willen dat boa’s ook hoofddoeken
  gaan dragen, vanwege de “inclusiviteit en diversiteit…”.
  Grote nonsens natuurlijk: wat ze willen is een wereldkalifaat plus sharia.
  Meer info in AD en Telegraaf.

  Like

 10. Bert zegt:

  Ze hebben nog zo’n arme “vluchteling” ontdekt.
  Geef die arme jongen toch een huis, ze miele en inboedel

  Like

 11. Jan zegt:

  Video’s en informatie over wat nu een Wit-Russische aanval op de EU lijkt te zijn met behulp van getrainde islamitische moordenaars/terroristen/jihadisten

  Loekasjenko dreigt de gastoevoer naar de gaspijpleiding Yamal-Europa stop te zetten als de EU nieuwe sancties oplegt, belooft vluchtelingen droog brandhout te sturen

  De Wit-Russische president Alexander Loekasjenko heeft gedreigd de gasdoorvoer naar Europa via zijn land af te sluiten door de pijpleiding Yamal-Europa af te sluiten als de EU nieuwe sancties oplegt aan het land.

  De pijpleiding Yamal-Europa maakt deel uit van de noordelijke route die ook de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen omvat en gas van de Russische Arctische Yamal-velden via Wit-Rusland naar Polen en verder naar Duitsland transporteert.

  Momenteel speelt de Yamal-Europa-pijpleiding een sleutelrol bij het leveren van gas om de Europese gascrisis te verlichten, aangezien de controversiële Nord Stream 2-gaspijpleiding geen EU-toestemming heeft gekregen om in gebruik te worden genomen en de Russische staatsgasreus Gazprom geen gas dan nodig is volgens de voorwaarden van een nieuwe doorvoerovereenkomst die in december 2019 werd ondertekend. Europa heeft al te lijden van een gastekort van naar schatting 15 miljard kubieke meter (bcm) voor het verwarmingsseizoen van deze winter en meer onderbrekingen in de toevoer zouden de prijzen op de spotmarkt voor gas stijgt weer.

  De EU-leiders zijn gisteren bijeengekomen en hebben het idee geopperd om een ​​vijfde pakket sancties op te leggen aan Wit-Rusland, dat duizenden heeft vervoerd naar vluchtelingen uit het Midden-Oosten naar de Poolse grens, die proberen illegaal de EU binnen te komen. Geblokkeerd door zo’n 15.000 Poolse grenswachten en soldaten, verandert de situatie in het bos tussen de twee landen snel in een humanitaire crisis. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken komen volgende week bijeen en zouden kunnen stemmen over nieuwe vergeldingssancties tegen Minsk.

  “Ze zijn begonnen ons te intimideren met het vijfde pakket [sancties]. Met betrekking tot dit vijfde pakket heeft de premier de opdracht gekregen om vergeldingsmaatregelen te bedenken”, zei Loekasjenko tijdens een bijeenkomst van de Raad van Ministers in Minsk, zoals geciteerd door het staatspersbureau BelTA. “Polen bedreigt ons met de sluiting van de grens. Ze zijn welkom om het te doen.”

  Zowel Polen als Litouwen hebben deze week de noodtoestand uitgeroepen en de grens een maand gesloten terwijl de vluchtelingencrisis voortduurt.

  Loekasjenko ging verder met het uitkiezen van de Yamal-Europa-pijpleiding voor aandacht. De president merkte op dat de gaspijpleiding door Wit-Rusland loopt en onlangs heeft Rusland het volume van de gasdoorvoer naar het Westen via de pijpleiding aanzienlijk vergroot.

  “We leveren warmte aan Europa en ze dreigen ons met de sluiting van de grenzen. Wat als we de aardgasdoorvoer blokkeren? Daarom zou ik de leiders van Polen, Litouwers en andere hersenloze mensen aanraden om goed na te denken voordat ze [hun mond] openen. Maar het is aan hen. Ze zijn welkom om de grens te sluiten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zou iedereen in Europa moeten waarschuwen dat als ze aanvullende sancties opleggen die “onverteerbaar” en “onaanvaardbaar” voor ons zijn, we terug zullen slaan”, zei Loekasjenko .

  Loekasjenko heeft de vluchtelingencrisis ontworpen als een manier om terug te komen voor de eerdere sancties die aan het land zijn opgelegd na de vervalsing van de resultaten van de presidentsverkiezingen op 9 augustus vorig jaar, die leidden tot massale protesten en opnieuw nadat Minsk een MiG-straaljager had gebruikt om een commerciële Ryanair-vlucht naar Minsk en arresteerde op 23 mei de oppositieblogger Roman Protasevich en zijn vriendin.

  Hij hoopt de EU af te schilderen als brutaal en met twee maten meten door te weigeren de vluchtelingen de grens over te laten, met enig succes, aangezien Poolse grenswachten de migranten met pepperspray hebben besproeid en er berichten zijn dat sommige migranten worden geslagen door de wachters.

  Mensenrechtenactivisten wijzen erop dat vluchtelingen volgens de EU-regels moeten worden geaccepteerd en vervolgens moeten worden verwerkt om te zien of hun asielaanvraag gegrond is. Polen en Litouwen hebben deze regels genegeerd en eenvoudig de toegang geweigerd, waardoor sommige migranten vastzaten in niemandsland. Tot nu toe zijn naar verluidt ten minste zeven migranten omgekomen bij het oversteken van de grens.

  Als onderdeel van dezelfde propagandacampagne heeft Loekasjenko opgeroepen om meer hulp te geven aan de vluchtelingen die ineengedoken rond kampvuren in de bossen zitten. Het staatshoofd gaf onder meer opdracht om de vluchtelingen van droog brandhout te voorzien.

  Loekasjenko beval premier Roman Golovchenko en verschillende vakministeries om hulp te bieden aan de vluchtelingen.

  “We moeten aandacht besteden aan zwangere vrouwen en kinderen”, zei Loekasjenko. “De situatie is catastrofaal. Er zijn veel zwangere vrouwen die binnenkort, een maand of twee, uitgerekend zijn. Dit is iets waar we mee te maken zullen krijgen, aangezien ze hier waarschijnlijk zullen bevallen. Ze zeggen dat ze het kamp niet verlaten. Maar hoe gaat dit worden? De temperaturen dalen. Ze weten nog niet hoe koud het in Wit-Rusland kan zijn, in de bossen tijdens de winter. Maar ze willen niet weg. We moeten dus voorbereid zijn.”

  Loekasjenko bagatelliseerde ook de steeds scherper wordende berichtgeving in de internationale pers, die het verhaal van de benarde situatie van de vluchtelingen heeft opgenomen en voorpaginanieuws heeft gemaakt.

  “Je ziet wat er gebeurt aan de staatsgrens en eromheen. Ik zal het eerlijk zeggen: dit probleem is niet zo groot als de media het presenteren. Maar ik neem de media niets kwalijk. Omdat het een sterk preventieve werking heeft. Ze hebben zich op Wit-Rusland gericht. Maar er zijn drie tot vijf andere routes zoals deze in de wereld die worden gebruikt door miljoenen mensen die de oorlog ontvluchten. Maar op de een of andere manier werd de situatie aan de grens van Wit-Rusland met Polen, Litouwen en Letland voorpaginanieuws. De Wit-Russisch-Oekraïense grens komt nu ook in beeld. Dit zit mij ook dwars. Waarschijnlijk zit het ook Rusland dwars’, merkte de president op.

  De president zei dat er vanaf de ochtend van 11 november 1.790 mensen in het kamp waren; 322 meer zijn aan de Poolse kant, die de Polen ’s nachts probeerden terug te duwen naar Wit-Rusland. “Het lukte niet. Ze willen niet weggaan. Deze 322 mensen zijn er momenteel. Maakt niet uit, ze regelen het daar wel. Maar deze 1.790 mensen, die zich in het kamp bij Bruzgi bevinden, moeten van brandhout worden voorzien”, voegde de Wit-Russische leider eraan toe.

  En in een laatste bizarre wending zei Loekasjenko dat hij “zich zorgen maakte over de levering van wapens en munitie aan het kamp”.

  “De zaak betreft ons leger en het Staatsveiligheidscomité. Er worden pogingen ondernomen om wapens, munitie en explosieven te leveren aan de mensen in het kamp”, merkte Loekasjenko op.

  Volgens hem zijn “wapenleveringen al twee dagen aan de gang… Samen met Rusland houden we de situatie in de gaten, ik heb de kwestie besproken met [de Russische president Vladimir] Poetin. Wapens komen meestal uit [Oekraïne’s afgescheiden gebied van] Donbas. Waar zijn ze voor bedoeld? Er zijn plannen om hier een provocatie te organiseren, onze grenswachten en militairen op te zetten tegen die van de andere kant”, merkte de Wit-Russische president op.

  Het leidmotief “vijand aan de poort” was een hoofdbestanddeel van de bombast van Loekasjenko, die hij vaak gebruikt om zichzelf af te schilderen als de enige borg voor vrede, stabiliteit en welvaart in het land.

  In dezelfde geest voegde Loekasjenko eraan toe dat het noodzakelijk is om “de beweging van de NAVO- en Poolse troepen” aan de grens nauwlettend te volgen.

  “Het wordt gedaan. Niettemin moeten het ministerie van Defensie, de KGB en de grenswacht toezicht houden op de beweging van troepen van de NAVO en Polen. Je ziet dat er daar al 15.000 militairen, tanks, pantservoertuigen, helikopters en vliegtuigen zijn. Ze zijn dichter bij onze grens ingezet. onbeschaamd. Zonder iemand te waarschuwen. Al horen ze ons conform de afspraken te waarschuwen.”

  Loekasjenko heeft vele malen gewaarschuwd voor NAVO-troepen die zich aan de grens met Wit-Rusland hebben verzameld sinds de massale protesten afgelopen zomer uitbraken en heeft zelfs het leger tijdens het hoogtepunt van de protesten afgelopen zomer in volledige staat van paraatheid gebracht om te proberen de aandacht af te leiden van de menigte die de controle over de straten van alle grote steden van Wit-Rusland overnamen. Voorheen waren er echter geen grote troepenbewegingen van de NAVO. Maar deze keer is Loekasjenko erin geslaagd Polen te provoceren om, door de vluchtelingencrisis te manipuleren, een groot aantal soldaten naar de grens met Wit-Rusland te sturen, inclusief helikopters en gepantserde persoonlijke voertuigen en waarover de Wit-Russische president nu eindeloos over zit te wauwelen en te jammeren.
  https://intellinews.com/index.php/lukashenko-threatens-to-cut-gas-supplies-to-yamal-europe-gas-pipeline-if-eu-imposes-new-sanctions-promises-to-send-refugees-dry-firewood-226655/

  Like

 12. Jan zegt:

  #Belarus This is Minsk right now. Migrants keep gathering near the Palace of Sports. There are at least dozens of them – with backpacks, sleeping bags.

  A very interesting situation when foreigners can gather but Belarusians would have been immediately dispersed and sent to jail

  video

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s