Hongarije bedankt Polen voor consequente grensbescherming

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een telefoongesprek met zijn Poolse collega Zbigniew Rau afgelopen woensdagavond, de 10e november, heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó op zijn Facebook-pagina een ondersteunende boodschap voor Polen gepost en de Poolse autoriteiten voor de verdediging van de Europese grens en het tegenhouden van de migrant4en bedankt, die proberen illegaal en zelfs met geweld de Europese Unie binnen te dringen:

De Poolse oostgrens staat nog steeds onder grote druk door illegale immigratie. Onze arme Poolse vrienden maken nu rechtstreeks mee wat bij ons sinds bijna zes jaar een constant fenomeen is, namelijk illegale immigranten die onze regels, onze wetten en onze soevereiniteit minachten en massaal onze grenzen willen schenden.

Om het duidelijk te zeggen: grensschendingen zijn een misdaad […], om maar helemaal te zwijgen van de mensenhandel.

Ik heb mijn Poolse collega van de volledige solidariteit van Hongarije verzekerd en hem ervoor bedankt dat Poolse grensbewakers en politieagenten Polen en zodoende de buitengrenzen van de Europese Unie en van de Schengen-zone te beschermen.

In deze uren en dagen beschermen de Poolse grensbewakers niet alleen Polen, maar heel Europa, net zoals de Hongaarse grensbewakers de zuidgrens van ons land beschermen.

Alle politici in Brussel die in de afgelopen zes jaar een immigratievriendelijk standpunt hebben ingenomen, de obligatoire hervestigingsquota op de agenda houden en financiële middelen geweigerd hebben aan landen die hun grenzen beschermen, zouden nu naar de Pools-Wit-Russische grens moeten rijden en zich schamen.”

Ook de AfD bedankt de Poolse regering

Een opvatting, die door veel Europese burgers gedeeld wordt – ook in West-Europa, waar de negatieve gevolgen van de massa-immigratie nog steeds merkbaar zijn. Bijvoorbeeld in Duitsland, waar maandag 8 november activisten van de AfD voor de imposante Brandenburger Tor een lang spandoek met het volgende opschrift – in het Pools en in het Duits – uitrolden:

Wij bedanken de Poolse regering voor de bescherming van Duitsland en Europa.”

Bron:
visegradpost.com/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hongarije bedankt Polen voor consequente grensbescherming

 1. karton zegt:

  Heeft Pinokkio de Polen ook al een bedankbriefje gestuurd ?

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Karton;
   Pinokkio… en een groot deel van de neerlandse politici zijn nog steeds hun ballen aan het zoeken in de grote ballenbak…bovendien doet de man niet aan bedankbriefjes, behalve bij ongelezenm, hem toegestuurde boeken . Pinokkio is goed voor de schouderklop des doods( politieke moord i.c.)

   Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Ik wordt kots ziek van dat links/groene marxistische geleuter, wereldwijd.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Dat zullen Rutte, Ollengren en Broekers Knol wel uit hun hoofd laten want dat zal toch wel de grootste afgang zijn als deze drie nietsnutten Polen de hand zouden schudden. Die onbenullen vragen nu zelfs extra bedden aan gemeenten voor binnengekomen profiteurs uit veilige landen. Hoe ziek kan de politiek zijn.

  Like

 5. Horatius zegt:

  Hongarije en Polen, twee landen die weten wat het is om onder een totalitair regime te moeten leven waar zelfs familieleden elkaar in de gaten hielden in opdracht van de Geheime Diensten.

  Nu bevrijd sinds 1989 van dit regime worden ze geconfronteerd met de Europese Commissie en andere machthebbers in Brussel die deze landen stelselmatig in de steek laten wat betreft het beschermen van hun grenzen tegen wat we kunnen benoemen als ongewenste indringers of zelfs invasietroepen.

  Maar die arme kinderen dan, verdienen die geen hulp op humanitaire gronden en naastenliefde voor de behoeftige medemens?

  In de allereerste plaats zijn het hun ouders die direct verantwoordelijk zijn voor hun huidige barre omstandigheden en lichamelijke en psychische problemen. Zij wisten namelijk donders goed via hun sociale media dat landen als Polen en Hongarije al jarenlang hun grenzen scherp bewaken via prikkeldraad, hekken en voldoende mankracht.

  Dan toch bewust het risico lopen tegengehouden te worden en al hun geld op één kaart te zetten is niet alleen dom maar ook onmenselijk wreed t.a.v. hun kinderen. Dat geeft aan dat we hier te maken hebben met een ronduit barbaarse mentaliteit of een religieus getinte motivatie: tot iedere prijs het vergroten van het islamitisch kalifaat en dan maakt het leven en het welzijn van een paar kinderen niet veel meer uit. We gebruiken die als het ultieme drukmiddel, desnoods als een rondzwaaiende knuppel.

  Vluchtelingen met een dergelijke mentaliteit en sinistere motivatie zijn dus geen echte vluchtelingen maar een soort bezettingstroepen die rekenen op de naïeve en zelfvernietigende politiek van Duitsland en Brussel.

  Intussen schijnt de aanvoer van nog meer migranten stopgezet te zijn onder druk van de EU die intussen heel goed weet dat het toelaten van deze economische vluchtelingen onder brede lagen van de bevolking geen enkele steun meer geniet om over de aanzuigende werking maar te zwijgen.

  Geliked door 2 people

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Chapeau Polen, voor het stoppen van de islamitische bezetters !!

  Like

 8. Scheitleister zegt:

  Het zijn asielzoekers, geen ‘migranten’.

  Like

 9. Jan zegt:

  #WeDefendEurope
  A message from the Polish Prime Minister

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s