Praag: Restaurants willen geen Covid-politie spelen

(Door: Frank Helbig en David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Sint Maarten gans eten in een Praags restaurant. Vaak zijn het kleine anekdotes die binnen enkele seconden een evenzo ophelderend als kenmerkend licht werpen op de huidige situatie. De schrijver van dit artikel woont in Praag en heeft exact zoiets meegemaakt.

Zojuist was ik in mijn lievelingsrestaurant in Praag om Sint Maarten gans te eten. Nou ja, Sint Maarten ganzenbout. Maar voor het onderstaande verhaal is dat eigenlijk helemaal niet belangrijk.

Ik werk niet voor het ministerie van Binnenlandse Zaken”

Aan het tafeltje naast me gaan nieuwe gasten zitten, die bereidwillig hun mobieltjes tevoorschijn halen om hun QR-code te laten zien (sinds enkele dagen verplicht in Tsjechië). De ober lacht en zegt: “Laat maar zitten, ik werk niet voor het ministerie van Binnenlandse Zaken”. Dat gebeurde daarna nog twee keer.

De gastronomie in Tsjechië weigert ook consequent 2G.

De gastronomen zeggen heel duidelijk dat het de verantwoordelijkheid van de burgers zelf is om zich aan de regels te houden. Zij, de gastronomen, zouden in ieder geval niet als hulpjes ter beschikking van de politiek staan.

Ik hou van dit land…

En in Spanje?

(David Berger) Ik moet toegeven dat ik mezelf als Duitser, die zich op dit moment op de vlucht voor de corona-dictatuur op de Canarische eilanden bevindt, een gelijksoortige faux-pas hem veroorloofd, toen ik me aanmeldde in de fitness-studio.

Op de vraag bij het aanmelden of ik hier een vaccinatie- of testbewijs nodig zou hebben, keek de baas me eerst een beetje vreemd aan en moest toen lachen:

„Su nombre es suficiente para mí. Y que además siempre pague sus cuotas“ (“Ik heb alleen je naam nodig en het is belangrijk dat je de kosten voor de studio betaalt!”)

Zo gaat het hier overigens ook in alle restaurants, bij kappers, in winkels, bij concerten, museumbezoeken etc., etc.

Vlucht of interne emigratie

Wat voor ons ooit vanzelfsprekend leek, wordt na ruim een jaar van de lockdown-waanzin al iets bijzonder noemenswaardigs. Ik ben bang dat ik tot een generatie behoor, die nog in volle teugen mocht genieten van de oude normaliteit, en voor wie alles wat er nu gebeurt een nachtmerrie is, waaruit je niet kunt ontwaken. Een generatie, wier beste deel zijn toekomstige leven of in de interne emigratie zal zoeken of voortdurendzal vluchten voor “het nieuwe normaal” en zichzelf gedwongen ziet om vol heimwee op zoek te gaan naar eilanden van de rede en de menselijkheid.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: Frank Helbig en David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Praag: Restaurants willen geen Covid-politie spelen

 1. Julia zegt:

  Jonge mensen moeten eens goed nadenken waar zij nog hun toekomst willen gaan opbouwen en vooral apartheidsstaten voor goed de rug toe te keren. Wie wil nog langer bijdrage leveren aan landen waar fascistische regimes de lakens uit delen. Verlaat het land en laat al die meelopers samen met de massale import profiteurs het gezellig samen uitzoeken ze gaan toch wel failliet door de krankzinnige maatregelen die de algehele economie kapot maken, ook in Nederland valt voor jonge mensen nog weinig eer te behalen allereerst 20 jaar op wachtlijsten voor een betaalbare woning, blauw betalen aan belastingen ten behoeve van bodemloze putten en enorme wachtlijsten om voor zorg in aanmerking te komen, totale controle over financiën en privé leven. Dat is de toekomst van de apartheidsstaten waar racisme volgens de in elkaar geflanste corona Wet is toegestaan waar ook het uitsluiten van burgers onder valt als men zich niet aan het terreur van de overheid onderwerpt. De rechtstaat staat onder politiek bewind en rechters toetsen niet meer aan de grondwet zodat burgers geen recht meer kunnen halen. De grondwet en Neurenberg code tellen niet meer en de democratie is vermoord. De oudere generaties kunnen in ieder geval nog terugkijken op een normaal leven waar vrijheid en democratie een groot goed was.

  Like

 2. Bert zegt:

  Hier laten ze zich graag inzetten om de gratis BOA uit te hangen.
  Gisteren zag ik ergens een interview met een kroegbaas.
  Maakte zich kwaad om de vroege sluiting want ze deden juist zo ontzettend goed hun best om alle klanten goed te controleren.
  Geen 1 die zei, ze kunnen de tyfus krijgen met hun QR code en controles.
  Ik ben open voor iedereen.

  Kinderen worden buiten afgedroogd in tentjes omdat de ouders niet naar binnen mogen zonder QR code.
  En trots dat ze hier zijn dat iedereen zo goed meewerkt.
  Ik zou mij kapot schamen.

  Geliked door 3 people

  • Julia zegt:

   Bert Van ellende moeten ze nu vrouwen werven voor de BOA functie met hoofddoekjes omdat een normaal weldenkende man of vrouw voor deze slecht betalende NSB functie bedankt. Ons leger is uitgerangeerd maar goed er staan genoeg geïmporteerde jonge kerels de profiteurs klaar die straks ons land als leger gaan vertegenwoordigen. Ook voor een uitgekleed leger dankt een weldenkende Nederlander.

   Like

   • Bert zegt:

    Het leger heeft hier zelfs geen eigen tanks meer.
    Ze leasen er 4 van Duitsland. En daar kunnen ze dan mee oefenen.
    4 geleasde tanks.

    Like

 3. BosscheBol zegt:

  Ik denk niet dat het de bedoeling is dat het ooit weer “normaal” wordt. We gaan naar een soort feodaal systeem met Chinese trekjes.
  Ook vind ik het enthousiasme waarmee veel horeca-ondernemers in Nederland meewerken aan die QR-code stuitend. Een jaar geleden had ik nog medelijden met ze, nu haal ik liever wat flesjes bij de Coop.

  Like

 4. Sinyo zegt:

  Wie de jeugd heeft, heeft “DE TOEKOMST”.
  Dat is bij lange na niet dezelfde toekomst die wij als de huidige bejaarden in de opbloei-fase hebben mogen meemaken.
  Wat krijgen ze allemaal binnen:
  1. “Het Covid-vaccin”
  2. De “gelukzoekers” die het land via de grens probleemloos binnen huppelen.

  Geliked door 1 persoon

 5. LUCIA zegt:

  Ik heb weleens vaker gedacht als morgen alle ongevaccineerden massaal weg trekken uit Nederland en ergens waar het nog normaal is, asiel aanvragen als vluchteling en Nederland mooi de klere laten krijgen. Zou toch eigenlijk mooi zijn, zou de R-overheid zwaar tegenvallen een paar miljoen melkkoetjes die de weide uitlopen, weg uit Belastinggevangenisland nr ! in de wereld

  Like

 6. R Thomasson zegt:

  Geweldig nieuws uit Tsjechië en de Canarische eilanden. De houding van de bevolking tegenover de dictatoriale Corona Verordnungen- und Befehlen is daar anders dan hier in Nederland. Ik moet denken aan de razzia’s die mijnheer Sybrand van Haersma Buma in Leeuwarden houdt. De eenheden van de Grune Polizei en de WA (pardon BOA’s) die in de straten patrouilleerden, en iedere kroeg of restaurant binnengaan om te zien of de gasten de QR-code/Ariërverklaring op hun mobiel hebben. Het geeft een gevoel van déjà vu. De stad heeft zoiets al eerder beleefd…en precies op dezelfde plekken https://www.youtube.com/watch?v=6sRvrdyYgIM.

  Like

 7. Bob zegt:

  In Nederland voel je de NSB geest weer
  opleven. QR-pas Arier verklaring of uitsluiting.
  Er is geen dwang maar doe je niet wat de Fuhrer
  zegt wordt je uitgesloten.

  Geliked door 1 persoon

 8. Stef zegt:

  Geschiedenis is belangrijk. Vele joden die de bui voor de 2e wo zagen hangen en tijdig vertrokken uit Europa hebben het overleefd. Diegenen die dachten dat het wel zou meevallen zijn vermoord.
  Een aantal jaren geleden zagen wij het aankomen en zijn we verhuisd naar Polen. Deze mensen zijn trots op hun land en zullen hun vrijheid nooit meer opgeven. Ook niet aan Brussel.
  De ramp is dichterbij dan je denkt.

  Geliked door 1 persoon

  • R Thomasson zegt:

   @Stef. Joden die geld hadden om te vluchten, zijn tijdig uit Europa vertrokken en hebben het natuurlijk overleefd. Degenen die geen geld hadden, maar hadden initiatief genomen te gaan onderduiken, hadden meer overlevingskansen dan degenen die gerust wachten op opdrachten van de Joodse Raad. Zij hadden zo goed als geen overlevingskansen. ZIJ WAREN SLACHTVEE. Hetzelfde geldt anno nu ook voor ons. De miljoenen blatende NL schapen die zich laten vaccineren met GIFTIGE DREK die geen bescherming biedt tegen een “pandemie”, maar kan wel hun gezondheid op den duur kapot maken, en ze vroegtijdig doden. Dezelfde miljoenen blatende schapen zeggen Ja en Amen! In plaats van vechten voor het land die hun ouders en voorouders met blote handen hadden gebouwd. Ze hadden een bloeiend land achtergelaten. En Wij? Wat doen wij? Wij geven aan verraderlijke politici, van het Quisling en Mussert soort, gelegenheid het mooie en geordende land te overspoelen met tsunami golven van menselijk VUIL uit islamitische landen en Afrika. Indringers die een bestemming hebben: een toekomstige Jihad-oorlog te voeren, en selectieve genocide onder de bevolking te plegen. Men noemt dat ONTVOLKING. Beide plannen worden gebroed door dezelfde pathologische geesten van monsters met te veel geld en zo goed als geen menselijkheid. Wij kunnen de macht van deze VIJAND breken door hem NIET TE GEHOORZAMEN. De Visegrad landen (w.o. Polen) doen dat al. Wij hebben niet veel tijd meer. Zodra zijn collaborateurs zouden technologische middelen tegen ons gebruiken, zijn onze vrijheid en democratie voor goed voorbij. https://twitter.com/elzevh/status/1384507330381897728

   Geliked door 1 persoon

 9. Joepiedepoepie zegt:

  Anders houden ze , nazi s, geen clandisie meer over

  Like

 10. Bert zegt:

  En wat hadden ze weer praatjes die gasten van horeca.
  Wij gaan niet sluiten om 20:00
  Tot ze bedreigd werden met 10.000 euro boete.
  En dicht gingen de deuren om 20:00
  Alleen in Breda niet, omdat de burgemeester daar nog geen zin in had om er bloedhonden op af te sturen voor een keer.
  Dus die zijn morgen ook keurig op tijd gesloten.
  Dat is nou verzet plegen in Nederland. We zijn trots op jullie, horeca gluiperds.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s