Duitse federale politie pakt 329 mensensmokkelaars van de Wit-Rusland-route op – Baerbock scheldt op de Polen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse federale politie heeft in de afgelopen weken 329 mensensmokkelaars voorlopig gearresteerd, die migranten uit het Pools-Wit-Russische grensgebied naar Duitsland gebracht hebben. Dat bericht de “Bild am Sonntag” onder verwijzing naar informatie uit veiligheidskringen. Een groot deel van de gearresteerde mensensmokkelaars bevindt zich in voorarrest.

Onder de vermoedelijke daders bevinden zich ook 14 met een Duits paspoort en enkele Syriërs en Irakezen met verblijfsrecht in Duitsland. De andere mensensmokkelaars zijn afkomstig uit de Oekraïne, Georgië en de Baltische staten. Volgens informatie van de rechercheurs maken de mensensmokkelaars reclame voor zichzelf via gesloten forums op internet, huren een bestelbusje en krijgen van hun mannen achter de schermen vanuit Minsk geografische data via messenger-diensten naar hun mobiele telefoons gestuurd in welke gebieden ze de migranten moeten oppikken.

Per rit krijgen ze tussen de € 1000,- en € 5000,-. Wie nu nog over “zielige vluchtelingen” bazelt, is van lotje getikt of smeedt duistere plannen. Tot nu toe werden er meer dan 9500 migranten, die via Minsk naar Duitsland kwamen, geregistreerd. De minister-president van de deelstaat Sachsen, Michael Kretschmer (CDU), heeft zich ertegen uitgesproken om de in het grensgebied vastzittende migranten onderdak in Duitsland toe te staan.

“We mogen deze migranten noch in de EU noch in Duitsland opnemen. Wanneer men dat zou willen, dan zouden ze niet de omweg via Minsk moeten nemen, maar zouden ze rechtstreeks naar Duitsland kunnen vliegen”, zei Kretschmer tegen de “Bild am Sonntag”. “Maar we hebben duidelijke regels bij de immigratie (zelden zo gelachen). Erkende vluchtelingen of geschoolde arbeidskrachten kunnen komen. Beide is bij de migranten, die door Loekasjenko werden gelokt, niet het geval. (waarschijnlijk echter bij de miljoenen migranten die al in Duitsland zijn, meneer Kretschmer?) We moeten de dictator in Minsk laten zien dat hij met deze maatregel geen succes zal hebben. Dan zal hij met de mensensmokkel ophouden.” De beelden van noodlijdende mensen aan de grens zou de samenleving moeten uithouden en Polen bij de bewaking van zijn grenzen moeten helpen, aldus Kretschmer verder. “Warschau handelt juist, daarom mogen we de Polen niet in de rug aanvallen.”

De cheffin van de Groenen, Annalena Baerbock, daarentegen bekritiseert Polen. De directe humanitaire hulp zou nu het dringendst zijn, zei Baerbock tegen de “Bild am Sonntag”. “Daarom moeten er onmiddellijk hulporganisaties in het afgesloten grensgebied toegelaten worden. Ik appelleer aan de Poolse regering dit mogelijk te maken en het ondersteuningsaanbod van de EU te accepteren – ook met betrekking tot de gemeenschappelijke grensbeveiliging.”

Baerbock heeft natuurlijk een plan. De NGO´s zullen dan voor de desbetreffende berichten en beelden zorgen, die de Duitsers erop moeten voorbereiden opnieuw en nog meer “gevluchte personen” op te nemen en te financieren.

Opdat daarna ergens anders weer een nieuwe invalspoort opengaat. De strategie van de Groenen is eenvoudig, maar perfide.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Duitse federale politie pakt 329 mensensmokkelaars van de Wit-Rusland-route op – Baerbock scheldt op de Polen

 1. droevige mof zegt:

  De vluchtelingenleugen wordt niet langer gekocht en concurreert met de vaccinatie-leugen.
  Het water staat tot hun nek want er is geen einde in zicht. Tenminste niet een die ze gepland hebben.

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  ” We moeten de dictator in Minsk laten zien dat hij met deze maatregel geen succes zal hebben. Dan zal hij met de mensensmokkel ophouden.”

  Laten we het eens over de ongekozen dictators in Brussel hebben, die deze hele mensensmokkel uitgelokt hebben.

  Geliked door 6 people

 3. de barbaar zegt:

  Die baerbock moeten ze dumpen tussen die opvreters uit verweggistan……is ze snel genezen van de ziekte van diversiteit….

  Geliked door 4 people

 4. Horatius zegt:

  Kotsmisselijk wordt ik van die linkse goedmensen zoals deze Annalena Baerbock die het altijd hebben over ‘humanitaire hulp’ aan ongeacht welke creaturen dan ook.

  Of het nu uitgeprocedeerde asielzoekers zijn, IS-vrouwen, verwarde moslimterroristen, bronstige Afrikanen met een gigantisch strafblad of economische vluchtelingen etc. ze zijn hier ten alle tijden welkom al zitten we binnenkort met miljoenen samengepakt op een kluitje.

  Gigantische getto’s bevolkt door straatarme autochtonen en vluchtelingen met een verblijfsvergunning staan garant voor verloedering, verpaupering en een zeer ongezond leefklimaat waar het vuilnis zich opeenhoopt en mensen elkaar naar het leven staan.
  Maar daar hebben die Groenen volstrekt maling aan ondanks hun gezever over een ‘frisse groene samenleving’ en de klimaatverandering die met alle mogelijke en onmogelijke middelen op zijn minst vertraagd moet worden.

  Mensensmokkelaars hebben al jarenlang volkomen vrij spel gehad, ongehinderd door het Justitieapparaat, de Veiligheidsdiensten en de bureaucraten in Brussel. Dat ze nauw samenwerken met de NGO’s weet intussen iedereen en eindelijk worden ze nu in voorarrest geplaatst.

  De omvangrijke en zwaar gesubsidieerde asieladvocatuur zal hier wel raad op weten: het gaat hier immers om ‘hulp aan mensen in hoge nood en die betalingen heeft men broodnodig om de eigen kosten te kunnen dekken.’

  De vindingrijkheid en strategie van de Groenen is politiek-correct, dus onschendbaar en heeft de volle steun van het Europees Hof van Justitie in Straatsburg.

  Geliked door 4 people

 5. scherpschutter1943 zegt:

  De groenen en de gesubsidieerde asieladvocaten, zijn staatsgevaarlijke bewegingen die eerder vandaag dan morgen kunnen verdwijnen. Datzelfde geldt onverkort voor nederland maar dan heten ze anders, zoals groenlinks (communisten), daar tegen aanhangend Dood66 en die walgelijke christenen met hun barmhartigheid

  Geliked door 5 people

 6. Joepiedepoepie zegt:

  Allemaal betaald door soros!

  Like

 7. Jan zegt:

  Wit-Rusland geeft terroristen laserpennen en traangas om Poolse soldaten aan te vallen. Leger trekt grenspalen en betonblokken omver
  video

  Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   In de buurt wachtte een groep van ongeveer 100 migranten op de mogelijkheid van illegale grensoverschrijding. Wit-Russen rustten buitenlanders uit met traangas, dat werd gebruikt voor de Poolse diensten. Deze en daaropvolgende pogingen om de gr. we hebben voorkomen

   Like

 8. Eppo zegt:

  We horen en lezen weinig meer van Ome BoB .

  Like

 9. scherpschutter1943 zegt:

  vuur

  Like

 10. Bas zegt:

  Arm en zielig…?

  1.030 euro voor een jack…..weinig Nederlanders die zóveel kunnen uitgeven aan een jack.

  https://pbs.twimg.com/media/FEPr54eXoAIBRk6?format=jpg&name=900×900

  Like

 11. Bas zegt:

  Invasie…

  Like

 12. Jan zegt:

  Massa’s terroristen en parasieten

  video
  Massive build up of Polish police at the Kuźnica border, as waves of migrants approach the now closed checkpoint.
  Police riot truck with water cannons is standing by.

  een gigantische massa

  Police are broadcasting in multiple languages to the gathered migrants that they have been lied to by Belarus authorities.
  They will not be allowed to cross, and buses are not coming for them.

  De mitrailleur er op en het is afgelopen

  Like

 13. Jan zegt:

  Ja hoor, de eerste Polen hebben zich gemeld om Polen te verraden

  ….
  Ondertussen hebben we de afgelopen dagen twee schandalige uitspraken gehad. Ten eerste besloot de president van Opole, Arkadiusz Wiśniewski, zich voor te doen als een onwetende beroemdheid en zich te laten raken door het lot van migranten, waarbij hij het fundamentele feit negeerde: deze mensen zijn een wapen waarmee Loekasjenko en Poetin ons aanvallen….

  Polen kan moeders met kinderen niet de rug toekeren die, als ze honger hebben, proberen de grens over te steken [op de vlucht voor de oorlog]. Polen is al vele jaren en vele malen een gebied van gewapende strijd. We weten hoe de beelden van lijdende moeders eruit zien, we weten hoe de beelden van bloed op straat eruit zien, zelfs als we ons de beelden van de Opstand van Warschau herinneren . En niet alleen.

  – zei Wiśniewski, waarmee hij de nagedachtenis van de Poolse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, de echte, onschuldige slachtoffers van de Duitse agressie, ontheiligde.

  Inwoners van Opole reageren op de toespraak
  “Een schandaal, een hypocriet” – dit zijn de woorden die worden gebruikt om de toespraak van de president van Opole, die op Plac Wolności verscheen, te beschrijven. Arkadiusz Wiśniewski vergeleek de situatie van migranten aan de Pools-Wit-Russische grens met de behandeling van Polen door de Duitsers tijdens de Opstand van Warschau

  Die malloot is zelfs zo gestoord dat hij justitie wil inschakelen tegen zijn landgenoten
  https://tinyurl.com/43xz68hy

  https://tinyurl.com/fhhzvy6s

  Like

 14. Jan zegt:

  De premier van Griekenland steunt Polen: migranten in Wit-Rusland zijn geen mensen die de oorlog zijn ontvlucht. Europa moet standhouden

  De naties die de grenzen van de Europese Unie beschermen, kunnen niet aan zichzelf worden overgelaten, schrijft de Griekse premier Kyriakos Micotakis in het Franse dagblad Le Figaro, waar hij waarschuwt voor een hybride dreiging en aanvallen op de grenzen van de EU.

  Europa wordt geconfronteerd met de gevolgen van een nieuwe hybride dreiging: het gebruik van migranten als instrument van politieke druk. Elke dag proberen duizenden migranten via Wit-Rusland de EU binnen te komen. Velen van hen zitten vast aan de grens, in geïmproviseerde kampen om zichzelf te beschermen tegen de poolkou, terwijl grenswachten het verkeer achter het prikkeldraad in de gaten houden. Dit zijn geen mensen die de oorlog in een buurland zijn ontvlucht, maar door valse beloften zijn uitgenodigd, met het vliegtuig zijn ingevlogen, opgehaald en met de bus naar de grens met Polen gebracht

  Dit is een zorgvuldig georkestreerd scenario om deze ballingen te gebruiken als een hybride destabilisatie-instrument om de democratische naties van de EU onder druk te zetten en te verdelen om zich over te geven aan Alexander Loekasjenko

  President Loekasjenka laat zich inspireren door een methode die succesvol is gebleken en al chaos en armoede heeft gezaaid aan de grenzen van Europa. In maart 2020 verzamelden tienduizenden mensen zonder papieren zich bij de landgrens tussen Turkije en Griekenland. Toen – net als nu – werden mannen, vrouwen en kinderen als wapens gebruikt

  Het volgende doelwit van een dergelijke aanval zou Roemenië, Bulgarije en misschien zelfs Finland of Estland kunnen zijn
  https://tinyurl.com/z8k5cadu

  Like

 15. Jan zegt:

  Zo ziet de “muur” aan de grens met Wit-Rusland eruit

  De dam, die aan de grens met Wit-Rusland zal komen te staan, is in feite een symbool van de vastberadenheid van de Poolse staat om massale illegale migratie naar ons land te beperken
  Verantwoordelijk voor de bouw is Eng. Marek Chodkiewicz – het hoofd van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Administratie Mariusz Kamiński, zei donderdag. Hij voegde eraan toe dat er grensdammen zijn in ongeveer 60 landen over de hele wereld.

  We hebben te maken met een element van een hybride oorlog, het was het Wit-Russische regime, om politieke redenen, om de situatie in Polen en de EU te destabiliseren, besloten om een ​​kunstmatige migratiebeweging naar ons land te creëren. Onze staat zal geen enkele illegale migratieroute naar Europa door Polen laten leiden, benadrukte hij . En de dam aan de oostgrens ziet er zo uit: Maciej Wąsik, vice-minister van Binnenlandse Zaken en Bestuur, schreef op Twitter.
  https://tinyurl.com/3bsxxvcw

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s