Alwéér mondkapjes om virussen tegen te houden!?

(Door: “Frans Brassens”)

NEUS/MOND KAPJES

Die hebben gaatjes, en dat is maar goed ook. Ander zou je stikken.

Hoe groot zijn die gaatjes?

Men meet die in microns. Ze zijn 1 micron groot of zoiets. 1 micron (micrometer) = 1 duizendste van een millimeter.

Hoeveel van die gaatjes zitten er in een mondkapje?

Het juiste aantal ken ik niet. Maar met tellen zou je wel een weekje of zo bezig zijn.

CORONA VIRUSSEN

Hoe groot zijn Corona virussen?

Die meet men in nanometers. Hun grootte gaat van 80 tot 120 nanometer. 1 nanometer is een duizendste van een micrometer. (oftewel een miljoenste van een millimeter)

Hoeveel virussen kunnen er door één microgaatje van een mondmasker?

Door één gaatje van 1 micron gaan minstens 8 tot 12 virusdeeltjes tegelijk. (1000 : 80 en 1000 : 120). En er zijn nogal wat gaatjes.

Ik wens de mondkapjes een goede vangst toe. Een vangstquotum instellen lijkt mij niet nodig.

Door:
“Frans Brassens”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

28 reacties op Alwéér mondkapjes om virussen tegen te houden!?

 1. Rensk. zegt:

  En dan zie je conducteurs met zo´n plastic ding voor de bakkes. Aan zijkanten volledig open. En dan zie je een supermarktmedewerkster met zo´n plastic doorzichting half mondkapje waarbij en de onderkant en de zijkante volledig open zijn. En dan kom je een kennis tegen, die al tijden niet meer heeft gebeld en dan zegt: goh we hebben elkaar al een tijd niet gezien. Heb wel aan je gedacht. Wat jammer toch dat je je niet laat vaccineren. Ik zeg: ik respecteer jouw keuze van wel vaccineren. Zou fijn zijn als je de mijne respecteert. Maar dat doe ik ook zo zegt ze. Maar ik vind je zo´n leuke vrouw en daarom zou ik zo graag willen dat je je wel laat vaccineren. Kots. Ze zit niet meer in mijn contacten. Eruit met die trut. Ze gaat haar vaccinatiereligie maar ergens anders verkondigen.Je leert de mensen wel kennen zo. Ben werkelijk nog liever kluizernaarster dan zulke mensen in mijn omgeving. Ben al een aantal ¨kwijt¨ geraakt. Voelt niet als kwijt. Beter trutten kwijt dan rijk. Ik word met de dag vastbeslotener. Dit alles voelt zo zo ongelofelijk slecht, bizar en smerig. Van sommige mensen begin ik te walgen. Misselijk makend.

  Geliked door 4 people

 2. ludwig zegt:

  dank U voor de verstaanbare uitleg. Hoe kunnen of durven die zogenaamde geleerden beweren dat dat helpt.
  Ze maken zich hopeloos belachelijk.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Ja natuurlijk we dragen het volgzaam weer volop terwijl wij allemaal al weten dat het helemaal niets heeft uitgehaald. Die smetlappen werken niet het is zelfs toegegeven dat het om gedragsverandering gaat. Het open heropvoedingskamp zullen we het maar noemen.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Interessant…..!
  ‘Jammer’ dat Hugo dit nog niet weet…. 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Qvic zegt:

  Alleen een kleine misrekening virussen zijn onze lichaamseigen exosomen, die niet uit ons lichaam komen. Zijn dan ook niet besmettelijk. Een mondkapje hindert ons om voldoende zuurstof op te nemen en de zuurstofarme lucht weer uit te ademen. Na 2 minuten heb je al 4% minder zuurstof in je bloed. Dit bevordert juist infecties, omdat je de uitgeademde lucht weer in gaat ademen. Je vergiftigd je zelf constant. Zodat je veel eerder longontsteking kunt oplopen, wat tot een doodsoorzaak kan leiden. Wil je graag hoofdpijn door te weinig zuurstof opnamen en kans op longontsteking draag dan 1 of meerdere mondkapjes, deze beschermen je tegen voldoende zuurstof opname voor een gezond lichaam. Want zodra jij ziek wordt daardoor lever jij weer winst op voor de farmaceuten.

  Geliked door 2 people

  • Htskday zegt:

   “”virussen zijn onze lichaamseigen exosomen, die niet uit ons lichaam komen. Zijn dan ook niet besmettelijk.””

   Klopt!
   Griep is ook geen ziekte, het is een detox / ontgifting / opschonings proces, en heeft helemaal niets met “rondvliegende virussen” te maken.

   Like

   • Htskday zegt:

    Kleine correctie:

    Je voelt je ziek van het ontgiften, dus kan je het natuurlijk wel een ziekte noemen.

    Like

  • Ik ken het verhaal van de ‘exosomen’.
   Maar hier gaat het er mij om de waanzin van de mythe omtrent het mondkapje gebruik eens en vooral aan te tonen met wat cijfertjes.

   Like

 6. ANIZ zegt:

  Ik kan het niet helpen, maar elke keer als ik iemand met zo’n slavenmasker op zie lopen denk ik: “wat een oerdom figuur is dat”.
  Het verhaal hierboven is slechts één van de redenen dat ik dat vind. Nu moet ik erbij zeggen dat ik in Zweden woon en zelf nog nooit zo’n adembenemende versie van een muilkorf heb gedragen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sinyo zegt:

  Je moet eens aan Rut vragen hoeveel gaatjes die heeft in zijn – beperken we ons maar tot – “ei of knar”.
  Twee gehoor ingangen. Dat zijn Ruts bekende dovemansoren.
  Twee neusgaten, waarbij hij dagelijks z’n neus ophaalt jegens het volk.
  Een grote bek, waaruit dagelijks leugens richting het volk worden gehuicheld.
  Verder is hij een leeghoofd met een “leeg hoofd”. Kortom een stuk hersenloos.
  Sorry voor de harde woorden in strijd met mijn eerste cultuur. Maar al heel lang ben ik een – in mijn tweede cultuur geïntegreerde en volledig geassimileerde – oosterling.

  Geliked door 3 people

  • Jan zegt:

   Als iemand 10 jaar doet over een studie geschiedenis, wat het geval is bij Rutte, is er iets ernstigs aan de hand met de massa onder de schedel.
   Rutte is een poseur die doet of hij iets weet, hij liegt constant of geeft geen antwoord en zo redt hij steeds zijn hachje in de Kamer (waar ook veel non-valeurs zitten om Van Agt te citeren)

   Like

  • Bert zegt:

   Waar is het eigenlijk voor nodig om in jou meeste reacties even te laten dat je uit een andere cultuur komt. Oosters in dit geval.
   Dat doen trouwens de meeste allochtonen. Al zijn ze hier geboren.
   Er zijn er maar zeer weinig die je daar nooit over hoort.
   Ik vermeld toch ook niet overal bij ik een echte Nederlander ben.
   Dat boeit ook helemaal niemand, en is totaal niet interessant.

   Like

   • Sinyo zegt:

    Waarde Makker.
    Er zijn naast de door jou genoemde allochtonen ook westerse allochtonen (kinderen van twee culturen). Ik raad je aan je eens te verdiepen in wat de Indische Gemeenschap is aangedaan. Zoek ook maar op wat onder repatrianten wordt verstaan. Nederland was in december 1949 na de soevereiniteitsoverdracht met 10 miljoen inwoners al vol vol vol.
    Het praatje van paatje Drees. Nieuwjaarsrede gericht aan de landgenoten overzee op 29 december 1949. “En al diegenen aldaar, die Nederlanders zijn of zich Nederlander voelen, ook al heeft hun wieg niet gestaan in de Lagelanden aan de Noordzee, moge ik u VERZEKEREN dat wij ONS met HEN ook in de toekomst TEN NAUWSTE VERBONDEN voelen”. Vrij vertaald: blijf ajb daar en kom niet hier. (vol vol vol).
    En dan is er ook nog de groep Ambonezen nu Molukkers genoemd.
    Succes met je speurtocht.

    Like

   • Bert zegt:

    Dan heb ik nog steeds geen antwoord waarom je dit zo graag bij bijna elke reactie er even bij moet vermelden.
    Moeten we apart rekening met je houden of zo.
    Of wil je dat graag.

    Like

 8. Dijkstra zegt:

  De mondkapjes zijn bedoeld om de aerosolen tegen te houden waar de virusdeeltjes inzitten, dus niet zozeer de virusdeeltjes zelf. De ware reden waarom mondkapjes nauwelijks effect hebben op besmetting is dat de uitgeademde lucht niet gefilterd wordt door het mondkapje, maar langs de zijkanten ontsnapt. Dus een mondkapje is redelijk effectief als je recht tegenover iemand staat, maar omdat de virusdeeltjes langs de zijkant gewoon in de lucht komen te hangen, maakt het voor de uiteindelijke verspreiding van de virusdeeltjes nauwelijks uit.
  In de winter is dat belangrijk, omdat de omstandigheden zodanig zijn dat het virus langer kan overleven dan in de zomer, o.a. vanwege de UV straling.

  Geliked door 1 persoon

  • De maatvoering van aerosolen gaat van 1 duizendste micron tot >100 micron.
   De grootste zullen ‘en face’ dus tegengehouden worden.
   De kleinere dus ook niet.
   En inderdaad is er die door jou genoemde ‘lekkage’ langs de zijkanten.

   Info van het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap):
   Aerosol: een mengsel van vloeistofdruppels of kleine vaste deeltjes in de lucht. De druppels en deeltjes in een aerosol kunnen in grootte variëren van 0,001 tot meer dan 100 μm (zie ook druppel en druppelkern). Aerosolen kunnen onder andere ontstaan bij hoesten, niezen en procedures zoals bronchoscopie, operatie, intubatie en autopsie.

   Like

 9. roheline1 zegt:

  Als ik het goed begrijp kunnen ze je net zo goed een sleepnet verplichten te dragen, de vangst zal hetzelfde zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. Bert zegt:

  Bekluiers zullen best wel handig zijn voor als je de hele dag loopt te kwijlen.
  Voor de rest zie ik er het nut niet van in.

  Like

 11. karton zegt:

  M’n echtgenote kwam, mét een mondkapje op, bij haar cardioloog. (in dit ziekenhuis is een mondkapje verplicht). Zegt die cardioloog : “Zet uw mondkapje maar af, die helpen geen donder; in mijn afdeling hoeft u géén mondkapje te dragen”.
  Bij ’t weggaan wilde ze hem een hand geven, maar dát wilde hij dan weer niet, wél zei hij : “We kunnen naar elkaar zwaaien als u bij de deur bent !”
  Dat hebben ze waarschijnlijk ook gedaan.
  Deze cardioloog is een man naar m’n hart (óók letterlijk !).

  Geliked door 1 persoon

 12. Geronimo zegt:

  Niet vergeten, al die eencelligen(hersenen) zien het allemaal heel erg simplistisch. In hun infantiele redenering werken die onhygiënische mondvodden wel degelijk.

  Kijk, de vorige miserie-periode (herfst- en wintermaanden waarin influenza al eeuwen lang traditioneel hun intrede doen) moest iedereen tegen beter weten in meteen zo’n belachelijk ding voor de smoel.

  Vanaf de lente en de zomer, maanden waarin diezelfde influenza even traditioneel weer verdwijnen, mag de mondvol er terug af, want het gevaar is geweken. In hun enge denkwereld komt dat door het dragen van die kapjes, die de “besmettingen” hebben tegengehouden, en niet door de seizoensgebonden ieder jaar terugkerende en weer verdwijnende winterkwalen als verkoudheden, griep, bronchitis…

  En zo krijgen we een soort perpetuum mobile, ieder jaar opnieuw dezelfde mondvod-hysterie, en dat zal zo blijven doorgaan tot we deze misdadigers voor eens en voorgoed aan de galg zullen hangen. Anders zal het nooit stoppen.

  Maar te zien aan de vele vod-dragende schapen-kopjes en de hersenloze sérieux die ze daarbij uitstralen als deugdzame, volgzame burgers van het zuiverste karaat, en de ontzetting die ze manifesteren bij het zien van iemand zonder mondvod, is dat nog niet direct voor morgen.

  Die dat wel inziet, snapt meteen de onzin en vooral het grote gevaar voor de gezondheid van dergelijke nutteloze, eigenlijk misdadige maatregelen. Net als die lockdowns, die de natuurlijke weerstand van de mens tegen infecties gaan verlagen, juist omdat het natuurlijke immuunsysteem zoveel mogelijk in contact moet kunnen komen met allerhande pathogenen, om constant paraat te zijn bij een eventuele besmetting.

  Het mondkapje is wat virussen betreft, totaal nutteloos. Het komt erop neer dat je fruitvliegjes wil tegenhouden met kippengaas. Ze zijn bewezen(!) zo lek als een zeef, en belemmeren in geen enkele mate de vorming van aerosols in binnenruimtes. In open lucht is het dragen ervan in dit opzicht nog meer ridicuul, net als die onzinnige 1,5 m. afstand houden.

  Ja, inderdaad, niet voor niets wordt er al eens gesproken over het mensdom, met, wat mij betreft, de klemtoon op de tweede lettergreep. Een knettergekke wereld, ja.

  Geliked door 1 persoon

 13. Meneer de Uil zegt:

  Gelukkig zie je er wel steeds meer zonder die muilkorf. Maar dan nog, het gros volgt braaf de nutteloze regeltjes van het clowns-duo. De blikken van sommige schaapjes, als ik in het overdekte winkelcentrum bij mij in de buurt loop. Maar ze hebben niet het lef om iets te zeggen. Tenminste, ik heb het nog niet meegemaakt. Wel pas 1 keer in een winkel. Een winkelmeisje. Ik vroeg of ze nog in Sinterklaas geloofde. Het kwartje viel gelijk bij dr. En ze liet het daar bij.

  Het is niet te bevatten dat een persoon niet zelf logisch nadenkt en tot conclusie komt dat alle regeltjes en vooral dit stuk maandverband op je giechel, totaal onzinnig is en simpelweg niet werkt. Nogmaals het triest, eng, jammer, lachwekkend en onverklaarbaar dat mensen klakkeloos de opgelegde regels opvolgen van twee psychopaten, waar zelfs Pinokkio jaloers op zou worden. Oja natuurlijk, “voor elkaar”. Ik heb alleen rekening te houden met mijn vrouw en twee dochters. Voor de rest, ieder voor zich en God voor ons allen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Kraftavilqa zegt:

  Zo’n maskertje houdt geen virus tegen. Wil je smetvrij blijven dan zul je hazmat-gear moeten dragen.

  Like

 15. Hovawart zegt:

  Het massale kappen van de bomen zorgt voor een dalend zuurstofgehalte op de planeet, worden de bewoners wat loom en slaperig van,…….dus dat is ook mooi meegenomen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Bob zegt:

  Onze buiten grenzen worden bewaakt door
  mondkapjes. De mazen zijn vierkanten van
  een kilometer.

  Like

 17. Max Q zegt:

  Hugo de Jonge en kornuiten hebben horren voor ramen deuren van kippengaas. Dat werkt uitstekend om vliegen buiten (of binnen) te houden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s