Shell verhuist hoofdkantoor naar Londen

(Door: Fleur Verbeek)

Royal Dutch Shell wil op papier volledig Brits worden en verhuist het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk. Het bestuur van het bedrijf gaat daarvoor een voorstel aan zijn aandeelhouders voorleggen.

Bestuursvoorzitter Ben van Beurden en cfo Jessica Uhl vertrekken met enkele leidinggevenden naar Londen. Volgens de NOS gaat het om en nabij de tien banen. In Nederland werken in totaal om en nabij de 9.000 werknemers. Daaraan verandert niets. Shell is al een Britse vennootschap.

Het olie-en gasbedrijf wil ook zijn fiscale vestigingsplaats onderbrengen in het Verenigd Koninkrijk en zal dan geen winstbelasting meer afdragen in Nederland. Ook de naam verandert; van Royal Dutch Shell in Shell. De aandelen blijven verhandelbaar op de beurzen van Amsterdam, New York en Londen.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Shell verhuist hoofdkantoor naar Londen

 1. Hovawart zegt:

  Nederlands-Britse multinational Shell zit al sedert VIJF jaar in Londen, het (hoofd)kantoor in Den Haag was al langer slechts een postadres………we worden belazerd,…big time.

  Like

 2. saddy zegt:

  Blijkbaar heeft het shell-bestuur een inkijkje in het nieuwe regeerakkoord gehad.

  Massale onteigening, nog hogere belastingtarieven, opa en oma verplicht oprotten om plaats te maken voor kansenparels, verplicht insecten eten, nieuwe belastingen zoals de suikertaks van kaag, meer kinderindoctrinatie, enz. enz. moeten je wel liggen natuurlijk.

  Het enige wat ze nog vergeten zijn te belasten zijn de zwaartekracht en de zuurstof.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bert zegt:

  Verhuist Bea nou ook mee. Als groot aandeelhouder.
  Dat was toch reden waarom het Royal Dutch Shell was.
  Zijn we daar ook van af.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Bert Bea kijkt wel uit zij wordt in Nederland tot op heden nog flink in de watten gelegd en profiteert nog altijd flink van de belastingpot. Die verlaat dat gouden kooitje niet in de Lage Vuursche madam geniet toch ook nog altijd van de bewaking rondom haar gouden optrekje vanuit de belastingpot. Dat mens wordt beloond met een flink pensioen plus AOW ondanks haar vergaarde rijkdom op kosten van de belastingbetalers. Ik zou zeggen functie verlaten, flink gegraaid uit de belastingpot, dus dan nu zelf opdraaien voor het beveiligen van dat gouden kooitje op de Lage Vuursche.

   Like

 4. Bert zegt:

  Bea heeft zo veel reclame gemaakt voor de shell zodat ze zelf al haar leven lang met een shell kapsel rond loopt als wandelend promotie artikel.
  Kan het nog duidelijker.
  Ik heb verder nog nooit iemand gezien met zo’n shell kapsel

  Like

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Shell verhuist het hoofdkwartier helemaal (nog) niet naar Londen.

  Shell speelt poker, om precies te zijn blufpoker. Als de regering besluit om de dividendbelasting af te schaffen, zal blijken dat Royal Dutch Shell best bereid is om in Nederland te blijven. Ze zullen van de grootaandeelhouders (te weten de koninklijke familie) ook helemaal niet mógen verhuizen.
  De Oranje’s zullen druk uitoefenen op het kabinet, de dividendbelasting wordt afgeschaft en iedereen kan opgelucht adem halen. Shell blijft zitten waar het zit en houdt vele miljoenen euro’s in z’n zak. Iedereen gelukkig: Shell blij, de Oranje’s blij, Rutte blij… M’n liefje, wat wil je nog meer?
  Maarre… wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s