QRANKZINNIG!

Door:
“Ben”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

61 reacties op QRANKZINNIG!

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Handvaten? Tjongejonge…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Kan beide! Zowel handvatten als handvaten. Heb het met opzet laten staan. Ik twijfelde ook, maar heb het opgezocht! BEIDE ZIJN TOEGESTAAN!

   Webmaster

   Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    Heb ik ook vaak een discussie over met mijn wederhelft die ook stug volhoudt dat het “handvatten” moet zijn en ik zeg dat “handvaten” ook mag.
    Ha.
    Heb ik lekker toch gelijk.

    Ik zal het hem de volgende keer onder zijn neus wrijven.
    Nanananana.

    Zo heb ik ook vaak een twist over motoren en motors (de tweewielers).
    Ik zeg een groep motoren en hij dan weer ‘nee, motors’.
    Misschien ben ik ouderwets, maar ik heb toch echt geleerd dat meervoud van motor, motoren moet zijn.
    Help me out please.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Motors is dialect!! Moet absoluut motoren zijn!

    Geliked door 2 people

   • Blaffertje zegt:

    Like

   • Harry zegt:

    Nou we toch zo lekker bezig zijn , moet het niet zijn : “ beide ZIJN “ ?

    Velen worden milder naarmate ze ouder worden , Köhler , ik en sommige anderen worden steeds lastiger ! Maar vooral Köhler ! 😛

    Geliked door 1 persoon

   • E.J. Bron zegt:

    U heeft uiteraard volledig gelijk, heer Harry! In het heetst van de strijd dus even niet opgelet en klabam, ik word onmiddellijk afgestraft! 🙂

    Like

   • Bert zegt:

    Het woord motors bestaat niet.
    Dat is kleutertaal.

    Like

   • Bert zegt:

    Als ik iets niet weet of ergens over twijfel tik ik het in op internet.
    En ik heb het “groene boekje”.
    Alleen nu nog de vorige versie.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Sorry webmaster, maar Van Dale geeft bij handvat alleen het meervoud handvatten.
    Natuurlijk bestaat handvaten ook, maar dat zijn heel andere dingen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • Julia zegt:

   J.C.Th. Köhler Gaat het nu over de taalfouten of gaat het om een inhoudelijke reactie. Als we allemaal goed lezen komen er wel meer taalfouten (voorzover fout) voor. Kortom het is de discussie niet waard. Denk dat dit ook niet de bedoeling is om anderen op de vingers te tikken hooguit om inhoudelijke te reageren. Over tot de orde van de dag.

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Of ik iemand wil corrigeren of inhoudelijk wil reageren maak ikzelf uit en geen mens anders!
    Inhoudelijk reageren doe ik vaak genoeg en vaak met betere argumenten dan veel anderen hier. En als ik het nodig en gepast vind om iemand te corrigeren dan doe ik dat. Er is er maar één die me daarvan kan weerhouden en dat is de webmaster.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

 2. Bert zegt:

  Ik heb nog nooit een test laten uitvoeren en ben het ook niet van plan.
  Ik doe niet aan poppenkast bedenksels.
  En waarom zou ik dat doen, ik mankeer toch niks.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bas zegt:

  Gibraltar, de meest gevaccineerde regio ter wereld (100% dubbel gevaccineerd, 40% booster), heeft nu kerst afgelast om “exponentiële” stijging besmettingen!

  https://www.express.co.uk/news/uk/1521786/Gibraltar-news-covid-cases-rise-Christmas-lockdown

  Gibraltar annuleert kerstvieringen te midden van Covid-piek
  GIBRALTAR heeft officiële kerstvieringen geannuleerd, te midden van een “exponentiële” stijging van Covid-19-gevallen.

  Hoewel de regering het publiek heeft opgeroepen om “hun eigen oordeel te vellen”, hebben ze “met klem” alle sociale evenementen gedurende ten minste de komende vier weken afgeraden, waardoor mensen werden ontmoedigd om privé-kerstevenementen te houden. Gibraltar heeft in oktober en november een gestage toename gezien van actieve gevallen van COVID-19, die de afgelopen dagen is toegenomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Frank Roffel zegt:

  Handvatten!

  Like

 5. Hovawart zegt:

  Het langs elkaar heen lullen tot kunst verheven, onze regering is gevaarlijk bezig met symptoompolitiek, de burgers verliezen niet enkel het vertrouwen in het bestuur maar ook hun grondwetten, hun rechten……..en hun democratische mores.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  De enige vraag die boven het kabinet hangt; kunnen wij deze agendapunten óver het Kerstreces heen tillen, alle vakantieplannen kunnen doorgaan, want het is nu lekker rustig op de kerstvakantiebestemmingen, beenruimte op vluchten……de domme Ollanders blijven toch thuis

  Geliked door 1 persoon

 7. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “handvatten” heten die dingen. Ja toch, mijnheer Köhler? Misschien was u mij al voor?

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ja, I.K., ik was je voor. Maar niet iedereen is het met me (en dus ook met jou) eens. Ik houd me maar vast aan Van Dale. Ik heb destijds mijn lidmaatschap van het genootschap Onze Taal opgezegd, omdat ze, (ik zou bijna zeggen politiek correct, ze willen niemand voor het hoofd stoten. Mensen die taalfouten maken zijn kansarm en slachtoffer van de maatschappij), fouten correct gingen noemen. Bij die kwakbollen komt ook het geleuter van panneNkoeken vandaan. De Taalunie heeft dat enthousiast overgenomen. Toen heb ik afgehaakt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 8. Julia zegt:

  Ik vraag mij af dat een psychopaat als De Jonge die zijn zin wil doordrammen en niet zal toegeven dat hij zelf heeft gefaald de moed vandaan haalt om een complete chaos te veroorzaken binnen onze samenleving. Had deze falende mislukkeling al lang niet een flinke trap na moeten krijgen. Ongehoord en schaamteloos hoe hij kans ziet een samenleving compleet in een tweedeling te duwen. Ook Gommers komt er nu wel achter en geeft ruitelijk toe waar het daadwerkelijke knelpunt zit.https://www.ninefornews.nl/ic-baas-gommers-problemen-zijn-gevolg-van-totale-uitholling-van-de-zorg-door-het-kabinet/ Juist dit demissionair kabinet zijn schuldig aan de treurige toestand in de zorg nog geen flikker gedaan om de zorg te ontlasten en op te krikken. Welke partijen zijn nu de grootste NAZI voorstanders VVD Vereniging Van Duivels en Duivels 66. Dat gajes gaat ook nog een formatie vormen. Er is maar één oplossing nieuwe verkiezingen en zorgen dat deze duivels des doods zo snel mogelijk uit de politiek verbannen wordt. Ook die ophitsende propaganda Staats zender NOS dient eens flink te worden aangepakt en het liefst van de buis te worden verbannen. Publiceren dat de meerderheid van de Nederlanders voor deze ziekelijke discriminerende maatregelen zijn. Zo een walgelijk onderzoek is gehouden onder 2500 Nederlanders. Leugens, linkse propaganda zij maken zich mede schuldig aan de tweedeling binnen onze samenleving. https://www.ninefornews.nl/hou-je-vast-voor-de-grootste-leugen-ever-van-de-nos/ Als er nu niet keihard wordt ingegrepen dan zijn wij verloren en worden wij allen onderdrukt door een stel smerige waanzinnige gewetenloze falende machtswellustelingen die nimmer zelf verantwoording durven te nemen omdat zij te laf zijn om eigen falen toe te geven. Ik zou zeggen een 2G systeem voor deze dictators het is op zijn zuiver Nederlands gezegd gewoon oprotten of een veroordeling voor levenslang achter de tralies. Teveel schade aan de samenleving is al toegebracht en die machtswellustelingen kennen blijkbaar geen enkele normen en waarde meer en staan alleen achter een vreselijke NAZI cultuur. Mensen trap niet in de val en pak al uw vrijheden terug schuif alle verantwoording naar die mislukkelingen en confronteer ze daar keihard mee.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @Julia

   Maar wat te denken van de diverse Kamerleden met hun tirades? Daar wordt je toch ook kotsmisselijk van? Ik heb een uitgesproken hekel aan mensen die continue naar de interruptiemicrofoon ijlen om te laten horen hoe goed zij zijn, en hoe vreselijk fout de spreker is. Ik ken ze niet allemaal bij name, maar de gezichten staan op mijn netvlies gegrift. De deugers pik je er zo uit. De schijnheiligen ook. Even laten weten dat ze het er toch zóóó moeilijk mee hebben om toe te stemmen in het gebruik van 2G, maar ja, “we zitten met een VERSCHRIKKELIJKE PANDEMIE”, en daar moeten we toch echt uit zien te komen…., dus ja, we geven aarzelend en ‘met een bezwaard hart’ toe….. 😦

   Ik zou willen zeggen: “hou op met testen en met vaccineren”. Gooi de samenleving open. Handen wassen en afstand houden is niet zo verkeerd, maar die mondluiers zijn enorme ziekteverwekkers. Afschaffen dat spul.
   Maar naar mij luisteren ze niet.

   Geliked door 2 people

 9. Joepiedepoepie zegt:

  Die test deugd gewoon niet, serologische test op antigen wel maar 17 miljoen laboratorium onderzoeken is wel een beetje kostbaar maar efficienter dan test die er niet voor bedoeld is.
  En dan die waardeloze vaccins die nagenoeg niks verbeteren, van onze belastingcenten?

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Joepiedepoepie Vandaar dat 2G in het leven geroepen omdat inderdaad al dat testen puur weggegooid geld is geweest net als die niet werkende mondmuilen. Die vaccins is het grootste verdienmodel hier worden miljarden naar binnen geharkt voor de Big Pharma en aandeelhouders te spekken. Over niet al te lange tijd zullen we ook horen dat het experimentele vaccins totaal niet werkt dan alleen bijwerkingen veroorzaakt.

   Geliked door 1 persoon

 10. Jan zegt:

  Crowder-video: ‘Waarom draag je nog steeds een masker?’
  “Letterlijk alles wat ze zei is het tegenovergestelde van de waarheid.”

  Geliked door 2 people

 11. Hovawart zegt:

  Er word in Den Haag al twintig maanden enkel over maatregelen gedebatteerd, straks blijkt het een regeringsvorm en beleidshandicap te zijn, kunnen ze niet anders meer,…….brrrrr

  Geliked door 1 persoon

 12. Blaffertje zegt:

  Ik laat mij ook niet meer testen als ik verkouden ben of hoest.
  Iedereen zou moeten stoppen met testen, dan is ineens het hele probleem verdwenen en gaan we corona als een normale verkoudheid/griep zien.

  Bij mij in de wijk is een overdekt winkelcentrum, bij uitstek een plek om een virus lekker te laten huishouden.
  Dat is afgelopen week ook eindelijk in die anderhalf jaar corona idioterie gebeurd.
  5 winkels op een rij waren een paar dagen dicht vanwege besmettingen.
  Al het personeel was besmet.
  In die dagen ben ik bij een paar van deze winkels geweest en ben in contact geweest met het personeel en heb niets opgelopen, nou ja, een kuchje, maar verder niets.
  Best kans dat ik het heb, maar verdom het om mij te laten testen want dan hebben ze er weer een.
  Wat ik heb stelt niets voor.
  En het mooie vind ik nog wel, dat al dat besmette personeel uit die winkels dubbel zijn gevaccineerd

  Geliked door 2 people

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Ja, cijfers willen ze. Zo hoog mogelijke cijfers en dus zoveel mogelijk besmettingen om daarmee het probleem zo groot mogelijk te laten lijken om 2G zo snel mogelijk in te kunnen voeren.

   Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Jij gelooft nog steeds in dat hele covid verhaal.
   Je lijkt blij te zijn dat je niks hebt opgelopen.
   En heb jij je dan al eens laten testen.
   Anders schrijf je niet, ik laat mij ook niet meer testen.

   Like

   • Blaffertje zegt:

    “Jij gelooft nog steeds in dat hele covid verhaal.”
    Nee, ook nooit gedaan.
    ———-

    Ik heb mij twee keer laten testen omdat ik op bezoek ging bij mensen die net een zware operatie hebben ondergaan en zij zich veiliger voelden als Ik negatief getest was.
    Ik deed het om hen en plezier te doen.
    Komt dat wel eens bij jou op, iets voor een ander over hebben?
    Je houd niets van zo’n test over een als zij zich er beter bij voelen dan doe ik dat voor ze.

    Geliked door 1 persoon

   • Bert zegt:

    Ik doe niet aan wat andere kunnen vinden om ze een goed gevoel op te leveren.

    Like

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 16-11-2021 om 19.12 u.
   Lieve mevr. Woef.
   Ik loop al een “dikke” week met een loopneus, is natuurlijk ook wel logisch . want als ik loop, loopt m’n neus óók mee ! Maar ff serieus : ik loop de hele dag doorweekte tissues weg te smijten, ik laat me niet testen, ben je gek geworden, ik heb dat ieder jaar wel een keer of twee. Ik kom in diverse winkels en zal daar wel ’t één of ander opgelopen hebben, maar ’t zal vanzelf ook wel weer verdwijnen. Maar ik heb nog geen winkels getroffen die gesloten zijn wegens corona.
   Ik heb mij, evenals u, nog nóóit laten testen bij verkoudheid o.i.d. dus ook nú niet !
   Laat die hele Haagse Zooi maar omvallen !

   Geliked door 1 persoon

 13. Bert zegt:

  Wat een stelletje zeikerds hier.
  Van j. C. ,keuler had ik wel verwacht, maar de rest???????
  U heeft helemaal gelijk hr. Bron.
  Het kan allebei. Maar dat wist u al.

  Like

 14. Johan zegt:

  Zou spelling belangrijker zijn dan het uiteindelijke onderwerp. Misschien eerst eens de reacties lezen en eens in de Dikke kijken voordat je begint te seiken, of was dat met een z, die van niet seuren.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Wat belangrijk is, is dat veel mensen het hier hebben over het verkwanselen van onze cultuur, vooral door verrijkers. Maar zelf doen ze aanhoudend een hoofdonderdeel van onze cultuur, namelijk onze Nederlandse taal, geweld aan. Maar dat is minder erg dan wanneer verrijkers het doen.
   Blijf ik maar met één vraag zitten. Waarom mogen mensen van wie het Nederlands hun moerstaal is wèl taalfouten maken en immigranten, die het Nederlands niet met de paplepel ingegoten hebben gekregen niet?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 4 people

   • Bert zegt:

    En dan zelf je mail adres vermelden zonder puntjes op de O.
    Heb je dat al eens aangekaart bij Ziggo.?
    Of heb je daar wat minder problemen mee.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Bert,
    de internet providers erkennen de umlaut in e-mailadressen niet. Neem van me aan, dat ik köhler in m’n e-mailadres met een umlaut had geschreven als het kon. Er zijn ook veel invulformulieren, bijvoorbeeld als je online iets bestelt, die de umlaut niet accepteren.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • Bert zegt:

    Wat niet erkennen.
    Dan passen ze het internet maar aan. Hoe? Dat is niet jou probleem.
    Omdat dit onnodig kwetsend is voor je.
    Dagelijks lijd je eronder. Slecht slapen en zo.
    Geef er een draai aan.
    Ik had het tot de hoogste rechter aangevochten.

    Like

 15. Wappieman zegt:

  Heren , dat cojona-gedoe , is dat :
  Kut , kutter , of kutst ?

  Geliked door 1 persoon

 16. BigLJohn zegt:

  De enige manier om dictators te doen verdwijnen is om door ze de dood in te jagen. Iedere andere manier zal falen. Anders zullen ze eindeloos door blijven gaan door het volk te onderdrukken en te tergen. En daar blijft het niet bij. Gaan de dictators dood of moeten ze om gezondheidsredenen terugtreden, dan word hun plaats ingenomen door hun opvolgers c.q. familieleden, de volgende generatie dictators dus. Een vicieuze cirkel ontstaat dus waar niemand op zit te wachten.

  Like

 17. Bob zegt:

  Het gaat hier niet om elkaar de loef
  af te steken maar over feit hoe voorkomen
  we dat ze ons tot totale robot krijgen, waarbij
  iedereen precies doet wat er in het programma staat.
  Blijf mens en maak op zijn tijd fouten.

  Like

 18. Jan zegt:

  De terreur neemt steeds idiotere vormen aan. Ik krijg sterk de indruk dat landen een wedstrijd doen in wie de meest geschifte regering heeft en de meest geschifte maatregelen doorvoert

  Boris Johnsson: Alleen wie zich drie keer laat volspuiten met het coronacoctail wordt beschouwd als volledig gevaccineerd

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s