Tekorten, prijsstijgingen en doodsangsten: Kerstmis wordt een tragedie

(Vertaling: E.J. Bron)

Met zorgwekkende sprongen nadert Duitsland toestanden, die nauwelijks meer iets met die gelukkige omstandigheden van tientallen jaren geleden te maken hebben, met een door het buitenland benijd land dat door prestatie, vlijt en vertrouwen van zijn bewoners vanuit het niets tot aanzienlijke welvaart was gekomen. Deze substantie is weldra opgegeten en wat daarvoor in de plaats komt, zijn socialistisch schaarstebeheer en herverdeling, evenals een oerwoud van regulerende maatregelen, die het leven elke dag zwaarder maken. Wie zich in een vrije val bevindt, zal zichzelf tot het moment van de knal wijsmaken dat hij kan vliegen en iedereen een pessimist noemt die voor het naderende aardoppervlak waarschuwt. Maar wanneer hij daar eenmaal te pletter is geslagen, zal hij nooit meer vliegen.

Gebrek aan grondstoffen en geprefabriceerde onderdelen door haperende globale leveringsstromen, door de pandemie veroorzaakte gevoelige vermindering van de wereldhandel, regionale instabiliteit en energiepolitieke verzorgingsonzekerheid: nog nooit was de toekomst zo onzeker. Maar ook diegenen die op dit moment geen nieuwe auto bestelt of geen technische producten tegen lange levertijden, krijgt de veranderingen mee. Voor deze waarneming volstaat al de dagelijkse consumptie. De inflatie galoppeert maar door en – iedereen kan het in zijn portemonnee voelen – bedraagt deze veel meer dan de officiële 4%. Namelijk op de terreinen waar het leven werkelijk geld kost, bedraagt de inflatie al meer dan 10%: huren, verwarmingskosten en bijkomende kosten, brandstof. En in toenemende mate ook nog bij levensmiddelen.

Te hoge prijzen of niet meer te krijgen

Zo zijn de productieprijzen van landbouwproducten sinds september 2021 13,3% hoger dan in de maand ervoor. Vooral de prijzen van plantaardige producten exploderen op dit moment en zijn al 21,9% hoger dan in september 2020. Dit is o.a. terug te voeren op de al in de afgelopen maanden gestegen graanprijzen. Die lagen in september 2021 33% hoger dan het jaar daarvoor. Het typische handelsgewas koolzaad werd in september 2021 in vergelijking met september 2020 zelfs 49,2% duurder. Bij snijbloemen (20,6% stijging) en sla (38,3% stijging) ziet het er niet anders uit. Ook de prijzen voor dierlijke producten waren in september 2021 7,9% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. De melkprijs is 13,1% gestegen. Alleen varkens voor de slacht – met de groeten van de halal-trend – wordt goedkoper: 6,5% goedkoper dan in 2020. Daarentegen worden schapen en geiten – de “lievelingsdieren” van onze nieuwe islamitische burgers – steeds duurder en de prijs steeg met 20,2
%.

Dit is uiteraard niet gunstig voor de stemming in de tijd voor Kerstmis: het dagelijks leven wordt niet alleen onzekerder en belastender dankzij politiek tegenstrijdige corona-boodschappen en de elkaar dagelijks overtreffende horrorscenario´s, nieuw lockdowns of Blackouts. Het wordt ook onbetaalbaar. Niets van hetgeen wat vroeger ooit vanzelfsprekend bij het leven en de vrijheid hoorde, moeten we nog ongereguleerd, ongerantsoeneerd en onbezwaarlijk mogen doen, en waar dat nog wel mag, wordt het in toenemende mate onbetaalbaar: uitgaan, feest vieren, reizen. Je mening zeggen. En met onmiddellijke ingang: vreten.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Tekorten, prijsstijgingen en doodsangsten: Kerstmis wordt een tragedie

 1. Julia zegt:

  De algehele corona hysterie is de ondergang van de economie dat inderdaad leidt tot voedselschaarste en bittere armoede. Plezier maken is de komende jaren verleden tijd en kan de geschiedenisboeken in. Iedereen gevaccineerd of ongevaccineerd kan zich echt diep zorgen gaan maken over het horror scenario wat ons staat te wachten. De grote gewetenloze schuldigen zijn de hoge elitaire machtswellustelingen zoals o.a. Soros, Gates, Schwabs en nog een flink aantal fascisten in deze rij maar het meest kwalijke is dat de politiek deze horror bewerkstelligt door de trekpop uit te hangen en de uitvoerder te zijn van dit ongelooflijk wereldwijde misdaad tegen de menselijkheid. Eigen volk hebben zij onderdrukt, gezondheidszorg kapot bezuinigd en een ongekende vaccinatieterreur opgelegd tot aan zelfs het uitsluiten van eigen burgers. Maar pas op u mag deze enorme misdaad tegen de menselijkheid niet met WOII vergelijken want dan zijn de schaamteloze en gewetenloze politici in hun wiek geschoten. Maar ja helaas slecht nieuws de geschiedenis herhaalt zich. Het is toch geen normale gang van zaken meer dat een veearts Ab Osterhaus genietend achter zijn wijntje dagelijks zijn uiting geeft als voorstander van het 2G systeem en continu dreigingen uit indien niet genoeg gevaccineerd dan lock downs. Deze gewetenloze angstzaaier is toch een geldgeile vaccinatie grootverdiener die glundert. Dat hij nog slaapt mag een wonder heten kijk naar zijn verleden. Dit soort misselijkmakende gasten aan de tafel bij de staatspropagandazender NPO moeten toch verboden worden.

  Geliked door 4 people

  • droevige mof zegt:

   Landen die niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien omdat zij hun landbouw en hun energievoorziening willekeurig hebben geruïneerd, zullen in de problemen komen. Duitsland is afhankelijk van de export, Nederland ook, maar met een zeer effectieve landbouw. Dit kan een meevaller zijn in de tijd van nood. Het is goed dat de boeren daar zich nog op tijd tegen de waanzin hebben verzet.
   Duitsland kan zichzelf alleen redden als er een totale mentaliteitswijziging bij de bevolking plaatsvindt. Links groen leidt naar de afgrond.

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    @ droevige mof op 17/11

    Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit artikel over ons buurland Duitsland gaat. Het maakt me triest…! Waarom is deze bijna niet voor te stellen ruïnering van zo’n mooi land aan de gang? Is dit werkelijk alleen politiek beleid?

    Ik wens alle Duitsers die wel het goede voor hun land zoeken heel veel sterkte toe voor de tijd die komen gaat.
    Frohe Weinachten zullen het waarschijnlijk niet worden….

    Sterkte, @ droevige!

    Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Dat de massa niet wakker is en uitsluitend vaccinaties neemt om enigszins een beetje vrijheid terug te kopen is een zeer trieste balans. Ook in ons land stijgen de prijzen dagelijks en wordt het leven voor Jan Modaal onbetaalbaar. Zie wat er wederom weer gebeurd net als vorig jaar alle feestdagen worden bewust verziekt door de gewetenloze en schaamteloze Rutte, De Jonge en OMT trawanten. Maar ondertussen gaan zij volledig mee in het het plan zoals door de WEF is opgelegd, reizen zoveel mogelijk aan banden, brandstof onbetaalbaar om de mensen klem te zetten en zich niet meer kunnen permitteren een dagje in eigen land er op uit te trekken, een QR ausweis voor toegang van bios, restaurants, dierentuinen, pretparken in de openlucht dus. etc. en dan de voorbereiding ook nog ausweis tonen voor niet essentiële winkels dus hieronder vallen o.a. tuincentra waar mensen zich vooral rondom de feestdagen zich graag begeven. Nog even dan is werken er zonder QR ausweis ook niet meer bij en het eindresultaat hiervan zal zijn geen QR ausweis dan geen uitkering. Kortom we kunnen inderdaad concluderen dat Kerstmis wederom is verkloot door een stel dictators in de blauwe zetels. Onbegrijpelijk miljoenen mensen laten zich onderdrukken door een relatief klein aantal gewetenloze politici knap dat ze dat voor elkaar hebben gekregen. Men vergeet dus dat uiteindelijk miljoenen mensen de macht hebben als zij daar maar toe bereid zijn. Nederland mag zich wel terdege zorgen gaan maken want het demissionair zooitje neemt wederom de stok in handen voor de komende vier jaar. Lees het stuk wat Segers in de trein heeft achtergelaten en hoe we worden besodemieterd want de formatie is allang rond en de deals zijn geslagen het theaterspel rondom de formatietafel is een grote fake.

  Geliked door 3 people

  • karton zegt:

   @ Julia op 17-11-2021 om 17.45 u.
   Het stuk dat Segers in de trein achterliet ? Ik denk dat hij dat gewoon moedwillig heeft gedaan om de VVD_stemmers te tonen op welke smeerlap zij gestemd hebben gestemd , staat daar n.l. niet in (in dat stuk) dat de VVD (mét het CDA) van plan is om nóg meer “vluchtelingen” in dit propvolle landje op te nemen, iets waarvan in de aanloop naar de verkiezingen is gezegd, dat de VVD terughoudend zou zijn met die toelating ?
   De Rutte is toch wel van een zodanig laag allooi, de schoft verdient het leven niet omdat hij dát van anderen vernielt ! Hoekstra ? Van ’t zelfde laken een pak !
   Bij hen vergeleken is Willem Holleeder en “soldaat v.h. Leger des Heils”.

   Like

 3. Rini Stegeman zegt:

  Ik ben al een poosje bezig om inkopen te doen voor de Kerst. Op mijn scootmobiel. Naar de Lidl, Aldi of de plus ( is het dichtste bij )maar je schrikt tegenwoordig van de prijzen…..ik koop alles wat te eten is en gaat wel of niet in de vriezer…Vanmorgen was ik bij de Lidl………….op Keizerslanden……grote diepvries was bijna leeg……dus ik denk dat meer mensen denken zoals ik denk. De kassiere zei dat die donderdag weer gevuld zou worden. Nee, een lievelingsdier eet ik niet. Dat laat ik aan de mossels over………….die waren bij de Lidl ook overvloedig aanwezig, ja.

  Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Hier komen die mossels bijna allemaal bij de aldi.
   De Lidl is er tegenover maar altijd erg druk. Zeker als je maar weinig moet inkopen.
   Je kan zomaar 1 van de weinige zijn als Nederlander tussen de waggelende tenten met overvolle karren en schreeuwende koters in de Aldi.
   De meest verschrikkelijke winkel die ik ken.
   Ik kom er dan ook nooit. Bij de Plus zie ik ze nauwelijks.

   Like

 4. karton zegt:

  Vielen Dank , Frau Merkel !!! Gut gemacht !

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry Willemse zegt:

  Is allemaal de schuld van de ongevaccineerde medemens. Laat je toch vaccineren en dan is er geen vuiltje meer aan de lucht volgens het clowns duo. Vertaling: let niet op wat er werkelijk gebeurd wij strooien u wel zand in den ogen. Zoals kennissen die, gevaccineerd, zo bang zijn dat zij niet op bezoek komen omdat hier in de stad een verhoogt aantal besmetting zouden zijn. Knettergek. Dat de heleboel op instorten staat hebben zij absoluut geen weet van.

  Geliked door 1 persoon

  • pepo Copyright zegt:

   Rini, houdt er rekening mee dat er na het uitblijven van voedsel ook de elektra zal verdwijnen.

   Persoonlijk heb ik van mijn 3 vriezers er nog maar 1 aan staan.
   En deze enkele vriezer kan ik laten draaien op 1 generator.

   Een gewaarschuwd mens telt voor 2 😜

   Geliked door 1 persoon

 6. saddy zegt:

  Venezuela iemand?

  Wel terecht overigens als je nagaat dat merkel zich vroeger eens liet ontvallen: Wat me niet bevalt aan duitsland is dat de mensen ook iets te zeggen hebben.
  En met baerbock nu: duitsland is een rijk land en ik wil dat veranderen.
  En dan volop stemmen op die trojaanse paarden, eigen schuld.

  Kaag iemand?

  Geliked door 1 persoon

 7. Peter. zegt:

  Jaren hebben ze daar weggelopen met Merkel,nou ze heeft bereikt van hoe het was in de DDR.

  Geliked door 1 persoon

 8. Johan P zegt:

  Zelf even gekeken hier in mijn omgeving in de VS.
  1 gallon benzine. 1 jaar terug $2.98, nu $3,61, oftewel meer dan 20% omhoog.
  1 pond kipfilet. Vorig jaar $1.09, nu $2.24, oftewel meer dan verdubbeld, ofwel 100%
  Paprika, vorig jaar $2.- per stuk, nu $3.-, dus ruwweg 50%.
  Electriciteit, vorig jaar $120,- per maand, nu $150,- dus 25%.
  Nou verbouw ik gelukkig de meeste van mijn eigen groente en heb ik wat kippen en konijnen, maar deze stijgingen staan niet in verhouding met de lonen. Hoewel dat wel snel zal veranderen, vrijwel overal zoeken ze mensen en er worden flinke bonussenbgegeven bij in dienst komen, mits iemand dan minimaal een jaar blijft. Maar toch, een extra $1000,- of $2000,- als bonus na een jaar is nooit weg. Heb je een technische opleiding dan kan die bonus 5x zoveel zijn, of nog meer

  Like

 9. karton zegt:

  Als ’t eten met de Kerst onbetaalbaar dreigt te worden dan is er maar één oplossing : stelen van de “elite”!
  Het schieten van een haasje , konijn of reetje behoort ook tot de mogelijkheden !
  Maar pas op bij ’t stropen van zo’n beest : de straffen voor zoiets zijn veel zwaarder als voor ’t doden van een mens. Niet gehoord bij “Opsporing Verzocht” ?
  Voor de info.die leidt tot de aanhouding van de persoon die de WOLF op de Veluwe doodschoor ligt een beloning van € 16000 klaar; voor diezelfde info. naar de moordenaar van een man, bedraagt die beloning € 15000 !!
  Een (schadelijk) beest is in NL méér waard als een mens !!
  Hier word ik óók kotsmisselijk van !

  Like

  • Lot zegt:

   Een wolf (net als een hond) staat geestelijk zeer na aan ons. Het hoort bij onze biotoop. Waar wij elkaar aanvoelen. Odin kon zich verplaatsen in een beer of wolf en hen aan sturen. Ook wij kunnen dat. En wij kunnen door de tijd heen kijken. Ook de toekomstbeelden kun je zien wat een enigma is. Bv.de grote dieren vluchtten uren voordat de tsunami kwam in thailand. De communistische socialistisch slavische mens heeft totaal geen instinct. Zeker niet zoals de dieren. En naar mijn mening de donkere mensen uit Azie en Africa ook niet.

   vargsongen (wolf lied) uit zweden

   Beren hier zijn ook anders dan de beren van amerika. Hier zijn ze nog mensenschuw en niet agressief en natuurlijk.

   Like

 10. ronjaspers zegt:

  De NWO agenda ligt op schema,we gaan hier met zijn allen hel op aarde meemaken.

  Like

 11. Bob zegt:

  Als boeren laat verdwijnen en huizen
  ervoor in de plaats neerzet krijg je een
  steen woestijn.
  Wat groeit op steen honger.

  Like

  • Lot zegt:

   En dat n.b. in een delta gebied, een van de voedselrijkste gronden. Laten ze huizen gaan bouwen in de woestijn en de mensen aldaar opvangen. De delta in mesopotamie is er bijna niet meer alleen een strook langs de rivieren. De mensen hebben het daar opgebruikt en nu komen ze hier hetzelfde doen. En maar 6 kinderen krijgen. Als mijn oma, moeder en ik dat gedaan hadden, zaten wij op 40 miljoen mensen nu. Dus zij kunnen nu niet gaan huilen aldaar.
   En dan spanje, achilles vertelde over uitgestrekte bossen en nu is het woestijn. Het verhaal gaat dat de islamieten de spanjaarden kwijt wilden en de bossen zijn gaan kappen, zodat zij ze makkelijker konden verdrijven. Waar of niet waar. Nu is het een woestijn. Heb een docu gezien over de enorme erosie overal aldaar.
   Ik ben erop tegen dat onze natuurgebieden door buitenlanders gevuld wordt. Dan kunnen we de kinderen ook zelf wel maken. De vara zei dat 1 kind al egoistisch was, in die tijd van de jaren 80. En als de kinderen van ons zijn, dan wordt het ook veel makkelijker voor ons. In een menigte in litouwen is niet iedereen je vriend, maar iedereen lijkt op op elkaar en het voelt hetzelfde en het voelt veilig. In Amsterdam kom ik niet graag. Die buitenlanders zitten vaak te klagen naar je. Zijn niet eens dankbaar dat zij hier mogen zijn.
   Almere is veelal gevuld met de 50000 afghanen en 50000 irakezen. Hele wijken alleen donkere mensen op straat. En de bodem van de zee, is zeer voedselrijke kalkgronden. De groenten uit volle bodem groeien goed daar en zijn zeer voedingsrijk aan mineralen. Veel humus op de bodem van het voormalige Vlie. Maar ook daar zal het bij veel uiteten, de grond weer verarmen na duizend jaar. En zijn er dan nog nederlanders, of zijn wij vertrokken naar lege gebieden ten oosten van belarus?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s