Amerikaanse senator eist “Charta van de ouderrechten” in het onderwijs

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

De Republikeinse Amerikaanse senator van Missouri, Josh Hawley (foto), heeft een wetsontwerp voorbereid dat de rechten van de ouders in het schoolonderwijs moet vergroten. Op deze manier moeten omstreden en ideologische inhouden tegengegaan worden.

Josh Hawley, Amerikaans senator voor Missouri, heeft een wetsontwerp voor een “Charta van de ouderrechten” in het onderwijs voorbereid. Dit meldde de zender “Fox News”.

Op deze manier wil de volksvertegenwoordiger de rechten van ouders tegenover schoolbesturen vergroten, die in het verleden steeds meer geprobeerd hebben om, over de hoofden van de ouders heen, controverse en ideologische inhouden in de lessen in te voeren. Voorbeelden daarvoor vormen bijvoorbeeld lessen over seksuele voorlichting of de zogenaamde “Critical Race Theory”.

Linkse ideologie over de hoofden van ouders heen op school verankerd

“Amerika heeft lange tijd het recht van ouders erkend om de opvoeding van hun kinderen te bepalen, maar nu zien we een geconcentreerde inspanning van links om de ouders uit te sluiten”, legt Hawley in een verklaring over het komende wetsontwerp uit.

“Of het nu het ministerie van Justitie van Joe Biden is, dat probeert om ouders als ´binnenlandse terroristen´ te classificeren, of activisten, die met zwart geld gefinancierd worden en proberen de kritische rassentheorie stilletjes in de leerplannen in te voeren: onderwijs is op veel scholen op de achtergrond komen te staan tegenover radicale politiek, en dat zien de ouders.”

Het zou tijd zijn, aldus Hawley, “om de controle aan de ouders terug te geven en hen in staat te stellen een nieuw tijdperk van de openheid in het onderwijs te beginnen.”

Nog maar enkele weken geleden was de Democratische kandidaat Terry McAuliffe voor de functie van gouverneur van de staat Virginia met de boodschap de verkiezingsstrijd ingegaan: “Ik denk niet dat ouders de scholen zouden moeten voorschrijven wat ze moeten onderwijzen.” De ouders in de staat hadden daar een andere mening over en gaven zijn Republikeinse tegenkandidaat Glenn Youngkin de meerderheid.

Betrokkenheid van ouders is niet het probleem, maar de oplossing”

Hawley wijst ook op een memo van het ministerie van Justitie, waarin de FBI ertoe opgeroepen wordt om dreigen tegen schoolcommissievergaderingen te onderzoeken – kort na een beruchte brief, waarin bezorgde ouders met “binnenlandse terroristen” werden vergeleken. De organisatie achter de brief zou ruggespraak met het Witte Huis en het ministerie van Justitie gehad hebben, voordat ze de brief verstuurde.

“In het hele land werden Amerikaanse ouders door bureaucraten en leden van schoolbesturen, die denken het beter te weten, bespot, getreiterd en gekleineerd”, staat er in de motivering van Hawley voor het wetsontwerp. “Als het om onderwijs gaat, is de betrokkenheid van de ouders echter niet het probleem. Het is de oplossing.”

De geplande wetgeving dient acht rechten vast te leggen, die ouders met betrekking tot het onderwijs van hun kinderen zouden moeten hebben en de ouders ertoe in staat stellen scholen aan te klagen die deze rechten niet beschermen. Een opeenhoping van overtredingen binnen bepaalde rechtsgebieden moet volgens het wetsontwerp leiden tot aanzienlijke vermindering van de financiering van het onderwijs door de staat.

Ouders moeten inspraak en transparantie gegarandeerd krijgen

De “Parents´ Bill of Rights” wil ouders o.a. het recht geven om te ervaren wat hun minderjarige kind op school wordt bijgebracht – en dit niet alleen beperkt tot leerplannen, boeken en andere onderwijsmaterialen.

Bovendien moeten ouders er het recht op informatie over te krijgen wie hun minderjarige kind lesgeeft, bijvoorbeeld gastdocenten en externe adviseurs. Tegelijkertijd moet er een transparantieplicht tegenover ouders komen over personen en organisaties die contracten met de school sluiten en financiële middelen krijgen.

Bovendien moeten de ouders versterkt worden in hun recht op informatie over de registratie en doorgave van de data van hun minderjarige kind, in hun recht op voldoende verantwoordelijkheid en transparantie tegenover de schoolautoriteiten en in het recht om geïnformeerd te worden over situaties die de veiligheid van hun minderjarige kind op school betreffen.

Het wetsontwerp voorziet er bovendien in dat “vergaderingen van de schoolcommissie, die zich bezighouden met leerplannen, veiligheid en andere leerlingenzaken, openbaar zijn en dat openbare commentaren toegestaan zijn.”

Bron:
epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Amerikaanse senator eist “Charta van de ouderrechten” in het onderwijs

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Kyle Rittenhouse vrij gesproken van. moord

  Geliked door 1 persoon

 2. Peter Rissing zegt:

  Dit hoort ook in Nederland ingevoerd te worden.

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Triest dat dit soort wetten nodig zijn.
  Waar denken linkse mensen eigenlijk het recht vandaan te halen om de kinderen van andere mensen hun vunzige ideologie op te dringen?
  Het is gewoon een vorm van geestelijke aanranding, gepleegd door geestelijk gestoorden.
  Het zijn gewoon viezeriken die niet met hun poten van andermans kinderen af kunnen blijven.
  Van alle onaangename symptomen van de geestesziekte die “links zijn” heet is dit wel de meest walgelijke.
  Linkse mensen horen, net als pedofielen, helemaal niet in de buurt van kinderen geduld te worden.
  Omdat je van te voren weet dat ze zich toch niet kunnen (willen) beheersen.
  Die hele smerige ideologie moet, net als de islam, dringend met wortel en tak uitgeroeid worden.

  Like

 4. Jan zegt:

  Socialisten, communisten, marxisten, kortom, al het linkse gespuis heeft het bezopen idee dat zij kunnen bepalen hoe het curriculum op school er uit dient te zien en dat ouders zich daaraan hebben te onderwerpen, want, zo redeneren zij, de staat financiert voor een groot deel het kind zodat het naar school kan (in Nederland ca. €8000 per jaar per kind) en daarom heeft het ook zeggenschap over wat in de schedel van het kind getrechterd wordt.

  Onder de communist Obama heerste dit ook. In een interview zei de onderwijs-tsarina Harris-Perry het volgende:

  “We hebben altijd zoveel in openbaar onderwijs geïnvesteerd omdat we altijd de opvatting hadden dat kinderen hebben een privé-zaak was, dat jouw kind van jou is en volledig jouw verantwoordelijkheid. We hebben niet een heel collectief idee gehad dat dit ONZE kinderen zijn’, aldus Harris-Perry.
  “Het besef dient er bij de ouders te zijn dat kinderen niet van hen zijn of van het gezin, zij dienen te erkennen dat kinderen tot de gehele gemeenschap behoren”.

  Het is een idee dat het meest bekend is geworden door Hillary Clinton in haar bestseller ‘It Takes A Village’ uit de jaren negentig, maar het is niet bepaald een nieuw idee te noemen.

  Collectivisten hebben door de geschiedenis heen gezegd dat kinderen bij de staat horen en horen te behoren en dat als jij je kinderen opvoed, jij de toekomst controleert en dat kunnen collectivisten niet accepteren.

  Een bekende collectivist herhaalde dergelijke gevoelens toen hij zei: “Laat mij bepalen wat in de leerboeken komt te staan en ik zal vervolgens de staat beheersen. De staat zal de jeugd nemen en de jeugd zijn eigen opvoeding en zijn eigen opvoeding geven. Uw kind is al van ons .. . wat ben jij?”.

  Dat zei Adolf Hitler ook, die een door de staat gerunde jongerengroep oprichtte die zijn naam droeg, de Hitlerjugend.

  De etatisten van vandaag zijn tegen alles wat kinderen uit de absolute controle van de staat haalt, en het onderwijs is nog maar het begin.

  Ze zijn tegen thuisonderwijs, ook al krijgen de kinderen alle individuele aandacht die ouders, die in een veilige omgeving wordt gegeven door mensen die oprecht van hen houden.

  Etatisten zoals Harris-Perry destijd onder de communist Obama zijn tegen leerrechten en schoolkeuze omdat dat de beslissing over wat kinderen zullen leren – en waar – in de handen van ouders legt. Kinderen moeten naar heropvoedingskampen die bekend staan ​​als openbare scholen, waar ze niet kunnen bidden, trouw kunnen zweren aan God en het land, maar waar ze condooms en gratis voorbehoedsmiddelen kunnen krijgen omdat de staat beter weet.

  De staat geeft uw kinderen ontbijt en lunch omdat de staat weet wat ze moeten eten. Geen lunchpakket in een doos waar je kind de voorkeur aan geeft.

  De staat zal uw kind naar huis sturen totdat u de autoriteit aanvaardt. Je kunt dan wel ‘pro-choice’ zijn, maar nadat je ervoor hebt gekozen om een ​​kind te krijgen, dienen alle keuzes door de staat te worden bepaald.

  Veel van de maatschappelijke problemen die Harris-Perry zou oplossen door middel van staatscontrole, worden in feite veroorzaakt door staatsinterventie of onverschilligheid.

  Verklaart de onverschilligheid van de staten ook het uiteenvallen van het gezin en het traditionele huwelijk, met name in de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap waar het percentage onwettigheden meer dan 70% bedraagt?

  De liberalen liggen er wakker van dat een intact gezin de beste plek is voor gezondheidszorg, onderwijs en welzijn die ooit is bedacht.

  Kinderen die door twee getrouwde ouders zijn grootgebracht, groeien minder snel op in armoede, gebruiken minder vaak drugs, worden later minder vaak crimineel en hebben een grotere kans om af te studeren en om het goed te doen op school.
  https://www.investors.com/msnbc-host-says-children-belong-to-state/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s