Vrijheid in Florida: Vaccinatieplicht nu wettelijk verboden

(Door: Peter F. Mayer – Vertaling: E.J. Bron)

Tegen de dictatuur

Ook in de VS woedt een hevige strijd om vaccinatiedwang, mondkapjesplicht, lockdowns en andere maatregelen die de grondrechten van de mensen enorm beperken, maar in het gunstigste geval van twijfelachtig nut zijn. Beide kamers van het parlement van Florida hebben nu een wet aangenomen die ook de vaccinatieplicht verbiedt. Florida zet net zoals de meerderheid van de Amerikaanse staten in op verstand en de handhaving van vrijheids- en grondrechten.

Het door de Republikeinen gedomineerde parlement van Florida nam woensdag een serie wetsontwerpen, die de mogelijkheden van de regering beperken om vaccin- en mondkapjesvoorschriften door te drukken. Gouverneur Ron DeSantis (foto) had een speciale zitting bijeengeroepen om deze wetgeving mogelijk te maken. De wetten worden nu aan de gouverneur voorgelegd om te ondertekenen.

“Wij hebben de meest verstandige en beste wetgeving in Amerika aangenomen om het onwettige vaccin-mandaat van de Biden-regering te bestrijden”, zei de woordvoerder van de Senaat, Chris Sprowls, in een verklaring na het aannemen van de agenda. “Het resultaat van het werk van deze week is eenvoudig: Niemand, die onderworpen is aan de wet van Florida, wordt gedwongen zich te laten vaccineren als hij dat niet wil.”

Rechten beschermen recht op zelfbeschikking

De vier door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat van Florida aangenomen wetsontwerpen verbieden Covid-19-vaccinaties voor werknemers van autoriteiten en openbare onderwijsinstellingen evenals voor privéondernemingen. Ze verbieden de mondkapjesplicht op openbare scholen en beschermen niet gevaccineerde werknemers tegen het verlies van hun arbeidsplaats op grond van federale voorschriften. Bovendien wordt de bevoegdheid van het hoofd van de Militaire Geneeskundige Dienst om opdracht te geven tot vaccinaties opgeheven.

De wetten worden als directe reactie op Biden´s eis ingevoerd dat overheidswerknemers, werknemers van privéondernemingen met minstens 100 werknemers en medisch geschoold personeel in Medicare- en Medicaid-instellingen volledig gevaccineerd moeten worden.

Arbeidsplaatsen van de burgers veiligstellen

DeSantis twitterde een foto, waarop hij wordt omringd door ongevaccineerd medisch geschoold personeel, en zegt: “Ik verheug me erop wetten te ondertekenen die uw arbeidsplaatsen en de arbeidsplaatsen van alle inwoners van Florida zullen beschermen, die op grond van logge mandaten onterecht ontslagen moeten worden!”

Het aannemen van de wetsontwerpen volgt op de beslissing van een hof van appel, dat vrijdag de opschorting van Biden´s vaccinatie-of-testmandaat voor privéondernemingen had verlengd. Florida behoort tot de door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse staten, die zich verzet hebben tegen de door de Democratische president ingevoerde Covid-19-maatregelen door de regering vanwege haar mandaat voor federale opdrachtnemers aanklaagde, waar bij andere Republikeinse staten zich aansloten, die haar wegens haar vaccinatie- of testmandaat voor privéondernemingen aanklaagden.

Florida staat voor vrijheid”

“Vandaag zenden we een heldere boodschap uit dat Florida voor vrijheid staat”, zei de voorzitter van de Senaat Wilton Simpson. “We zullen niet toestaan dat de Biden-regering de mensen, die hun leven op het spel gezet hebben om onze economie draaiende te houden, terwijl alle anderen veilig thuis zaten, tot politiek pionnen heeft gemaakt, en we zullen nooit de verantwoordelijkheid voor de kinderopvoeding aan het schoolsysteem of aan de bureaucraten van de federale regering afstaan.”

Bron:
wochenblick.at
Door: Peter F. Mayer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Vrijheid in Florida: Vaccinatieplicht nu wettelijk verboden

 1. Julia zegt:

  Dat gaat hier niet gebeuren de touwtjes worden meer en meer aangetrokken en ongevaccineerden hebben geen enkel recht meer. Het is een smerige onmenselijke streek en grote schending van mensenrechten. Laten we a.u.b. het woord democratie maar voor goed uit het woordenboek schrappen dat is verleden tijd. Ook discriminatie is blijkbaar nu bij Wet toegestaan. De rechtstaat in Nederland is corrupt en staat in dienst van de politiek. Koninkrijk der Nederlanden wat een trieste balans het is een complete discriminerende apartheidsstaat geworden waar de zorg bewust jaren kapot is bezuinigd en dit nu wordt gebruikt om burgers angst aan te jagen en te onderdrukken. Hoe triest is het met onze militairen gesteld zij zijn er om burgers te beschermen en te verdedigen nee nu zit dat ondergedoken en indien nodig keren zij zich tegen de eigen burgers net als de politie.Het is werkelijk niet te bevatten hoe een land totaal is veranderd waar de samenleving is verdeeld en de politieke criminelen de dienst uitmaken. Daar bovenop nog een groot deel van de bevolking die het hier mee eens zijn dan zak je broek toch werkelijk af en hoef je absoluut niet trots meer te zijn om Nederlander te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Barbara Marquart Scholtz zegt:

  De regering van de VS is totaal corrupt. De leden van het Congres alsmede hun assistenten zijn
  gevrijwaard van de vaccinatieplicht, evenals alle medewerkers van het Witte Huis.

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Als ik het goed begrijp voert Oostenrijk per 1 februari de vaccinatieplicht in.
  https://www.geenstijl.nl/5162157/breek-oostenrijk-krijgt-coronavaccinatieplicht-voor-gehele-bevolking/
  Volgens mij gaat Nederland die kant ook op. Uiteraard zullen ze eerst nog een “democratisch” toneelstukje opvoeren in hun tweede kamer. PVV en FvD moeten met twee woorden spreken of anders …

  Like

 4. Ronvanunen zegt:

  Alle zeilen bijzetten om het links facistische beleid van Biden tegen te gaan

  Mit freundlichen Grüßen R. van Unen

  >

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Het fascisme is in Oostenrijk helemaal terug. Maar ja het hoogste NAZI tuig kwam uit Oostenrijk nog hebben zij dit blijkbaar niet achter zich gelaten. Als het volk nu geen eind maakt aan het fascisme dat is het echt te laat. Hup iedereen prikken zo niet hoge boetes welke en hoe hoog die worden is nog niet bekend gemaakt. Het zal wel uitdraaien op kampen voor mensen die vaccinatie blijven weigeren. Ongekend de geschiedenis herhaalt zich en de ellende begint met Oostenrijk. Wat te denken aan de doodstraf voor dit soort smerige fascisten. Hopen dat deze smeerlap niet meer lang op deze aarde rond huppelt. Tijd voor keiharde tegenmaatregelen is aangebroken. Oostenrijk is een bom voor heel Europa te triest voor woorden dat de algehele politiek dit soort fascisten nog duldt en hem niet meteen oppakt. Te krankzinnign voor woorden dat wij niets meer mogen zeggen over ons eigen lichaam. Dit is nu echt wel een reden om zeer wantrouwig te zijn over de vaccinaties het is duidelijk wat het uiteindelijke doel is en ruikt naar pure genocide.

  Geliked door 1 persoon

 6. J.C.Vroom zegt:

  Geweldig

  Geliked door 1 persoon

 7. jantjeuitnl zegt:

  Die wet is in Nederland ook dringend nodig.
  Alhoewel, mensenrechten, Nürnbergcode, het wordt allemaal overboord geflikkerd om een nepvirus te bestrijden, dat nog niet wetenschappelijk is geïsoleerd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  De Eu met vaccinatie plicht voor werknemers
  vernietigd op die manier de economie van
  Europa zoals ze al veel mensenin financiele
  nood hebben gebracht.
  Denk alleen al aan de door de corona maatregelen
  werkloos geworden mensen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Steeds moet ik aan de woorden van Merkel (toen de uitbraak nog in de kinderschoenen stond namelijk ergens rond februari 2020) denken: haar woorden waren: dit gaat 10 jaar duren.
  Hoe wist zij dat zo snel te vertellen, terwijl men amper nog wat wist over dat virus.

  Bedoelde zij misschien: het kost 10 jaar om de bevolking er helemaal onder te krijgen?
  Men mag mij een wappie noemen, maar mij zou het helemaal niets verbazen als dat de achterliggende gedachte van deze woorden zouden zijn.

  Geliked door 1 persoon

 10. Eric zegt:

  Kan Florida haar vaccinfascisten niet uitwijzen en vervangen door mensen die zich weigeren te laten vaccineren ? Een aantal landen zouden zich open moeten stellen voor wat stilaan de verworpenen der aarde mag beginnen heten, de niet gevaccineerden dus. Zo men er dan naar streeft die landen volledig vaccinvrij te maken kan nadien de balans opgemaakt worden, d.w.z. kan men de dodencijfers van vaccinlanden en vaccinvrije landen vergelijken. Ik heb niks tegen parallelle beschavingen. Ik vind dat moslims van niet-moslims en gevaccineerden van niet gevaccineerden gescheiden moeten worden. Vier soorten landen, dus en ieder maakt zelf zijn keuze. Ik wil noch met moslims, noch met gevaccineerden samenleven, beide zijn fanatiek, dom en/of gevaarlijk.

  Geliked door 1 persoon

 11. Joepiedepoepie zegt:

  Gommers begint al te kantelen, wilt toch niet meer geld?

  Geliked door 1 persoon

 12. Ocean Smet zegt:

  Dat is super nieuws!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s