Het werkelijke corona-probleem (2)

(Door: “Carver”)

Lees HIER deel 1 van “Het werkelijke corona-probleem”

COVID-19….84

Wat opvalt bij grote media is dat er geen nuanceverschillen of andere visies over de Covid- aanpak meer gegeven worden, de ‘mening’ bij allen is hetzelfde geworden. Men is allemaal in de tunnel van dezelfde visie, dezelfde eenheidsworst gereden en díe is ‘De Waarheid’. Iets dat media altijd zowel linksen, progressieven en liberalen, landen achter het IJzeren Gordijn, en meer recent ‘extreemrechts’ of juist ‘extreemlinks’ verweten, doen ze nu zelf; niet omdat er censuur is, maar úit zichzelf, alsof ze allemaal één ‘Partij’ zijn. Iets wat George Orwell letterlijk in ‘1984’ had voorspeld.

De vraag of overheidsmaatregelen nog wel proportioneel en evenredig zijn, wordt niet meer gesteld hoe verder men in de tunnelvisie rijdt, en de overheid vertelt op zijn minst maar het halve verhaal. Zij chanteert zelfs min of meer de wetgevende macht door te dreigen met zwaardere maatregelen, sluitingen, etc. áls zij niet akkoord gaan met …., daarbij stééds een stapje verder gaand. Zaken waarvan ze stellig zeiden ze níet te doen; bijv. ‘er komt zéker geen verschil tussen gevaccineerden en ongevaccineerden’ doen ze een jaar later tóch. Dat dit een toekomst kan brengen waarin burgers meer en meer bereid zijn om rechten en vrijheden op te offeren om zo een schijnveiligheid tot stand te brengen, lijken media niet op te merken. Een van de ‘Founding Fathers’ en belangrijke grondleggers van de Amerikaanse grondwet, Benjamin Franklin, schreef al in 1755:

Degenen die hun essentiële vrijheid willen opgeven voor een beetje tijdelijke veiligheid, verdienen noch vrijheid nog veiligheid”.

De Europese dictaturen uit de vorige eeuw pasten al angst als manipulatie-principe toe: stapje voor stapje grondrechten ‘tijdelijk’ inperken en tenslotte afschaffen, steeds met ‘goede redenen’ voor ieder maatregeltje afzonderlijk, én door volksvertegenwoordigers en burgers bang te maken voor nóg iets ergers: ‘er is geen alternatief’, ‘het kan niet anders’.

De overheid heeft nu voor het grote publiek het volgende betoog en de media volgen dat steeds kritieklozer, voor ‘de veiligheid’: de besmettingscijfers lopen op, er komen meer mensen in het ziekenhuis en op de IC’s, deze raken overbelast en gaan instorten. Daarom moeten er steeds meer inperkingen van grondrechten plaatsvinden (recht op vergadering/ bijeenkomst, recht op vrijheid van beweging/verplaatsing, een schijn-veilige ‘gezondheidspas’ e.d.), ‘het kan niet anders’ en ‘het is maar tijdelijk’. Het kritisch vragen stellen over zóiets fundamenteels komt niet bij de media op, ze vragen zelfs regelmatig om nóg zwaardere inperkingen.

De overheid gaat in zijn media-optreden dus uit van:

1. een ‘zorg’ die het niet aan zal kunnen (angst verbreiden voor instorten van de zorg)
2. een haast ‘oneindige’ exponentiële groei van besmettingen, dus verdubbelingen van de ziekte in X tijdsperiode (angst verbreiden dat íedereen zwaar ziek wordt of overlijdt)

ad 1: Dat ‘de zorg’ de huidige cijfers en die van vorige golven bijna niet aankan/kon heeft véél te maken met de halvering van de ziekenhuis- en IC-capaciteit grofweg de afgelopen tien jaar (liberaal overheidsbeleid van efficiency en wegbezuinigen dóór de huidige partijen die daar nu krokodillentranen over laten). In 2010 had Nederland nog 2800 permanente IC-bedden, nu nog 1.150, de 75.000 ziekenhuisbedden in Nederland zijn teruggebracht tot nog maar 39.900 ziekenhuisbedden. Van de 261 ziekenhuizen met bijbehorend personeel zijn er, sinds 2015, nog 102 over (Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding -ECDC, Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen NVZ).

ad 2: Dat een exponentiële groei (van besmettingen) maar blijft doorgaan en doorgaan, komt alleen voor in de wiskunde en ideale laboratoriumsituaties, in de praktijk nooit, omdat dáár allerlei remmende omgevingsfactoren optreden. Onder andere Maurice de Hond geeft daar op zijn website talloze tot in detail uitgewerkte voorbeelden van.

Als dit nu een Ebola-epidemie was, zou het logisch zijn dat de overheid het zekere voor het onzekere zou nemen, omdat er anders véle honderdduizenden doden zouden zijn. Sinds Covid Nederland februari 2020 heeft bereikt, zijn er medio november 2021 zo’n 18.600 mensen aan overleden in 22 maanden tijd. De griepgolf in 2018 heeft in één seizoen 9400 sterftegevallen gegeven (CBS), het gemiddelde sterftecijfer is in Nederland jaarlijks ca. 135.000 mensen. Als de overheid beweert dat het ‘veel erger’ zou zijn geweest als ze niet zo fors had ingegrepen, en dat dáárom nog méér maatregelen gerechtvaardigd zijn, houdt ze het ‘Zweedse experiment’ totaal buiten beschouwing. Zweden heeft al 22 maanden een totaal ander, veel losser beleid, met maatregelen die wetenschappelijk bewézen zijn en anders geen. Met als resultaat: statistisch weinig meer doden dan mét zware maatregelen (Zweden: 15.000 doden, 0,14% van de bevolking / Nederland 18.600 doden, 0,1% van de bevolking, cijfers: ECDC, 11 november 2021).

Wat zal nu het volgende angstscenario zijn? Gaan we, nadat Covid eenmaal is uitgeraasd, mensen testen en een ‘pas’ geven en uitsluiten in een griepseizoen? En daarna als ze flink verkouden zijn? Met als argumentatie dat griep of verkoudheid het ‘risico’ geeft dat ‘corona’ weer terug kan komen…? Wie heeft daar baat bij? De kleine bedrijfjes, kritische volksvertegenwoordigers en burgers? De ‘gele hesjes’, die men in Frankrijk, maar ook in andere landen zag, zijn sinds Covid verdwenen, kleine bedrijfjes gaan over de kop of stoppen er maar mee. Alleen de gesettelde politiek en ‘big business’ zijn degenen die in dit klimaat van regeltjes, controles en angst prima gedijen en goede zaken doen.

De rechts- en ethiekfilosofe Martha Nussbaum beschreef al in 2018: ‘Het koninkrijk van de angst’, hoe angst gebruikt wordt als politiek instrument. In een risicomijdende maatschappij is angst een effectief middel voor ‘de macht’ om burgers te controleren. Niemand wist dat ziekte ooit in deze categorie zou vallen. Overheden gebruiken Covid hiervoor in toenemende mate, zo is mensenrechtorganisaties wél opgevallen.

Mensenrechtorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch schreven in 2020 en 2021 al dat overheden gebruik maken van Covid, óók in de EU, Amnesty schreef óók een aantal brieven naar de Nederlandse Tweede Kamer, nog in mei 2021.

Over de beperkingen bij epidemieën memoreert bijvoorbeeld Human Rights Watch:

De internationale verklaring over rechten van de mens: ” restrictions on some rights can be justified when they have a legal basis, are strictly necessary, based on scientific evidence and neither arbitrary nor discriminatory in application, of limited duration, respectful of human dignity, subject to review, and proportionate …”.

Restricties moeten: strikt noodzakelijk, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs (en niet: aannames) en niet discriminerend in uitvoering zijn.

En wat is discriminatie? De Nederlandse Grondwet is daar heel helder over en staat in zijn geheel op internet: “… Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Het invoeren van élk soort ‘gezondheidspas’ of iets dergelijks, waarmee een bepáálde soort mensen ánders behandeld wordtm ís “… op welke grond dan ook…” – discriminatie.

George Orwell’s “1984” wordt niet erg veel meer gelezen en blijkbaar zeker niet door politici en journalisten. Hij beschrijft daarin een maatschappij, waarin burgers verworden zijn van volwassen mensen tot kinderen gecontroleerd door ‘Big Brother’, en zich zijn gaan gedragen als angstige kleuters. Wat hij beschrijft, is een fictieve samenleving die al zó ís. Maar hóe heeft dat zover kunnen komen? Orwell’s samenleving is niet uit het niets ontstaan, maar langzaamaan zo gegroeid, maatregeltje na maatregeltje: uit angst, lafheid en om ongemak, straf en leed te vermijden, de burgers vonden het ooit wel goed, tot het ‘eindproduct’ er was: een maatschappij gecontroleerd door het ‘Ministerie van Waarheid’ die aan permanente geschiedvervalsing en manipulatie van de bevolking doet, met een systeem van ‘Nieuwspraak’, waarin alles wat recht is krom wordt gepraat, zó dat zo goed als iedereen is gaan denken dat wat zij verkondigen inderdaad ‘de Waarheid’ is…

In de maatschappij van Orwell’s boek is het ooit heel klein begonnen, stapje voor stapje. Het is nog steeds een indringende waarschuwing waartoe massale volksbeïnvloeding, -manipulatie, verdraaiing van feiten en gemakzucht van het volk én die, die er op hádden moeten letten (journalistiek en Kamerleden) kan leiden: het hellend vlak van basis-grondrechten van de mens ‘maar even’ uitstellen, bevriezen, omzeilen, opschorten, ‘omdat het nu eenmaal moet’, ‘het niet anders kan’ of wat voor eufemismen men nog meer verzint.

Door:
“Carver”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Het werkelijke corona-probleem (2)

 1. Plebejer zegt:

  Mensenrechtorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch, waaraan wellicht velen van u in het verleden donaties hebben geschonken, hebben een brief geschreven. Ik kan met een gerust hart gaan slapen, alles komt goed. Wat een daadkracht! Hulde aan Mensenrechtorganisaties Amnesty International en Human Rights Watch!

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  En wat als de regerende partijen maar al te goed op de hoogte zijn van hetgeen hier uitgerold word
  Kijk wat er gebeurde met de CU die een covid pas expliciet af wijst en waarbij hun partijleider met een stalen tronie beweerd dat hij gewoon mee gaat in hetgeen nu gebeurt.
  En wat als de oppositie pertinent niet wil benoemen dat de bevolking in 190 met name westerse landen in een WEF tirannie geperst wordt.
  En wat als nergens in deze 190 landen de tweedeling van hun maatschappijen benoemd wordt
  En wat als hele volksstammen per se hun ogen dicht houden om maar niet te willen zien dat ze door hun eigen regeringen voor de leeuwen gegooid worden
  Tja dan moet je maar gaan denken dat een restaurant bezoek of de kroeg dan wel een museum toch echt wel de zaken zijn waar het in het leven om draait
  Vandaag een gesprek gehad met een Jonge Dame uit Rotterdam waarvan Ik weet dat ze hier ook op regelmatige tijd mee leest en die langzaamaan gestrest begint te raken omdat zij ook goed ziet dat de zaak rondom haar heen in elkaar aan het klappen is.
  De enige lossing is gewoon eenvoudig.
  Een duizendvoudig Rotterdam wereldwijd

  Geliked door 2 people

 3. Bas zegt:

  Hoogleraar = Laagleraar….

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/hilarisch-rtl-nieuws-een-vaccinatieverplichting-betekent-geen-dwang/

  Hilarisch RTL Nieuws: ‘Een vaccinatieverplichting betekent geen dwang’

  Dit is het dus. We leven tegenwoordig werkelijk in het boek 1984 van George Orwell.

  “Een vaccinatieplicht zoals in Oostenrijk is juridisch ook in Nederland mogelijk,” bericht RTL Nieuws. “Dat zegt André den Exter, docent gezondheidsrecht aan de Erasmus Universiteit. Maar, goed om te weten: een verplichting betekent geen dwang.”

  Wat? Je kunt in de gevangenis worden gezet of een boete krijgen van duizenden euro’s, maar dat is op de één of andere zieke manier géén dwang?

  Inderdaad, zeggen RTL en de ‘hoogleraar’. “Je zal niet beetgepakt worden door vier verpleegkundigen en thuis onder dwang een vaccinatie krijgen.” En zolang dat niet letterlijk gebeurt is er volgens deze gestoorde gekken geen sprake van “dwang.”

  Dit is geschift. Natúúrlijk is er sprake van dwang als je een torenhoge boete (of zelfs gevangenisstraf!) krijgt als je je niet wenst te laten injecteren met een experimenteel vaccin

  Geliked door 1 persoon

  • Johan zegt:

   Hier nog zo een gestoorde gek :

   ….Volwassenen zouden verplicht gevaccineerd moeten worden om de gezondheid en ontwikkeling van kinderen te waarborgen. Daarvoor pleit Jan Willems, de eerste hoogleraar Kinderrechten van Nederland. …..
   https://www.1limburg.nl/hoogleraar-kinderrechten-pleit-voor-vaccinatieplicht?context=topstory

   Een recente studie laat zien dat de mortaliteit van corona onder kinderen tot 18 jaar twee per miljoen is: tienmaal kleiner dan de mortaliteit van influenza in deze leeftijdsgroep.
   Op grond daarvan is het waanzin, wat deze hoogleraar kinderrechten uitkraamt,namelijk dat alle volwassenen dan maar verplicht gevaccineerd zouden moeten worden teneinde de kinderen te “beschermen”. Het middel is in dit geval overduidelijk vele malen erger dan de kwaal.

   Inmiddels wordt duidelijk, dat het vaccin geen waarborgen biedt tegen overdracht van het virus. Men blijft even besmettelijk en men kan even hard anderen besmetten.
   Het meest verontrustende op dit moment is echter dat we ondanks een hoge vaccinatiegraad, HOGERE besmettingscijfers hebben dan een jaar geleden ZONDER vaccinatie.

   Binnen enkele weken zal duidelijk worden, (eigenlijk nu al en vandaar al die booster-reclame voor de derde prik), dat het vaccin ook geen garantie tegen ziekenhuisopname
   en eventueel overlijden biedt. Wat gaan we dan doen ?

   Gaan we dan de ongevaccineerden nog harder vervolgen ?
   Gaan we dan nog even hard door met vaccineren ?
   Gaan we dan naar verplichte vaccinatie voor de gehele bevolking ?

   De besmettingscijfers en in het kielzog daarvan de sterftecijfers beginnen nu op te lopen.
   Dit ondanks een landelijke vaccinatie-dekking van op dit moment 84 %
   Dat is krankjorem en druist in tegen alle logica. Het enige logische op dit moment om te doen, is stoppen met dit prik-experiment.

   Wat we nu moeten doen, is dan ook onmiddellijk ophouden met deze experimentele gen-therapie-gif-prikken.

   Like

 4. Bas zegt:

  Mindfuck…

  https://www.maurice.nl/2021/11/20/mindfuck-door-het-rivm-de-trucs-uitgelegd/

  Mindfuck door het RIVM: de trucs uitgelegd

  Leestijd: 6 minuten
  (Waarschuwing: in dit artikel worden een aantal trucs onthuld. Als u ondergedompeld wilt blijven in de magie van het RIVM, dan moet u dit artikel vooral niet lezen).

  Net zoals bij Mindfuck van Victor Mids probeer ik altijd te bedenken hoe de trucs van goochelaars en illusionisten in elkaar zitten. Maar ik kom er zelden achter. En als iemand me dan de truc wel uitlegt, ben ik verbaasd dat het allemaal veel simpeler in elkaar zit dan ik dacht. Maar bij nieuwe trucs snap ik het nog steeds niet en blijf ik verwonderd achter

  Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Ik denk dat we dit inmiddels hier wel allemaal al door hadden hoe het daar werkt.

   Like

  • Bas zegt:

   Dit bericht komt van mei dit jaar:

   500 op IC en alles kon worden losgelaten.
   Vandaag liggen er 428 op IC gaat alles dicht en 2G komt erin.

   Hoezo bizar….

   https://pbs.twimg.com/media/FEoyGM4XEAEjqV7?format=jpg&name=medium

   Like

  • Bas zegt:

   https://arnowellens.eu/article/56810/de-opkomst-van-de-controlemaatschappij-peking-stijl-in-europa-22

   DE OPKOMST VAN DE CONTROLEMAATSCHAPPIJ ‘PEKING-STIJL’ IN EUROPA (2/2)

   Digitaal geld, Corona-paspoorten, en allerlei aanverwante ellende. Een platgeslagen bevolking denkt dat het allemaal door een virus komt, maar dat is niet waar. Onze eigen Mark Rutte is de grote aanjager van ‘Digital EU’ en werkt al jaren naar een Europees paspoort toe. Deze pandemie biedt hem een gratis stroomversnelling. Als je de relevante wetgeving rondom de QR app leest, dan zie je dat dat eigenlijk het Europese digitale paspoort is. Corona was de ideale gelegenheid om het uitgeven van paspoorten, nogal een taak van een soevereine overheid, naar Brussel over te hevelen. Omdat dat paspoort nu digitaal is, kun je er allemaal dingen mee koppelen zonder dat mensen er erg in hebben. ING Bank in België heeft bijvoorbeeld bankgegevens van klanten ongevraagd gekoppeld aan hun medisch dossier. Voor Belgen is deze app ‘heel handig’ want hun Corona-app zit gewoon in hun bank-app, je hoeft maar een QR te gebruiken voor alles! Alleen is deze app al sinds 2017 in de maak, geen reactie op de pandemie dus.

   Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  PRIVÉBOODSCHAP AAN HET DUITSE VOLK…
  Zéér schokkend spraakbericht van politica Harberl (Nederlands ondertiteld)

  https://commonsensetv.nl/politica-haberl-schokt-wereld-ik-heb-het-zwart-op-wit-gezien-het-gaat-om-het-verminderen-van-de-wereldbevolking/fvp-124/?fbclid=IwAR0MN-Xy32MjCLwmLfCBrKdFogAHkWiRaCWeX7WX47E7AoMZOTWTVnXOKb0#fvp_130

  Boodschap oa:
  ‘Het gaat NIET om corona’
  ‘We krijgen een tweede 1933!’
  ‘Alles wordt genationaliseerd’
  ‘Alles wordt afgenomen’
  ‘Iedereen wordt van de staat afhankelijk’
  ‘Levensmiddelen worden toegewezen, woningen worden verdeeld’
  ‘Als je niet meedoet worden je kinderen afgenomen’
  ‘Klimaatlockdown’
  Enz enz etc etc……

  commonsensetv.nl
  Politica Haberl schokt wereld: “Ik heb het zwart op wit gezien. Het gaat om het verminderen van de bevolking…
  Een schokkend bericht uit Duitsland: er is een spraakbericht opgedoken van AfD-politica Andrea Haberl waarin ze vertelt over de gevolgen van een nieuwe strenge wet waarmee de Duitse regering overal…

  Geliked door 2 people

 6. Bas zegt:

  PeterSweden:

  Hundreds of thousands of people all over Europe have been protesting for freedom for 19 weeks in a row.
  That’s almost 5 months of protests.
  Where is the media???

  Honderdduizenden mensen in heel Europa protesteren al 19 weken op rij voor vrijheid.
  Dat zijn bijna 5 maanden protesten.
  Waar is de pers???

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  QR-code toegangspoortjes….

  Geliked door 2 people

 8. roheline1 zegt:

  Lees ook eens: Wij
  Geschreven door Jevgeni Zamjatin
  Geschreven in 1920!

  Like

 9. Bas zegt:

  Wie zijn medeverantwoordelijk…..?
  Maar natuurlijk…. de ongevaxxten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Torsten Himmelstoss zegt:

  Analoog aan George Orwell een quote* van Joseph Goebbels:
  wenn du einmal anfangst zu lügen dann bleib dabei.
  *nog steeds immens populair, niet alleen bij Hugo de J. en Mark Rutte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s