Bijna 20.000 mesaanvallen binnen een jaar in Duitsland

(Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland kwam het in het jaar 2020 elke dag tot gemiddeld meer dan 50 mesaanvallen. Dat blijkt uit het opvragen van gegevens door de “Welt am Sonntag” bij de ministeries van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaten. Politieautoriteiten hebben vorig jaar in totaal ongeveer 20.000 van zulke aanvallen geregistreerd.

Mesaanvallen zijn daden, waarbij een persoon rechtstreeks wordt bedreigd door de aanval met een mes of waarbij deze wordt uitgevoerd. Dientengevolge vonden in het jaar 2020 de meeste aanvallen in Nordrhein-Westfalen (5411), Berlijn (2593) en Niedersachsen (2377) plaats. Alle deelstaten, behalve Mecklenburg-Vorpommern, stelden hierover cijfers ter beschikking.

In totaal werden bij de aanvallen in het hele land minstens 100 vrouwen en mannen vermoord. Tien van de 16 deelstaten stelden cijfers over de herkomst van de vermeende daders ter beschikking. Van de verdachten bezitten 60,4% een Duits paspoort, wat natuurlijk überhaupt niets zegt – 39,6% zijn niet-Duitse staatsburgers.

Immigranten maken ongeveer 17,4% van de verdachten uit. Officieel zijn er tot nu toe geen landelijke uniforme cijfers over mesaanvallen in Duitsland, hoewel de invoering in de criminaliteitsstatistiek van de politie al in 2018 op de conferentie van de ministers van Binnenlandse Zaken van de deelstaten werd besloten. Uit de opgevraagde gegevens blijkt dat de deelstaten, met één uitzondering, ook psychische storingen bij verdachten van mesaanvallen tot nu toe niet statistisch registreren.

Konstantin von Notz, vicefractievoorzitter van de Groenen, ziet een behoefte aan hervorming. “Opnieuw wordt duidelijk: het moet het gezamenlijke doel van de staat en de deelstaten blijven om de uitdrukkingskracht van de criminaliteits- en strafrechtstatistieken duurzaam te verbeteren.” Benjamin Strasser, politicicus binnenlandse zaken van de FDP, eiste dat “een grondige verwerking en een grondig onderzoek zonder oogkleppen noodzakelijk” zou zijn.

Om gevaren te herkennen, zou er een betrouwbaar beeld van de situatie nodig zijn.

Dat zal er waarschijnlijk niet komen, want dat zal door de nieuwe regering afgeschermd worden. Per slot van rekening hebben de SPD en de Groenen er geen belang bij om de bevolking opheldering te verschaffen.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Bijna 20.000 mesaanvallen binnen een jaar in Duitsland

 1. Bert zegt:

  Goed dat ze nog even uitleggen wat mes aanvallen nou precies zijn en waar dat uit bestaat.
  Ik lees het wel eens dat het gebeurt maar eigenlijk begreep ik het niet zo goed.
  Wat bedoelen ze daar nou toch mee.
  Opstandige messen die het niet meer pikken om altijd maar opgesloten te worden in een la of zo.
  Maar nou weet ik het.
  Er worden dus mensen mee bedreigd waarbij ze dan ook gestoken worden.
  Soms moet je dat gewoon even duidelijk uitleggen voordat dat kwartje valt.

  Like

 2. karton zegt:

  Duitse messen ? Kwaliteitje mevrouwtje, uit Solingen !

  Geliked door 1 persoon

 3. Runners zegt:

  Wir schaffen das

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  De eerlijkheid gebied mij toch te zeggen dat de politici redelijk eerlijk waren om te zeggen dat er veel artsen en chirurgen binnenkwamen met de islamitische invasie naar europa.Alleen hun manier van mensen opereren vooral op straat zonder te verdoven is op zijn zachts gezegd nogal onorthodox.(cynisme)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s