Vrijspraak voor Kyle Rittenhouse – Nu sidderen de mainstream media

(Door: Achim Baumann – Vertaling: E.J. Bron)

Amerikaanse juryrechtbank liet zich niet beïnvloeden

Kyle Rittenhouse is vrijgesproken. Tegen de nu 18-jarige Amerikaan werd een proces aangespannen, omdat hij tijdens onlusten twee mannen doodschoot en een ander zwaar verwondde. Ook de “Wochenblick” berichtte. Een juryrechtbank bevestigde nu dat de “killer uit Trump´s eerste gelid”, aldus bijvoorbeeld de “Bild-Zeitung” destijds, uit zelfverdediging gereageerd had. Hij werd op alle vijf punten van aanklacht vrijgesproken. Daarmee is de zaak echter nog niet gesloten. Linkse politici en BLM-activisten eisen een nieuwe juridische beoordeling. Ondertussen vrezen niet weinig mainstream media door Rittenhouse aangeklaagd te worden wegens voorbarige veroordeling en insinuaties.

Het was zeer zeker het meest spectaculaire Amerikaanse proces sinds jaren: de destijds 17-jarige blanke Kyle Rittenhouse schoot in augustus 2020 bij gewelddadige protesten in de 100.000 inwoners tellende stad Kenosha in de Amerikaanse staat Wisconsin twee eveneens blanke personen dood en verwondde een andere persoon zwaar. De mainstream pers maakte van de jonge schutter echter meedogenloos een racist en politici, vooral uit de gelederen van de Democraten, noemden hem een gewetenloze moordenaar. Zelfs president Biden noemde de jonge man een “white supremacist”. Juist de eenzijdige media bouwden Rittenhouse als typische vertegenwoordiger van het Trump-tijdperk op, die meedogenloos, racistisch en uiteindelijk moorddadig zou zijn. Na drie procesweken en drie ongebruikelijk lange dagen overleg van de juryrechtbank, pleitten de juryleden afgelopen vrijdag echter op alle vijf punten vrijspraak.

In onderstaande video van Reuters is o.a. de oordeelverkondiging en de emotionele reactie van Rittenhouse te zien. De vrijspraak overmant hem. Hij zakt op de grond, herstelt zich echter weer snel.

Sindsdien vinden er vooral protesten door zwarte belangengroepen zoals “Black Lives Mater” plaats. In talrijke steden in het land demonstreerde de gebruikelijke meute. Ook de mainstream pers is verontwaardigd.

Resultaat van proces duidelijk

Proceswaarnemers vestigden er al vroeg de aandacht op dat Rittenhouse vermoedelijk vrijgesproken wordt. Per slot van rekening werd hij door de doodgeschoten personen lichamelijk aangevallen. Ze richten zelfs een pistool op hem en sloegen met zware voorwerpen op hem in. Hij dreigde gelyncht te worden. Bovendien ging het om een veroordeelde geweldplegers, eentje was zelfs een pedofiel. En ook de beschuldiging dat Rittenhouse een racist zou zijn, viel tijdens het proces helemaal in elkaar. De aanvallers, tegen wie hij zich beschermde, waren eveneens blank, niet zwart, zoals meerdere tv-zenders ten onrechte hadden bericht. En de reden voor zijn aanwezigheid in Kenosha was de bescherming van twee winkeliers, die de plundering van hun winkels wilden verhinderen. Pikant: beide winkeliers waren niet blank, maar afkomstig uit immigrantenfamilies. Zou een racist hun winkels beschermen?

Biden krabbelt terug

Had de Amerikaanse president Biden Kyle Rittenhouse daarvoor nog heel gemeen beschuldigd, nu krabbelde hij na de vrijspraak duidleijk tandenknarsend in ieder geval een beetje terug. “Het vonnis in Kenosha zal veel Amerikanen woedend en bezorgd maken, inclusief mezelf, maar we moeten erkennen dat de juryleden beslist hebben”, verklaarde Biden bokkig. Desondanks zou hem de door niets te bewijzen bewering dat Rittenhouse een “white supremacist” zou zijn z´n geloofwaardigheid en wellicht zelfs geld kunnen kosten. Het zou interessant zijn wanneer Rittenhouse Biden aanklaagt. Een Amerikaanse president geniet weliswaar immuniteit, maar een privépersoon kan een president aanklagen voor handelingen die deze voor zijn presidentschap heeft begaan. En Biden deed deze uitspraak toen hij presidentschapskandidaat was, een aanklacht zou dus wel degelijk mogelijk zijn – en pijnlijk voor Biden als hij opnieuw als leugenaar betrapt zou worden.

Aanklachten tegen mainstream media te verwachten

Of de juridisch zeer zeker moeilijke weg om de Amerikaanse president aan te klagen, betreden wordt, is twijfelachtig. Dat Rittenhouse nu echter ettelijke “woke”- en BLM-vriendelijke tv-zenders en kranten zal aanklagen, geld als zeker. En zoals men weet, staan de VS bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dat geldt regelmatig ook voor de hoogte van de opgelegde geldboetes. Wanneer media bijvoorbeeld iets fouts berichten, kan dat zorgen voor miljoenen kosten. En het zijn ettelijke foute beweringen waarmee Rittenhouse mediaal regelrecht werd terechtgesteld. Zo zei men bijvoorbeeld dat hij lid zou zijn van een rechtse militie. Dit bleek later echter een liefdadige vereniging van reddingszwemmers te zijn. Ook het feit dat hij zijn wapen over een staatsgrens transporteerde, werd als verboden voorgesteld. De gebruikelijke sociale media reuzen voorzagen postings hierover altijd met nu duidelijk als fout bewezen beoordelingen van “fact checkers”. Er is dus veel werk aan de winkel voor de advocaten van Kyle Rittenhouse.

Bron:
wochenblick.at
Door: Achim Baumann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Vrijspraak voor Kyle Rittenhouse – Nu sidderen de mainstream media

 1. Boike zegt:

  Geloof maar, dat de advocaten van Kyle Rittenhouse nu lont ruiken. Iemand valselijk beschuldigen, kan in Amerika heel duur erg kosten. De schadevergoedingen, die in Amerika worden toegekend, kunnen in de miljoenen lopen. Zeker nu organisaties als BLM en hun weldoeners als Soros, de grote media en zelfs Biden in beeld komen. Dat kon wel eens het ”proces van de eeuw” worden. ”They’ll sue the hell out of them.” Hetgeen betekent, dat ze alles op alles zullen zetten, om ze kaal te plukken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Blaffertje zegt:

  Ik hoop dat hij een forse schadevergoeding in de wacht sleept.

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Zo ver Ik weer is het niet makkelijk om in de USA een herziening te krijgen na een rechtzaak met jury

  Geliked door 1 persoon

 4. Johan P zegt:

  Dit wordt net zo’n geval als van Nick Sandmann, de jonge knul die werd geconfronteerd door een radicale indiaan bij een protest en waarvan de media er direct vol opgingen dat hij een provocateur, een racist, een nazi etc was en dat hij op zn bek geslagen moest worden. De beelden toonden toen ook aan dat ze de zaak verdraaiden en dat narratief bleven verpreiden ook nadat de rest van de beelden naar buiten kwamen.
  Hij heeft inmiddels 1 rechtzaak gewonnen (nou ja het eerste mediabedrijf heeft een ‘settlement’ gedaan om de rechtzaak af te kopen, wat feitelijk een bekentenis van schuld is) en er lopen er nog 4 of 5, maar laten we maar stellen dat hij van zijn leven geen geldzorgen meer zal hebben.
  Ik hoop dat Kyle dat voorbeeld volgt en dat de jury en de rechter in overweging zullen nemen dat het geen incidenten zijn maar een structureel gedrag, wat zou kunnen zorgen voor een enorme extra boete. Dat lijkt toch de enige manier te zijn om die schoften aan te pakken.
  Wat betreft Biden, dat is een beetje ingewikkelder. Hij kan worden aangeklaagd omdat hij de uitspraken deed voordat hij president was. Maar hij heeft het nooit letterlijk gezegd, het werd min of meer gesuggereerd door de intervieuwer en hij ging daar in mee. Toch zou de zaak alleen al niet slechts heel veel publiciteit meebrengen, maar ook weer eens laten zien hoe verrot de media en de linkse regering is. Veel interessanter zouden de zaken zijn tegen heel veel kopstukken van de Democratische Partij, die wel degelijk vol op het orgel gingen en Kyle uitmaakten voor van alles. Die kunnen ALLEMAAL persoonlijk worden aangeklaagd en dat zou ze zomaar financieel kunnen ruineren, des te meer omdat ze ook nadat er meer beelden beschikbaar waren door bleven gaan. Ik hoop dat hij ze allemaal kaal plukt.

  Geliked door 2 people

 5. Eric zegt:

  Ik hoop dat deze jonge held en zijn advocaten het vuur dermate hoog aan de schenen van de msm doen oplaaien dat die msm voor de rest van de eeuwigheid geen leugen meer durven te debiteren. Miljarden zouden ze moeten ophoesten, zodat al die filantropen die de media eindeloos subsidiëren en het volk op die wijze misleiden en beliegen compleet bankroet gaan en de resterende jaartjes van hun ellendige leventjes in de goot mogen doorbrengen. Alsmede heel de pharmamaffia, de islamcollaborateurs en de klimaatgekken. Allemaal moeten ze geplukt en definitief naar de goot gezonden worden.

  Geliked door 1 persoon

 6. Klaas zegt:

  Like

 7. Bert zegt:

  Terwijl Nederland rustig sliep wakker lag van vuurwerk en relgeweld, is in Waukesha, een voorstad van Milwaukee in Wisconsin, USA, een zwarte man in een rode Ford Escape (lees: enorme SUV) op het publiek van een kerstparade ingereden, waarbij vermoedelijk ook vanuit het voertuig is geschoten op het kerstpubliek.

  Het is nog speculeren op dit moment maar we durven dat wel met enige stelligheid te doen: dit is een actie / reactie / wraakactie vanwege de vrijspraak van Kyle Rittenhouse, de (destijds) 17-jarige die in het nabijgelegen Kenosha, Wisconsin twee mannen doodschoot en een derde verwondde tijdens demonstraties rellen en plunderingen door Black Lives Matter-aanhangers in augustus 2020.

  https://www.geenstijl.nl/5162184/video-zwarte-man-rijdt-in-op-kerstmarkt-5-doden/

  Like

 8. Ben zegt:

  Een zwarte racist reed met zijn SUV over kleine blanke kinderen.
  5 doden en 40 gewonden
  Geen woord hierover in de door links beheerste media.
  Black Lying Marxists

  Like

 9. Bob zegt:

  Het gaat er steeds meer op lijken dat
  criminelen de wereld regeren en elkaar
  de hand boven het hoofd houden.
  Regeringen, MSM, Kerken plunderingen en
  moordgoed keuren. (met kerken bedoel ik
  allerlei godsdiensten).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s