Altijd weer die walgelijke zelfcensuur

(Door: Wim van Schaik)

Ontkennen van het bestaan van God of Jezus brengt een dominee in de Protestantse Kerk (PKN) niet in de problemen. Dan heet het: ‘Misschien moet het wel zo zijn dat er soms geluiden klinken die echt problematisch zijn. Juist zo word je weer gedwongen om bij de kern te komen.’ Ja, ja. Ondertussen stroomt de PKN leeg. Kennelijk gaat dat niet snel genoeg. Nu mag alleen nog maar politiek correct geluid op de preekstoel klinken. Dat maakte de inmiddels bekende dominee Paul Visser mee.

In een preek schetste hij op zeer terughoudende wijze op wat voor maatschappij wij mogelijk afstevenen als we op de ingeslagen weg doorgaan. Dat zette kwaad bloed. Niet bij de honderdduizenden die met veel herkenning die preek op YouTube zagen en beluisterden. Wel bij de politiek correcte media. De zogenaamd christelijke media voorop. En ook in de PKN. Het bestaan van God en Jezus loochenen heet daar slechts een geluid dat problematisch is, maar de mond die waarschuwt voor knechting en dehumanisering, die moet gesnoerd worden.

Mee jammeren over het klimaat. Ongebreidelde immigratie promoten door de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan te verkrachten. Verdeeldheid zaaien door af te geven op populisten. Het ontkennen van het bestaan van God, allemaal geen probleem. Maar een dominee die meende dat hij kon zeggen wat hij moest zeggen, moet met vrome woorden., dat wel, zijn woorden inslikken en excuses maken. Dat is de ene kant. Aan de andere kant, wat voor dominee ben je als je daaraan toegeeft? Kun je dieper door het ijs zakken? Hoeveel mensen laat je nu in de kou staan? Hoeveel afbreuk doe je aan je eigen geloofwaardigheid (ook al mompel je iets over de kern die blijft staan)? Hoe zullen mensen in het vervolg naar je luisteren? Waarom niet gestaan voor de zaak en voor je woorden?Het was toch, volgens eigen zeggen, geen opwelling, maar het resultaat van nadenken en mediteren? Hoe kun je nog als dominee geloofwaardig bidden om standvastigheid voor de op veel plaatsen in deze wereld verdrukte, vervolgde en met de dood bedreigde christenen, als voor jezelf een lichte tegenwind om de vrijheid van het woord al te veel is?

En waarom een verklaring samen met Sjaak van den Berg, directeur van de IZB, Kees van Ekris, hoofd IZB-Areopagus, Koos van Noppen, hoofd communicatie IZB en Marieke Verkaik, secretaris IZB. Wie niet weet dat Ds. Paul Visser cursusleider is bij IZB- Areopagus snapt daar niets van. Nu we dat wel weten, doemt het beeld op van een organisatie die een medewerker onder druk zet en een dominee met slappe knieën die graag cursusleider blijft. Grappig dat die IZB zich sterk maakt voor profetisch preken: “Laten zien hoe iets ánders is en kan.” Maar dat moet niet te gek worden natuurlijk…

De dominee ging door de knieën. Reken maar dat de media en politici als Hugo de Jonge (die direct na de preek commentaar leverde) juichen. Geef mij dan maar opperrabbijn Tamarah Benima, die na de commotie om haar uitspraken tijdens de Rede fan Fryslân het oordeel van de ontstemde Progressief Joodse Gemeente Noord-Nederland niet afwachtte, maar de eer aan zichzelf hield. Zo kan het ook…

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Altijd weer die walgelijke zelfcensuur

 1. Rien E zegt:

  Geen ruggegraat, die ziekte grijpt fel om zich heen

  Like

 2. bezorgde burger zegt:

  Hallo Wim,

  allereerst aan diegene die niet gelovig is omdat het allemaal te zweverig is: het dromerige gezwam in vele kerken zoals in de PKN en de katholieke kerk is het werk van de duivel die verdeeldheid, onkunde en afkeer zaait.
  Door Gods woord zweverig en ontoegankelijk te maken wil hij mensen de waarheid onthouden.
  Zelfs de meeste Nederlandse vertalingen van de bijbel zijn (opzettelijk) moeilijk vertaald.
  Vaak worden belangrijke passages in moeilijke bewoording en rare zinnen vertaald terwijl bijvoorbeeld de Engelse en Duitse bijbel ze in duidelijke normale bewoording weergeeft.
  Dominees in de PKN, zoals helaas ook deze heer Visser, gebruiken een rare vorm van stemverhef en lange pauzes die ik zeer storend, zo niet lasterend vind.
  De belangrijkste boodschap van Jezus voor nu is dat wij vele tekenen zullen herkennen die de eindtijd inluiden. Machtsvormen en technologieën die er 2000 jaar geleden nog niet waren maar wel in zowel het oude als het nieuwe testament beschreven worden.
  En Zijn boodschap luidt: smeek om vergeving voor al u zonden zodat Hij u kan vrijkopen voor het eindoordeel van God: een eeuwige verbanning naar de hel.
  En als u dat aanbod accepteert en u zich gaat verdiepen in de profetieën van Jezus en Gods woord in het oude en nieuwe testament dan begrijpt u ook wat zich op dit moment in de wereld afspeelt.
  In Mattheus 24 en Lukas 21 wordt bijvoorbeeld beschreven hoe we de eindtijd herkennen en Jezus is hier heel helder.
  We zien een wereld in verval, er gebeuren dingen die we voor kort voor onmogelijk hielden.
  Landen en politici waar we nog enig vertrouwen in hadden sluiten zich aan bij het satanische Covid evangelie en inmiddels volgen alle landen dezelfde strategie, iets wat nog nooit is voorgekomen!
  Vraag eerst vergeving bij Jezus en als Hij u de ogen opent zult u begrijpen wat er echt afspeelt en waarom echte christenen zo vast zijn in hun overtuiging.
  Ik kan u naast de bijbel John McArthur, Charles Lawson, Mitternachtsruf en de gratis serie de Chosen aanbevelen. Daarnaast geeft David Pawson een hele mooie en duidelijke uitleg van belangrijke bijbelse themas.
  Laat u niet misleiden, Jezus was niet zweverig maar kwam voor u om u te redden van een verschrikkelijke straf.
  Hij had een schurfthekel aan schijnheiligheid, zoals vele kerken en instanties van nu die zichzelf alleen maar op de borst kloppen en op anderen neerkijken.
  Hij wil u niet alleen redden van de eeuwige veroordeling maar wil u ook leiden en beschermen in deze eindtijd.

  En Wim, er zijn kerken die wel trouw blijven aan het woord van God.
  Ik ben zelf woonachtig in het buitenland en in onze baptistengemeente wordt vrij gesproken over de eindtijd, de toenemende vervolging van christenen, het verval van de maatschappij en de leegstroom van de kerken.
  Wij houden elkaar allert hoe deze en andere tekenen duidelijk maken dat de eindtijd eraan zit te komen en steunen elkaar nu we het zwaarder zullen krijgen.

  Velen in onze kerk zijn niet gevaccineerd en weigeren het teken van het beest aan te nemen.
  En al zou dit een generale repetitie zijn, de meeste ‘christenen’ hebben gefaald, precies zoals de bijbel heeft beschreven.

  Ik ben zelf ook in een PKN kerk opgegroeid en heb daar nauwelijks iets over Jezus’ genade meegekregen.
  In Openbaringen staat dat van de eerste kerken, en hun vergelijkbare nakomelingen, 5 door Jezus vervloekt zullen worden.
  Ik weet zeker dat u zich in een echte gemeente van Christus beter thuis zult voelen.

  Like

  • Wim zegt:

   Ter geruststelling ik behoor niet bij die klimaatgekkies en kijk-mij-eens-goed-doeners van de PKN. .

   Like

  • Cathja zegt:

   Ik zou voorzichtig zijn met het veroordelen van dominee Visser, en zijn manier van spreken. Ik weet niet of het u bekend is, maar hij heeft een spraakgebrek. Ik vind het daarom heel mooi dat hij toch de weg van zijn hart heeft gevolgd, en predikant is geworden in niet de gemakkelijkste steden van Nederland.

   Like

 3. Julia zegt:

  https://www.frontnieuws.com/ze-leven-onder-ons-anatomie-van-de-covidsekte/ We gaan een levenslange onderdrukking tegemoet waar overheden ons leven bepaalt en tegenspraak wordt afgestraft. Zelfs oppositiepartijen binnen het kartel regime tijdens debatten wordt de mond gesnoerd. De dictatuur gaat gepaard met een enorme machtswellust aangevoerd door gewetenloze en schaamteloze fascisten. Maar ondertussen zullen veel levens worden opgeofferd zeer zeker nu er zelfs afgeschaald wordt op noodzakelijke en urgente zorg zoals chemokuren en niertransplantaties waardoor ook de noodzakelijke nierdialyses klem gaan lopen en voor veel mensen een nierdialyse noodzakelijk is niet meer geholpen kunnen worden. Dit betekent dus vervroegd overlijden. Dit is uiteraard de opzet van het smerige plan om de meest kwetsbaren bewust niet meer te helpen omdat dit teveel kosten met zich mee brengt. Het is een zeer gevaarlijke ontwikkeling en is puur moord https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/filmpje-d66-kamervoorzitter-slaat-elk-debat-over-misdaden-van-het-regime-dood-maar-gideon-van-meijeren-vecht-terug/ We laten dus De Jonge beslissen dat eventueel chemo behandelingen worden uitgesteld. Ongelooflijk. Nagenoeg wordt vanuit links en in de linkse media weinig vermeld en niet gepubliceerd dat de vreselijke toestanden binnen de zorg de schuld van Rutte is die al jaren de zorg kapot heeft bezuinigd. Het algehele dictatoriale regime sleurt miljoenen mensen de meest vreselijke ellende in door leugens en vooral een enorm falend wanbeleid. Men weet niet hoe men de enorme druk op het vaccinatieterreur moet opvoeren door middel van propaganda en een overvloed aan publicaties. Niets bewijst dat de vaccins iets uithalen en niemand weet de bijwerkingen op langere termijn. Nogmaals het virus is nimmer geïsoleerd geweest dus bewijs eerst maar eens dat het bestaat. https://www.ninefornews.nl/omt-lid-er-is-relatief-weinig-bekend-nog-over-de-veiligheid-van-het-vaccin/
  Kortom we zitten op dit moment in een enorme dwangbuis en de gevolgen hiervan zullen de komende jaren niet mild zijn. De vraag blijft waarom laten mensen zich indoctrineren door een wereldwijd misdadige elitaire covidsekte. Eenmaal in de klauwen van de sekte dan is er geen ontkomen meer aan en zijn we levenslang de slaven.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Ik hoop dat veel mensen de tijd nemen om deze documentaire te bekijken en vooral luisteren wat wetenschappers, professoren en vooraanstaande artsen hier vertellen. Deel dit vooral zodat mensen hun geloofwaardigheid in een Rutte, De Jonge en de OMT trawanten eens flink in twijfel gaan trekken. Zij handelen volgens het WEF programma maar in deze documentaire wordt eens en voor altijd duidelijk dat je een muterend virus niet oplost door te blijven prikken. Covid behoort bij het leven en daar moeten wij mee leren leven en niet onze vrijheden voor opgeven en vooral niet langer laten onderdrukken. Het knelpunt hier o.a. in Nederland is de kapot bezuinigde zorg waar juist Rutte de hoofdrol in heeft gespeeld en nog geen flikker heeft gedaan om de zorg op te krikken.
  In 2017/2018 zaten we met hetzelfde probleem door een ernstige griepvirus lees dit artikel uit het AD https://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F Dit toont dus aan het zogenoemde covid virus absoluut niets nieuws is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Aanvullend op mijn eerdere reactie hierbij de interessante documentaire https://rumble.com/vop6sp-wetenschappers-met-een-kritische-blik-op-de-corona-crisis.html

  Geliked door 1 persoon

 6. Torsten Himmlestoss zegt:

  Pierre Jacques Vinken:
  geloven is verkeerd gebruik van de hersenfunctie.
  en: alle godsdiensten zijn achterlijk. Laatste interview:
  http://www.maxpam.nl/2011/10/interview-met-pierre-vinken/
  Voor degenen die blijven drammen: islam werd ook verzonnen.

  Like

 7. Knalkopje1 zegt:

  Atheïstische dominees (of priesters) hebben niets in een christelijke kerk te zoeken. Het enige wat ze willen is hun gemeenteleden of parochianen tot het atheïsme bekeren. Waarom gaan ze niet over naar het Humanistisch Verbond? Daar horen ze thuis. Hou de eer aan je zelf en vertrek! Ik wil atheïsten in hun waarde laten, maar zal nooit een atheïst worden; ik ben en blijf rooms-katholiek en dat is versterkt door ervaringen met lieve zusters Franciscanessen.

  Like

 8. Knalkopje1 zegt:

  Zojuist gevonden over de islam. Boycot is je deel als je kritiek op de Religie van de Vrede en de Tolerantie hebt, Een staaltje van walgelijke censuur. Het kaartenmerk Hallmark boycot met onmiddellijke ingang Erica Meiland wegens anti-islam uitspraken. Haar kaarten zijn uit het assortiment gehaald. Het bedrijf stelt heel woke: ‘Wij vinden dat iedereen erbij hoort en er toe doet’.
  Zie: https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/erica-meiland-verliest-samenwerking-na-anti-islam-uitspraken/ar-AAR75od?ocid=msedgntp

  Like

 9. Klaas zegt:

  Like

 10. https://tora-yeshua.nl/2021/11/covid19-leugen-ontmaskerd-topdeskundigen-lees-a-b/
  Dag Wim,
  Ik kwam er gisteren achter, hoe lang de jubelstemming over 1 voorganger zij het 1,5 jaar te laat, duurde.
  En dat was dan de enige voorganger, waarvan ik even dacht dat het toch beter was dan niets en dat dan nog niet op de eigen website van zijn kerk.
  Wellicht heb je opgemerkt, dat ik al sinds het begin van Covid 19 maart 2020 hier voor waarschuw op onze siteen dat blijf doen, als voorganger, zover ik weet als enige, maar als jij er nog enkelen weet, dan hoor ik het heel graag.
  We bidden dadelijks om mensen, die oprecht naar God op zoek willen zijn en Yeshua willen volgen zoals Hij dat leert.
  Helaas, het is als in de dagen van Noach en Lot en daar kun je aan zien dat JHWH spoedig zal verschijnen in de gestalte van Yeshua.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 11. droevige mof zegt:

  Soms komt de waarheid via de achterdeur binnen.
  De links-liberale Oostenrijkse STANDARD stelt met verbazing vast dat het sterftecijfer aanzienlijk hoger ligt dan het jaar daarvoor. Er wordt geen verklaring voor gegeven. In de lezerscommentaren krabben de deugdmensjes zich in de haren. Shit, het kan ook de vaccinatie zijn ….
  https://www.derstandard.at/story/2000131425129/zahl-der-verstorbenen-hat-bisherigen-jahreshoechstwert-erreicht

  Geliked door 1 persoon

 12. Bob zegt:

  Alle geloofs gemeenschappen gaan te vaak tegen
  hun eigen geloven in. Zeker als je geen medicus bent,
  waar ook een grote groep charletans bij zijn, moet je
  zeker eerst onderzoeken waarover je spreekt.
  De PKN heeft al eerder laten zien dat ze niet weten
  waar hun geloof vandaan komt en zo een verkeerd beeld
  de wereld in zenden. Ze zijn zelfs intolerant tegen hun
  eigen geloofs genoten in nood in diverse gebieden.

  Like

 13. Pingback: 20211125 Over een preek 2 – Home

 14. Cathja zegt:

  Ik kon volledig instemmen met ds. Visser en wat hij zei met het oog op de toekomst. Geen keiharde bewijzen, maar vingerwijzingen naar wat er zou kunnen gebeuren.
  We hoeven alleen maar het bekende boek van Klaus Schwab in gedachten te nemen, en we weten dat dominee Visser niets te veel heeft gezegd.
  Onze toekomst ziet er alles behalve rooskleurig uit.
  Jammer dat hij ‘gas terug moest nemen’. Ik vat het op als een belediging. Ik hoop dat hij dat persoonlijk niet zo ervaart. Het is een zeer sympathieke man.

  Like

 15. Tineke zegt:

  Wat een slappe lul die vent,Was de PKN destijds niet van mening dat ze in de kerk God ook Allah mogen noemen?onder het mom van er is maar 1 God?

  Geliked door 1 persoon

 16. paulzwueste zegt:

  Stelletje slappe varkens.

  Like

 17. BigLJohn zegt:

  Het kerkbezoek daalt en daalt maar door al die misstanden van die kerk, nu en in de afgelopen decennia. En nu doen de geestelijken daar zelf een schepje boven op en vinden zij dat ze een verlengstuk moeten zijn van de MSM media. De kerk die zich continu bezig houdt met misdragingen, het woord van God misbruikt, kan beter helemaal verdwijnen. Ook de paus is verworden tot een crimineel.

  Geliked door 1 persoon

 18. Bert zegt:

  Politicus Thierry Baudet is donderdag getrouwd. Priester Antoine Bodar zou als vriend van de bruidegom bij die gelegenheid een feestrede houden, maar heeft daar enkele dagen van tevoren van afgezien.
  Bodar was ook niet op de bruiloft, al was hij er als persoonlijke vriend van Baudet voor uitgenodigd. ‘Zou ik wel komen, dan zal dat in de openbaarheid uitgelegd worden als mate van instemming met de radicale, politieke standpunten van de bruidegom die ik niet deel. Ik zou mijzelf en wat belangrijker is, de Katholieke Kerk in opspraak brengen’, zegt Bodar in een summiere toelichting.

  https://www.nd.nl/geloof/geloof/1071284/priester-antoine-bodar-wilde-niet-op-bruiloft-baudet-spreken-ui

  Like

 19. Niek zegt:

  Ach arme man, hij zal wel zwaar onder druk zijn gezet, ik heb de uitzending
  op het puntje van mijn stoel gevolgd, zo goed vond ik de overeenkomsten.
  Nu heb ik een Jehova achtergrond vanuit mijn jeugd en kennis van zaken
  Jezus wilde ze ook al doden, dat waren de schriftgeleerden. Haha.
  Ach, niets nieuws onder de zon, ik wens hem sterkte, zal die nodig hebben?

  Like

 20. duinsnip zegt:

  Jeremia26
  Hierbij een voorbeeld hoe het afloopt met zulke profeten.

  20 Er was nog een man die in de Naam van de HEERE profeteerde: Uria, de zoon van Semaja, uit Kirjath-Jearim. Hij profeteerde tegen deze stad en tegen dit land overeenkomstig al de woorden van Jeremia.
  21 Toen koning Jojakim met al zijn dappere helden en al de vorsten zijn woorden hoorden, wilde de koning hem ter dood brengen. Toen Uria dat hoorde, werd hij bevreesd. Hij vluchtte en kwam in Egypte,
  22 maar koning Jojakim stuurde mannen naar Egypte: Elnathan, de zoon van Achbor, en andere mannen met hem, naar Egypte.
  23 Die haalden Uria uit Egypte en brachten hem naar koning Jojakim. Toen sloeg hij hem met het zwaard en wierp zijn dode lichaam op de begraafplaats van het gewone volk.

  Like

 21. Julia zegt:

  We zijn gevangen in een totaal fascistisch regime vooral die Grapperhaus moet in de gaten worden gehouden hij investeert weer een bak aan belastinggeld voor nieuw wapens om demonstranten aan te vallen en harde klappen uit te delen. https://www.youtube.com/watch?v=kNYRpW6TH6E Maar ja mag weer wat kosten en voor de zorg die kunnen plat gezegd de kolere krijgen. Nog even dan is ook social media van de baan https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/einde-social-media-toegang-voor-ongevaccineerden-demonstratieverbod-en-het-leger-op-straat-nabij/ Vervolgens krijgen ongevaccineerden geen toegang meer tot banken en kunnen dan niet meer beschikken over eigen geld want indien ongevaccineerd dan wordt alles geblokkeerd. Wat zijn we in een enorme fascistische wereld beland die nog erger is dan tijdens WOII. Met dank aan miljoenen mensen die zich zonder verzet hebben overgeleverd en zich als lamme volgzame schapen hebben laten indoctrineren.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s