Een modern avondje uit…

(Door: “kafir”)

Ik ga gezellig een avondje stappen met mijn vriend Jan. We parkeren onze fietsen voor de kroeg. “Burglar” staat erop in groene neonletters. Alle kroegen zijn van het Amerikaanse Burglar: ze zien er van binnen allemaal hetzelfde uit en je kunt overal dezelfde drankjes en snacks krijgen.

 We moeten door het poortje, of we gevaccineerd zijn en geen strafblad hebben of teveel CO2 veroorzaken  enzovoort. Bij mij wordt het lampje groen en gaat het poortje open. Vriend Jan mag er niet in. “Verdomme”, roept hij, “zeker weer door een rood stoplicht gefietst. Ga jij er maar in”, zegt hij tegen mij, “ik mag een paar weken niet.”

Ik loop tussen de perspex schermen naar mijn hokje B-1-4, de route staat goed aangegeven. Op het toetsenbord kan ik mijn bestelling opgeven. Ik kan kiezen tussen 0,0% bier of alcoholvrije wijn; wit of rood. Ik kies voor bier. Verder neem ik nog een vega-worstje. Een synthetisch frietje erbij zou lekker zijn, maar ik krijg het niet, omdat dan mijn maximaal aantal calorieën wordt overschreden. Jammer. Ik toets mijn geboortedatum en mijn digicode in en het luikje in de muur schuift open: ik kan mijn consumpties pakken. Ik toast snel met de vrouw in de cabine naast mij en verorber mijn vega-worstje met pils.

Dan springt het licht op rood. Tijd om op te stappen en naar huis te gaan. Het was weer erg gezellig.

Door:
“kafir”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Een modern avondje uit…

 1. Julia zegt:

  Ja gezellig een avondje uit. Dan kies ik maar voor een straatje om alleen al om die twee zwabbers De Jonge en Rutte niet meer aan te horen. Wat was het weer een indrukwekkende gezellige zogenoemde persconferentie om te huilen. Help kan er voor vervanging worden gezorgd van deze twee super stuntelaars. Wat een daadkrachtige maatregelen weer ik was er van onder de indruk dus ik heb maar een fles wijn opengetrokken en ben mijn snacks gaan bereiden voor een gezellig avondje met vrienden thuis. Wat een vreselijke blamage de bestuurders (meer zijn zij niet) want dat zooitje zielepoten is demissionair en laten we hopen dat de massa nu denkt een dikke middenvinger naar dat ongeloofwaardig zooitje onkunde en stuntelaars leef. Dat de zorg kapot is bezuinigd is betreurenswaardig en een schande in een land waar miljarden voor bodemloze putten tegen de plinten aanklotsen en dan vooral nog meer zieltje de grenzen binnen halen. Wat maakt het nog uit ook al heerst er geen virus onze zorg is al jaren ook voor corona failliet. Het is misschien toch wel een goed idee om morgen de zorgverzekeraar te bellen dat ik de premie voorlopig opschort en geen cent meer betaal zolang er geen zorg kan worden gegarandeerd. Waarom nog bijna 200 euro per maand dokken om de zorg te betalen voor al die kneuzen en gelukzoekers die binnenkomen en zelf het nakijken krijgen. In ieder geval moet er ook weer eens geld naar Willem want die heeft zijn subsidie aanvraag voor de komende jaren voor zijn privé jachtterrein
  weer aangevraagd. Wat te zeggen dat dat geld eens naar de zorg gaat en die miljoenen uitnemer dit zelf eens gaat bekostigen. Wat is Nederland afgestraft een koningshuis die uitsluitend aan eigen banksaldo denkt en een ontslagen (demissionair) zooitje ongeregeld dit land bestuurt.

  Geliked door 3 people

 2. saddy zegt:

  Je vergeet je insecten-shake nog.

  Op industriele schaal zie ik nergens hoe je insectenpoep van insecten-eiwit kunt scheiden trouwens.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s