Rittenhouse bezoekt Trump: “Als hij de trekker niet overgehaald zou hebben, zou hij nu dood zijn”

(Vertaling: E.J. Bron)

Amerikaanse linksen hebben zich nog steeds niet hersteld van de shock – het gaat om de vrijspraak voor de 18-jarige Kyle Rittenhouse, die bij “antiracisme”-onlusten twee demonstranten doodgeschoten en een derde zwaar verwond had. Op videobeelden kon zonder twijfel vastgesteld worden dat Rittenhouse met geweld aangevallen werd en uit zelfverdediging handelde. Voor veel Amerikaanse linksen is het vonnis van vorige week een zuiver geval van “racisme”.

Andere Amerikaanse burgers zijn het hier niet mee eens. Een van hen is de voormalige president Donald Trump, die Rittenhouse al onmiddellijk na de dodelijke schoten eind vorig jaar in bescherming genomen en onschuldig genoemd had. Trump ontving Rittenhouse nu in zijn domicilie in Mar-a-Lago. In een tv-interview vertelde Trump: “Hij heeft opgebeld en gevraagd of hij langs zou kunnen komen. Hij is een fan.”

“Hij is een tijdje geleden vertrokken. Hij is echt een aardige jonge man”, deelde de ex-president in het gesprek met de zender Fox News mee. Hij becommentarieerde het strafproces tegen Rittenhouse bovendien met de woorden: “Dat was een fout. Hij zou het proces niet hebben hoeven doormaken. Als hij de trekker niet zou hebben overgehaald, zou hij nu dood zijn.”

De juryleden spraken de op het moment van de daad 17-jarige vorige week vrij van de beschuldigingen van moord, doodslag, poging tot moord en bedreiging van anderen. In meerdere Amerikaanse steden kwam het na de vrijspraak tot protesten.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Rittenhouse bezoekt Trump: “Als hij de trekker niet overgehaald zou hebben, zou hij nu dood zijn”

 1. Peter Loosduinen zegt:

  Het is goed dat Rittenhouse vrijgesproken is. De linkse kerk heeft haar zin niet gekregen om hem veroordeeld te krijgen en dat is een opsteker voor rechts Amerika.

  Geliked door 1 persoon

 2. oudmarinier zegt:

  Kyle Rittenhouse heeft 100% gelijk. In een situatie waarbij iemand door meerdere woedende en razende relschoppers wordt aangevallen , dan HEB je het recht om jezelf te verdedigen. Indien de uitkomst van deze aanval , nadelig heeft uitgepakt voor de relschoppers (2 dood en 1 zwaar gewond) , hebben zij dit volledig aan hen zelf (hun gedrag jegens anderen) te wijten. Deze jonge man , Kyle Rittenhouse , had NOOIT of te nimmer , voor het gerecht mogen worden gedaagd en worden beschuldigd van “racisme’ , moord en / of poging tot doodslag o.i.d. PURE zelfverdediging. Wat denken die idioten van Antifa & BLM wel ….Dat mensen zich zomaar laten “afmaken” zonder slag of stoot ???

  Geliked door 1 persoon

 3. Sinyo zegt:

  Hier is het linkse tuig verspreid over politieke paStijtjes. Daar zitten ze bijeen bij de DemocRATS.

  Like

 4. ronjaspers zegt:

  Het was een politiek proces,gelukkig is rittenhouse vrijgesproken.Als hij was veroordeeld dan was iedere amerikaan zijn recht op zelfverdediging kwijtgeraakt, en had de corrupte politiek de amerikaanse bevolking kunnen ontwapenen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ben zegt:

  Het Amerikaanse OM had beelden van een politie drone achtergehouden.
  Uit die die beelden bleek overduidelijk dat Rittenhouse door meerdere personen, die actief bij de rellen waren betrokken, werd aangevallen met slagwapens ed.
  Rittenhouse werd tegen de grond geslagen en opende het vuur.
  Deze criminele daad van de Amerikaanse justitie en de beelden deden de Jury de right thing doen.
  Vrijspraak!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s